Lunch paus

Håller på att somna.
Har varit på Rosvalla och sålt grunkor sen åtta i morse. Nu är jag hemma en snabbis och har gett Amanda käk och ska skjusa henne till Ramdalen för match med D3. Blev så trött nu efter maten. Skulle kunna tänka mig en stund på soffan. men det är bara att bita ihop och fara ner till Rosvalla igen.

Vi hörs senare!

LappLisa

Ikväll ska jag prova på att agera LappLisa. Hoppas jag inte får skällning av alla de bilister som ska få sig en lapp innanför vindrutetorkaren.

Lappa ska vi göra, Helena och jag, men inte dela ut böter. Vi ska göra reklam för "Fyndis-som Loppis fast bättre" som vi ska hålla i entrén på Rosvalla imorgon, lördag. 12 pallar grejer som vi packade ihop i lördagskväll ska säljas iväg sjukt billigt. Hade jag gott om pengar så skulle jag själv kunna sätta sprätt på nån tusenlapp. Lätt!!! Kom dit och fynda!

Har nu handlat så det finns mat till tjejerna.
Nu ska jag ta tag i den där tråkiga städningen. Ingen lust alls!

Är det nått bra på TV?

Fixar-fredag

Idag är dagen då jag ska fixa en massa grunkor.
Måste ta mig in till Nyköping för att uträtta ett gäng ärenden samt inhandla lite mat. Förhoppningsvis ska jag hinna med att rasta dammsugaren och skurhinken en sväng också. 

Ikväll kommer tjejerna hit.
Skönt att få lite liv i lägenheten igen. Saker överallt och två tjejer som tar plats och som låter. Så skönt!

Blir äcklad...

Ni som följt min blogg vet att jag redan tidigare spytt galla över kvällstidningsjournalisterna. Om tidningens ansvar, etik och moral. Nu har det hänt igen! (antagligen händer det varje dag) Bara för att sälja lösnummer.

Magdalena Graaf drabbades häromdagen av en hjärnblödning och opererades akut. Läs gärna hennes syster Hannas blogg där hon idag berättar om den hänsynslösa behandlingen Magdalena själv och hennes kära och nära utsatts för av just kvällstidningarna. Dom har tom låtsas att dom fått en intervju och citerat Magdalena själv utan att överhuvudtaget pratat med henne.

Jag blir äcklad. Det blir jag.
Visst, dom är kända. Kända människor och media behöver varandra. Så är det. Jag fattar också att det är tidningens jobb att ge allmänheten information.

Men kan man inte visa någon form av respekt?


"Djup-virus"

Vet inte om jag drabbats av nått extra "djup-virus" som komplikation till den senaste veckans sjukdom.

Fick ett fint mail från min vän i Örebro idag. Hennes super fina smycken finner Ni under länken Smycken.
Blev så förtjust i sista raden.

"Var snällare än nödvändigt för alla du möter har någon slags strid att vinna"


Den 29 januari

...och idag fyller min lilla mamma år.
Stort Grattis! Jag älskar Dig.



..och krya på Dig lilla Pappa!

Vilken klok människa...

Eftersom jag sedan länge är kär i Jonas Gardell eller åtminstone i hans sätt att skriva (förbannat tryggt att gå och vara kär i någon som jag helt garanterat aldrig någonsin, oavsett vad som händer, kommer kunna få det minsta intresserad av mig) måste jag ännu en gång länka till ett av hans dagboksinlägg. 

Så bra. Så fyndigt. Så tänkvärt. Skönt att plocka fram ur hjärn-arkivet när man tycker man gjort eller sagt nått mindre smart och känner sig som världens sämsta.

Hanna! Just det här MÅSTE Du läsa. Brukar sällan ge order men det här är en sådan. Inte för att Du är världens sämsta  utan för att Du alltid är världens bästa!

Hemsidor

Idag ska jag börja planera för upplägget av lägerboendets hemsida. Kommer självklart länka till den så fort vi fått lite ordning på den.

På tal om hemsida så har Janne öppnat en sida där han samlar alla sina bilder. Mycket bilder från Onyx alla innebandylag finns att beskåda. Att ta bra bilder i sporthallar är oftast svårt. Tror att det är ljuset som många gånger ställer till det. Det och det faktum att objekten inte står still en endaste sekund. Janne kämpar dock på och det blir bättre och bättre. På sidan finns förutom bilder på Onyx olika lag även en del andra bilder. Massor av underbara bilder från när vi var i Loftsdalen för ett och ett halvt år sedan. Lägger ut några smakprov här. Vill Ni se mera så besök Jannes hemsida.



Världens bästa "Rumpan" i mål.



H3. Anton väl?



P94 laddar



Till vänster Herr ordförande i sekretariatet. Någon med större engagemang för Onyx går inte att hitta. Har dessutom en förbaskat trevlig fru.
(och nej han skulle ALDRIG meddela sin avgång via ett SMS som en liten lort)




Underbar bild på Sveriges högsta vattenfall, 125 meter höga Njupeskär.
Vill man så kan man gå runt fallet men tro inte som jag, att det  är typ 150 meter upp och 150 meter ner.
Det blir en rejäl promenad på dryga milen i terräng som inte bara går uppför utan det är tokbrant. Var vid den tidpunkten skapligt vältränad men jag har aldrig varit så slut i benen i hela mitt liv.
Vore nog toppen att lägga försäsongen där!!!



Men det är värt varje tungt steg och all mjöksyra när Du väl är uppe på toppen.
En av de vackraste platserna jag någonsin varit på.

Färsk?



Insåg att jag absolut är på bättringsvägen när jag idag började fundera på vad "Färsk Blåbärs Soppa" innebär i praktiken.
Varför skriver man på en vara att den är färsk? Jag vet att det finns någon sort där man rör ut pulver i vatten. Vad kallas det? Ofärsk? Jag bara undrar.


Äntligen...lite pigg!

Nu, kvart över ett på natten mår jag äntligen lite bättre. Eller rättare sagt. Så här bra har jag inte mått sen jag insjuknade i söndags morse.

Anette och jag skulle ha gått på bio ikväll. Av detta blev ingenting. Tur det med tanke på hur jag tillbringat kvällen kvidandes i soffan. Har dessutom förstått att även Anette blivit dålig så vi får boka ny tid. Jag blir hemskt pepplig när jag är sjuk. Nästan som en man som är förkyld faktiskt. Då fattar Ni killar som är inne och läser hur jag mått och Ni tjejer förstår hur jobbig jag blir.

Ikväll har dock Janne förbarmat sig över mig och varit här en stor del av kvällen. Hoppas inte han insjuknar nu. Han tvingade i mig fyra piller. De första två sköljde jag ner med vatten och spydde upp innan dom hann ner i magen. De andra två sköljdes ner med blåbärssoppa vilket funkade bättre och så har jag fått lite, lite kaffe. Janne tvingade mig att dricka med mjölk!!!! Tror det var mest mjölk och väldigt lite kaffe i koppen men låt gå då. Jag fick iallafall känna kaffesmaken och huvudvärken har försvunnit. Tack Janne för att Du orkar bry Dig om mig trots att jag är så jävla jobbig när jag är sjuk.

Säger GOD MORGON till alla Er som har vett att sova på nätterna och tvingas upp på morgonen!
Vi hörs imorgon...Pigga & glada!

Är MAKULERAD billigare?

Har tagit mig igenom månadens största nöje och betalt räkningar. Bäst att göra för annars får man Fru Inkasso på sig!

Jag har valt att ha vissa räkningar via autogiro så dom dras automatiskt. Det kan ju vara lite smart så man slipper den där extra faktura kostnaden på 26 spänn. Tror iallafall att det var det som Com Hem lockade med när dom erbjöd denna tjänst. Eftersom dom då skulle slippa skicka räkning så skulle dom inte behöva belasta mig med nån extra kostnad.
Det fungerar utmärkt men dom skickar ändå ut en fakura varje månad. Med enda skillanden att det nu står Makulerad på inbetalningsavin längst ner. (eftersom jag betalar via autogiro) Jag undrar om det var själva siffrorna som tidigare skrevs längst ner som kostade 26 spänn och att Makulerad är billigare att skriva eftersom det annars måste vara samma kostnad för dom. Ja ja. Det är inte min ekonomin, utan deras. Men man kan ju undra!?

Hur korkad får man va?

Har börjat dagen med att låtsas. Jag tänkte att om jag struntar i hur jag mått de senaste dygnen och inte känner efter, utan bara kör, så kanske allt det sjuka är borta nu. Har käkat normal frukost och tom unnat mig lite kaffe. Men nu har verkligheten kommit ifatt. Det går inte att nonchalera att magen är helt ur funktion och jag är så matt. Känner mig helt slut trots att jag sovit mer på tre dygn än vad jag annars hinner med på en vecka.

Den efterlängtade bion med Anette ikväll är nog bara att glömma. Trist naturligtvis men samtidigt så finns ju bion kvar. 
Förhoppningsvis kanske jag ska tillägga med tanke på gårdagens attentat på Blue Moon Bar. Det som hänt är så bedrövligt så det finns inga ord som räcker till. Man blir både arg och ledsen över att det bara kan hända. Ändå var det väl inte nån större överaskning att det hände egentligen. Att det gått så långt så att man inte änns blir förvånad längre säger ju en del om hur långt det gått.

När jag loggade in på bloggen igår eftermiddag så hade DC kommenterat mitt inlägg om att SN var ovanligt tunn igår.
"Imorgon står det tio sidor om branden så då lär tidningen vara tjockare".
Vilken brand? Loggade in på SN och fick ett tjockt grått rökmoln som svar.
Då kom jag på att jag faktiskt blivit varnad. Vid halv tio på förmiddagen hördes den skarpa larmsignalen ljuda över Oxelösund. Samtidigt pratade jag med världens bästa Malin i telefon. Signalen hördes också i Nyköping där hon befann sig.
-Provar dom den så här dags? Visst brukar det väl vara vid tre, första måndagen i månaden, var vår reaktion.
-Är det krig, sa nån av oss skämtsamt.
Vi var helt på det klara med att det lät. Högt. Men där stannade tydligen våra sjuka hjärnor att fungera. Ingen av oss kom på att man kanske ska kolla datorn, slå på radion eller så för att se om det var nått den där signalen ville säga. Helt rubbat så här i efterhand. Nä, där sitter vi och ältar våra vardagsproblem, garvar och tycker synd om oss som är sjuka och inte änns en hysterisk högt ljudande larmsignal får oss att kunna slita oss från vår självömkan.
Pinsamt. Så när jag väl förstod vad som hänt där vid halv fem då jag vaknat ur koman var jag tvungen att ringa upp Malle för att förklara hur korkade vi båda var. (som om det skulle vara en nyhet för henne) Hon hade i sin tur dessutom trott att brandmännen hade haft övning när hon kände att det luktade rök .

Ja, vi får skämmas vi båda. Vi kan dock skylla på två saker.
Vi är sjuka på riktigt. Vi är dessutom så naiva så vi tror inte på allvar att det händer nått i vår lilla stad.
Förklaringen känns tunn. Men det bjuder vi på.

Huvudet upp...

Att alla mina läsare på denna blogg står ut när inget skrivs. Att man ändå kollar in och kollar läget.

Just nu är läget; huvudet upp och fötterna ner.

Tänker sitta upp nu. Lägger jag mig ner igen får jag liggsår och blir dum i huvudet av allt man hinner tänka.

Orkar inte tänka längre än så just nu.

Bantar SN?

Nu har lågkonjekturen slagit till även på SN.
Jag hörde till dom som inte fick tidningen förens framåt förmiddagen i lördags. Det berodde på tekniska problem.
Men visst var SN ovanligt tunn idag?
Finns det inget att skriva om längre?


Är det måndag idag?

Har nu sovit i ett och ett halvt dygn. Mer eller mindre. Trodde igår kväll att nu får jag svårt att sova i natt, när jag sovit hela dagen. Men icke. Har sovit, haft frossa och kallsvettats hela natten.
Såg lite, lite sport under gårdagen. Lyckades hålla ögonen öppna korta stunder.  Hann se jublet då Sverige expoderade på bandyplanen och spöade Ryssland med hela 6-1 och vann VM guld. Det var nog ungefär det jag orkade registrera.

På förmiddagen, klockan elva ska jag ta mig ner till vårt lägerboende och träffa Helena och OIK's Anders för att infomera och lämna nycklar. Känns just nu som att bestiga ett högt berg. Å andra sidan så kan det bli ett test.

Jag tror fortfarande att jag ska vara tillräckligt pigg imorgon kväll för jag vill verkligen gå på bio med Anette. Men jag tar en timme i taget och så får vi se...

Dagen blev kväll...

...och jag har fortsatt må skrutt hela dagen.
Det är feber, ont i kroppen och sova mest hela tiden. Idag är jag inte nån vidare kaxig person dirket. Nu sk jag ta mig från soffan till sängen igen. Om jag tycker synd om mig själv idag? Ja, det är väl det minsta man kan säga.

Imorgon vill jag vara frisk.

Idag blir det lugnt!

Idag gör jag inte många knop.
Vaknat tre gånger i natt vilket i och för sig kan förklaras med att Hanna varit iväg på fest. Trots att hon bor hos pappa den här veckan så sover jag alltid lite oroligt innan jag vet att hon är hemma i gott skick. Fick sms från Nicke så framåt morgonen somnade jag in lite bättre men vaknade tidigt av mig själv vid åtta. Ont i skallen. Gick upp och drack kaffe och tog ett par tabletter. (Det blev för lite kaffe under gårdagen, kan få ont i skallen då) Frös som en idiot och tog till sist febern. Drygt 38 grader. Stackars lilla mig. Kröp ner igen och sov några timmar till.

Känner mig nu lite piggare och har gjort den stora bedriften att ta mig ifrån sängen till soffan. Tack och lov finns det massa skidor och handboll att roa sig med.

Vi hörs senare.
Heja Sverige!

En vanlig men annorlunda lördag

En i och för sig ganska vanlig lördag då jag tittat på innebandy hela dagen.
Amandas F95 vann med 9-0. (18-0 i målskillnad i de sista två matcherna är skapligt bra)
P94 förlorade tyvärr. Tumult utbröt nästan då en från bortalaget hade med sig en av de värsta föräldrarna som jag träffat på. Han skrek oavbrutet och jag började till sist funder på om han var full eller bara vanligt dum i huvudet. Tyvärr tror jag han var bara dum i huvudet. I annat fall hade han förhoppningsvis kunnat vara trevlig nykter. Men inte änns det!
Bedrövligt!

P93 vann med 9-2. Riktigt kul att det lossnar för Lasses killar.
Åkte hem vid tolv och tankade med pannkakor. Sen ner till Ramdalen för att se H3. Matchen slutade 3-3. Tycker de två nyaste junior killarna var roligast att se. Dom gjorde verkligen inte bort sig!

Sen H1 i Nyköping. En bit in i andra perioden gjorde Onyx 2-1 och 3-1 och då kändes det som att NU, nu är det som det var tidigare. Nu lossnar det och dom kan vinna med många mål. Men nejdå. Skoghall reducerade två gånger och efter full tid så stod det 3-3. Skoghall gjorde till sist 3-4.

Det vill sig inte. Det är trögt för så många och det är nått som saknas. Det ser inte ut som om dom tycker det är kul längre. Varken på planen eller på bänken. Ägnade mig en stund åt att iakta bänken där avbytarna satt. Tre killar som såg ut som om dom höll på att somna av tristess. Ett tag fick två av dom tom. luta hakan i handen för att orka hålla huvudet uppe. Engagemang, pepping och delaktighet verkade inte finnas där iallafall. Jag som todde att även om man inte spelade så var man en del i laget. Är väl naiv! Nu får Ni allt rycka upp Er killar! Vi är ju många som vill se och njuta av vad Ni kan och jag vet att Ni kan så mycket mer och så mycket bättre.

Efter matchen tog nästa uppgift vid. Fyra timmars jobb på Prendo där vi förberedde inför lördagens "Fyndis-marknad" på Rosvalla. Det var trevligt och jag har skrattat en del. Det finns rätt många galna människor i vår förening. Men när jag kom hem nu vid tio var jag trött, hungrig och riktigt svettig. Men nu så har jag diskat, lagat mat och duschat.
Nu är det bara en massa sömn som saknas....och den ska jag se till att få nu.
Hörs imorgon !


God morgon

Sovmorgon?
Nix. Innebandy i sporthallen.
Kör försiktigt så ses vi...

Let's Dance

Jaha så åkte Blondin-Bella ut då. Fast jag tyckte Hasse Aro, Kitty  och Scott var mycket sämre.
Scott är faktiskt så dålig så jag skäms. Morgan är en klar favorit. Hans blick påminner om en busig pojke och hans kropp om en liten gubbe. Åh så dansar han riktigt bra! ( de sista en liten liten detalj i just det här programmet)

I morgon blir det innebandy hela dagen. Minst fyra matcher, kanske mer.
Lycka till alla Onyx lag!

Nu ringde Rumpan och frågade efter målvaktströjan.
-Jo, den ligger här i lådan.
-Va bra då glömde jag den inte i Flen, säger ungen då.
Undrar vad hon tänkt att jag skulle ha gjort om den hade varit i Flen?!

Nu ska jag se ett inspelat avsnitt av "Mästarnas mästare". Sen sova.
Må gott!


Idrotten ger mig mer än den kostar

Eftersom jag inte har nått att göra varken idag, ikväll eller imorgon så tog jag just på mig en liten uppgift. Det är ju så tråkigt att inte ha nått att pyssla med. Fniss!

Nej, jag tycker inte det är besvärligt, inte jobbigt eller trist. Jag gillar vår klubb och både jag och mina döttrar får så oerhört mycket tillbaka tackvare innebandyn och Onyx. Har jobbat så oerhört mycket mer tidigare säsonger men tagit det lugnare i år. Behövde det. Men jag betalar gärna tillbaka lite genom att göra små arbetsinsatser då och då. Önskar väl egentligen bara att fler kunde tänka till lite på vad idrotten och för vår del, just Onyx betyder.

Ni har väl sett reklamen där vi får följa den lilla materialaren som åker till ishallen och lägger i en maskin tvätt innan han åker till jobbet för att efter jobbet åka och slipa skridskor och linda klubbor? Hoppas spelarna fattar vad en sådan person betyder och vad det skulle betyda om sådana människor inte fanns.

Ikväll ska vi iallafall stå på Kvantum och dela ut "Gå två betala för en"- biljetter till H1's match imorgon.
Kommer ändå hinna käka fredagsmiddagen och glo för mycket på tv och imorgon börjar första matchen kvart i nio då Rumpan ska stå i mål för F95. Sen rullar det vidare....Tror P93 spelar hemma igen och sen är det H3 i Ramdalen och sen H1 klockan tre i sporthallen. Härligt!! Som sagt, idrotten roar!


Lite att göra idag...

Japp. Idag kör jag nått slags race mot klockan. Sov för länge och genast så straffar det sig.
Har iallafall kört Hanna till skolan, har tvättstugan och hunnit med apoteket. På apoteket i Oxelösund har vi världens  snabbaste personal. Det skulle löna sig att åka hit från Nyköping och ändå skulle man vara klar innan de i Nyköping änns hunnit fram till kassan. Det är säkert och dessutom är dom ur trevliga. Där ser man hur man kan jobba för att skapa en trevlig och effektiv abetsplats. Hoppas dom får mycket beröm av chefer och kunder. Dom fick iallafall mycket av mig idag. Det är dom värda!

Nu ska jag staxt ner till tvätten igen.
Ses sen!

Varför läsa bloggar?

Ibland undrar man varför man läser andras bloggar. Många påstår tom att dom aldrig gör det. Det är väl ungefär som med Dallas. Ingen såg det men alla pratade om det.

Efter att flummat runt lite ikväll, vet jag. Det berör. Iallafall om det är bra skrivet och det är dom bloggar jag läser . Syftar då inte på om stavningen och annat trams är helt korrekt utan att det finns en mening, en ironi eller en tanke med det som skrivs.

Läste först Martin Sundbergs blogg om hans stackars sambo som verkar vara lika teknisk som jag. Såå skönt att veta att vi är flera. Ler i samförstånd. Går vidare och hamnar hos Påsen, snubben som valt att spela i Skärblacka denna säsong (hoppas dom vinner sin serie att Påsen sen återvänder till Onyx) och som skriver ett långt, oftast sent publicerat inlägg om dagen. Han var i sitt esse ikväll. Så sjukt, så vidrigt men mig passade det tydligen utmärkt ikväll för jag skrattade högt. Kollade vidare och avslutade med Anettes och insåg att jag just blivit bjuden på middag på tisdag, innan vi ska gå på bio. Blev glad.

Så Ni som fortfarande undrar varför man läser andras bloggar. Här är svaret: Läser du rätt bloggar kan Du både få le, garva så tårarna rinner och bli bjuden på käk. Synd för Er som inte fattat grejen!

God natt & God morgon!
Hörs imorgon eller senare idag!

Vilken handboll!

Åh, vilken match vi blev bjudna på ikväll.
Sverige stod upp mot ett storspelande Kroatien. Ett Sverige som är ungt och orutinerat. Ett Sverige som man i snacket inför VM sagt, ska vara med och lära. Målet var att försöka ta sig vidare från gruppen, sa Staffan Olsson i en intervju. Undrar om han redan då visste vad laget förmådde och ville se till att vi (media) inte skulle ha några förväntningar. Svenska landslag är alltid bäst när dom slår ur under läge.

Som sagt. Sverige gjorde inte bort sig. Skönt! Hatar när svenska lag blir förudmjukade. Kroatien tippas som en av guld favoriterna. En härlig handboll bjöd dom på ikväll. Hanna slog näven i soffan och svor vid varje Kroatiskt mål i andra perioden. Men jag kunde inte änns bli irriterad eller frustrerad. Dom var bäst ikväll helt enkelt och att förlora med bara fyra mål mot det laget är inget hänga läpp för.

Å så är jag så imponerad av Ola/Staffan. Gillar deras sätt att peppa. Att när det återstår tre minuter tala om att "Ni har gjort det här bra, nu står vi upp, går stolta av planen, inga jävla hängbjörkar nu". Inget mesigt utan kraftfulla ord men ändå i positiv anda. Det kan verka vara så lite, så obetydligt men jag är övertygad om att vad och hur en ledare säger saker till sitt lag, betyder grymt mycket så länge laget litar på och har förtroende för sin coach.  

Om mina barn valt att spela handboll istället för innebandy, hade jag gillat det. Handboll är en tuff sport. Säkert är den ännu tuffare än vad som syns på tv. Ändå är det på nått sätt just. Man drar upp varandra, man klappar på varandra.  Man hatar inte motståndarna som man gör i hockey. Det gillar jag!

Tur att det inte blev fotboll för mina barn. Hade inte fixat att stå ute i ur och skur. Fast vid närmare eftertanke så skulle jag nog gjort det också. Idrottsintresserad och sopande morsa som man är.

Imorgon blir det fart på handeln igen!

Efter en dag på tillfälligt besök i arbetslivet känns det som om jag skulle kunna vara där lite oftare. Kul att träffa tjejerna även om det är otroligt lugnt just nu. Det märks att folk inte fått nån lön sedan jul. Dessutom längtar man nog efter lite vårskor.

Hanna har varit i skolan idag och är nu och tränar. Hoppas hon fixar det. Tyckte hon kunde ha nöjts sig med att ha haft två pass i skolan men hon ville absolut försöka och då kan jag inte göra så mycket. Ska förbereda mat straxt (lax , räkor, romsås och bulgur) och så blir det en ny spännande handbollsmatch framför tv:n.

Nyss ringde grannen på och påstod att att vi skulle ha styrelsemöte. Nu!
Jag har inte hört ett ord om nått möte. Men hon envisas med att dom sagt till mig och att jag glömt bort det. Blev riktigt sur. Stå inte och säg att jag inte kommer ihåg saker jag aldrig hört. (jag glömmer ju tillräckligt ändå) Om jag hört det hade jag naturligtvis sagt att jag glömt det. Envisa människa!

Jobbar dag!

Idag bir det att jobba några timmar. Ovant men trevligt. Var länge sen.
Så nu bli det att skala av sig ledighetskostymen och på med jobbstassen. Ha en bra dag!

Bryt ihop eller bit ihop?

Hade tänkt skriva ett lite lagomtrevligt sista inlägg för dagen men känner mig inte så trevlig. Råkade läsa på några bloggar och kände att jag blev arg, upprörd och ledsen. Allt på en gång!
Vissa personer skulle man vilja förklara ett och annat för. Men det gäller att välja sina strider och att vinna debatter i gästböcker och kommentars-fält är helt omöjligt så det är bara att tiga.

Imorgon ska Hanna försöka gå till skolan igen. Förhoppningsvis vänder det nu och hon blir pigg och kry igen. Kan vara bra för mig om hon går. När hon är hemma och är sjuk ramlar jag in i samma slöa, dåsiga rytm. Idag när jag tänkte sätta igång och göra lite nytta kliver hon ur sängen och sätter på "Sex and the city". Ja då kröp ju jag också upp i soffan med täcket och gjorde inte ett dyft på ett par timmar. Men filmen var bra och sakerna finns väl kvar?! Jodå, strykhögen ligger där den ligger. Helt orörd!

Amanda flyttade till sin pappa ikväll. Trodde jag vant mig men jag saknar henne redan. Tomt!
Skönt att Hanna stannar ett par dagar till.

Nu ska jag lägga kinden mot kudden och sova sju kvart i timmen!


Den 21 februari...

då går vi på bio och ser Millenium!!!
Äntligen!
...och med tanke på mitt förra inlägg kan jag intyga att jag läst samtliga böcker i serien av Stieg Larsson.
Har grymt höga förväntningar och förstör filmen min egen upplevelse av den fantastiska historien så kommer jag tvingas läsa om alla böckerna. Bara för att ta tillbaka min egen Mikael Blomkvist och min egen Lisbeth Salander. Om så blir fallet kan jag iallafall se fram emot många timmars underbar läsning.

Jag gör fel...

Läste i morse på Metrobloggens första sida att utan bilder i varje blogginlägg kan man i stort sätt lägga ner hela grejen.
Okej! Tack för den. Anledningen är nämligen den, enligt de mest lästa blogginnehavarna, att människan är för otålig för att läsa sig till en upplevelse utan dom vill ha bilder. Är vi så slöa? Har det gått så långt? Stimuleras vi inte längre av det skrivna ordet utan måste ha bilder och filmer för att hjärnan ska kunna se hur det är? Tänker människor bara i bilder numer, aldrig i ord?

Jag håller inte med. Eller rättare sagt, jag kan ju inte säga att dom har fel, dom har ju så många nöjda (och missnöjda) besökare varje dag, men jag jag tänker fortsätta skriva blogg och inte fota blogg! Även om jag säkert kommer läggga in bilder, då jag har lust och tycker texten kräver det, även i fortsättningen så kommer min blogg att domineras av text.

Bara så Ni vet!

Godmorgon alla hjältar!

Jo, alla som tar sig upp ur sängen i vårt land den här årstiden någelunda tidigt, är hjältar. Jag tycker verkligen det. Det är mörkt, den mysiga adventstiden är över och vad ser man fram emot när man kliver upp ur sängen halv sju en onsdagsmorgon? Nej, jag vill inte dra ner rullgardinen ytterligare utan bara tala om att det krävs en del av människor som orkar med vardagen. Självklart har vi massor att se fram emot och visst kan vi titta oss i spegeln och säga till oss själva att vi är bra och att vi tom efter lite spakel ser okej ut. Vi kan säga att vi har tusen saker att vara tacksamma över men handen på hjärtat. Hur många känner att livet är underbart just i den sekunden då den gälla mobilsignalen ljuder? Hur många tänker att "åh jag jag är lycklig över att just jag får sätta ner fötterna på de iskalla golvet, dra undan täcket, lämna den gosiga sängen och tafatt leta redan på morgonrocken"? Inte jag iallafall! Nu därimot, en och en halv timme senare då jag fått kaffe och hunnit säga hejdå och pussat på Amanda som travat till bussen. Nu känns dagen rätt okej!

En yrkeskategori som ska ha en ständig hjälte-gloria hänga över huvudet är städare, eller lokalvårdare som det så fint ska kallas. Inte nog med att dom tar reda på andras skit dom har ofta okristliga arbetstider.Jag städade en period på Tessin skolan. Jag klev då upp ur sängen vid halv fyra. Jag fick ångest varje kväll jag ställde klockan. Bara att trycka in noll, tre, tre, noll gjorde att jag kände hur det snörde ihop sig i magen. När jag väl var på jobbet var det okej. Inte roligt men okej. Jobbade fem timmar för att sen vara ledig ett tag för att sen återvända till samma skola och göra ytterligare tre timmar. Jag har väl aldrig varit så osocial som under den här perioden. Under den lediga stunden mitt på dagen sov jag. När jag kom hem efter kvällspasset ställde jag klockan och gick och la mig. Så såg dagarna ut, måndag till fredag.  All heder till dom människor som står ut. Ingen av dom som jobbade så hade barn, kanske en förklaring till att det fungerade för dom men mindre bra för mig.

Nää...det blir sängen

Hade tänkt mig ett inlägg till idag. Ja, det blev det ju i och med detta men jag menar ett längre, mer genomtänkt. Men nu helt plötsligt tog krafterna slut. Städningen och oron för Obama tog tydligen ut sin rätt!

Ska bara innan jag kryper in till min yngsta ängel ta en stund med den stora som sovit i stort sätt hela eftermiddagen och nu glor på film. Hon mår inget vidare den lilla människan. 

Vi hörs imorgon...
"Jag är inte sjuk...jag mår inte illa"
 

Obama är installerad & Hanna är klen

Nu har Obama flyttat in. Allt var välregisserat in i minsta detalj på välkänt ameriskansk maner. Det enda som man kan tänka sig inte var inövat var Obamas stakning då han skulle svära eden. Men ju mer jag tänker på det ju mer övertygad blir jag om att även detta var förberett. Ytterligare ett populärt männskligt drag att visa upp för världen hos denna ofantligt populära president.

Själv har jag varit och hjälp Nicke med Onyx jobb ikväll. Trevligt. Under tiden jag var där ringde Hanna, som varit en sväng i skolan idag, och talade om att hon kräkts igen. Nu ligger hon i bingen med täcket uppdraget till hakan, blek och trött. Stackars liten! Amanda därimot har varit både i skolan och hos Markus ikväll och verkar tämligen återställd.

Folk pratar om att vi går mot ljusare tider nu. Det stämmer säkert men just idag måste något gått på tok hos SMHI. Släckte lamporna vid elva, man ska inte slösa med el, och fick lov att tända samma lampor kvart i ett.

Nu ska jag käka fruktsallad.
Hörs då...

Barack Obama flyttar in

Ikväll flyttar Barck Obama in i Vita huset. En historisk händelse. Den första svarta presidenten i USA någonsin.
Mediauppbådet är minst sagt enormt. Alla som har tillgång till radio, tv, internet och tidningar kommer kunna följa det hela sekund för sekund. Ingen av oss kan ha missat att det sker ikväll, klockan 18.00, svensk tid.

Få flytt-lass får den här uppmärksamheten. Ändå kan jag känna en viss oro inför kvällens aktiviteter. Jag tvivlar inte ett dugg på att USA kommer få ett uppsving i och med flytten. Det är inte det som oroar mig. Det man redan kan förstå är att han är både välorganiserad och omtänksam. Det måste väl vara två bra egenskaper hos en president? Se bara på hur han organiserat flytten. För att det hela ska gå smidigt har han bjudit in sina närmaste vänner, 2 miljoner pärs, som ska få konka möbler och kartonger. Packar amerikaner också i banankartonger? Han förutsätter att alla är varmt klädda och mätta i magen men för att alla inbjudna ska klara av flytten utan några "olyckor" har han installerat 7000 bajamajor på tomten.

Media borde väl ha täckt in alla möjliga vinklar. Ändå har jag några funderingar. När flyttade Gerge W. Bush ut? Sker det nu under dagen? Får han nån hjälp eller får han övergiven, slita alldeles själv? Vad gör Obama om den förra hyresgästen slarvat med städningen? Tänk om George struntat i att städa under badkaret eller bakom spisen? Urk, så äckligt!

Har Obama sålt sin nuvarande bostad eller har han kvar den som sommarstuga? Om han sålt sin lägenhet, har han då tagit hjälp av proffs eller har han annoserat i lokalpressen för att slippa betala dyra mäklararvoden? Han har ju ändå ett jobb att att sköta framöver och i det ingår det väl en del ekonomi om jag förstått saken rätt.

Jag förstår ju att dom haft hjälp att packa. Jag menar, vem som helst kan ju slå in glas i tidningspapper och packa ner sänglinnet. Det har ju inte han haft tid med. Det är jobbigt att flytta. Det vet ju alla. Är orolig för att han glömt saker. Har han kommit ihåg att flytta telefonen, valt elbolag och mailat adressändring? Har han kollat så att hemförsäkringen täcker allt i den nya bostaden? Dessutom måste han ju fila på sitt tal som hela världen väntar på. 

Sen funderar jag på barnen, hans två döttrar, har dom fått packa sina saker själva? Har föräldrarna stuckit till dom var sin ryggsäck och sagt åt dom att packa det viktigaste? Döttrarna måste ju ha sina nallar, snuttefiltar och favorit böckerna. Har man tänkt på det i allt flyttkaos? Det är sånt som oroar mig.

Tror jag sms:ar honom och påminner honom om det viktigaste så jag kan släppa det här sen och städa vidare.

Mer handboll

Är lite handbollsfrälst just nu.
Tipsar därför om Johan Peterssons blogg.

Höga förväntningar på sina barn. Jag?

Läste nyss om den för mig  nya stjärnan i handbollslandslaget Dalibor Doder. ( ny fast han spelat 79 landskamper, fy på mig) Ett stycke som gjorde att jag var tvungen att stega in till äldsta dottern, spänna ögonen i henne och säga:
-Du vet vad jag förväntar mig av dig idag va?
Hon tittar förskräckt upp på mig med en orolig och anings matt blick. Jag ser att hjärnan går på högvarv och att hon försöker komma på vad hon borde komma ihåg att göra idag. Jag ser att det är tomt!
-Jo men lyssna här säger jag och läser högt ur SN.




-Doder låg i sängen i hela söndagen med ont i magen. Dagen efter går han ut på planen och spelar magisk handboll och gjorde elva mål. Bara så Du vet Hanna. Det är ingen ide att tro att man får ta det lugnt bara för att man har varit sjuk en dag!!


God tisdag?

Vi lever alla tre och två av ligan ska straxt iväg på sina uppdrag. Skolan väntar!
Skönt att dom är piggare och hoppas nu att jag slipper göra någon akut utryckning under dagen. Den risken finns alltid så här första dagen.

Dagen ska användas till städning. Helgen var lat och gårdagen sjuk så nu måste jag faktiskt försöka få ordning på det här hemmet. Visst låter det skitkul?

Idrottsgalan - en gala i min smak!

Idrottsgalan. Den bästa av galor. Den festen ska jag nog ta och bjuda in mig själv på nästa år. Även om jag inte är nominerad. Bra artister, härliga idrottsprofiler som visserligen höll ovanligt dåliga tal i år och så Peter Settman som ett nav i hjulet. Hade unnat Susanna Kallur Järingpriset. Kalla lär hinna få det ändå framöver. Annars var det helt okej pristagare i alla klasser. Zlatan fick inget ,vilket  förvånade, men inte gjorde mig speciellt besviken.

Handbollen. Måste bara nämna att jag blev ruskigt nervöst ett tag i andra perioden men så häftigt att det unga orutinerade laget slog OS trean Spanien. Gillar att höra Staffan Olsson snacka med killarna.
"Nu tar vi det lugnt killar. Lugn och fin. Ta ett djupt andetag!"
Den som sen är mest galen är han själv. Tror han hade rätt hög puls där ett tag och inte andades han speciellt djupt heller. Han såg ut att vara nästan ute hos killarna på planen. Härligt med osvenska engagerade ledare. Såg att förre landslagsledaren Bengan Johansson satt och myste på Idrottsgalan. Jag undrar hur många sms han fått under kvällen med rapporter från handbollsmatchen. Måste vara kul för honom att se att svensk handboll lever igen och att två av hans gamla adepter tagit på sig ledarrollen.

Imorgon hoppas jag på rent hus i dubbel bemärkelse. Jag vill städa bort allt det sjuka och hoppas att tjejerna då är i skolan så jag får härja fritt. Får aldrig nått gjort när dom är hemma och ligger och knölar överallt. Amanda verkar piggare och Hanna har iallafall käkat mat nu ikväll, utan att kräkas. Å själv är man ju på topp!!

Passar nu också på att GRATTA Anton på 19-års dagen! Grattis grabben!

Sjuk värld

Vi är allt lite klena här idag. Hanna har det nog värst. Men vi har alla tre ett långsamt tempo idag. Vi rör oss i slowmotion och allt får ta tid. Vi till och med pratar långsammare än vanligt. Antagligen för att hinna med att förstå vad vi själva ska säga men också för att den som lyssnar ska hinna med att höra. Vi är matta. Det är lite synd om oss. Minst synd är det om mig som fortfarande är rätt pigg.

Hanna stackarn tog bussen in till stan nu. Det är vansinnigt, jag vet. Men tydligen blir dom straffade om dom inte är med på en muntlig redovisning i svenskan imorgon och tvingas då göra ett extra arbete. Nu skulle dom gå igenom allt lite fort och sen kommer hon väl släpa sig till skolan imorgon bara för att göra just den redovisningen. Fattar att hon inte vill ha mer att göra än hon redan har.

Ikväll är det idrottsgalan. Hoppas den kan vara lite mysigare än andra galor. TV:n känns nämligen som ett lagom jobbigt alternativ som sysselsättning ikväll. Antagligen får väl Zlatan alla priser i vanlig ordning. Försöker komma ihåg vilka andra som kan ha gjort stora prestationer. Minns nästan inga. Var 2008 ett ovanligt klent år för våra svenskar?

Drevet går mot Liza Marklund...

...och dom som står främst i kön att veva är de som själva borde ta sitt ansvar för vad som skrivs. Kvällstidningsjournalisterna.

Jag tror aldrig vi får veta exakt vad som stämmer och inte i historien om Mia. Tycker mest synd om alla i och runt historien just nu. Drevet går och det är skoningslöst. Ingen skyddas för nu ska sanningen fram. Författaren till boken "Mia-sanningen om Gömda", Monica Antonsson,  valde att inte kolla med Mias familj i sitt arbete med boken. Hon ville lämna dom i fed. Bra tänkt! Hur i fred är dom nu då när man talar om för dom att allt dom upplevt är ren och skär lögn.

Varför har ingen undersökt sanningshalten i den här historien tidigare? Innan dom berörda tjänat så mycket pengar på den? För det är väl det som retar folk mest att nån eller några gjort grova stålar på historien? För Antonsson tjänar väl inte några pengar på att ge ut sin bok? Hon kommer väl skänka alla sina till välgörande ändamål? 

På "Gömdas" omslag står det att boken är "en sann historia". Mer korrekt hade varit att skriva "bygger på en sann historia", säger Liza själv.

Vi kan nog vara säkra på att ingen i framtiden kommer skriva att den historia man vill berätta, är sann. För allt skrivet är subjektivt och det finns säkert saker som kan vinklas på annat sätt av någon annan och på så vis rubriceras som lögn.

Kanske varje journalist skulle ha en liten textruta längst ner vid sitt namn.
"Artikeln bygger på något som något berättat och som jag tolkat, bör icke förväxlas med din sanning av vad som hänt!"

Summa summarum: Skriv inte en bok som du säger är sann. Köp inte en toblerone på ett kort som inte är ditt. Missa inte en straff i fotboll. Ta inte styk mot vitryssland i hockey och stå framförallt inte i mål i just den matchen. För då får alla svenska medier nått lyriskt i blicken. Korsfäst dom vi hyllade förra veckan. Det är ett helt logiskt förfarande! 

En till på sjuklistan

Hanna hade bestämt sig för att gå trots sitt illamående. Lovade att hämta om det blev värre. Helt plötsligt låg hon som en mäla över toan. Skolan är nu avbokad även för henne och jag känner mig som en skurk som trodde hon skulle fixa dagen. För övrigt kan jag säga att Tessin borde tala in ett nytt meddelande på sitt sjukanmälnings- nummer. Du Anette måste ju ha hört någon gång!?

Nu gäller det att man står på benen själv idag för nu är jag inte bara mamma utan sjuksköterska också. Räcker inte mina undersköterskekunskaper får jag kontakta Ekman & Räkan som pluggar så ögonen blöder för att nå sin examen.

Krya på Er hörrni....


Frukost till förkyld tös

Än lever vår deal. Amanda somnade som en stock, vilket kanske kan förklaras med att hon inte var riktigt pigg efter gårdagens strålande insats i innebandymålet. I allafall har jag som en god mor serverat frukost på sängen. Det var nog till belåtenhet men ganska snart framgick att hon inte mår bra.
-Har svettats och frusit hela natten. Kli i halsen och ont i näsan.
Ont i näsan? Så nu har jag ringt och sjukskrivit den lilla människan så hon får vara hemma idag och bli frisk. Kan redan höra Hannas avundsjuka suck.
-Jag vill väl också vara hemma och vara sjuk.
Men si den tänker jag inte gå på. Nån ordning får det vara.

Har läst SN på mitt sätt. (ni vet, skummat sporten) Hunnit fatta att stans hockeylag fortfarande går dåligt. Det var nog det ända jag missat i sportväg från gårdagen och det beror nog bara på att det inte är några tv-sändningar från Rosvalla.
Allt som gick på tv igår har jag registrerat. Tyvärr så undrar jag återigen vilka som jobbar på SN's sportavdelning? Antingen är de verkligen så dåliga som journalister som man kan tro eller så saknas de riktiga intresset/kunskapen för den sport de ska skriva om. Tänk om man skulle kunna få jobb att styra upp den där redationen en aning.

1. Ringer dom till en tränare för att inhämta information om en viss match kan dom väl ställa så intelligenta frågor så dom får nått vettigt att skriva om. Det är så sorgerligt att veta att dom ringer och ändå inte kan få till nått mer än det jag skulle kunnat ha skrivit utan att ha ringt. Allt för ofta när dom skriver om D2 är det under all kritik. Men vi kanske ska vara glada att dom skriver nått överhuvudtaget.
2. Var lite påläst alternativt hoppa över de där värsta floskerna.
Ska ge Er ett exempel. I den del av reportaget om Onyx h1's förlust mot TT igår har man pratat med Mange Olsson.
Stycket inleds med följande rader: "Alla sviter måste ha ett slut. Så också för Onyxtränaren Magnus Olsson. Gårdagens förlust var hans första som Onyxcoach sadan han tog över efter Johan Wiggur". Slut citat!
En svit??? Mange har coachat i tre matcher. En vinst efter ordinarie tid, en vinst i sudden i fredags och sen förlusten igår.
En svit måste väl ändå vara mer än en vinst (okej två då om man är snäll) för att kunna vara en svit?

Detta är nu ingen kritik mot de nya ledarna i Onyx H1 lag utan jag ifrågasätter endast SN's sportjournalister. Om jag är bitter för att jag inte får skriva i tidningen? Närå, inte alls.....

Under tiden jag försökt skriva ihop det här inlägget har jag även serverat frukost till äldsta dottern. Hon mår illa. Gjorde hon igår också så jag tror inte det är nån slags "jag-vill-vara-hemma-från skolan- grej. Fattar inte. När mina barn vara små eller yngre var dom aldrig sjuka. Nu är det förkylningar och konstigheter rätt så ofta. Är det så att dom tränar utan att vara helt friska och därför inte blir helt friska mellan varven? Svårt det där.


Vi har en deal

Nu har vi gjort en deal, Amanda och jag. Får se hur länge det funkar.
Jag gör frukost på sängen om hon försöker att låta bli mobiltelefonen efter att hon lagt sig. (Sorry Nicke. Det kan bli så att Du åker på att göra det samma)  Hon och pojkvännen har ständig och då menar jag ständig kontakt. Jag förstår. Dom är fantastiskt söta tillsammans och mår bra ihop men trots att man är kär så måste man sova. Annars orkar man inte med skola och träning. Kan vara värt att gå upp och göra frukost en kvart tidigare.
Japp. Är en hönsig mamma. Minns en period då jag hade grymt svårt att få i mig nått på morgonen. Då kom min mamma in med smörgåsar och oboj på bricka. (blev folk av mig ändå) Mina tjejer få inte dricka oboj på vardagarna. Då är jag en sträng mamma. Det gäller att välja sina fighter. När är det värt att kriga? När kan man blunda? När kan man hålla tyst? Det sista har jag förbannat svårt för. Fråga mina barn. Vi pratar mycket. Ibland mest jag (de är då man kan känna sig tjatig, ni vet) men oftast alla tre.

På tal om prat. Hann med att prata lite "på riktigt" med Micke Rosen igår. Saknar bröderna Rosenberg och den nästan dagliga kontakten vi hade förr. Nästan varje kväll kunde vi snacka bort en stund och jag kunde se att dom var glada i ögonen. Har taskig koll nu för tiden. Gillar det inte. Vill veta att dom mår bra. Nu vet jag att dom har kanon föräldrar som bryr sig om sina killar men ändå. Gillar mina bonus ungdomar. Tänk att jag i stort sätt alltid har gillat att umgås med ungdomar. Undrar om det betyder att jag är vansinnigt barnslig??!! Antagligen!

Dokumentär ikväll

Ska kolla på dokumentären om Höjdhoppar Holm ikväll. Har kollat på en massa skidor idag. Älskar när det håller på så där hela dan och man behöver bara sitta och bli serverad. Anja Pärson vann sin 40:e världscups seger idag. Jag som nästan trott att hon lagt ner. Sen var det skidskytte. Häftig sport. I ena sekunden ska man ge allt fysiskt på skidor för att i nästa stund vara tok koncentrerad på att skjuta med en puls som fortfarande dånar i kroppen. Christer Ulfbåge hade Magdalena Forsberg som bisittare. Tycker oftast det är kul och att det blir bra när någon som själv varit utövare av sporten kommenterar. Roligast var när Magdalena jublade över en av svenskornas skytte.
-Åh, jag blir sååå imponerad, säger Magda.
Kul med en sådan ödmjukhet från en som varit helt outstanding i sin gren och som vi andra imponerats av i många år.


Vinst & förlust

F95 vann sin match i Flen med 9-0 vilket alltså betydde att Rumpan höll nollan och gjorde en assist.
Skönt att det gick bra. Var orolig att hon skulle tro att det var lätt eller att de andra tjejerna i laget skulle förlita sig på henne för mycket.


Den finaste av alla målvakter.
Flera år gamalt kort men ändå...

H1 förlorade mot TT. Ganska väntat om man får säga så. Inte så att jag inte hoppades på vinst men det är nått som har saknats eller fattats på sista tiden. Sist jag såg dom spela hemma i sporthallen tyckte jag glädjen var mindre än tidigare. Det var inte med samma stolthet, inte med samma go som tidigare. Kanske gick det för lätt inledningsvis. Man kan spekulera i det oändliga. Kanske är det just det man ska ge fasen i att göra och bara köra. Oavsett. Onyx H1 har gjort mer än man kan förvänta sig denna säsong. Repa mod nu och ta tillvara på den sista delen av säsongen.
Gör nått bra och kul av den!

Nu tjatas det om en stor fet påse godis...så jag får väl offra mig.

Mesta-Onyx 2-11

Fick nyss en gott sms från DC som berättar om vinst med 11- 2 till de våra. Härligt!
Känns bra. Nu håller jag tummarna för Rumpan och vidare för H1.


Folktomt, öde.

Så nu är barnen iväg och jag är inne på dagens andra frukost.

Skjusade in Amanda till sporthallen. Passerade genom Ockle på vägen dit och kan konstatera att idag sover människorna i våra städer. Det är folktomt på gatorna. Fast dom, människorna, hade lämnat klara bevis för att dom varit ute igår. Så skräpigt överallt. Tror man på riktigt att de man kastar och sparkar in i snön verkligen ska förintas och inte synas när det smälter undan? Märkligt!

Tycker gott att Polisen kunde haft en blås-kontroll idag. Inte för att det hade givit herr polis nått att rapportera hem om, då det gäller mig. Men jag är övertygad om att det finns en och annan på våra vägar som inte borde köra bil idag.
Kom precis på att jag tar tilllbaka det där. Det var nog tur att dom inte hade nån kontroll för jag har ju glömt att sätta på skattemärket och det ska visst ge 500 spänn i böter talade en snäll person om för mig häromdagen. Bakläxa!
Måste fixa det idag!

Nu blir det skidåkning. Passiv sådan. I soffan.

Tidig söndagmorgon...

Idag är det mörkare än vanligt. Kan det bero på att det är söndag och att lampan tänds senare då? Att tanken är att människan ska helga vilodagen och sova ut? Att ljuset inte behövs då?
Här är vi iallafall vakna. Inte för att att gå till kyrkan utan för att Hanna är på väg till Eskilstuna för att möta Mesta med
sitt D2. Fy för tidiga söndagsmatcher.

Nu blir det dusch för undertecknad och sen blir projekt: "få upp nästa barn ur sängen". Amanda ska med F95 till Flen. Jag ska bara skjutsa till sporthallen. Sen åker hon med nån annan dit. Jag skulle kunna åka med men avstår idag. Det är lätt att det blir mycket innebandy för att det är så kul men rätt som det är har det blivit för mycke så jag försöker rensa bort några matcher och bortamatcherna går bort först. Tror att några åker och kollar H1 idag. En viktig match som jag följer via datorn.

Vi hörs senare...

Äntligen lite tid...

Jag är trött nu och ska straxt krypa ner i sängen och lyssna till Rumpans snusningar. Jo, hon låter men hon snarkar inte. (vilket hon påstår att hennes mamma gör)

Sov länge imorse och vi åt brunch vid elva. Riktig hotellfrukost och massa tjej-snack. Ett bra sätt att börja dagen på.
Sen blev det trängsel i badrummet då tre tjejer skulle duscha ungefär samtidigt. Det finns nackdelar med att bara ha ett badrum men det finns fördelar också. Det är lås-förbud och alla får fritt tillträde att göra vad man ska vilket automatiskt leder till att man umgås väldigt nära. Det är okej en helg men på vardagarna kör vi mer "ta-en-kö-lapp" och vänta på Din tur. Vi är rätt osociala då alla ska iväg på sitt.

Dagen har tillbringats i sporthallen. Vad vi gjorde där? Gissa!
Japp, det blev ett par innebandymatcher. Först P93 som borde vunnit men förlorade. Tyckte dom hade det mesta av spelet men Nyfors gjorde mål på de få anfall det fick till. Sen satt jag i seket på H6 match med Nicke. Vinst med 6-4 som skulle ha varit större målmässigt. Tyckte killarna gjorde en okej insats. Roligast att se idag var Robin X 2. Holmström (eller om han heter H-berg eller H-gren. Janne har kallat honom för allt så jag har glömt vilket det verkligen är) är enligt mitt tycke riktigt häftigt att se på planen. Undrar om han egentligen inte är för bra för div 6? Robin "Bävern" Johansson gjorde en av sina bästa matcher. 

Ikväll har det varit lugnt. Korv med bröd och glass. Amanda har varit hos pojkvännen och blev motvilligt hämtad skapligt (dom är så kära de där två) då hon ska upp tidigt och spela match imorgon. Samma gäller för Hanna. Alltså tidig kväll!!

Nu däckar jag också så jag orkar upp och serva mina tjejer imorgon.
God natt!

Kommer uppdatera bloggen

...även idag. Men det blir lite senare då mina båda barn somnat inför sina repsektive matcher imorgon. Det är som att ha småbarn...man får passa på att njuta av lugnet när dom små liven krypit till sängs.

Oavsett riktning är det väl spela man vill?

Så nu är de viktiga måste samtalen ringda.
Har hunnit med ett samtal med Antons mamma också. Hon ringde och inledde med att säga att hon var från Inkassobyrån. Tur att jag kände igen rösten. Annars hade jag blivit dryg. För det säger Hanna att man får vara mot myndighetspersoner som stör mitt i livet. Hur som helst blir det bio framöver. Men eftersom vi är sååå upptagna, vi två, så tar vi det nästa barn-fria (låter det positivt? Barn-lösa då?) period. Går alldeles för sällan på bio men nu ska tanterna ut på vift.

Har förutom samtalen hunnit med att snabb läsa SN också. Att snabbläsa innebär för min del att jag kollar rubrikerna på sporten. Läste att Packe går upp i H1 men att Anton väljer motsatt riktning. Det är rätt riktning Anton! Du ska spela matcher och utvecklas. Sen ska Du självklart ha siktet inställt på högre höjder framöver. Men just nu gör Du rätt. Du är för ung för att bara nöta bänk. Har för övrigt lite svårt att förstå det där med att man månad efter månad spelar vidare i ett gäng där man kanske inte änns får sitta på bänken utan är förpassad till läktaren. Jag förstår att dessa personer kan vara guld värda att ha med i grupp pga andra kvalitéer. Jag fattar också att man behöver ha folk till träningarna förutom de som sen blir uttagna till match. Jag förstår att det ska finnas konkurrens. Men jag begriper inte att dessa inte tar chansen att spela i andra lag när möjlighet ges.  För det är väl spela man vill? Eller är det något annat man strävar efter?
Kanske nån ung smart förmåga kan förklara för tant!?

Vår Hanna har nästan alltid tränat med flera lag. Ibland dubbla träningar samma kväll. Från Herrhagen med F91 till Multihallen med dåvarande F89. Hon har kört matcher med flera lag under ett par säsonger. Det har orsakat en del val och hon har slagits mellan att vilja till a-laget och sin starka lojalitet mot de yngre tjejerna. Att det har fungerat har många gånger handlat om bra kommunikation mellan ledarna i de olika lagen. Likaså då förre damlags tränaren Jonte styrde skjutan. (Hanna var bara 14 då) Alltid fanns en kommunikation mellan oss föräldrar, han och flicklagstränaren. Hanna har slitit för att komma dit hon är idag. Hon är så värd sin plats men nog faan har det kostat! Inte pengar men svett, slit och en och annan tår. Men nog har hon fått spela matcher. (utom en säsong då kommunikationen fungerade sämre och då var det mindre svett men väldigt mycket tårar, bara för att hon ville spela)

I helgen väljer Amanda att spela match med ett av klubbens yngre lag. Tycker hon gör rätt. Hon tränar med D3 och ibland även med D2. Är ganska övertygad om att hon är den som tränar mest av samtliga målvakter på flick och damsidan men då det är många som ska hållas igång och få matchträning så får hon allt för sällan hela matcher i kroppen. Man ska vara rädd om målvakter. Dom växer inte på träd. Därför gör hon rätt i att ta chansen i helgen. Dessutom saknas tydligen målvakt i det yngre laget så hon tar ingen annans plats heller. Kör så det ryker Rumpan!

Samvetskval byts mot skoskav

Åh så petade jag ner det dåliga samvetet i skona igen och trampar på det. Hårt! Förstör inte min dag! (kanske för att jag gör så som jag så ofta får skoskav!)

Om Ni känner att Ni är trötta på Gert's fredags fräckis och vill lite annat idotiskt att le åt så ta och läs det här.

Det tär...

Carro ringde från jobbet och behövde hjälp.
Kände att det bara inte går att få till ett arbetspass idag med tvätt i maskinerna, handling, telefonsamtal som MÅSTE ringas idag (har redan skjutit upp det så länge) samt några MÅSTE besök på stan. Sa nej! Ångrar mig redan.Får alltid dåligt samvete när jag inte tar de få jobbpass som erbjuds. Känner mig lat och tråkig. Inget bra för själen. Det tär att inte ha ett jobb. Det tär inte bara på ekonomin, utan på allt. Jag brukar försöka att inte klaga. (åtminstone inte här på bloggen) Men just nu måste jag få spy lite.

Det jobbigaste är nog detta med planeringen. Att försöka planera för vardagen så att den känns meningsfull samtidigt som man alltid ska vara på "G" och boka om/av allt man tänkt göra om man behöver hoppa in i arbetslivet. Likaså är det med den långsiktiga planeringen. Hoppas mycket på en fjällen resa i mars men egentligen har jag ingen aning om jag kan åka eftersom arbetsförmedlingen eller a-kassan kanske tycker att jag ska vara tillgänglig då. Likaså är det med sommarsemester. Jag kan inte boka nått för om jag får jobb så är det det som gäller. Självklart.

Ta nu inte detta som om att jag inte vill jobba. Skulle ge vad som helst för ett fast jobb men denna ovisshet kan ibland, inte ofta, men ibland, driva mig till vansinne. Jag vill ju veta.

Eventuellt blir det jobb i helgen vilket i och för sig gör att jag får boka av lite saker men det är okej om jag vet om det innan.

Förbannade samvete!


Laddar för "Huset fullt".

Så där ja. Nu är man på banan igen.
Kaffet är bryggt, tvättmaskinerna laddade och ikväll kommer tjejerna hit. Lägenheten kommer fyllas av skratt, musik, laddare, hårspännen, hårsnoddar, träningskläder och en väldans massa ljud. På gott och ont. De där msn- och sms signalerna hör till det onda. Jag är antagligen en av de mest ljudkänsliga personerna i världen. Dessa ping-pong-blang-plums-ding-dong lätena gör mig trött. För mig är det ett stressande ljus som skapar oharmoni. Tack och lov finns det oftast av och på knapp! Av och på knapp finns sällan på tjejerna. Det hör absolut till det goda. Deras skratt är det mest hälsosamma som finns, att lyssna till.

Kontrasterna, mot när jag bor själv, är stora. Helt plötsligt blir det stökigt, rörigt, hemtrevligt och helt underbart. Ikväll blir det fullt runt köksbordet då antagligen Janne, Andreas plus en extra pojkvän (Amandas) dyker upp. Då trvis jag.
Fullt hus!

Ner i källaren....Maskinerna som tömmas och fyllas!
Ses sen...


Efterlyser

en bra film. En tjejfilm.
Typ Sex and the city. Har Ni nått tips!?

Idag blev en slö och social dag

Har varit hos världens bästa Malin. Utan den tjejen skulle mitt liv te sig väldans mycket fattigare på skratt och energi. Jag var där i nästan fem timmar och hade kunnat varit kvar i ytterligare fem. Med henne återvinns mycket av den förlorade kraften och tappade energin. Tack å lov att Du finns å faan ta Dig om det skulle hända Dig något.

Malin och jag har sedan långt tillbaka i tiden skrivit muntliga kontrakt på att vi ska se till att vi vårdas på rätt sätt om någon av oss av någon anledning skulle hamna på någon vårdinrättning och inte kunna eller ha kraft att tala för oss själva. Vi har båda jobbat allt för länge inom vården för att veta att vissa saker inte alltid hinns med eller orkas göra.
På min lista över saker som inte får göras ogjorda är följande:

- Tvätta mitt hår. (kräks på skitigt hår)
- Klipp naglar. (speciellt på fötterna för det äckligaste som finns är långa tånaglar och jag vill inte fastna med fötterna i någon jäkla vävd sjukhusfilt)
-Prata med mig. Prata inte över huvudet på mig som om jag inte finns. (även om jag inte kan prata så hör jag. Kanske)
-Håll mig i handen och ge mig en kram ibland. (tänk vad jag skulle sakna beröring)
-Håll mig sällskap. Jag vill inte vara ensam.

Undrar om jag glömt nått nu?!

Idag fick jag träffa den nyaste familjemedlemmen, Stengaard. En underbart liten söt valp som jag tror jag ska adoptera då och då.  Han varken fäller eller biter sönder möbler. Han är såå go.



Lillebror Stengaard som lyssnar till namnet Hugo Boss. Han har ett öga till men luggen har ramlat ner i ögonen.

Nu ska jag ta tag i det som blivit över här hemma sedan jag suttit och varit social hela dagen.

När ska Liza lägga korten på bordet?

Börjar dagen med ett citat.

"Mycket få människor lever idag - de flesta gör förberedelser för att leva imorgon."
Jonathan Swift

Tänkvärt eller hur?
Hur ofta gör man inte saker inför något, i strävan mot något annat? Hur kommer det sig att vi har så lätt att drömma om saker som ska komma. Måla upp bilder om hur det kommer att bli, istället för att leva nu och här? Är det så att drömmen är mer fantastisk än verkligheten? Att vi finner mer tillfredsställeelse i att se fram emot något än att leva mitt i det, nu idag?

Jag vet. Gammal skåpmat men ändå lite värt att tänka på.

Sen undrar jag när Liza Marklund ska "tala ut" och i vilken kvällstidning det blir. Jag undrar också hur mycket hon kommer att ta i betalt då hon ska berätta hur saker och ting ligger till med allt kring boken "Gömda". (det kommer jag nog aldrig få veta) Jag har bara läst en bit i boken som nu är så omdebatterad. Jag är klen när det gäller den typ av berättelser då människor far illa. Speciellt då det gäller barn och djur.

-Det här ska du inte se mamma, kan mina barn säga och dom har verkligen rätt. Det är inte så att jag blundar för verkligheten utan snarare så att jag inte står ut med att se vidrigheter jag redan vet finns. Jag har svårt att släppa det sen och ältar det i förbannelse. Det blev likadant med Onskan, Jan Guillous bok. Jag läste tjugo sidor och mådde sen så illa av att den lilla pojken blev så illa behandlad så jag la ner det projektet. Jag är som sagt vad lite klen.

Hur som helst vill jag veta hur Liza ska hantera den situation som hon hamnat i. Liza är smart, hon är en affärskvinna. Har läst alla hennes andra böcker och gillar henne skarpt. Fortsättning följer.... 


Äckligt kylskåp...

...men  jag är iallafall inte ensam. Med anledning av mitt inlägg igår God middag (vitsig rubrik såg jag nu) så vill jag bara tala om att jag är i gott sällskap.  Läste nyss Fotbollsfrun Malin Wollins blogg.
Tänk att så fort man inte är ensam om att göra fel så känns det nästan inte änns fel längre.


Snart dags för TV

Idag är ingen vidare bra dag. Så är det bara!

Hoppas dock att Solen i ögonen med Winnerbäck ska muntra upp mig lite innan jag drar täcket över huvudet och sover.

På förmiddagen hörde/såg jag lite av riksdagsdebatten som gick på tv. Vilken röra, oavsett om den är grön röd eller blå. Stängde av tv:n efter att ha hört dom först beklaga sig över Gaza och diskutera vems felet var.  För att sen i nästa sekund sticka kniven i varandra efter bästa förmåga. Flest slag under bältet vinner! Konstigt att det är krig i världen? Nix!
Våra egna politiker slänger mer sand än barnen i sandlådan och dessa små kan man ändå ursäkta med att dom lär sig hantera spaden under konfliktens gång. Vad lär sig våra politiker? Inte fick sverige fler nya jobb tack vare debatten idag iallafall.

Det blev ingen frukost...

...det blev en Ipod istället.

Tänk att när man väl ska få chansen att välja just sina egna favoriter så blir det helt tomt i skallen. Men vad gör det när Lasse finns? Jag vet att det blev mycket Lars Winnerbäck men han är min guru. Jag minns fortfarande när jag hörde honom på radio för första gången. Satt i bilen sent och vi lyssnade på nån direkt sänd konsert som spelades in i en studio och jag blev helt förälskad i hans underbara texter. Trodde då att jag "upptäckt" honom. Att ingen annan i världen fattat vilket geni han är. Minns också lyckan då jag sittande på Micke Rosenbergs altan hörde Micke klinka på sin gitarr, sjungandes vår allas Winnerbäck.  Då förstod jag att vi var fler som fattat hans storhet. Att äldsta dottern dessutom blivit minst lika frälst som jag, gör inte saken sämre.

I somras var vi i Linköping, i Lasses hemstad och fick oss en konsert vi sent ska glömma. Ryser fortfarande när jag tänker på den kvällen och mina ögon var fuktiga fler än en gång och när Lasse & Miss Li sjöng "Om du lämnar mig nu" då rann mascaran bort och jag sket i det. Lasse är kung!



När jag nyss gick in på Lasses hemsida för att inhämta en bild till detta inlägg så får jag se följande nyhet:
"Onsdagen 14 jan sänds en något nedkortad version av "SOLEN I ÖGONEN - En film om Lars Winnerbäck" på SVT1 kl 21.00. Den sänds samtidigt även på SVT Europa och SVT HD. Sedan blir det även ett antal repriser på de olika SVT-kanalerna".

Hann tro att jag missat detta innan jag kom på att det är onsdag idag! Yes!
Så nu vet Ni. Om Ni inte fattat hur fantastisk den här mannen är så måste Ni kolla på Tv ikväll och om Ni hör till skaran som redan är förälskade. Njut!

God Morgon

Hur behandlar livets vindar Er idag?
Blåser det inte alls? Nähä. Ja, jag har inte stuckit ut nosen utanför dörren än. Det är tidigt. Håller på att ställa om mig till en vecka med skolbarn. På fredag dyker det upp två galna blondier (fast den ena är nästan lite brunett, fast det är fusk och räknas inte) och livar upp min tillvaro. Längtar verkligen efter de där två nu.

Fick just ett sms. "Blir hemma idag, får inte på mig skon".
Stackars Janne och hans lilla tå. Åh, jag får lite dåligt samvete igen. Män som är sjuka är ingen lek. Tur att han har fått en hemsida att leka med. Ska berätta mer om den när han hunnit få lite mer ordning på den.

Om jag skulle ta och äta frulle nu. Skulle inte haft något emot att ha sovit på hotell inatt för då hade jag haft en sådan där fantastisk fruksotbuffé uppdukad, en trappa ner, nu. Tror att det är frukosten som är det bästa med att bo på hotell. Men nu får det bli de vanliga. Den vanliga filen, i det vanliga köket, med den vanliga tidningen.

Ha en bra dag!



Jodå...

Ipoden var på plats ett tag med underbara toner från Lasse Winnerbäck. Men jag blev inte riktigt nöjd då den rackarn hamnade för lång ut i ramen så nu måste jag komma på ett sätt att få den mindre eller byta till en annan som ryms.

För övrigt har jag varit rätt taskig ikväll.
Janne lyckades, fråga mig inte hur, kasta in sin ena lilltå i min murade öppna spis. Jag vet inte hur jag ska ursäkta mig men jag har nån konstig förmåga att brista ut i skratt när nån gör sig så där illa. Jag vet ju jäkla ont det gör men normalt sätt går det ju över efter lite svära. Nu sprang han runt som en galning innan ha kastade sig på golvet. Ni som känner Janne vet att han sällan springer överhuvudtaget och absolut inte fort men här snackar vi rekord på hundra meter. Gud vad jag skrattade. Inte så där lite fint i smyg utan verkligen gapskrattade.

-Japp, där gick tån av, kved han.
Såvida tån är av eller inte kan jag inte avgöra men att han hade ett elände att överhuvudtaget få på sig skon när han skulle gå hem, det kan jag intyga. Han hade nog jäkligt ont stackarn. Å jag skrattade....Usch va taskigt. Kan nog inte vänta mig nån större sympati därifrån nästa gång jag gör en liknande manöver.

260:e inlägget!

Jag vet inte vad som hänt eller vad det beror på. Men under de sista två veckorna har bloggens dagliga besökare fördubblats. Detta gör att idag på förmiddagen tittade den 1000:e besökaren in på Axblock.se. På mindre än två och en halv månad och 260 inlägg har den blogg jag startade, mest för min egen skull, fått en liten skara återkommande läsare. Ni gör mig glad! Tack!

Detta bör firas och jag ska kvällen till ära försöka lägga in en Ipod på bloggen.

Vi hörs sen...

God middag världen

Minns Ni det där tv-prgrammet, Här är ditt kylskåp?
Programmet gick ut på att tv-kocken Jan Boris Möller åkte hem till kända personer och lagde soppa på en spik. Dvs. han fick bara använda det som fanns i kändisens kylskåp. Insåg imorse att om han kommer hit idag så skulle jag få skämas ögonen ur mig. Inte för att där finns väldigt lite råvaror utan för att det mesta som finns där är så äckligt.

Jag är nämligen fostrad att inte kasta mat och sparar därför rester från middagarna i små söta burkar. Skulle misstänka att just så är det många som gör. Skillanden mellan mig och andra är dock att mina små rester sällan blir uppätna. Jag kan inte förklara varför men det blir inte som jag tänkt mig. (kan jag skylla på barnen, tro?) Utan nu står det ett gäng, på ytan fina burkar, i kylen och jag överväger att kasta hela bunten i soporna och fort knyta igen påsen och sen låtsas att jag inte har en aning om var alla mina plastburkar tagit vägen. Vill nämligen inte öppna locket. Det lär vara grönt och lukta mer grönmöggelost än vad jag står ut med. Det är äckligt, jag vet! Det är dessutom slösigt, jag vet! Är en förtappad människa! Måste skärpa mig! Ska sluta spara "skvättarna" och tro att det kommer fylla nån hungrig liten mage nån av de närmaste dagarna. Ska det promt sparas kan jag väl åtminstone stoppa in det i frysen!!

Trött....

Monika är trött nu.
Hade utlovat en avhandling angående speglar. Får nog fila vidare på dom tankarna i natt och försöka få till ett inlägg imorgon.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.
Har glömt att berätta att mina handledare från arbetsförmedlingen ringde idag.
-Hur mår du?
-Jo tack ganska bra. (gulligt att du frågar, som om du bryr dig)
-Jag stör inte? Du jobbar inte?
-Nä. Jag har inget jobb. (det är ju för faan därför du ringer hit)
-Vi skulle behöva gör en ny handlingsplan.
-Okej. (för vems skull?)
-Tycker du vi ska göra en nu eller ska vi vänta? Du kommer nämligen få en ny handläggare framöver.
-Tja, vi kan väl vänta då. (Så får jag dra hela mitt livs historia med den nya människan. Det var ju bara ett par månader sen jag drog den för dig)
-Ja. Då väntar vi då. Det lyser i och för sig rött här på vår skärm men det får väl vara så då.
-Ja. (lyser det rött? Stackars Er på arbetsförmdlingen som måste stå ut med att det lyser rött på Er dataskärm. Måste vara skitjobbigt för Er stackare)
-Då gör vi så. Lycka till nu!
-Jo, tack! (Lycka till??? Till vad? Pissråtta!!!)

Du kan vara lugn lilla mamma. Jag är väluppfostrad och sa inte det som står inom parentesen. Men gud ska vet att jag hade god lust!

Nu ska jag sova och vakna och vara en snäll liten person imorgon!

Nattis på Er och glöm inte att stänga ögonen innan ni somnar.
...och till Er som läser detta till frukosten; God morgon!


Årets tråkigaste personalfest

Nu har filmgalan avnjutits. Eller snarare genomlidits.
Jag kan bara konstatera att jag passar bättre in i en skitig nerklistrad sporthall än i Cirkus salonger bland de finkulturella folket. Trivs bättre bland träningsställ och svett än bland galablåsor. Jag fattade inte änns vissa skämt. Hoppas filmstjärnorna själva förstod det roliga där de satt och sträckte på sina vackra halsar. Annars måste det varit den tristaste firmafesten genom tiderna. Avstår med nöje även nåsta års gala, om nu någon tänkt skicka en inbjudan.

Tänk om......

jag skulle kunna lära mig att hålla tyst ibland. Fast å andra sidan håller jag tyst så många gånger när jag kanske borde säga ifrån så det kanske jämnar ut sig. Kanske!

Har hämtat barn på arnö och fraktat dom till träningen då Nicke är på styrelsemöte ikväll.
Ska glo på Guldbaggegalan nu och se vilka filmer jag borde ha sett under 2008. Brukar alltid ha missat flera stycken som kritikerna tycker att man borde ha sett. Det blir fruktsallad i tv-soffan ikväll. Till denna ska jag dricka c-vitamin för att ge min kropp en riktig vitamin chock.

Ses sen då...


Kvinnor vs. Män

Jag har så länge undrat vad den stora skillanden mellan kvinnor och män är...
Här kanske vi kommer lite närmare svaret på frågan...


Dagens första inlägg...

...och det är efter lunch. Sovit som en kratta inatt. Som en kratta? Säger man så?
Hur som helst så har jag vaknat hundra gånger. Ett tag var jag på väg att gå upp och lämna kudden till sitt öde. Hatar att inte få sova ordentligt. Det är en sak att man behöver x antal timmars sömn för att fungera normalt men att ligga och tvinga sig igenom en natt, i en annars underbart skön säng, utan att egentligen sova. Det är verkligen slöseri med tid!

Har nu uppdaterat mig så jag är med i vad som händer i världen. Dvs jag har läst bloggar och läst bilddagboken. (för det är väl den viktigaste världen?) Ni anar inte vad man kan få bra koll på alla ungdomar med hjälp av just den sistnämnda. Ni som är föräldrar borde lägga lite tid på att läsa lite mellan raderna där. Har läst SN också och konstaterat att Onyx får mycket utrymme, vilket glädjer mig. Att jag sen inte håller med om allt som står där är väl inte heller det, någon större överaskning.

Senare idag ska jag avhandla ämnet speglar om det kan vara något Ni funderat Er sömnlösa över!?
Ses sen...

Ibland räcker inte orden till...

Snart läggdags och så hamnar jag vid datorn. Förstårs!

Minns Ni den där rapporten som jag & Hanna slet med straxt innan jul? Den som behandlade talangutveckling och som hon skrev i ämnen samhäll B? Ja hur som helst, fick hon VG på den. Kanon bra jobbat gumman! Speciellt då hon läser kursen utan lärarledda lektioner och i stort sätt utan handledare. Dessutom har den stackars dottern en mamma, som när hon blir inblandad i skolarbeten, är hemskt petig och jobbig. Jag är stolt över Dig som orkar kämpa med både skola och innebandy. Att Du sen är värdelös på att plocka undan tallriken efter Dig får vi ta, Din pappa och jag!

I går träffade jag David i sporthallen. David är en av alla de fantastiska ledare som jobbar i Onyx. David blev för tid sen pappa för första gången och när jag frågade honom hur det kändes så sa han nått så jäkla bra. David säger och skriver ofta väldigt bra saker så det i sig var inget som förvånade mig. Han är grym på att formulera sig och skulle antagligen kunna övertyga vem som helst om vad som helst bara för att han är så toppen bra på att lägga fram saker. I allafall svarade han så här på min fråga:
"Ja, för första gången i mitt liv så kan jag inte i ord beskriva en känsla jag har. Så häftigt är det."

David förstod det antagligen inte själv men när jag tänkte på det efteråt så var det ju precis vad han gjorde. Han beskrev ju exakt hur det är att få barn och den känslan man har för dessa små liv. Kanske är det just det som gör kärleken till ens barn så unik. Den känslan går utanpå allt annat man upplevt och känt och går inte att formulera med några taffliga ord eller meningar som ändå inte är i närheten av man som sker i hjärtat. Vi kanske inte änns ska försöka förklara utan bara låta det vara just så fantastiskt som bara en obeskrivlig känsla kan vara.

Biltvätt och fika

Pärlan blev tvättad, röd och fin igen. Jag hade rätt. Det var flera bilägare som lät sina fordon få sig en rejäl dusch idag.
Det var långa köer till alla tvätthallar.

Sen blev det fika med Ewa och så flyttade vi lite möbler så hon fick plats med nya skåpet som kommit från Kalmar.
Blev fint!

Nu ska jag spöa Janne i kort. Igen!!!

Föresten...Har tjatat om att jag är rädd för att bli sjuk. Är nästan säker på att det är nått på gång nu. Fortsättning följer.....

Ut i friska luften med Er!

Det blir biltvätt idag. Det kommer antagligen vara kö överallt eftersom alla bilar oavsett ursprungsfärg numera ingår i färgskalan "grå-skitig-lera". Men nu ska Pärlan bli röd igen.

Förhoppningsvis finns det nån som inte insjuknat i vinter-kräksjukan som vill bjuda på fika sen. Malin ringde imorse och nu har äldsta favorit killen också drabbats. Så hur trevligt det än vore att träffa henne avstår jag nog just nu. Det får bli senare i veckan.

Ha en fin söndag och ut med Er.

Seg söndag

Gårdagen var späckad och idag är det lugnt. Skönt kan tyckas, men jag blir ju så fort rastlös.
Så nu har jag nog slöat färdigt. Vad händer idag? Finns det nån innebandy? Nä. Inte änns nått litet pojklag och titta på eller nån liten söt cup att åka på. Så, då får jag roa mig själv.

Först ett bad men sen då?
Antagligen en promenad. Sen då?
Åh, jag vill ha ett jobb....

Jag snackar innebandy....

En lång dag i två olika hallar alltjämt tittandes på innebandy. Har inte spelat en minut och ändå är jag trött i skallen.

D2 startade dagen i Ramdalen med att spela 1-1. Jag hade hoppats på en klar vinst den här gången och hade gärna avstått den nervpress som jag genomled i tredje perioden. Onyx ledde länge med 1-0 men Södertälje reducerade till 1-1.
Vet inte om jag var mest nervös för att dom, Södertälje, skulle göra ytterligare ett mål eller om det var för att Onyx inte skulle lyckas göra vinnarmålet. Inget av det inträffade dock och jag önskar jag kunde säga att jag tycker det vara okej med oavgjort. Men då skulle jag ljuga. Jag hade velat haft vinst och tre sköna pinnar till Onyx damer.
Men men...det är bara innebandy!

Efter denna gastkramning fick jag se en hel H3 match. Har inte sett så mycket av H3 i år men det här var trots förlusten (blev det 3-9 till sist, Tobbe?) en bra match från Onyx killarnas sida. Man spelade innebandy och till och från bjöd man på riktigt snyggt passningsspel. Men Telge City är ett mycket spelskickligt lag. Tyvärr och jag tycker verkligen att det är trist så gnäller dessa Telge spelare på allt. Dom snackar sönder matcherna och jag fattar verkligen inte varför. Dom är ju så duktiga. Jag har mina favoriter i H3. Måste nämna "Päron". I dagens tidning kunde vi läsa att han är på väg in i H1. Idag spelade han med sitt H3 och som om inte det vore nog så åker han med Onyx H6 lag till Södertälje ikväll och spelar mot Kolpenäs. Känner inte honom personligen men den inställning till både sporten och ödmjukheten inför att ställa upp för alla Onyx lag gör han intryck på mig. Hoppas verkligen att han får chansen i H1 framöver. All respekt till honom.

I Sporthallen kunde vi sen avnjuta H1 mot Surahammar. Onyx vann rättvist med 6-3. Tyckte inte att det var nån höjdar match utan mer som en dag på jobbet. Man gjorde vad man skulle men inte så mycket mer. Fast så har man förväntningar på de här killarna också. Tyckte att de tekniska spelarna ofta fastnade och inte fick chans att spela ut sitt register. Grovjobbarna Sam och Bengtsson vara som vanligt lysande. Tolf, tycker jag var bäst!

För övrigt fanns två glädjeämnen från matchen.
1. Nya tränarparet, Mange och Alex fick vinna första matchen efter tränarbytet.
2. Trots 10 utvisningar så var det inte speciellt grinigt från nåt lag. Åtminstone inte som syntes från min läktarplats. Vad som egentligen sägs kanske är lika bra att inte veta....

För mer utförlig information om matcherna läs på onyx hemsida.
 
I skrivande stund får vi rapport från Södertälje där H6 vunnit med 8-3. Den tidigare nämnda "Päron" gjorde ett mål och sex (6) assist. Jag säger ju det; Den killen är värd all beundran!

Let's Dance

Här kommer den utlovade recensionen av gårdagen Let´s Dance.
Några av dansparen överaskade mer än andra.

Till att börja med ska det bli spännande att se vilka tv-tittare som är flest. Dom som gillar BlondinBella eller dom som hatar den stackars lilla människan. För jag tror inte hennes dans kommer vara det som avgör hur långt hon går i programmet utan här kommer det röstas för eller emot  henne som person.

Carl-Jan överaskade genom att dansa uselt. Han är så stilig och elegant och så fort han öppnar munnen så tror jag att han driver med alla tunt omkring, men han är sån, han gör sig inte till ett dugg. Jag kan ändå inte låta bli att bli full i skratt. Han är som en liten seriefigur. Morgan, han som spelade sopgubbe i ett barnprogram, överaskade i sin tur genom att visa sig vara grym på dansgolvet. Hasse Aro kan fortsätta jaga bovar i sitt Efterlyst. Där passar han bäst. Hur som helst blir det nog en okej säsong när de värsta (läs sämsta) lämnat dansgolvet.

Har Ni hunnit få några favoriter än?

Innebandy för hela slanten...

Idag blir det innebandy för hela pengen.
Vi börjar med en av säsongens viktigaste match för D2. Vinst är nästan ett måste för att laget ska fortsätta vandingen mot serievinst. Iallafall om man vill slippa förlita sig på andra lags förluster. Det är grymt spännande och jag är redan nervös. Idag står Södertälje för motståndet. I senaste mötet spelade lagen 0-0. Ett förövrigt sjukt resultat i en innebandy match. Vill inte se en repris av den matchen!

Sen tar H3 över scenen i Ramdalen och vidare blir det att ta sig in till Sporthallen för att heja fram H1 till vinst. Mat idag?
Jo det blir nog som vi kommit överens om, Tobbe (tränare för H3) och jag, korv i någon sporthall.

Lycka till alla Onyx lag. Det blir en tuff dag. Inte minst för oss på läktaren...Phu!

Vi synd på läktaren eller hur?!

Fredag och för många; Äntligen helg!

Inte för att arbetsveckan varit så där väldans lång men det verkar ändå som om det är skönt med lite ledigt.

För mig innebär helgen innebandy. Under morgondagen är det tre matcher jag ska hinna med att se. D2, H3 och H1.

Har nyss varit ute på en promenad i Ockle. Fördelen med att gå ut och gå när det är mörkt är att då kan man/jag glo in till folk och se hur dom har det. Ja inte bryr jag mig om vad dom käkar till middag utan det är mer inredningen jag synar.  En del har det rysligt fint och jag blir avundsjuk men samtidigt inspirerad att fixa och trixa hemma. I en del hus och fönster ser det så gräsligt ut så dom borde vara tvungna att sälja huset om dom inte är mer intresserade. (lite hårt kanske, men nästan)

Nu blir det fredagsmiddag och cola light (slår på stort så här på fredagen) och sen måste vi ju se Let's Dance. Ska ge Er ett utlåtande angående årets dansare senare. 

Hungrig, hungrig hungrig!


God morgon världen

Är väl Hypokondriker men känner mig allt lite svag idag. Magen är orolig på nått lite svårdefinierat sätt. Men det är nog inbillning. Har massor av innebandy jag vill se i helgen och tänker inte bli sjuk.

Har en fråga som jag vill ha svar på. Antar att det är Ni som har egna bloggar och som har lite koll på Era egna besökare som kan ge mig svaret eller åtminstone en liten fingervisning.

När jag började blogga i slutet av oktober så hade dottern bloggat ett bra tag och jag tänkte mest att jag ville prova. En kul grej att testa då jag ändå hade lite tid över. (hade hellre provat ett välbetalt jobb, jag lovar) Från början skrev jag bara för mig själv men allteftersom tiden gått har det här med antal besökare blivit allt intressantare. Jag vet, det är lite töntligt och lite fjantigt men jag är väl ett ego som gillar att få bekräftelse på nått vis. Tycker det är jätte häftigt att se att stapeln över dagliga besökare ökar hela tiden. Inte för att jag har en aning om vilka som är här och läser och inte heller hur man hittat hit.  De flesta kommenterar ju inte inläggen, vilket man inte heller behöver. Men nu till frågan. Hur många läsare, har "normala, dödliga bloggare"? Menar nu inte Blondin Bella och Co. Dom spelar liksom i en annan division. Dom har ju antal kommentarer på ett (1)  inlägg som antagligen kommer motsvara mina besökare under en livstid. Men Ni andra som spelar i typ division 6. (för det är väl där man börjar? och sen vinner man den serien och får gå upp i 5:an)

Har dessutom kollat upp det här med att lägga in en räknare på sidan men de verkar opålitliga, de små rackarna. Var nyss på en sida och "råkade" uppdatera sidan och vips så hade jag registrerat ytterligare ett besök. Tänkte att det kan nog vara så att nån annan var inne och läste och "råkade" klicka en gång till och vips så hade sidan ytterligare fått en besökare. Ajdå! Har lite dåligt samvete över att jag sabbade statistiken på dennes sidan men jag vara bara tvungen att testa.

Nu ska jag äta frukost för att testa magens kapacitet. Kanske även de testet gör att jag får ställa mig i skamvrån.
"Jag är inte magsjuk, jag kan äta"....


Tänker inte bli sjuk!!!!!!!!!!

Är livrädd för att bli sjuk. Tycker alla Hannas vänner är sjuka just nu. Tror dom smittat varandra med kräksjukan. En efter en insjuknar dom. I går ringde dessutom världens bästa Malin och berättade att hon och yngsta sonen varit riktigt dåliga. Tydligen alla på hennes jobb också. Jag vill INTE bli sjuk. Hör Ni det!?

Imorgon flyttar Hanna till pappan och lämnar hon mig här själv med alla kräkbaciller kommer jag kalla tillbaka henne på stört. Tänker inte ligga här och spy själv. Hör Du det Hanna!

Jag vet att jag låter överdriven och hysterisk nu. Smitta i sig är inget jag oroar mig för. Utom då det gäller maginfluensa och liknande. Jag hatar nämligen att kräkas.

Men än så länge är jag frisk. Har varit ute i dryga timmen ikväll och njutit av en promenad runt Ockle. Måtte snön få ligga ett tag till. Det är så fint ute!

Nu ska Monika sova!

Ska bara sjunga en liten sväng för Bertil först och säga; Grattis på 53-års dagen!


Nu ska julen dansas ut...

Är Ni, liksom jag i färd med att försöka samla kraft till att kasta ut julen?
Försöker just nu knöla ner allt som har med julen att göra och få ner det i källaren. Har ingen lust alls men jag har ännu mindre lust att se på allt de där mer. Det var mysigt några veckor men nu vill jag tillbaka till de vanliga igen.

Om Ni vill ha Er ett gott skratt så gå in på Jonas Gardells hemsida och läs i hans Dagbok. (Ja om Ni kan tänka Er att öppna sinnet en aning och fatta hur grym den mannen är på att skriva vill säga. Ser Ni bara en liten galen bög som vill ha uppmärksamhet framför Er, kan Ni hoppa över den länken. Då kommer Ni inte roas av hans skur-huvuds analys iallafall)

Big Brother!

Vi tycker olika, äldsta dottern och jag. Ialla fall i frågan om Big Brother.

-Har tänkt och Big Brother är nog den enda sopan jag skulle kunna va med i, säger Hanna.
Svarar blixtsnabbt.
-De är den enda sopan jag INTE skulle tillåta Dig va med i.

Jag förstår vad hon menar. En sjuk utmaning att gå in i ett hus och vara totalt isolerad. Antagligen händer det mycket med personer som klarar att vara instängda i 100 dagar. Jag förstår att det skulle kunna vara lockande att testa.

Men jag skulle bli tokig på att se henne där inne. Tokig på allt knas ett uttråkat gäng hittar på. Tokig på att produktionen langar in sprit för att  få lite bra tv. Tokig på att se henne sitta i bikten och grina. (jo, för det gör dom flesta där inne)

Nähä Du Hanna! Mycket kan jag ta men det blir inget BIG Brother för Dig!
Tror inte hon skulle vilja om det blev aktuellt heller men jag måste sätta ner foten lite nu.

Urblåst

Har just varit ute på en promenad. Blev bara 45 minuter men ändå. Blåsten gjorde att skallen är rensad. Bra eller dåligt? Ja det beror ju på hur man ser det. Man tänker att det måste vara bra men vem säger att det bara är det jobbiga tankarna och knöliga cellerna som försvinner? Tänk om en massa bra idéer blåser bort och aldrig kommer tillbaka?!

Det påminner mig om en natt då jag vaknade och hade ett kanon bra uppslag till en roman. Jag gick upp och funderade över hur fantastiskt bra det var. Drömmar brukar man ju inte inte alltid minnas på morgonen men eftersom det var ett så bra upplägg och jag var vaken så var jag övertygad om att "det här behöver jag inte skriva ner".

Har grämt mig många gånger sedan dess. Minns bara små fragment från hur jag tänkte och det har inte blivit någon roman. Jag har alltid sagt att nån gång under min livstid så ska jag ge ut en bok. Om den så bara ska tryckas i ett ex så ska jag ha en i min bokhylla. Fatta vad grymt att ha en med sitt eget namn tryckt på ryggen av boken.

På rätt köl igen!

Batteriet är bytt. Världens bästa Niclas kom ner och satte in ett nytt och nu är jag en fungerande mamma igen.
Tack snälla!

Tvätten hänger på tork i tvättstugan så snart finns rena kläder i garderoben igen.

Kylskåpet har jag fyllt på så vi blir mätta idag också.
Håller dessutom på att göra en egenhändigt ihopkokad soppa.
Huslig jag är då!

Nu är Hanna på träning. Viktig match för D2 i helgen mot Södertälje. Tror alla Onyx lag har viktiga matcher i helgen.
Kul att det är igång igen så jag slipper åka till Uppsala för att se Onyx spela innebandy.

Tvättstugan nästa!

Ja just det: Efterlyser svarta knoppar till Helenas nymålade möbel som nån stulit!

Bloggens genomslagskraft

Min blogg har blivit en motsvarighet till tv-programmet efterlyst.

Minns Ni att jag efterlyste en gasolgrill för en tid sen?
Vips så hade jag fått låna en. (tack till Anettes pappa, Antons morfar)

Igår kväll (nåja natt då) gick jag ut med frågan "vem har stulit min kudde"?
Ni tror väl jag hittar på nu men jag lovar, jag såg själv ut som en fågelholk!
Kliver in i mitt sovrum och på golvet mellan sängarna på golvet ligger den saknade kudden. Den kan inte ha legat där fullt synlig med tanke på hur mycket jag letat efter den. Omöjligt!
Alltså: den rackars tjuven fick kalla fötter när han insåg att jag påbörjat sökningen efter den skyldiga och tyckte det var säkrast att lämna tillbaka det som inte var hans. Den fulingen! Har dock bestämt mig för att inte göra någon anmälan då jag återfått det som är mitt.

Innan Hanna hjälpte mig att designa om min blogg så hade jag fått för mig att ta bort SÖK funktionen här på bloggen. Tyckte den verkade helt onödig. Vem söker i en blogg? Gjorde enligt konstens alla regler (klippte och klistrade i kodmallen) och den försvann men tydligen försvann lite annat också vilket bidrog till att Hanna suckande talade om att "vi börjar om från början innan vi blir tokiga". På den nya sidan har jag inte vågat mig på att ta bort den med risk för att blir strypt av äldsta dottern. Men nu fattar jag ju vad den ska vara till. Man söker efter stulna saker förstårs. Tänk att jag ska vara så korkad.

Nu ska jag bara söka efter lägerboendet alla försvunna knivar och gafflar så ska Ni se att de ligger i köket nästa gång vi kommer dit. Nått annat Ni saknar?


Urladdad

Bilbatteriet är dött! Utan tvekan helt slut. Skulle skjusa Amanda till arnö men det blev för henne att ta bussen istället.
Måste göra nått åt eländet.

Tvättkorgen har har blivit full igen.
Måste göra nått åt eländet.

Kylskåpet är lite tomt.
Måste göra.....

Äsch! Känner mig lite gnällig men ska nu rycka upp mig. Tvättstugan är ledig. Solen skiner ju och det är underbart vackert ute.

Spökar det?

En kudde har försvunnit från min soffa.
Var helt säker på att det var fyra kuddar med själva stommen när jag köpte den på IKEA. (var annars?) Efter att ha letat en del samt frågat mina barn om dom råkar veta var den tagit vägen och fått svaret "ingen aning" så började jag tvivla. Tänkte att jag minns väl fel. Det var väl bara tre kuddar då. Jag är lite snurrig och kan ju komma ihåg fel. En kudde av den storleken försvinner ju inte bara som ett litet kvitto eller så.


Men nu har jag kollat på IKEA's hemsida. Här är min soffa och i den ligger fyra (4) kuddar!!!
Så nu är frågan: Vem  har stulit min kudde?


Dagens fråga

Är det viktigast att verka viktig eller att vara viktig?

Den kan Ni fundera över. Det ska jag göra i natt. Har slutat fundera över svenska språkets upplägg då jag gick bet så förtvivlat sist (läs Svenska språket istället för att räkna får ) och måste nu ha en ny tankenöt om jag inte kan sova i natt.

Imorgon drar vardagen igång här. Hanna ska till skolan och har krypit ner under täcket redan. Amanda har ytterligare en dag ledig innan även hon får masa sig i väg till en ny termin. Tror båda gärna skulle ha lov ett tag till. Dom räknar veckorna som är kvar till nästa lov. Själv tycker jag det ska bli rätt skönt att få till nån slags ordning igen. Framförallt så ska julen ut. Får väl ha julgransplundring själv. Fiska fiskdamm och få godispåse.

Har inte vattnat granen mer än högst två gånger sen den klev i sin fot. Den barrar inte ett endaste dugg trots utebliven vätska och trots att jag springer in i den flera gånger om dan. Fattar inte att blommorna som jag vårdar (nåja vattnar ibland iallafall) dör men granskrället, som ändå ska kastas ut, trivs jätte bra hos mig.

Mia slutar men jag bloggar på...

Det kunde jag ge mig den på...att min favorit blogg läggs ner ikväll.
Mia Skäringe (hon i Mia & Klara) slutar blogga. Det kallar jag katastrof. Har Ni inte läst den så kliv in på Mama.se och läs innan Mama tar bort den. Om dom nu gör så med gamla bloggar. Den kvinnan kan skriva hon. Hon skriver naket och formulerar tankar de flesta av oss knappt erkänner för oss själva att vi tänker.

Nu måste jag hitta en ny favorit. En favorit som kan skriva om det viktiga. De här "dagens outfit-bloggarna" går fet bort i min värld.

Nu är det visst bestämt

...och jag har inte änns fått vara med och bestäma själv. Gillar inte att andra bestämmer åt mig. Men å andra sidan är det kanske lika bra att man blir en viljelös liten trasa. Gillar det inte iallafall. Så de så!

Ishockeyns utveckling smakar illa

De svenska juniorerna åkte på däng, i dubbel bemärkelse.
Lyckades hålla mig vaken tills andra perioden var slut. Kanada vann matchen med 5-1 och med tanke på det jag såg så var Kanada det bättre laget. Tycker Kanada kunde fått fler utvisningar än dom fick men vet inte om det skulle hjälp då svenskarna ändå inte kunde utnyttja de numerära överlägena.

Jag gillar när sport handlar om fysik och tuffa tag men jag hör inte till dom som står upp i soffan, vevar med kudden och jublar vid slagsmål. Tyvärr har det bara blivit allt mer av den varan inom hockeyn och jag har förstått att många gillar det och att det mer eller mindre hör till idag. Jag är väl gammalmodig som fortfarande tycker att en snygg dragning eller ett läckert passningsspel ger mig mer gåshud än att vuxna killar kastar handskarna och börja veva. Kan inte i min trånga hjärna förstå varför det som är inte är okej på gatan ska vara okej i en rink. 

"Jo men åker nån på en smäll så  ställer man upp för sin kamrat och hjälper den genom att själv veva lite också. Man måste sätta sig i respekt."

Köper att man står upp för sitt lag och för en medspelare. Men var är alla dessa tuffingar när det hettar till ute på gatan? Vem ställer upp för vem då? Fast det är klart i de gängbråk som blir allt vanligare är det kanske det det handlar om. Att ställa upp för en kamrat.

"Jo, men i sportens värld har man en domare som styr upp saker och ting. Ser till att inget händer och delar ut straff i form av utvisningar".

Jojo. Var var den domaren igår? Det är ju till och med okej att köra över målvakten numer.

För mig som älskade ishockeyn som spelades på åttio och i början av nittiotalet känns det extra surt när domaren tappar matchen och verkar ungefär lika köpt som i brottningens OS i somras.


En härlig dag

Det blev inget Linköping då P15 killarna förlorade semifinalen.

Tror jag kan skriva en roman om min bil snart. Först var Pärlan på besiktning i höstas, några nerslag som vi sen fixade till. Ny besiktning. Allt okej! Sen blev det några inlägg om att vinterdäcken var slut och att nya införskaffades. Det senare hände sist när det var snö. Minns Ni? Nu när vårt land återigen blev vitt så bestämde sig batteriet för att dö eller åtminstone för att tala om att det inte gillade kylan nått vidare.

Idag har Pärlan därför flyttat in i Nickes garage och får lite hjälp med respirator och dropp. Doktor Niclas ser över om en donation blir nödvändig. Jag är såå glad för min bil. Det är jag verkligen, men nu börjar jag bli lite trött på att det alltid är nått som ska ordnas och att det kostar pengar. Det enda jag klarat mig från är punktering. Men det fixade vi på Jannes bil i samma veva som Pärlan skulle till Arnö så det kanske räknas det med. Phu!

När Pärlan lagts in drog vi vidare ut på landet till världens bästa Ewa och njöt av vintern i hennes varma mysiga lilla stuga. Tänk va mysigt det kan vara att fly kylan in till en öppen spis, till varm soppa och trevligt sällskap.

Några bilder från vårt vackra vinterland.







Nästa års julkort?



Just nu spelar Hockey juniorerna final i VM. Undrar om jag orkar hålla mig vaken?
Tror jag slocknar innan andra perioden börjar....

Må gott.

Om det går vägen för Sörmland P15...

...och det blir final åker vi nog och tittar.

Men först måste jag få bilen till arnö för att lägga batteriet i respirator. Flen blev inställt då jag inte har nån glad bil. Tråkigt då vi har haft så svårt att få ihop ett passande datum för att åka dit. Men vad gör man?

Ha det riktigt bra idag. Hoppas få lite mer tid till bloggande framöver. Just nu rullar det bara på. Men det är väl så det sks vara antar jag. Tjejerna har ju lov ett par dagar till. Sen blir det mer ordning på torpet igen.

En uppmaning...

Det är mitt i natten och jag ska straxt sova. Vill bara ge alla Er en uppmaning, en uppmuntran eller Ni kan, om Ni vill, ta det som en order.

Ta tillvara på stunder tillsammans med andra. Framför allt på stunder med Era barn och ungdomar. Precis som med speciella ögonblick som man kan behöva fånga kan man tvingas fånga in våra ungdomar som ofta är på väg. På väg ut på äventyr eller in i nån tv-serie där det inte finns plats för oss vuxna. Vill därför uppmuntra Er att ta tillvara på de stunder dom vill umgås, vill prata och vill vara i Er värld. Stöt inte bort dom när dom vill ha Ert sällskap eller Ert stöd på ett eller annat sätt.

Kanske har man tänkt göra något av alla de måsten som vi vuxna har en förmåga att tycka är viktiga. Strunta i det om Du bjuds in. Se stunderna med unga människor som något av de finaste.  Det gör jag och jag är så förbaskat tacksam över att få vara en del av deras värld. Det är en previlegium att få vara med och dela deras tankar och åsikter.

Har ikväll haft en av alla de roliga kvällar jag har förmånen att få njuta av tillsammans med unga galna människor i min omgivning. Ikväll bjöd Andreas och Amanda på underhållningen. Både Janne och jag skrattade så tårarna rann.

Om jag vann några miljoner så skulle jag tveklöst skaffa det där huset där det alltid ska finnas både plats runt köksbordet och en extra sängplats. Visst låter det ädelt och visst finns det många som skulle behöva ett extra hem där dom kan få lite uppmärksamhet, trygghet och kärlek. Men faktum är att det hela egentligen är rätt egoistiskt då jag själv mår så jäkla bra i deras sällskap. Få månniskor kan ge så mycket som de unga. Bara man har tiden att ta emot det!

Det är kallt ute om nu någon undrar

Efter en promenad på närmare två timmar så kan jag konstatera följande.

Det är kallt i Oxelösund idag.
Det blåser en del när man går över bron.
Jag behöver en mössa.
Det övrigt är det skönt att promenera om man bortser ifrån att man kan bli rysligt kissnödig och att vi tjejer har det lite tuffare att lösa det problemet än Ni män.

Imorgon var tanken att vi skulle ha åkt till Flen. Just nu känns det dock lite ovisst med tanke på att jag inte har nån bil med fungerande batteri. Nåja. Det löser sig väl.

Har just huggit in på en en de goda crepsen. Valde länge men det blev en med svampstuvning.
Hör senare.



En massa innebandy överallt

....och jag har valt att sitta hemma. Tro det eller ej!
H1 spelar träningsmatch mot Nykvarn i sporthallen. (Hanna är där) P93 spelar cup i Norrköping. (Amanda är där)
F15 och P15 spelar SM i Linköping. (Jocke Bergman, Malin Gadd och Ullis Thorén representerar Sörmland från Onyx sida) Hade jag fått välja hade det nog varit i Linköping jag varit idag. Men eftersom jag ansvarar för lägerboendet den här helgen så får jag avstå från att lämna staden. Men jag klarar mig! Jajamensann foten i kläm!

Ska nu ta en promenad bort till boendet och checka ut gästerna. Bilen min är trött och behöver ett nytt batteri är jag rädd. Vi har statat med startkablar flera gånger men den orkar inte igång när vi väl stannat. Sånt är livet.

Gårdagens firande av lilla pappa var mycket trevligt. God mat och trevliga människor. Hoppas pappa var nöjd med sin dag.

På med långkallsonger, raggsocker och och mössa. Bit ihop!

Så där ja.

Nu har Hanna slitit klart med alla koder och bilder.
Det tog tid men nu är jag någelunda nöjd. Det finlir kvar bara så blir det bra.
Skriver mer senare.

Min bil har dött eller rättare sagt batteriet tycker det är för kallt så jag ska gå ut och umgås lite med den. Men först frukost.

Hej hopp!

FÄRDIGT.

Nu spyr jag på dem här äckliga html koderna.
Enjoy!

/Hanna,


Snart, snart...

Det tar tid men snart så kommer bloggen återigen vara en vänlig, välstädad plats att komma till.
Ha tålamod. Det har Hanna med sin mor. Nyss, när det nästan var klart så kom undertecknad på att bilden inte dög. Nya kort är tagna. Ytterligare några ska tas och sen kanske Hanna får till det så som jag vill. Stackars barn!

Själv kommer jag droppa snart. Är helt slut.
Må gott alla läsare.

Ombygge,

Hej,
Äldsta dottern ska nu påbörja
den brutala omvanlingen av denna
hemska blogg.

Glöm ej,
www.skogaleen.blogg.se

/Hanna.


Japp....

...första kabeln på fel ställe. (att det tog ända tills den 3:e januari)
Hanna har en canon (fatta vitsen) kamera och den är urladdad!
Kabeln hos pappa! Underbart!

Lär inte vara sista gången. Tänker föra statistik över detta under 2009!

Som sagt...

Har satt dottern i arbete. Det kommer bli bra. Men just nu är inget sig likt här på bloggen och det är som när jag städar. När jag är mitt i det så är det stökigare än när jag började.

Idag fyller far 75 år. Grattis lilla pappa.

Ha en bra dag alla.

Ursäkta röran,

Ursäkta röran,
Jag bygger om
mammas blogg!

Kommer vara lite rörigt en tid fram över,
men ha tålamod så ska ni se att det blir bra :D


/Hanna.

Kaffet hjälpte nog inget vidare...

Tjejerna kom men drog lika fort igen. Amanda är såå kär så hon följde med killarna till Norrköping för att se pojkvännen spela. Den underbara kärleken!
Hanna är hos Em. Jag tycker det är bra. Är inget rolig ikväll så det är bra att dom hittar på nått annat skoj. Jag ska tjura nån timme till men sen får det vara bra.

Men nu vet jag iallafall att kaffe hjälper inte, det är nått annat ämne som saknas. Choklad kanske???

Trist, trist...trist!

Vad är det för hormon eller enzym som fattas när man helst plötsligt, utan anledning tycker det mesta känns och är riktigt jäkla trist?? Vad behöver man mer eller mindre av?

Provar med kaffe....så får vi se vad som händer.

Snart är det mörkt igen

Det gäller verkligen att ta tillvara på de ljusa timmarna på dygnet just nu. Inte sova hela dagarna fast man är uppe mycket längre än vanligt. Idag blev det uppgång tidigt för att ta emot gästerna på lägerboendet. Ett härligt, stort gäng orienterare som ska bo där hela helgen. Kul!

Nu ska jag, motvilligt men ändå, vispa runt med dammsugaren en sväng. Senare kommer tjejerna hit och då blir det liv i lägenheten igen. Skönt! Har massor av jobb till dom. Först ska dom ska få lära sig scanner-kopiator-skrivaren och vidare lära mig. Sen ska dom hjälpa mig att göra om bloggen. Vad glada dom ska bli över att ha något att göra!!!

Vi blev lite sugna...

Efter att ha räddat världen undan finanskrisen så blev jag lite hungrig. Sa till Janne:
-Åh, jag blev lite sugen på creps. Kan vi käka det idag?
-Kan vi väl, sa den snälle mannen.
Jag borde ha anat oråd redan då. Att laga mat med Janne innebär inte att man gör en middag för två!

Några timmar senare har vi lyckats gjort 29!!!!! creps med tre olika fyllningar och vi snackar inte om sådana där små fjuttiga Felix creps utan rediga fina. Dessutom har vi tio pannkakor över då fyllningen tog slut. Nej barn. Jag har inte gräddat pannkakorna, (jag är värdelös på det) det fick Janne äran att göra. Det tog typ två timmar.

Creps med räkstuvning


Creps med svampstuvning


Creps med Tacofyllning


Pannkakor, någon?!


Grundrecept

16 ägg
3,2 l mjölk
24 dl mjöl
lagom med salt

Fyllning
800 g räkstuvning (hemmagjord naturligtvis)
800 g svampstuvning (lika hemmagjord)
500 g köttfärs med tacokrydda

Garnering
1 kg riven ost

Tidsåtgång: du ska inte vara vrålhungrig
Kostnad: Varje liten creps har ett värde på 5 kronor. Plus de överblivna pannkakorna.

Obs! Det var inte ett nyårslöfte att börja laga billig mat. De bara bidde så för jag var lite sugen.
Övriga svenskar äter pizza idag. Men här ska ätas creps!
Nån som vill smaka? (tjejer Ni lär få äta creps hela helgen)


Har just löst finanskrisen

Skönt! Det nya året kom och har påbörjats utan att jag behövt göra ett endaste dugg åt just den saken. Inget samtal till nån myndighet, ingen blankett jag behövt fylla i och posta i fyra exemplar där orginalet ska ligga först i högen. Inte har jag fått någon räkning heller. (eller har jag kastat den med reklamen?)

"När vi ser att du betalt, bifogar vi kort och personlig kod som gör det möjligt för dig att delta i alla evenemang som det nya året bjuder på".

"Om pengarna inte finns oss tillhanda innan den 25 december så avskrivs du från att delta i det nya året".

De gillar nämligen att utesluta människor ifrån sammanhang. Få den lilla människan att känna sig som en liten skit som får stå utanför. Utanför den skara som haft råd att betala för sig.

Det är inte änns någon som begärt att jag ska ställning. Annars ska man ju som fri medborgare ta ställning till allt numer. Man ska vara aktiv och välja ett alternativ vare sig det gäller el, telefon, pension eller organdonation.

-Är Du för eller emot ett nytt år?
Ingen har ringt och ställt frågan. Inte heller har man haft en tv-gala för eller emot där man med hjälp av telefonen har kunnat ringa och rösta.

För en gång skull har man lyckats fixat något utan min åsikt. Det är skönt för en som annars har åsikter om precis allt och lite till.

Njut för sjutton. För att få vara med 2010 kanske man infört avgiften och på så vis löser vi finanskrisen!
Kom ihåg var Ni läste det först!

Välkommen 2009

Mittt i natten. Borde gå och lägga mig för att inte sova bort de nya årets första dag.
Men när jag sen ser att så många varit på besök här efter att klockan slagit tolv så förstår jag ju att det är fler än jag som är vaken. En rätt trevlig tanke faktiskt. Att man inte är ensam.

Kvällen har varit så lugn. Annat var det förr. Då var det så viktigt att riktigt fira nyår. Viktigt på samma sätt som det nu är viktigt för mina tjejer att "göra nått". Det är precis så det ska vara. De unga ska roa sig och vi andra, som hunnit fira in så många nya år så det räcker och blir över, vi agerar chaufförer!

Hanna och Amanda har varit på olika tillställningar med sina respektive kompisgäng. Började kvällen mjukt med att sms:a och kolla att allt var okej. Sen höjde jag beredskapen och ringde ett par gånger tills jag insåg att det var lugnt. Dom mådde bra och skötte sig. Säkert bättre än vad deras mor gjorde på den tiden då det begav sig.

Har efter tolvslaget kört hem båda tjejerna och Nicke (som varit på galej) till arnö. Skönt att veta att alla är hemma i trygghet. Det händer så sjukt mycket konstigt så min oro känns inte ens överdriven längre. Affärer rånas, uteställen bränns ner och folk slår inte bara, utan hugger,  ihjäl varandra. 

Men nu ska Monika lägga kinden mot kudden och sova några timmar.
God fortsättning, mina vänner och drick mycket vatten innan Ni somnar!!


RSS 2.0