En liten varning....

till alla Er som läser dotterns blogg www.skogaleen.blogg.se Mormor och moster Lena bör läsa ungefär vartannat ord då det är en hel del kraftuttryck. Men hon har mitt fulla stöd och det är okej att vara arg. Hon försvarar sin pappa och det gör hon förbaskat rätt i. Jävla kärringar det finns!

Själv var jag snäll mot mina föräldrar idag. Fick ett sms från lilla mamma där hon bad om att få tända ljusstaken i fönstret då hon tyckte det blev så mörkt då snön försvann. Sms.et avslutades med "SNÄLLA!"
Jag har därför gett mina gamla föräldrar dispens så om det lyser i nått fönster i Brandkärr så behöver Ni inte gå i taket för det. Det är okej!

Nu ska jag se utröstningen i Idol och sen sova.
Imorgon är det julmarknad på torget i Oxelösund. Kom och köp korv och lotter!
Ha det gott!

Korkad snäll blondin

Usch!
Idag har jag verkligen levt upp till begreppet "dum blondin".
Började ju dagen med att inse att min mobil lagt av. Den vägrade att godta simkortet hur jag än putsade och gnodde på det lilla kortet. "Simkort ej tillgängligt".
Jaja! Telefonen är nästan två år och längre levnadstid har väl inte de här tekniska prylarna. Senare på förmiddagen berättade jag för Janne att telefonen var död men funderade på om vi kunde testa simkortet i nån av hans gamla nokia telefoner för att se om det var kortet eller telefonen det var fel på. Smart tänkt tyckte jag!
Janne fattade inte varför jag var tvungen att ha en nokia att testa det i. Alla simkort fungerar visst i alla telefoner.
Hur skulle jag kunna veta det???
Tog iallafall upp fonen ur väskan för att lirka ut kortet.
"Du vet att det där är minneskortet va?" (det som jag trodde var simkortet alltså!)
Nä!! Eller jo!! Fast jag hade glömt bort det! Hm!

Hur som helst så tog jag nu bort det som verkligen var simkortet och gnuggade lite snällt på det och vips så fungerade telefonen igen! Japp! Sånt här ska man inte berätta om högt. Men jag bjuder Er alla på denna lilla fadäs så här på fredagskvällen. Jag är bara glad över att telefonen fungerar igen!

Fredag morgon

Så var det då fredag igen!
Har en del att dona med inför morgondagens julmarknad. Grill ska hämtas, korv ska handlas osv.

För övrigt har min mobil lagt av. Kan va bra för Er som slår en signal ibland att veta.
Ha det gott så länge...

Sängen väntar

Blev skit trött. Plötsligt så var det nån som slog mig med nått i skallen.
Jag behöver tydligen sova. Har mycket att fixa imorgon. Det är bra att ha häcken full när tjejerna åker. Då hinner jag inte sakna så grymt mycket.

God natt på Er.

Ljus i vårt hus

Ljuskedjan på balkongen är på plats. Gardinerna i varagsrummet är upphängda. Jag tror det blev rätt och blev det fel så lär väl varken fler eller färre barn dö i afrika för det. Även stjärnor och ljusstakar har blivit framplockade ur sina kartonger. Men man får inte tända dom förens lördag kväll. Fast det går åt skogen med det här ikväll. För Amanda envisas med att vilja ha tänt nu när hon ska sova och eftersom tjejerna flyttar till sin pappa imorgon så har jag inte hjärta att hävda att det är strängligen förbjudet.
"Gör som Du vill. Men dra ner persienen så ingen ser att jag som predikar hur man ska hålla på traditioner, också tjuvstartar"

Stora problem

Just nu råder stor förvirring här.
Minns nämligen inte hur jag hade julgardinerna förra året. Det är såå frustrerande.
Janne påstår att han förstår mig.
"Stackare det måste ju vara jätte jobbigt. Barn svälter och dör var femte sekund i Afrika. Men vad är väl det jämfört med dina julgardiner?"
Anar en viss ironi men jag låtsades inte om det!

Åker mot Ramdalen nu. Hanna har tränat. Lär återkomma med resten av detta trauma.
Ses sen då...

Bra start!

Godmorgon!
Ingen försov sig, ingen tvättstuga och inget utspillt kaffe. En bra start på dagen helt enkelt.
Gick upp tidigt och har nu njutit av frukost tillsammans med mina barn.  Fil, flingor, juice och varmt/nygräddat bröd. Mysigt! Det är viktigt med en harmonisk start. Är helt säkert på att detta påverkar oss resten av dagen.

Vädret är dock inget vi kan påverka. Det är som det är och det är bara att gilla läget.

Ha en bra dag.

Migrän och massa massa skratt!

Har haft ont i skallen mer eller mindre hela dagen. Inget kul.

Nu är jag helt slut. Mest för att jag skrattat så vansinnigt mycket. När mina döttrar får ett skrattanfall vid matbordet så vet jag inte om jag skrattar åt samma sak som dom eller om jag skrattar åt att dom skrattar så dom håller på att kissa på sig. Helt underbart är det iallafall. Vet inte om killar överhuvudtaget kan skratta så som vi tjejer kan. Jag vet att syrran och jag kunde få sådana anfall, ofta vid fredagens middag. Mamma låtsades bli irriterad fast innerst inne är jag säker på att hon tyckte det var rätt komiskt att vi kunda skratta så hejdlöst.

Hur som helst blir jag lycklig av att skratta och av att höra mina tjejer. De är så häftigt att dom har samma humor och att dom skrattar åt så sjuka grejer. Jag vet att Hanna sagt att det finns ingen som kan få mig att skratta som Amanda kan. Bättre betyg kan inte en lillasyster få!!

Imorgon ska Pärlan åka till Stego och få nya däck. Ska bli så skönt att veta att till nästa snöstorm så är hon lite stadigare på fötterna.

Nu ska Monika krypa ner i sängen och drömma glada drömmar.
God natt på Er....

Han gav nog upp!

Han gav nog upp, han den där som testar oskyldiga morsor på morgonen. Han insåg nog att det inte var någon idé att köra med mig idag. Tvättstugan är avklarad och jag fastnade inte i mangeln. Manglar för övrigt aldrig så det kan ha varit just därför jag klarade mig. Nu förstår jag varför jag bokade den tidiga tiden. Det var ju bara för att jag skulle va klar till lunch. Smart!

För övrigt tycker jag att det är jobbigt att vara vuxen. Vuxen och mamma. Då får man inte tänka på sig själv, på vad man själv känner och vill, utan man ska tänka på sina barns bästa alltid. Även om ens ego säger emot så måste man ändå försöka förstå vad som är bäst för just den lilla individen. Det är svåra saker det där. Pratade med barnens pappa Nicke en timme igår kväll. Tack och lov att just han är pappa till våra tjejer! Vi är iallafall två som delar på ansvaret. Tänk på alla dom som brottas med alla funderingar själva, utan att ha någon att bolla tankarna med. Jag beundrar dom som orkar.
Eller så orkar dom inte utan bara kör på och hoppas det ordnar sig.

Älskar Astrid Lindgrens syn på barnuppfostran.
"Ge barna en massa kärlek och ändå mera kärlek....så kommer folkvettet av sig själv"
(hennes dialekt och sätt att prata får ni plocka fram ur egen barndom)




Gråt inte över spilld mjölk!

...och gråt heller inte över utspillt kaffe.
Vissa dagar tror jag det sitter nån liten jävel någonstans. Han matar på med lite olika händelser som för att testa oss stackars människor. Speciellt gillar han att köra sina små prov på mammor som gått för tidigt ur sängen, har ont i huvudet och som korkat nog bokat tidiga tvättstugepasset.

Testet började nyss.
Tog ett par huvudvärkstabletter (en ipren och en alvedon, det bästa) ur badrumsskåpet. Sköljer ner dom med kaffet som är min ständiga följeslagare så här dags på dagen. Framför spegeln står också min älskade dotter, som just valt kläder och fixar håret inför dagen. Talar milt om att jag går ner till tvättstugan nu. Eftersom hon är på väg till bussen ger jag henne en liten kram med önskan om en bra dag. I sitt försök att krama tillbaka stöter hon till min arm och hand. Naturligtvis den som jag har/hade min kaffekopp i. Koppen far i golvet med en skräll. Vet Ni hur mycket två dl kaffe blir utspilld på golvet och hur mycket det stänker? Det vet jag. Nu. Självklart så går koppen också sönder i väldigt många bitar . Så nu har jag kaffefläckar över hela badrummet, en trasig kopp och måste sätta på nytt kaffe.

Om jag är frustrerad? Nejdå. Inte alls. Vilken underbar dag som precis börjat!!!
Ni minns väl den roliga serien?
-Foten i kläm? -Jajamänsann!


Tvättstugan klockan 07.00

Varför gör man så?
Varför bokar man tvättstugan klockan sju? Det finns ju två pass till under dagen. Ett klockan tolv och ett klockan fem. Men jag väljer det tidiga. Åh, det är så dumt.

Nu blir iallafall köksgardinerna tvättade. Dom jag slet ner igår kväll. Dom kommer sen slippa mitt kök ett tag för nu ska adventsgardinerna upp. Åh, så pyssligt duktig jag är. Vem försöker jag lura? Är så trött så jag ser i kors!

Fryser, fryser och fryser!

Är så frusen ikväll. Har varit ute massor ikväll och inte hunnit få upp värmen än.

Lugnet har lagt sig här hemma nu. Det blev så tyst efter att det bara för en stund sedan var hög aktiviet överallt.

Vi fixade med lotteriet ikväll och så hann vi med att handla massa mat på City Gross. Gillar verkligen den affären mer och mer. Har man bara tid så man hinner se alla erbjudanden så kan man spara mycket pengar på att handla där.
Vi köpte var sin tomteluva också. Dom ska vi ha på lördag då vi ska kränga både korv och lotter på torget.Kan säkert bli trevligt. Tråkigt bara att alla pratar om att det ska bli mildväder igen. Då försvinner ju lite av julkänslan automatiskt.

På tal om jul så har jag köpt min första julklapp idag. Den är till Hanna. Jag gillar verkligen att handla julkalappar. Älskar att slå in paket också. Brukar be affärerna att skicka med papper och kartong för att sen sitta hemma vid köksbordet och slå in sakerna ihop med glögg och pepparkakor. Undrar just om vi ska ha rim på paketen i år?

Nu ska jag slita ner gardinerna i köket. Undrar Ni varför jag gör det klockan elva på kvällen så får Ni svar på det imorgon. 

God natt alla!!

101:a inlägget

Fick just syn på att, i och med det förra, så har jag skrivit 100 stycken inlägg här på bloggen sen starten den 28 oktober. Rätt sjukt!

När bloggen startades så sa jag till mig själv att jag ska ge det en månad och sen utvärdera om jag vill och kan fortsätta. Har några dagar till på mig  innan jag behöver ha bestämt mig. Fast nog har det varit roligt!

Må gott så länge...

Var tonåringarna mer hjälpsamma förr?

Hur har Ni det i snödroppet? Erkänn att det är fint med snö?

Här är det full fart. Håller på att vända våningen (visst låter det flott att snacka om våningen då man menar en lgh på tre rum och kök?!) på rätt köl igen. Hur kan två små änglar som mest sitter vid varsin skärm eller över skolböckerna röra till så förbaskat? Jag begriper inte riktigt hur det går till. Jag förstår därimot att min egen mamma inte hade några sysselsättningsproblem när hon hade tre ungar hemma och en man som jobbade. Fast jag tror vi systrar var mycket ordningsamma och duktiga på att hjälpa till. Nu fnyser mamma! Jag vet. Vi bodde i hus under vår uppväxt och när mamma kom upp för trappen från källaren så såg man rätt in i mitt rum. Mamma stängde dörren till mitt rum. Undrar varför? Fast jag vet att äldsta systern var grym på att ta hand om middagsdisken. Hon gjorde det, som jag minns det, alltid. Jag tyckte hon var jobbig eftersom kraven  på oss andra två ökade i och med att hon var duktig.

Fast tvätten fick jag sköta själv. Åminstone strykningen och så allt som skulle tvättas för hand. Under en viss period på 80-talet skulle alla ha lammullströjor av olika slag. Om man ville vara riktigt trendig skulle dom va av märket Lacoste. Tröjorna kostade massor och inhandlades på Johnells. Dom skulle tvättas för hand och plantorkas. Mamma vägrade så vi tvättade och la på tork. Hela tvättstugan var fylld med tröjor som låg inbäddade i handdukar. 

Ikväll ska planeringen inför lördagens julmarknad fortsätta. Lotterierna och vinsterna ska fixas och imorgon ska vi hämta en stor grill som vi får låna. Efterlyste ju en sådan för någon vecka sen och vips så var det fixat! Tack Anette, för det!

Kör på nu så jag hinner...


God morgon

Tisdagen den 25:e november och om en månad är det juldagen. Va? Skulle vi leva i nuet?

Ja, det är en månad kvar och sen är julen i stort sätt över och de som inte planerat något inför nyårsafton börjar då att fila på att hitta de ultimata sättet att fira in det nya året på. Men först tar vi och firar advent.

I natt när jag gick och la mig så hissade jag upp persiennerna och låg där med täcket uppdraget till nästippen och tittade på himlen som hade en sådan vacker färg. Det är så häftigt hur snön påverkar ljuset ute. Somnade dock rätt så fort.

Nu ska jag väcka de bästa tjejerna ivärlden och se till att dom masar sig till skolan.

Ha en fin morgon alla!


Att leva i nuet. Sunt eller?

Vissa bloggar måste jag läsa innan jag somnar. Varje kväll. Det är näst intill att betrakta som tvångstankar. På samma sätt vill jag skriva ett inlägg på min egen innan jag slocknar. Så även ikväll, trots att ögonen känns så tunga att hålla öppna.

Dagen blev bra. Det blev den faktiskt till slut. Fast jag höll på att bli galen innan jag trasslat ut alla trådar så kunde åka till jobbet och göra lite nytta. Är ett puckat kontroll-freak som på fullaste allvar tror att både jorden och mina barns värld går under om jag inte tänkt på allt och lite till. Jag är så medveten om det. Jag vet att jag borde släppa på kontrollen och låta saker ske utan min påverkan. Det blir bra ändå påstår man!

Ofta hör man hurtiga utlägg om hur sunt och viktigt det är att leva i nuet. Strävar själv efter att försöka göra det åtminstone ibland. Men helt ärligt. Jag är kass på det! Eller rättare sagt så här är det. I helgen levde jag i nuet nästan hela tiden. Gjorde som bekant nästan ingenting utan lät tiden bara gå. Jag levde här och nu. Visst, det var väl okej just då. Men hur lever man i nuet dagen efter att man levt i nuet, undrar jag? När jag skulle klä mig för jobb imorse fanns inga kläder strukna. Det fanns ingen mat planerad till tjejerna. Bilen var odubbad. Ingen matlåda. Jag hade ingen koll på nått! Bara för att jag levt i nuet en hel helg. Visserligen hade jag inte räknat med att jobba idag men hade jag tänkt lite igår så hade jag kunnat haft det åtminstone lite i bakhuvudet då det händer att jag blir inringd ibland. Men nejdå där gick jag i godan ro och levde i det där förbaskade nuet. Kan lugnt säga att nuet under dagens förmiddag var allt annat än sunt iallafall.

Sålde en väldans massa skor idag. Trivs så bra. Upptäckte där att fler än jag levt i nuet under helgen. Inte hade man planerat för att barnen skulle kunna vara ute och leka i snön idag iallafall. Frusna och blöta kom dom in och köpte varma, vattenavisande stövlar och kängor. Men igår levde de säkert i nuet utan en tanke på morgondagen. Så sunt!

Nu ska jag sluta vara sarkastisk och tänka på morgondagen (inte på nuet) och se till att sova ett gäng timmar för då kommer jag må bra imorgon.

En sak till bara. Jag köpte Lypsyl idag. Två stycken. (Den ena har Hanna redan tagit hand om.


Jobb, trots allt!

Man vet aldrig vad dagen har att erbjuda.
Efter flera telefonsamtal åker jag nu till jobbet och gör några timmar. Tur att det finns folk som haft förstånd nog att byta till vinterdäck och som är snälla och kör på mig och mina barn.

Nu blir det snabba puckar för att hinna fixa till mig och förbereda så allt flyter för tjejerna när modern är borta.

Hej å hå....


Snökaos

God morgon. För Er som inte gnuggat sömnen ur ögonen och tittat ut än kan jag tala om att idag är det ett vitt sverige att vakna till. Det är inte så där vackert julkorts vitt med tjock stilla snö som glittrar ikapp med solen. Nej, det är kaos. Snön yr och det blåser. Jag gillar verkligen snö men bara när den väl är på plats, så att säga. Vill veta var jag har den. De här sättet den transporterar sig ner på, på tvären, gillar jag inte.

Stackars Amanda travade nyss iväg till bussen varmt påpälsad. Tycker inte om att hon ska åka buss idag, i detta kaos. Å andra sidan tänker jag inte ge mig ut med pärlan idag heller. Hon har inte fått på sig vinterskorna med broddar än så hon får lugnt avvakta bättre väder på sin parkeringsplats. (så Ni kan vara lugna mor & far) På tv säger man "stanna hemma" till alla bilister och för en gång skull tänker jag vara lydig och göra som man säger. 





Snökaoset i bilder! (stack ut näsan och tog kort och fick in fem dl snö på parketten)

Kodjo, som brukar finnas ute på stan och sända för The voice svarade på frågan:
-Är du inte ute i snön idag?
-Det kan du fet glömma. I'm black.

Det tyckte jag var kul!

He en bra dag. Om Ni måste ut. Kör försiktigt!

Ett sista stressat inlägg

Begriper inte hur jag fungerar. Idag har jag inte fått något riktigt bra gjort. Jag har hur mycket som helst att ta tag i men vissa dagar då fungerar varken gas eller koppling. Jag går bara omkring och stressar upp mig (låter motorn rusa utan växel liksom) över att jag har så mycket att göra och så blir det nån slags blokad i skallen och jag får inte till nånting. Tänk om jag kunde använda alla tid jag går och jagar upp mig till att göra åtminstone nån grej och sen vara nöjd med att jag åtminstone fick just det gjort. Nej imorgon då ska jag minsann få massa gjort och inte gå och lägga mig med dåligt och stressat samvete.

Trots att jag druckit c-vitamin och försökt ta hand om mig idag så känner jag mig fortfarande matt och svag.
Ska prova med lite sömn nu och se om det hjälper.

Sov gott alla Ni som fortfarande är vakna eller God Morgon Ni måndags pigga varelser!
Er önskar jag en bra start på en ny underbar vecka. Full fart mot helgen som Gert skulle ha sagt!

Debut och lagbrytare!

Japp! Nu har Henke Larsson gjort debut i Svenska superligan.
Matchen som sådan, var enligt mig, inget vidare i första perioden. Andra perioden såg jag inte för då var jag på Kvantum och i tredje vände Helsingborg underläge och gick upp till lika. I sudden avgjorde skåningarna och vann till slut med 7-6.
I nästan alla tv sända matcher har de sista tio minuterna varit avgörande på så vis att lag som legat under helt plötsligt spelat upp sig och tagit hem poängen. Har sagt det förr. Innebandy går fort.


Henke gjorde inte bort sig när han väl fick spela (ett par byten i andra) i tredje perioden. Fast jag blir så full i fniss när kommentatorerna går upp i falsett varje gång han rörde bollen. Det blir, för mig lite töntigt. Ge honom några matcher så kan han säkert göra ett eller annat poäng. Även om han för mig fortfarande är störst som person och naturligtvis som fotbollsspelare. Ödmjuk och mysig. Helt omöjlig att inte tycka om!
 
Nu har det hänt! Har första beviset på att någon beslutat sig för att bryta mot den heligaste av lagar. Nämligen den lag som reglerar när man får ta fram adventsljusstaken. Denna "någon" har tagit fram den och dessutom tänt den. En hel vecka för tidigt!

Bildbevis, lite svårt att se kanske men titta noga mitt i bild.


Henke Larsson i SSL!?

Måste skriva ett inlägg om detta. Trots att det kan tyckas bli tjatigt då vår vän Martin Sundberg på sin blogg redan lyft ämnet. Besök gärna Martins blogg. Då blir han glad. Han jagar nämligen 5000 unika besökare som en galning just nu och kan vi hjälpa honom att nå detta magiska mål så ska vi naturligtvis göra det.  www.metrobloggen.se/hundkast

Nu till ämnet. Henke Larsson, en fantastisk fotbollsspelare. Henke gör om jag fattat saken rätt debut i SSL för sitt Helsningborg idag. Häftigt kan att tyckas. Jag har alltid gillat Henke och hörde till dom som jublade när han överaskande blev uttagen till landslaget inför sista stora mästerskapet.

Men krävs det inte mer för att ta en plats i högsta ligan i innebandy?  
Henke har spelat innebandy som ung, säger en del.
Ja, men har det inte hänt mer inom innebandyn på tjugo år?  Hur ska statusen inom sporten höjas om det inte är svårare än så? Nä, jag tycker inte det känns bra. Kan redan höra alla som tidigare hånat innebandyn som sport.
"Jaha, det är inte bara misslyckade hockeyspelare som spelar innebandy utan även fotbollsspelare som är på väg att lägga av. Jaja, verkar ju vara en seriös sport".

Det var sett ur sporten synvinkel. Nu över till min privatat vinkel. TV skulle visa Pixbo-Varberg idag. Jag såg verkligen fram emot den matchen. Nu har man både bytit match och sändningstid. Orsak;  Henke Larsson gör debut och man sänder Helsingborgs möte med Jönköping istället. Måtte det bli en bra match trots allt. För sportens skull, för min skull!

Snorig, snorig och snorig!

Jag somnade om efter mycket om och men och nu undrar jag var dagen tar vägen. Suck!

Idag ska jag bara vara hemma och vara pyssel morsa. Tjejerna ska plugga och jag har lovat att vara behjälplig. Tror att Amanda har religion på schemat och det kan ju iallafall passa, så här på en söndag.

Hade just börjat tappa upp badvatten och tänkt dyka ner där så fort jag skrivit klart det här inlägget.
Men upp ur sängen kom i skrivande stund en galen Hanna och bad om att få ta badvattnet. Snäll som jag är så fick hon det. Jag är en snäll mamma. Oftast. Ibland så snäll så det blir dumt.

Nu ska jag proppa i mig c-vitamin och hoppas förkylningen beslutar sig för att det inte är värt besväret att bo hos mig. Jag har nämligen inte tid att vara sjuk!

Ses då!

Sovmorgon!?

Jojo. Hade planerat in en härlig sovmorgon idag.
Sova så länge jag ville utan att någon klocka ringer och med sitt illtjut jagar mig ur sängen.
Men icke då. Vaknade halv åtta och trots upprepade försök att somna om så är jag alltså vaken. Har tom ätit frukost redan för till slut när jag låg och försökte utnyttja möjligheten att sova så blev jag ju hungrig. Så var det med den.

Ska ta mitt pick och pack, kudde och täcke, och mosa ner mig i min sköna soffa och se om det finns någon på tv som är tillräckligt tråkigt för att jag ska somna om. Jag vill inte gå upp och stöka runt än. Tjejerna kommer ändå , på tonåringars vis sova länge, länge till!

God morgon!

Den vita perioden över över!

Många människor är beoende av olika saker, i olika stor utsträckning, under olika perioder. Därav ordet periodare. Det kan handla om nästan vad som helst. Godis, sprit, spel eller vad som helst. Inte helt ovanligt är beroende något som går i arv.

Varje år den här tiden blir jag slav under detta preparat. Just för att jag vet att det är så starkt beroende framkallande så brukar jag försöka hålla mig ifrån det så länge det bara går. Men ikväll känner jag att nu är den "vita" perioden över och imorgon kontaktar jag närmaste langare. Jag klarar inte av apstinensen längre. Jag blir röd och torr och det stramar så jag blir galen. 

Imorgon måste jag ha Lypsyl!!!
Ska köpa tre stycken minst för annars är min snart i Hannas väska eller i Amandas ficka och så är jag utan igen.

För övrigt mår jag ganska bra. Fast rätt trött nu. Ska nu krypa ner mellan lakarna och lyssna till Amandas snusningar. Hon snusar mer än snarkar. Fast hon påstår att jag snarkar. Tror henne, då jag faktiskt kan vakna till av att jag hör mig själv grymta.

Sov så gott alla.

Kan vara på väg att bli sjuk!

Trippade till bilen. Trippade in på affären. Jobbade mina timmar och trippade ut igen.
Phu! Ramlade inte en enda gång. Peppar, peppar!
Sålde därimot flera dojor med inbyggda broddar. Tror samtliga kunder var damer i medelåldern. Man blir alltså vis med åldern och istället för att trippa omkring så kommer jag om ytterligare några år ha bra saker på fötterna.

Har sedan jag slutat på jobbet hunnit handla och hämtat Amanda.
Hanna kom också nyss efter att ha varit i Örebro och tittat på Onyx H1 som vann och tydligen gjorde en bra match. Grattis killar!

Nu sitter bägge töserna och moffar i sig pommes strips och fläskfilé i soffan, framför tv.

Själv tror jag att jag håller på att bli sjuk. Har lite, lite ont i halsen och lite, lite små ont i kroppen. Men det kan vara inbildning bara för att jag ska kunna ligga i soffan med brudarna hela kvällen och inte göra ett skit. Är så dålig på att inte göra nånting. men är man sjuk ska man ju ta det lugnt. Visst!?

Hörs sen!



Tripp, tapp...

God morgon lördag!
Ett snabbt "god morgon" efter en dusch och kaffe.
Har sovit grymt bra inatt och känner mig utvilad. Tänker på alla som var ute igår och känner sig tunga i skallen idag.
Ha, det kan Ni gott ha! Hoppas det var värt det.

Nu ska jag straxt ta mig ut genom porten, runt huset och fram till bilen. Allt jämt trippandes som en stel, gamal dam. Denna gångart framträder nämligen hos mig så fort det blir lite halt. Blev dock glad igår när jag upptäckte att Hanna trippar på samma fåniga sätt. Men hellre lite trippande än att fara i backen med en skräll. För det värsta är ju inte själva fallet, utan att någon kan se en och fråga hur det gick, när man ligger där och knappt vet vad som är vad på den sönderslagna kroppen. Dum som man är far man då upp, ler och säger: Det gick bra, ingen fara.
Sen lommar man iväg och gnider både armar och ben i förtvivlan. Men att visa någon, som man först roat med sitt icke glamorösa fall, att det gjorde ont som faan. Nej, det går inte för sig!

Önska mig lycka till. Ni ska här säljas skor!
Hej!

En fredag med blandat smågodis

Kom precis  hem efter en kväll med mat och godis och Janne och Andreas. Trevligt!
Idol tittande med det vanliga diskussionerna kring Johan Palms vara eller icke vara. Det känns som om alla är emot den lilla pojken och är man inte helt emot så älskar man honom tydligen vansinnigt eftersom han blir kvar vecka efter vecka.
På något sätt lyckas han  beröra och få tittarna att tycka något. Ingen verkar iallafall likgiltig inför denna "Emil i Lönneberga kopia". Tycker mest att det är läskigt att människor kan tycka så uppriktigt illa om någon i ett sånt här program. Han sjunger och gör det inte alltid speciellt bra (enligt Janne & Andreas urdåligt redan innan han öppnat munnen) men därifrån att verkligen uttrycka sin avsky. Jag kan ju knappt känna sådana känslor för kräk som Hitler och grabbarna. Än mindre för en liten förvirrad pojke som råkat ramla in i denna tv cirkus och blivit småtjejernas absoluta favorit. Emil, jag menar Johan, påminner mig om Noice sångaren Hasse Carlsson. Ung, tanig, ingen skolad röst men oj så söt och så älskad av oss tjejer i början av 80-talet. Måtte Johan vara bättre rustad för livet som stjärna, än vad Hasse var. 

Nog om detta! Under eftermiddagen har jag träffat världens bästa Malin. Som vanligt galet många skratt blandat med livets allvar. Hanna mötte upp hos Malin och sen drog vi båda vidare för att handla var sitt Happy Meal På MC-Donald.
Härligt gott att jag hann träffa Hanna en stund innan hon skulle vidare ut med tjej gänget ikväll.

Nu ska jag läsa några av mina favorit bloggar innan sängen väntar. Ska jobba imorgon så det blir uppgång vid halv nio. Ibland är det toppen med affärstider.

Ni som ska ut ikväll eller imorgon. Tänk på tystnaden som kommer med snön. Helt grymt!

Må gott och Sov gott!


Kalsonger och mössor!

Har nyss varit ute på en kortis promenad. Det är kallt i Oxelösund. Kallt och väldigt vackert. Inser att det kan vara dags att plocka fram långkalsongerna och se om jag äger någon mössa.

När jag var liten fanns det nått man kallade kalasbyxor. Fast jag tror det vara samma sak som strumbyxor. Det var inget kalas över dom alls. Dom korvade sig och ramlade ner i grenen. Tack och lov kom det långkalsonger även till oss tjejer. Sådana utan gylf. Mössan hade jag som liten på mig tills jag kom runt hörnet, så inte mamma såg mig längre. Knölade då ner den i väskan. Mössa kliade och var töntigt.

Häftigt att dagen ungar gillar mössor. Det är bra så dom inte fryser om öronen. Undrar när det vände och gick ifrån att vara töntigt till trendigt? Det paradoxala i hela möss-grejen är att idag tjatar de vuxna på ungarna att dom ska ta av mössorna. (ja jag vet att det är inomhus dom menar) Stora krig utspelas i skolorna landet över för att ungrna vill ha mössan sitta kvar på huvudet. Finns det inte större problem i skolorna för lärarna att lägga energin på än att att tjata om mössor?

Jag förstår om man tycker att ytterplagg har man utomhus. Det är inte det. Det jag menar är att när det finns mycket att styra upp, vilket jag tycker det gör bland ungdomar och barn, så måste man kanske bestämma sig för vad som är viktigast.  Har svårt att tro att det är mössorna!

Nu ska här käkas lunch och sen åker jag in till Nyköping.


Fredag...

...och morgon.
Sitter som bäst och räknar baklänges för att veta när jag måste börja dagen, hinna göra det jag ska, för att sen vara i tid för att fika med Hanna vid tre. Har en del små uppdrag att göra på stan och så måste jag ringa några samtal och handla mat.

Men först frukost!
Ha det!

En av de två bästa!

Skulle ju sova. Läste Hannas blogg och fick syn på en bild. www.skogaleen.blogg.se

Tycker om den. För stunden fri från alla livets krav, lite rebellisk, på väg mot framtiden, så fin.
Å så mobilen i handen och säkert musik i öronen.
Det är våran Hanna det! Jag älskar henne.


Rump är med Pump!

Amanda har fattat beslutet och den tredje december är det dags.
Då ska vi infinna oss på barnsjukhuset hon och hennes båda föräldrar och få all den information vi behöver för att klara av att sköta den nya lilla manicken. Tycker Amanda gör helt rätt som vill prova pump. Det blev en grön! Snyggt!

Hon är bäst våran Rumpan!
"Rumpan" kallas hon nog mest av sin syster och i innebandy kretsar. Smeknamnet fick hon när Hanna & jag kom på att hon hade den snyggaste rumpan i familjen. Så det är enbart en komplimang om nu någon trott något annat.

Fick just veta att ingen av tjejerna kommer imorgon. Båda hade planer för kvällen så dom kommer först på lördag. Det är okej trots att jag längtar så efter de där två nu. Tycker det är bra att dom hittar på något kul när dom för en gång skull är lediga från matcher på helgen.

Nu ska jag varva ner och strunta i att stryka den där högen med tvätt som så hotfullt stirrat på mig hela dagen! Den lär ligga kvar imorgon oxå!

God natt på Er!

Tröstande blommor och glass

Jag fick blommor idag. Blommor och min älsklings glass. För att jag varit lite ledsen och låg under veckan.
 


Sånt värmer. Sånt gör att trots att man torkat tårarna och blivit kaxig igen klämmer ett par till. Bara för att det är så skönt när nån är snäll. Tack!

Varning utfärdas!

Om Ni liksom jag är lite såld på ljus och adventsprylar. Besök INTE www.ikea.se. Nej, gör det inte!
Kunde Du inte hålla Dig?
Okej, när åker vi då?


Alla stora bloggare har tävlingar och mätningar av allt möjliga slag.
För mig räcker det med om Ni talar om vilken färgskala jag ska ha på mitt granpynt i år.
Förra året blåste livets vindare lite för tufft och jag orkade inte tänka på julgran överhuvudtaget. Men i år ska det flytta in ett träd i vardagsrummet. Ett litet, sött och så ska det lukta riktig gran. Problemet är nu bara att bestämma vad som ska hänga i den. När man hade små barn som pysslade innan jul så fylldes den med mer eller mindre dekorativa små ting. Men den tiden är förbi. Nu måste man börja tänka och pretto som man är så får man då genast för sig att det ska vara genomtänkt och stilrent. Kanske för att det var just det granen inte var, stilren, när dagis pysslet trängdes bland alla möjliga konstiga prylar. Bäst att passa på!

Reklam

Hör Ni till dom som har en skylt, som mer eller mindre argt, talar om för brevbäraren att Ni tänker på miljön och därför inte vill ha reklam i brevinkastet eller lådan?

Jag gör det inte! Jag gillar nämligen reklam. Jag vet, det är mest sånt som åker direkt ner i en redan framställd papperspåse som vidare transporteras vidare till, i mitt fall, källaren där vi i huset sorterar våra sopor. Men det som inte åker dit direkt kan sysselsätta mig en stund. Va pengar företagen lägger ner på sådana här utskick. Speciellt så här runt jul. Det dimper ner, inte små blad utan tunga kataloger, den ena flashigare än den andra.
 
Idag kom en riktig höjdare för alla barn.
Ni minns väl alla gånger man fick till uppgift att pricka för vilka saker man önskade sig?
Mina barn prickade för hela katalogen så det hade varit smartare att be dom kryssa det dom inte ville ha.





..och så den här som gör mig sugen som attan på att fira advent. 

Efterlysning

Jag efterlyser en skaplig gasolgrill som någon vänlig själ har lust att låna ut till mig ett par dagar!
Har Ni någon så hör av Er! Please!


Att vakna med the voice...

....har blivit en riktigt trevlig vana. Dom börjar sända halv sju på tv och är ett perfekt sällskap till filen, kaffet och morgontidningen. Dom finns där runt soffbordet och småpratar lite så där lagom och det bästa. Dom kräver inga svar från mig. De räcker med att jag nickar lite och ler nån gång när jag tror det passar så sköter Paul, Jakob och Josefin resten av konversationen.

De har inga tunga nyhetssändningar dock, så vill man uppdatera sig på den fronten finns nog andra program. 

Kollade lite på tv igår och då dök reklam inslaget med Lena Endre upp på skärmen. Ni vet det här när hon snackar om att "det kan väl vara trevligt att mata änder men inte varje dag, hela tiden". Vilken skådespelerska! Hon är super, kanon tom. i en reklam film. Tycker Ni jag har fel? I sådana fall så kan jag tala om att  "The Voice" gänget tog upp samma sak idag och säger dom det på tv så är det sant. Så nu behöver Ni inte ta ställning till de utan bara acceptera.

Visst är det väl Lena som ska ha en av huvudrollerna i filmen baserad på Stieg Larssons underbara böcker också?
Hon och så Micke Nyqvist. Kan bli bra men så bra som böckerna? Nja. jag tvivlar.

Vi hörs senare ...
Hej så länge...

Sovdags

Dags att nanna kudden efter en fullspäckad dag.

Dagens höjdare är nog att Axblock idag har haft flest besökare sedan starten i slutet av oktober. Kul för mig!

Må gott...och sov länge imorgon Ni som kan!

Etapp 5 av Uppdrag "Upp till bevis"

Ikväll blev ytterligare en av punkterna på Göra Listan.

Hannas skoställ är nu uppe på väggen och eftersom hon är lite förtjust i bling bling så är det naturligtvis klätt med en fem meter lång ljuskedja. På frågan om hon gillar skor så är svaret rätt och slätt; Ja! De skor som syns på bilden är inte änns hälften av alla hon äger. Men det kunde vara värre....

Bildbevis







Göra Listan! 
  • Köpa ny lampa till badrumsskåpet. Montera denna.
  • Montera dimmer i Hannas rum 
  • Sätta upp Hannas skoställ på väggen.
  • Montera hennes ljuskedja på baksidan av skostället.
  • Laga en elgrunka till en lampa i garderoben. (ja mamma...jag kanske behöver en elektriker)
  • Fästa upp några meter kabel i kabelkanaler. (känner ni nån händig och lång person?)
  • Montera en dimmer i garderoben.
  • Röja balkongen inför vintern.
  • Rensa i Billy skåpet. Samt eventuellt flytta de från vardagsrum till sovrum
  • NY! Få fast hyllan i väggen
  • NY! Köpa transformator till badrumsskåp.

Först kom solen sen snön!

Fick nyss ett sms av äldsta dottern.
"Å vips så blev vår värld vit"<3
Hon gillar också snö bättre än regn.
Vi är rätt lika å det är rätt jobbigt att inse när man är tonåring och i mellan varven tycker morsan är knepigare än vad som borde vara tillåtet.

Mest besökare- i kyrkan, på bilprovningen eller vid bankomaten?

Så där! Har nu samlat ett gäng vuxen poäng och kontrollbesiktat bilen. På bilprovningen var det mer folk än i kyrkan. Ja, eller det vet jag ju inte så noga egentligen. Är ingen flitig kyrkobesökare. Men kanske är det just det jag skulle behöva. Tycker det är rätt rofyllt, samtidigt som det är rätt maffig atmosfär i kyrkor. Ändå går jag inte dit. Det är nått där som känns förljuget och uppstolpat. Men, vem vet. Det kanske har ändrats sen jag besökte guds hus sist.



Innan jag åkte in till Nyköping åkte jag förbi lilla centrum  här i Oxelösund för att knappa ut lite kontanter. Vid Team sportia ligger tre bankomater på rad.



Alla tre var upptagna så jag ställde mig snällt (och svenskt) och hängde lite löst mellan två av dom för att se vilken som skulle bli ledig. Bredvid mig stod en tjej. När den ena bankomaten blev ledig så sa jag åt tjejen att hon kunde gå före. Hon hade ju väntat längre än mig. Hon tackade och blev nog glad. Nån som inte blev glad var farbrorn som ställt sig bakom mig. När nästa bankomat blev ledig så tänkte den fräcke lilla gubben helt sonika kliva förbi mig. Någonstans kom han nog ändå av sig. Tog ett steg tillbaka och blängde surt på mig. Han tyckte nog att jag sett till att han hamnade längre bak i kön än han förtjänade.
-Ja, vad jobbigt det blev för dig nu då, kvittrade jag så syrligt och glatt jag kunde.
Vilken grinig gubbe va! På väg tillbaka till bilen kom jag att tänka på att han kanske hatar sol och isiga vägar lika mycket
som jag hatar regn och rusk så det kanske var därför han var sur idag. Precis på samma sätt som jag var igår.
 
Gubben var lika frostig som parkeingen ute idag.



Hamnen i Nyköping var tom men väldigt vacker.












Dags för mat och besök i tvättstugan.
Mors!


Sol, sol, sol.........

Solen klev upp före mig idag och stod i givakt när jag tassade upp i köket och sömnigt tittade ut. Trodde nästan jag drömde fortfarande. Åh, så härligt. Men jag tror att det är kallt så det är rattmuff på. Ska köra försiktigt när jag nu tar turen in till den stora staden.

Njut nu av de få ljusa timmarna idag. Vi behöver den påfyllningen av energi för att orka öppna ögonen när regnet återigen kommer på besök.

Ha det så länge...


Skadeglädjen...den enda sanna glädjen???

Det är hemskt så glad man kan bli över andras olycka ibland.
Känner mig oftast lite elak när jag ler, även om det bara är inombords, åt att det går illa för någon annan.
Jag vet inte, men det känns som om att man själv ska bli straffad och snart upptäcka man själv sitter med skägget i brevlådan. (vilket på sätt och vis också hände då Onyx H3 gjort samma misstag)

Hur som helst. Kvällens skadeglädje gäller Nykvarn som ansetts vara ett av hoten mot Onyx damer. Nu visar det sig att dom spelat med olicencerade spelare och blivit av med tre poäng vilket naturligtvis försvårar för dom och ger Hanna & Co än mer försprång i jakten mot serieseger. Hoppas bara att tjejerna kan behålla fokus. Halva serien är kvar och det finns inga lätta matcher. Eller rättare sagt. Det är dom på förhand lätta matcherna som det är störst risk att man förlorar.

Nu är det dags för Monika att försöka sova!
Nattis!

Kvällen bättre än dagen. Alltid något!

Skönt att den här skit dagen snart är över.
Imorgon ska jag nämligen vara en glad sprudlande och jobbigt energisk person igen. Har tröttnat på att vara sur.

För Er som tidigare läst inlägget om att mina gamla vinter däck (under rubriken Kvälls Resumé) var slut vet också att jag försökte förtränga problemet. Ni vet också att jag då skrev en liten kommentar till min pappa. "Söta pappa. jag vet vad du tänker. Det ordnar sig"

Anledningen till att jag skrev så var att jag känner min pappa. Han blir orolig för sina döttrar när saker och ting inte sköts ordentligt. En sådan här sak som att man inte tänker skaffa sig bra däck på bilen, utan halka omkring med hans älskade barnbarn i ur och skur, det är inte okej för min pappa.

Blev därför inte så förvånad när min lilla pappa ringde i fredags morse och talade om att varken jag eller hans barnbarn fick åka omkring utan bra däck. Utan nu var det bara för mig att ta mig in till däckverkstaden och se till att beställa vad jag skulle ha. Pappa betalar! Han är sån min pappa och om mina barn är lite bortskämda så är nog jag det med till viss del.
Jag är inte stolt över det men jag är stolt över min far.

Innan pappa hade hunnit ringa hade Janne ringt och tröstande sagt att vi skulle kolla upp om jag inte kunde få tag på nått bättre begagnat. Sen ringde Nicke och började snacka priser på däck som han kollat upp på Mekonomen.

Va faan sitter jag och gnäller för? Jag har världens bästa människor runt omkring mig som bryr sig om mig på alla tänkbara sätt. Tack för att Ni finns!

Nu blir det iallafall så här. Däcken är beställda och kommer antagligen imorgon och då kan jag förhoppningsvis hinna få på dom i helgen. Bra va? Tror jag ska ta mig in till bilprovningen imorgon också eftersom jag nu fixat till det bildoktorn ansåg behövdes. Pärlan kommer snart vara vinterklädd och fin!

En riktig gnällspik

Idag är jag gnällig.
Det är så grått. Det är så kallt. Det blåser. Jag har ingen lust med nått.
Tur att jag vet att sådana här dagar går över. Även om det är skit tråkigt just den stunden de varar.

Jag vill inte gå ut. Men jag håller nu på att ladda för ett besök på apoteket. Tänkt att vissa dagar kan de minsta saker bli så jobbiga att genomföra och så andra dagar tänker man inte änns på att man gör en massa tråkiga saker utan allt flyter bara på.

Idag längtar jag grymt mycket efter mina barn!

För övrigt är jag galen i Mia Skäringers blogg. (hon i Klara & Mia för Er som sett detta) Dels för att hon lämnar ut sig så totalt med allt vad det innebär. Men idag mest för att hon gjorde det jag inte gjorde då jag inte fotograferade skitig tvätt och la ut på bloggen. www.mama.nu/blogg/mias-blogg/

Mörkt...mörkt....

Har tänt ljus på soffbordet och ska nu äta frukost.
Det är så mörkt och kallt.
Känner att det här är en mindre kul dag så jag drar nog täcket över huvudet och somnar om i soffan en stund.
Men först frukost och kaffe och lite tidningläsning.

Hej så länge...

Julmarknad

Ikväll har jag, Janne och Helena påbörjat planeringen av julmarknaden den 29 november på Oxelösunds torg.
Det gick bra och imorgon ska jag trixa och fixa med en massa saker som behöver kollas upp. Det kan bli riktigt mysigt och säkert jävligt kallt. Det blåser alltid i Oxelösund.

Planeringen gick som en dans och resten av tiden beundrade jag avundsjukt Helenas nya lägenhet. Jag vill också renovera, måla och tapetsera. NU! Jag kommer bli sjuk av att inte få sätta igång snart.

Men istället för att börja måla så bakade jag en kaka av ren frustration.


Den blev god men renoveringsbehovet har inte gått över. Tror att jag har större renoveringsbehov (och nu menar jag inte att jag vill renovera mig själv även om det nog skulle kunna behövas det också) än själva lägenheten.
Jag vill, jag vill, jag vill!

God natt...blogg lugnt. Ses imorgon.

Ajax...det luktar rent!

Städa, städa varje fredag...å så till varje jul....det tycker jag är kul!!!



Erkänner att städa är rätt okej att göra. Det bästa är om man gottat in sig i lite skit så man ser skillnaden när man är klar.
Så skitigt blir det dock sällan här för jag är lite, lite manisk när det gäller att hålla efter.

Gillar när det luktar rent!
Hur luktar rent? Kan nån svara på det?
För mig är doften av ajax ett tecken på att det är rent. Men ajax luktar ju ajax och det är inte det samma som rent.

En annan fråga att fundera på en helt vanlig måndag.
Betyder lukt och doft samma sak?
Visst använder man oftare doft när det är positiv luft vi drar in i näsan och lukt när det är negativt.?

Tänk på den Ni....Dyker ner i skurhinken igen!

Bloggvärlden...vilket nätverk

Jag är uppfostrad att inte kolla i andra personers plånböcker, att inte läsa andras dagböcker och inte heller läser jag sms i andras mobiler. I bloggens värld finns inga sådana här oskrivna lagar. Här kan man "tjuvläsa" hur mycket man vill och inte behöver man ge sig till känna som sagt vad. Det ingår liksom i spelet när man lägger ut sina tankar och åsikter på nätet.

Sedan jag började blogga så har jag plötsligt förstått hur många det är, som likt mig själv, kikar in i andras världar utan att ge ifrån sig ett pip. Jag kan se ett växnade antal som besöker min blogg varje dag vilket jag är jätte glad över. Ändå så lämnar dom flesta inte nån kommentar vilket man inte heller behöver. Men jag blir ju glad över dom som gör det förstårs!

Häromdagen fick jag frågan angående hur jag hittar alla blogga.  Fick faktiskt tänka efter lite över hur det helt konkret gått till.

Jag har hittat en mängd bloggar som jag, inte dagligen, men ändå varje vecka vill titta in på. En del är ju människor som jag känner men det finns också dom som jag känner till och så kategorin "jag vet vilka dom är men vet inte om dom vet vem jag är". Några av mina favoritbloggar hör till människor jag inte har någon som helst anknytning till men jag har blivit såld på deras sätt att skriva och finner väl nått slags nöje i att följa deras vardag. Kommenterar gör jag nog faktiskt bara då jag litar på att personen ifråga vet vem jag är. Bara det är väl lite knepigt resonerat då man som bloggare blir glad åt alla som läser, eller hur? Det spelar väl ingen roll vem som kommenterar? Om någon kommenterar en text så har man ju iallafall lyckats få läsaren att reagera på nått sätt. Känner att mitt eget tillvägagångssätt inte håller. Från och med nu ska jag bli bättre på att kommentera när jag läst nått jag tycker eller känner något inför. Basta!

Åter till frågan hur jag råkat ramla in i någons högst privata värld utan att bli direkt inbjuden men ändå förstått att det på nått sätt är "öppet hus."

De allra flesta har länkar till andras bloggar på sin sida. Oftast är det där jag börjat och sen löper detta suspekta nätverk på. Kan ta ett par exempel och därmed också avslöja ett par bloggar jag läser i smyg så att säga.

Martin Sundberg (ja Hedvigs pappa) har på sin sida www.metrobloggen.se/hundkast en länk till Lilla-Lina. (Lina och hennes man Robban bodde grannar med oss för några år sedan) Hon i in tur har på sin sida en länk till Henkrik vars sambo Hanna också har en egen blogg. Hanna pluggade jag på komvux med för massor av år sedan och är grymt duktig på olika typ av pyssel.  Ja Ni ser. Det blev några bloggar i en hast.

En sjuk värld!? Japp men rätt kul.
Men Ni om jag nån gång kommer på att jag vill  skaffa en facebook. Så tala om för mig att jag inte har tid med det.
Inte en chans!!!

Morsning!

God morgon måndag

Hur kan jag vakna klockan 06.00??
En måndag och dessutom känna mig relativt pigg?
Bara det verkar ju inte helt friskt. För många, för att inte säga de flesta, börjar dagen så här dags. För mig, är det gruvligt tidigt och näst intill natt fortfarande. Det är ju kolsvart ute och skit kallt. Läste ett reportage om en tjej som började sitt journalist jobb halv fyra varje morgon. Hon gick upp en timme tidigare och gjorde frukost till familjen. Det är INTE mänskligt. Det är sjukt och detta bara för att vi andra ska ha tv att titta på när vi vanliga dödliga masar oss ur sängen.



Igår när jag var i Brandkärr var det några som pyntat sina balkonger med ljuskedjor. Det känns tidigt men bestämde mig rätt omgående för att det är okej. Annars är jag grymt konservativ då det gäller pyntning med stjärnor och ljusstakar. För mig är det lag på att man får sätta upp dom först sista helgen innan första advent. Tända dom får man göra först på lördagkvällen. Inte innan. Det är fusk. Ungefär ett lika stort brott som att ha ett inspelat avsnitt av Kalle som man tittar på klockan två på julafton, istället för att titta på direktsändningen klockan tre, för att hinna med julbordet. Hur skulle det se ut om alla börjar bryta mot alla sådana här oskrivna lagar?

Minns ett år när ett par nyinflyttade grannar till oss inte hade adventspyntat med en endaste stjärna vid den magiska helgen. Vi började genst spekulera i varför dom inte gjort som alla oss andra. Det slutade med att vi i stort sätt bestämt att dom var med i jehovasvittnen och därför inte firade jul. Våra barn tyckte så synd om deras barn som inte skulle få några julklappar. Det var stor glädje när pyntet var på plats även hemma hos dom, om än en vecka för sent.

Att jag tänker på sådana här saker och dessutom tycker det är viktigt kan vara en orsak till att jag upplever livet lite väl komplicerat ibland. Fniss!

En glad nyhet!

Nykvarn förlorade mot Södertälje. YES!!!

Är nog osportslig men det här är min blogg och då får jag skriva vad jag vill.
Sällan har jag blivit så glad över att ett Södertälje lag vunnit en match.

Nu är Hannas D2 serieledare och det är så jävla kul.
Stort grattis tjejer...Håll i det här och glöm inte att inga matcher är lätta.
Ladda alltid!!!




Skön söndag med sovmorgon och middag

En härlig dag börjar gå mot sitt slut.
Käkade frukost i sängen. Bara en sån sak.

Har under eftermiddagen varit hos föräldrarna och käkat god middag och pratat massor. Skrattat en del och pratat igen.
Har också godkänt deras nya kök. (som om dom skulle rivit ner allt det nya för att jag kom och hade åsikter!!)
Ärligt. Det var sååå fint. Är så glad över att mina föräldrar trivs i sitt "nya" hem. Dom fixar och donar och har massor med renoveringsprojekt på gång hela tiden. Precis som det ska vara. Dom har fått det riktigt fint och det känns bra att dom har det bra. Även om jag fortfarande kan sakna att komma "hem" till barndomshemmet i Bergshammar.
Egoistiskt? 
Javisst är det det.
Jag behövde inte skotta snö eller klippa gräs eller göra annat tungt så det var lätt för mig att vilja att huset alltid skulle finnas. Det skulle bara stå där och allt skulle vara som vanligt när jag nån gång, väldigt sporadiskt, dök upp och ville njuta av det.

Det var en pärs när huset såldes, både för pappa och mamma och mig. Ändå så var det det bästa dom kunde göra. Dom "såg om sitt hus" i dubbel bemärkelse och sålde och flyttade när dom själva orkade och kunde bestämma vart och hur. Hoppas jag kommer vara lika smart och realistisk den dagen jag måste. Är förbaskat sentimental när det gäller vissa saker.

Tog några bilder. Mest för att Systra Mi ska kunna få se hur det blev.
Håll till godo!

Före & Efter bild på en låda.









Ses imorgon!




Girig eller smart?

Ikväll var jag på City Gross. Den nya mataffären som öppnat här i de stora, stora köpcentrat. Handlade några små saker för 54 kronor.

I mejeriavdelningen visar det sig att dom har någon slags "drive" för Arlas nya Smör- och Rapsolja med vitlök. Som kund fick man helt enkelt ta en flaska för att prova på nyheten. Generöst.
I taket hänger en skylt som säger: Max fyra per hushåll.
Hur många jag tog? Fyra naturligtvis. Frågan är om jag inte åker förbi och plockar på mig fyra till imorgon.
Varje flaska kostar 23.95. Vilket i mina ögon är 25 kronor styck. Man ska inte knussla med ören.

Slutsats: Jag handlade för 54 kronor och fick gratis varor för 100 spänn. Vill man vara riktigt positiv (å det vill jag vara ikväll när det är lördag och allt) så kan man säga att City Gross betalde mig 100 kronor för att jag handlade hos dom ikväll.
Nu börjar vi prata lågprisvaruhus!


Smör och rapsolja med vitlök måste ju gå att använda till nästan allt?
Eller? Pannkaka med vitlökssmak?
Nja. Där går nog gränsen. Men annars.

H1 förlorade matchen mot Handen idag. Trist naturligtvis men ändå inte helt oväntat. Nån gång måste första förlusten komma och det är bättre att ta den mot ett lag som Handen även om det kan kännas onödigt också. Det är bara att ladda om inför toppmötet mot Örebro nästa helg.

H3 tog därimot 3 poäng mot Järna. Kul, speciellt för Tobbe och Kjell kriminell som jag gillar skarp som personer.

Imorgon blir det middag hos föräldrarna. Ska inspektera deras nya kök. Trevligt.
Nu ska jag krypa upp i soffan.

Påminn mig om att jag ska berätta om mina nya vinterdäck imorgon.

Sov gott alla hjältar!

P.S. Behöver ni låna Smör & rapsolja med vitlök så finns det här.

Onyx- Trosa Edanö 5-1

YES!!!
Ytterligare en vinst för våra Onyx tjejer i D2. Min vana trogen var jag nervös långt in i matchen.

Det kändes som om Onyx hade mycket, mycket mer av spelet än Torsa men ändå var det hafsigt och lite stressigt och med Trosa vet man aldrig. Hur som helst redde tjejerna ut det hela till publikens och lagets stora glädje.
Flera av tjejerna gjorde bra ifrån sig. Marre & Kristi gjorde många poäng tillsammans. Men det som gladde mig mest idag var ändå Amanda Ekmans backspel och att Emelie Rouhonen i period två och tre visade på riktig vilja och kämpaglöd. Kul att se! Tänk om alla kunde ha sin bästa dag samtidigt!!
Hanna slet på bra och när hon nån gång tappade bakåt så är det så skönt att se Sara Eklund som är på hugget och alltid är bra. Kul att de där både hittat varandra.

Nu är det snart dags för H1 att börja sin match borta mot Handen.
Den kommer följas vid datorn och självklart hoppas vi på nya glada poäng, även i den matchen.

Lägger nedan in en riktig favorit bild. Trots att bildens huvudperson inte spelar idag pga. skada.
Tack "Lulle" för att jag fick låna bilden.



Onyx, alltid på väg framåt.  Lycka till idag killar!

Glass...Nej tack!

Hade tänkt mig att krypa upp i soffan inlindad i en filt ikväll och bara frossa i min favvo glass och tycka synd om mig själv.
Om jag är ledsen!?
Nej inte alls. Mår förträffligt, det är bara en ursäkt för att få äta den godaste (och dyraste) glassen av dom alla.

"Att tycka synd om sig"  innebär i alla amerikanska serier att dom äter glass. Direkt ur burken. Med stor sked.

Men det sket sig. För jag är fortfarande proppmätt efter middagen. Får hoppas det går bättre imorgon!

Nu ska jag straxt sova och ladda för morgondagens match. D2 tar emot Trosa Edanö i Ramdalen.
Ska efter matchen antagligen klippa Nicke och sen blir det väl att följa H1 på datorn.

Sov gott och drömm sött!

Hur är det möjligt?

Hur är det möjligt att Onyx inte hade någon kandidat bland de elva nominerade till Årets prestation i kvällens Kulregn, en tillställning som Nyköpings kommun och SN (lokalblaskan) står bakom.

Har vi möjligen missat att nominera?

I dagens papperstidning stod att läsa att röst antalet minskat från förra årets 1 900 till i år bara 1 200.
Konstigt?? Nä!!
Onyx publiken hade ju ingen att lägga sin röst på.
Vi tänker ta en gruvlig revansch i Frottés Idrottsgala. Var så säkra!!!
Nästa vecka kommer kandidaterna presenteras och jag har redan klart för mig vilka som får mina röster.
Årets lag är så gott som redan klart!! Eller hur H1??

Nu åkte "min" Robin ut ur Idol. Typiskt. Min röst på Anna var säkert avgörande.
Surt!

Från kvällens Idol till 80-tals film.

Fredag kväll och jag har tittat på Idol.

Ikväll går min röst, kanske för första gången till Nyköpings eget bidrag Anna Bergendahl.
Mest för att hon ikväll vågade släppa ner axlarna från öronen och öppna upp. Hon var grym ihop med Kevin (som för övrigt känns som en färdig artist och har så gjort sen program ett , bara därför röstar jag INTE på honom.) i duetten från Dirty Dancing.



Tänk att den filmen är från 1987! Över tjugo år sen vi satt och drägglade över Patrick Swayze. Hur är det möjligt? Ja inte att vi dregglade över Swayze, utan att det är så länge sen.



Nu ska vi se hur det går...Heja Anna!

Ses då...

Läget på arbetsmarknaden?

Fick ett brev från arbetsförmedlingen igår. På nått sätt känns det som ganska typiskt för hur det är just nu.

Dom skickade ut en platsannons på ett jobb som dom tyckte jag skulle söka. Jag ska självklart söka. Söker allt som finns och lite till. Dom matchar mitt CV med olika annonser och det är väl bra även om dom inte behöver kosta på sig att skicka vanlig post när dom har min mail och jag dessutom har koll själv.

Det visade sig hur som helst vara en livsmedelsaffär som ska öppna i Norrköping och sälja matvaror främst från Kina.

Okej. Jag gillar verkligen kinamat även om det mest kina inspirerande i mittt kök stannar vid soya. Men det går ju alltid att lära sig produkterna. Sen kommer dock  det bästa:

"Det är även meriterande att kunna engelska och kinesiska."
Ursäkta!!?? Jag bara undrar var i mitt CV dom har läst att jag kan kinesiska??

Underbart! Kanske kan få en kurs? Så coolt att vara blondin och kunna kinesiska.

Fredag...och snart helg

Många i min omgivning gör nästan inget annat än att längtar till just fredagen. Från söndag kväll, då den berömda söndagsångesten sätter in, strävar man bara efter att nå fredagen igen. Lite underligt att större delen av tiden går åt till att hela tiden längta framåt.

På tal om nått helt annat.
Vi tjejer har ju "aldrig nått att ha på oss". Det finns män som följt med sin kvinna in i garderoben och oroligt konstaterat att kvinnan i fråga måste ha ett synfel. Där hänger massor av kläder och ändå påstår hon att hon inte har nått att ha på sig. Jag som tjej vet ju att vi faktiskt inte har fel på ögonen utan bara vill ha rätt plagg för rätt tillfälle. Dvs. ett plagg för varje tillfälle typ.

Efter att ha tvättat åtta (8) maskiner tvätt igår så inser iallafall jag att vi har rätt mycket kläder i det här hemmet.
Att tvätta i sig, är rätt fridfullt. Man springer upp och ner i trapporna och flyttar kläderna mellan olika små lådor och vips så är allt rent och torrt. Så långt är allt bra och jag känner mig duktig. MEN sen kommer prövningen. Alla små plagg behöver nämligen hjälp att förflytta sig in i respektive garderob och låda. Eventuellt kan vissa kläder dessutom behöva mellanlanda på strykbrädet. Ett tag låg det kläder i hela vardagsrummet. Insåg också att 70 % var träningskläder. Jag tränar för närvarande väldigt dåligt. Alltså var det inte mina kläder. När hela vardagsrumsbordet var fullt med onyx strumpor, onyx tröjor, shorts och tretton sportbh:ar då  kom älsta dottern hem från skolan.
"Du borde ta kort på det där och lägga ut på bloggen", var hennes kommentar och sen satte hon sig glatt vid datorn.
Grrr!
Sa nått i stil med att dom inte hjälpte till.
"Nä, men vi älskar Dig ", svarade hon då.
Ska man skratta eller gråta? Jag valde att skratta.
Trots att båda mina barn är fruktansvärt bortskämda när det gäller vissa saker så är dom rätt bra ändå.

Idag har jag skjusat dom bägge till skolan. Efter skolan flyttar dom hem till sin pappa.
Tomt, tyst och trist blir det utan dom. Men veckorna går fort och snart är dom här med allt sitt pick och pack ...och då kan mamman boka tvättstugan igen!

Hörs sen...

Kvällstidningarnas moral och etik

Bara måste skriva ett inlägg om detta.

Kvällstidningar och jag är inte direkt bästa kompisar om man säger så.
Jag vet inte om jag kommer kunna förklara detta ställningstagande på nått speciellt intelligent sätt men jag måste ändå försöka. Sedan sjutton år tillbaka har jag i stort sätt inte köpt, alltså betalat, för en kvällstidning. Jag läser på nätet ibland (vilket i sig kan betraktas som dubbelmoral men det bjuder jag på) men jag vägrar att betala för något som ger sig ut för att vara en nyhetstidning men som i mina ögon är mer än skvallertidning. Orsaken till mitt ratande av dessa tidningar är ursprungligen en artikel där man gjorde sig rolig över en mycket tragisk händelse i en av mina vänners liv. Där gick min gräns!

Därimot kan jag betala för en riktig tramsig veckotidning. Det känns ärligare på nått märkligt sätt. Kan inte förklara det på nått bättre sätt.

Hur som helst var jag nu inne på aftonbladets nätbilaga och såg en artikel om en Schlagerstjärna som blivit hotad till livet av sin man. Förra månaden var det Artisten och nu Schlagerstjärnan alltså. Jag kan förstå att detta är en slags nyheter och att det säljer lösnummer. Så långt är jag med. Nu till själva kärnfrågan.

Varför i all sin dar lägger man ut maskerade bilder på någon och vill skriva om denna samtidigt som man från tidningen sida vill skydda människan i fråga? Jo men det kan säkert finnas etiska och moralistiska aspekter på detta i den journalistiska världen och det är väl bra. Man vill skydda och inte hänga ut offentliga personer hur som helst.

Men om man nu vill skydda personen i fråga (och antagligen tidningens goda rykte) så undrar jag varför man döper den suddade, maskerade bilden till namnet på personen bilden föreställer. Hur korkat är inte det? En läsare, som inte är änns är speciellt datakunnig kan alltså med ett par knapptryckningar hur lätt som helst få veta vem personen är. (om jag är nyfiken, ja) Detta är säkert ett misstag, något som inte får hända, men ändå händer gång på gång. Detta i sin tur gör att denna artist nu finns på en mängd bloggar och inte är ett dugg maskerad längre.

Det är möjligt att det finns lagar på hur sådana här saker ska hanteras av massmedia. Jag tycker iallafall det är sjukt!
Så de så!


Nu ska jag diska!
Ses då...

Hur hinner dom?

Varje morgon lyckas mina döttrar med det omöjliga. Dom går senare och senare till bussen ju närmare fredagen vi kommer. Det ska vara en fullständig omöjlighet att hinna, när dom går hemifrån samma tid som bussen, enligt tidtabellen, ska lämna Ockle. Börjar snart minnstänka att dom har en privat chafför som snällt väntar på dom.
Nått skumt är det! Varje morgon tänker jag: Att nu kommer dom snart tillbaka och jag får slänga på mig paltorna och köra in dom till Nyköping. Men icke idag heller! Skönt!

Vad händer annars idag?

Ja, den som lever får se.
God morgon på Er!

Kvälls Resumé

Klockan är midnatt och dom flesta sover sött i sina sängar.
Passar på att säga God morgon till dom som läser detta efter en natt sömn.

Snabb resumé.
Bilen hemma. Styrelsemötet genomfört. Barnen har tränat och fått mat.

En lite längre version för den som vill veta mera.

Bilen blev färdig hos meckar killen ikväll. Nu är alla rör bytta och lamporna i skyltbelysningen lyser så fint. (Har antagligen inte fungerat sen jag köpte Pärlan av min kära syster eftersom jag fick påpekande om det på förra besiktningen men lyckats glömma att fixa det) Det blev lite dyrare än jag räknat med men ändå hur bra som helst.

Bara för att jag inte ska slå mig till ro och tro att allt är frid och fröjd så var det "nån" som idag tittat på mina vinterdäck och påstod att dom nog inte gjorde så stor nytta längre. Låtsas som om jag inte hörde...Tror Ni det hjälper??
(Söta pappa. jag vet vad du tänker. Det ordnar sig)

Sen har jag varit på budget möte med husets styrelse. Ett trevligt möte där vi filade på det sista i budgeten som ska in i slutet av månaden. Ruskigt mycket siffror men vi lyckades till sist få till en bra balans mellan in och utgifter.

Dessutom har jag hunnit skjutsa och hämta tjejerna på Ramdalen. Amanda tränade med både D2 & D3 så hon var riktigt trött nu ikväll. Hon är duktig den lilla tjejen. Hon har snackat med sin läkare idag och fått lite nya direktiv på insulin mängder. Sen bestämde hon sig för en grön pump som dom ska beställa hem och sen blir det lite nya saker för oss att lära oss. Ska bli spännande och förhoppningsvis tycker Amanda att det blir smidigare utan alla dessa sprutor.



Ungefär så här ser en pump ut. Som en liten liten mobil. Slangen som går från apparaten fästes i magen där insulinet med hjälp av en liten tunn plastslang förser kroppen med insulin. Amanda fick prova pumpen när vi var hos sköterskan sist. Hon är grym på att fatta hur allt funkar. Hon är snabbare än snabbast på det här med mobiler, kameror och datorer så det lär iallafall inte bli nått problem för henne att sköta själva mekaniken. Måste vara något hon ärvt av sin pappa.

Nu ska Monika krypa ner och sova sju kvart i timmen så jag är glad och pigg imorgon.

Sov gott alla Ni som fortfarande är vakna!

Blogga lugnt!

Sån här humor har jag....Hehe!!

Brev från dottern...

En pappa letade efter sin dotter och fann ett brev på hennes säng. Med värsta föraningar läste han brevet med darrande hand;

"Kära Mamma och Pappa,
Jag är väldigt ledsen att behöva säga detta men jag har lämnat er och stuckit iväg med min nya pojkvän.
Jag har funnit den sanna kärleken och han är helt underbar - speciellt hans söta piercingar, ärr, snygga tatueringar och hans stora motorcykel!
Men det är inte bara det - Jag och Ahmed ska också ha barn, jag är redan i fjärde månaden. Vi kommer att bli lyckliga i hans husvagn i skogen, och han säger att han vill ha fler barn med mig.
Jag har också förstått att marijuana inte alls är farligt (snarare tvärt om eftersom det även används inom sjukvården).
Vi odlar det i gläntan bakom husvagnen till oss själva och till hans vänner. I gengäld får vi från dem hur mycket ecstasy och andra piller som helst.
Vi hoppas dock att medicinforskningen snart hittar ett botmedel mot AIDS så att Ahmed kan bli bättre - han är värd det.
Ni behöver inte oroa er för pengar - Ahmeds vänner, Andrej och Mr Stanislav är i filmbranschen och har ordnat så att jag ska bli skådespelare!!!
Det är visst väldigt bra betalt, 500 kr per tagning och jag får ytterligare 500 om det medverkar fler än tre män i samma scen, och ytterligare 1000 kr om det medverkar djur (och jag som ju älskar djur, det kan knappast bli bättre!)
Oroa dig inte mamma - jag är 15 år gammal och kan faktiskt ta vara på mig själv.
Nån gång så kommer jag och hälsar på er så att ni kan få träffa era barnbarn.

Puss puss,
Emma


Ps.
Pappa, detta är inte sant - jag är faktiskt bara över hos Sandra och kollar på TV. Jag ville bara få dig uppmärksam på att det finns värre saker än, som du uttrycker det;
- ATT SVERIGE FÖRLORAR PÅ SATANS STRAFFAR!!!"

http://edit.amelia.se/blogg/skrattbloggen/


Man säger så mycket....

Hur ofta säger man inte saker som man inte menar eller som man i stunden tycker passar bra in men istället är så töntiga och hurtfriska så man kan kräkas åt dom???

Tex.
Barnen frågar mamman vad hon  vill ha i födelsedagspresent.
"Nej inte ska jag ha nånting inte."
"Jo. Men nått önskar du dig väl?"
"Ja. Jo det skulle vara snälla barn då."

Skitsnack!
Klart man vill ha paket vare sig man är mamma, pappa, moster eller bror.
Man kanske inte behöver något men nog tycker väl alla att det är trevligt och alldeles underbart med presenter?
Det gör iallafall jag! Presenten behöver ju inte nödvändigtvis vara en pryl utan kan vara en frukost på sängen, ett biobesök. Ja Ni fattar. Nån i närheten har tänkt till och det är det som räknas.

Jag känner att det jag minst av allt behöver just nu, är snälla barn. Det har jag nämligligen redan.
Två stycken till och med.

Nu ska jag förbereda mig för kvällens bravader. Hämta bil, skjusa till träning, gå på styrelsemöte, hämta på träning samt laga mat.

Hej så länge...




God morgon onsdag

Vaknade av att tjejerna röjde omkring som två vildar för att göra sig i ordning för en dag i skolan.
Tror inte dom var speciellt högljuda utan det var mer den stressade atmosfären i hela lägenheten som på nått sätt gjorde det omöjligt att ligga kvar i sängen. Klev upp och tassade lite sömningt ut i köket för att sätta på kaffe. Väl ute i köket blir jag nästan nersprungen av Amanda som ska käka frukost och sliter fram allt för att nu är det bråttom.

Vi säger inte mycket till varandra i det här hemmet så här dags på dygnet. Kan inte säga att jag har dåligt morgonhumör. Det är bara det att jag uppskattar att få vakna själv utan så många ordväxlingar. Tack och lov fungerar tjejerna likadant.

Har läst tidningen och tittat på morgon-radio!
SN var tunn idag. På sporten hade man ytterligare en artikel om den omtalade isen. Jag förstår verkligen om det finns Ocklebor som brinner för sin bandy och tycker nerläggningen av bandyplanen är en skam. Men personligen är jag riktigt trött på allt det där. Beslutet är ju fattat och kan man gå vidare nu eller?!



En sådan här mysig frukost blev det inte riktigt idag.

Har dock ätit en tallrik fil och fått mitt kaffe.

Dagen kan börja!!

Etapp 4 av uppdrag "Upp till bevis"

En helt vanlig tisdag kväll utan några träningar för tjejerna borde väl kunna bli en lugn kväll. Men se det blev det inte direkt. Hanna & Amanda har pluggat, bakat kladdkaka och färgat hår. Vi har imellan allt dessutom hunnit med att käka både kvällsmat och fikat.

Dessutom har jag lämnat in pärlan. Doktorn ringde vid åtta och bad om att få ha kvar henne för observation då han hittat lite fel på skyltbelysningen. Det var inte bara att byta lampor som jag trodde. Varför blir jag inte förvånad!!??
Hur som helst är jag jätte glad över att meckar killen är så snäll och fixar allt så jag inte behöver oroa mig för det nått mer sen.

Förutom ovan har jag meckat vidare med kabelkanalerna. Nästan klart nu. Dessutom är dimmern monterad i garderoben och elgrunkan fixad så nu lyser även lamporna över spegeln. Så skönt. Så snyggt!
Men jag måste erkänna hade aldrig klarat all eldragning utan Jannes hjälp. Tack snälla, snälla, snälla!!
Det är inte så svårt egentligen...men det faktum att vi var tvungna att koppla bort elen i de berörda kontakterna gjorde att det blev bäcksvart i hela den delen av lägenheten. Med hjälp av en ficklampa (som jag höll i) och en massa verktyg (Janne skruvade) så gick det till slut.

Kvällens bästa var när Janne som har världens största händer tappade världens minsta skruv i en bäcksvart garderob.
Inte en gång utan tre!!!
 

Övriga bildbevis på att jag kan stryka ytterligare punkter på Göra Listan.
Kabelkanaler, dimmer och elgrunkan. YES!!!



Göra Listan! 
  • Köpa ny lampa till badrumsskåpet. Montera denna.
  • Montera dimmer i Hannas rum 
  • Sätta upp Hannas skoställ på väggen.
  • Montera hennes ljuskedja på baksidan av skostället.
  • Laga en elgrunka till en lampa i garderoben. (ja mamma...jag kanske behöver en elektriker)
  • Fästa upp några meter kabel i kabelkanaler. (känner ni nån händig och lång person?)
  • Montera en dimmer i garderoben.
  • Röja balkongen inför vintern.
  • Rensa i Billy skåpet. Samt eventuellt flytta de från vardagsrum till sovrum
  • NY! Få fast hyllan i väggen
  • NY! Köpa transformator till badrumsskåp.

Känner mig just nu som när vi hade småbarn och dessa båda hade somnat i sina sängar.
Lugnet lägger sig och det är bara tyst och skönt. Phu!

God natt på Er!!
Tror jag ska sova snart.


Envis på gränsen till dum i huvudet!

Nu har jag röjt balkongen. Inget onödigt tjafs kvar där utan nu kan det snöa bäst det vill.
Bar ner en del grejer i källarförrådet. Å vad förvånad jag blir varje gång jag kommer ner där. Vem är det som fyller på mitt förråd? Det var ju fullt med saker där. Bl.a en gammal tv (från 80-talet) och en dataskräm (modell; tjock och ful). Varför står dom där? Tror man att det är nån allmän avlastningsplats för skit som bara ska till tippen?

Hm! Det märkligaste är att jag tyckte jag kände igen allt som var där. Skulle alltså kunna skriva upp en körning till soptippen på Göra Listan men blir så frustrerad över att den fylls på hela tiden så jag blundar, skakar på huvudet och bestämmer att det inte är nått akut. Jag kommer ju in i förrådet iallafall.

Sen har jag börjat såga till kabelkanaler. Sågen är inte min bästa vän men det funkar. Tummstocken verkar också stämma. Så långt är det lugnt! Men sen kommer vi till dom där små bitarna man ska skarva i hörnen med. Varför lägger man olika bitar i en förpackning och tror att jag bara ska fatta vilken bit man använder var? Ja, men kolla själva!



Det är inte självklart var man ska använda vilken bit.
Jodå, säger alla som synar bilden och känner sig skitsmarta. Bra, då har jag förgyllt Er dag då!

Jag inser bara att jag är mer envis än vad man mår bra av. Om jag inte kan be nån om hjälp?
Jodå. Det är bara det att jag vill kunna själv! Kommer sluta med att jag köper ett gäng kabelklämmor. Inte lika snyggt men bra mycket enklare.

Nu måste jag äta för annars blir jag odräglig!
Infogar iallafall Göra Listan och stryker balkongen. Känns lite bra ändå.

Göra Listan! 
  • Köpa ny lampa till badrumsskåpet. Montera denna.
  • Montera dimmer i Hannas rum 
  • Sätta upp Hannas skoställ på väggen.
  • Montera hennes ljuskedja på baksidan av skostället.
  • Laga en elgrunka till en lampa i garderoben. (ja mamma...jag kanske behöver en elektriker)
  • Fästa upp några meter kabel i kabelkanaler. (känner ni nån händig och lång person?)
  • Montera en dimmer i garderoben.
  • Röja balkongen inför vintern.
  • Rensa i Billy skåpet. Samt eventuellt flytta de från vardagsrum till sovrum
  • NY! Få fast hyllan i väggen
  • NY! Köpa transformator till badrumsskåp.

God middag världen!

Idag är en bra dag! Bara så Ni vet om Ni funderat.

Gudruns kusin var på besök i Ockle igår. Det blåste småspik och regnet öste ner. Men idag är det lugnare.

Ska ta tag i Göra Listan nu och planera maten till kvällens gäster.

Ikväll ska min pärla dessutom få göra ett besök hos kirurgen och fixa till skavankerna som farbror doktorn påstod behövdes för att hon ska få rulla på vägen ett år till. Skönt att få det gjort...även om det svider lite i plånboken.

Ha det så länge...

Innebandy på högsta nivån

Kvällens skift avlöpte över förväntan och jag hann se nästan hela innebandymatchen. Falun-Storvreta 7-5. Återigen visar innebandyn upp sig från sin bästa sida. Det går fort och matchen är aldrig över eller avgjord förens slutsignalen går. Jag vet inte hur många matcher som sänts på tv den här hösten där avgörandet kommit precis i slutet av matcherna.
Likaså idag. Storvreta leder med 4-1. Nicke sms:ar att han är sur för strömmen gått på arnö. Han tror mig antagligen inte när jag sms:ar att Falun tagit över och plötsligt leder och vinner. Hur som helst. Jag gillar att se SSL på TV. Tycker det är grymt häftigt att få se repriser på alla läckerheter. Det får man aldrig i sporthallen!!!

Fast nog måste det vara tufft att vara domare. Ett av Faluns mål dömdes bort då man bedömde att bollen aldrig var inne. På tv reprisen kunde man dock konstatera att den var en bra bit innanför mållinjen. Okej. Det har ju hänt förr, inget konstigt med att domaren dömmer och vi framför dumburken kan se att han såg "fel". Men i det här fallet hade man dessutom en storbildsskärm som visade publiken att det borde ha varit mål. Härligt lynchstämning på läktaren i Falun.
Konstigt att detta är okej. Finns chansen för publiken att få bildbevis borde väl även domaren kunna kolla. Visst gör man så i flera andra sporter?? Hockeyn har väl så? Tror tom att tennisspelarna har rätt att be om en extra koll vid tveksamma domslut.

Nu ska jag sova en sväng. Hoppas slippa mardrömmar och att få sova lite bättre i natt.

Hörs imorgon...


Hotell/Taxi och Tvättinrättning AB eller bara en vanlig morsa!!??

Har nu gått på kvällsskiftet.
Det innebär en hel del att stå i och vill man sen själv hinna se på lite innebandy på tv så krävs det dessutom en hel del planering.

På min lott ligger:
Restaurang ansvar
Se till att det finns mat till gästerna innan dom ska iväg till sina kvälls aktiviteter.
För övrigt förväntas det finnas ett mål mat som serveras innan gästerna går till sängs.

Taxi verksamhet
Taxin kör ikväll endast tre resor tur och retur till Ramdalen vilket jag får se som en bonus då fyra turer ligger på ordinarie schema. Sista turen går vid halv tio från Ramdalen och beräknad hemkomst är ca 22.00.

Tvättinrättning
Tvätta allt så fort som möjligt.

Om jag älskar mina barn??
Ja obeskrivligt mycket!!

Gott & blandat i mailboxen

Nu har jag tagit tag i mig själv och rensat min mailbox. Eftersom jag är en otroligt populär person hade jag fått inte mindre än femtiotre mail (53) under helgen. Av dessa femtiotre var 47 stycken sådana som jag verkligen var tvungen att ta mig en funderare över. Innehållet erbjöd nämligen på olika små godbitar.

Ett antal erbjöd mig viagra.
Några andra erbjöd mig så små söta snabba och kostsamma lån.
Återstående lovade mig livslång lycka i form av olika droger.

Tycker det är fantastiskt att det finns någon där ute som är så mån om att jag ska må bra så att dom skickar ut alla dessa små inviter till just mig. Dom måste dessutom känna till att jag är lite smått förvirrad ibland. För om jag, av misstag naturligtvis, skulle ha kastat deras lilla brev i papperskorgen så är dom vänliga nog att skicka några extra exemplar!!!!



Idag är jag verkligen lat...

..och har sedan jag gick upp egentligen inte gjort nånting.
Hur är det möjligt att bara softa runt i flera timmar? Plocka lite här...Läsa lite tidning här...Fundera över om jag ska baka. Men va ska jag baka då? Kolla recept på datorn. Eller ta tag i de där med kabelkanalerna? Usch! Eller ska jag röja ballkongen? Eller är det nått bra på tv?

ÅH! Skärpning!

Mardröm och nattliga aktiviteter

God morgon!
Gick ju till sängs så duktigt tidigt igår. Somnade i stort sätt på en gång för att vakna prick 01.10.

Hade drömt en helt sjuk dröm där en äldre bekant promt skulle flytta in hos mig och tjejerna. Med sig hade han ett gäng poliser som tydligen tyckte dom hade rätten att kräva plats åt denna man. I mitt hem. Det sjukaste av alltsammans var, vilket tog en stund för mig att i vaket tillstånd faktiskt förstå, att mannen i fråga är död och begraven sedan flera år. Jag var så irriterad över att dom våldgästade mitt hem och krävde bostad åt den här mannen så när jag vaknade var jag tvungen gå upp och försöka bli av med lite obehagliga känslor.

Smög upp och ut i köket. Samtidigt som jag plockade fram mjölk och smörgåsrån (jag vet, men det fanns inget annat att äta mitt i natten då man drömt om en ny hyresgäst som kom med poliseskort) så öppnades Hannas sovrumsdörr och ut kom äldsta dottern som inte lyckats somna in än. Stackarn. Hon är lite så efter att ha spelat match. Har svårt att koppla av tankarna. Hon ville inte alls göra mig sällskap vid köksbordet men kunde ändå inte krypa ner direkt så medans jag knaprade rån så stod hon i dörröppningen och pratade. När jag ätit klart hamnade jag på hennes sängkant och vi hann prata lite innebandy innan jag smög in till mig igen.

Jag undrar om andra familjer också har sådana där nattliga möten. Egentligen borde man väl bara säga till ungen att krypa ner och sova. Hon ska ju till skolan idag. Men jag har så svårt att nonchalera sådana där ögonblick när man får chans att prata med sina barn. Som mamma till en tonåring får man fånga de där stunderna när hon vill umgås. Det är inte alltid den tiden finns då hon alltid har massor att fixa och dona med.

När jag väl kom ner mellan lakarna igen hade jag jätte svårt att somna om. Funderar på att skippa det där med att gå till sängs tidigt. Har ju inte sovit mer i natt än jag brukar...

När jag sover så där dåligt tycker jag nästan att det är skönt när det blir morgon och jag äntligen får gå upp. Amanda har nu tagit bussen till skolan och Hanna är på väg. Från tv:n hörs Rix Morgon Zoo....och jag har fått kaffe. Radio sänds ju numera även ut på tv. Sammanfattningsvis en skapligt bra morgon alltså!

Ha en bra dag alla!

Sängdags...

Nu ska jag göra nått riktigt ovanligt men också något som jag tror är välbehövligt.
Jag ska ta och krypa ner i den skönaste sängen som finns och försöka sova tidigt...
Efter en helg med mer eller mindre ont i huvudet mest hela tiden behöver jag sömn. Så är det!

Så innan jag börjar sväva ut i nån analys om livets väsentligheter...

God natt och sov gott!!!



Söndag kväll...

Hade tänkt mig en söndag ihop med två pluggande tjejer.
Så blev det inte riktigt. Eller rättare sagt så blev det inte alls!

Vi åkte istället till Torshälla och Ellfolks Arena där Onyx damer mötte Torshälla. En match tjejerna tränat hårt inför och som kändes som väldigt viktig inför fortsättningen av serien. Men jag blev lite besviken...Ja inte på Onyx men på Torshälla som jag inte alls tyckte var speciellt bra. Onyx vann med 4-1 och trots att jag alltid blir nervös mot slutet (det går så grymt fort i innebandy) så var det nog rätt lugnt och vinsten vara aldrig riktigt hotad.

Skönt med en vinst och skönt att se "mina gamla" tjejer jubla när slusignalen ljöd. Extra glad för Camillas skull idag. Hon har haft det lite motigt på sista tiden med innebandyn men har kämpat på trots skador och är en toppen tjej som alltid värnar om sitt lag. Idag fick hon spela och dessutom göra ett mål. Grattis tjejen!!

Nu är det söndag kväll. När jag var liten så var söndag kvällarna lite speciella. Man badade i regel och sen blev det smörgår och varm choklad framför tv:n. Antagligen hade vi käkat en lite sen söndagmiddag eftersom det blev mackor på kvällen. TV utbudet var också speciellt. Minns Ni som är lite äldre serien Lödder? Den gick alltid vid halv åtta i slutet av 70-talet. Den handlade om två systrar och deras respektive familjer. Tänk att vissa länder vägrade sända serien då en av systrarnas son var homosexuell. Om jag minns rätt så spelade Billy Crystal (han i Harry möter Sally) rollen.

Lite senare i mitten av 80 talet så var det extra långt sportnytt som dominerade kvällen. Klockan åtta hade radiosporten sitt helgsammandrag och sen halv nio började sportspegeln. Direkt efter anslagstavlan. Minns att min mamma inte bara en gång påstod att om jag hade haft samma koll på skolan som jag hade på all sport på den tiden så skulle jag haft femma i alla ämnen. (dåtidens motsvarighet till MVG) Men så var det inte. All sport på tv var intressant och en period sparade jag även på expressens spotbilagor. Många tidningar blev det....Galet men roligt!

Nu ska jag återuppleva gamla minnen och krypa ner i ett löddrande bad och sen se om det finns nått mysigt att se på TV.

Stort Grattis Onyx D2!!!


Grattis på Fars dag världens bästa pappa!

 
Grattis på Fars dag!
Jag har alltid hävdat att om alla vore som Du hade vår värld varit en så mycket bättre plats att leva på. Du är min idol och jag älskar Dig!!
Kram Monika

P.S. Kommer och käkar tårta nån kväll. D.S.

80-års middag

Ja då var även denna lördag till ända.

Ikväll har vi varit på Stenbrogården och ätit en god tre rätters middag och firat min faster Linnea som fyller 80 år på tisdag. Bild på efterrätten. Mums!


Kan erkänna att jag inte alls hade nån större lust att gå på denna middag. Fick ett mindre bryt på förmiddagen men se då tog äldsta dottern över vuxen rollen i familjen. Jag därimot blev typ tre och ett halvt år och sa mest; Jag vill inte!

Till slut tog Hanna tag i mina händer stirrade mig in i ögonen och talade om att nu gör vi det bästa av det här...
"Vi gör det tillsammans som ett lag!!!" (som ett lag??!!)
Hon var grym då hon "öppnade" sallong Kris i köket och både fixade mitt hår, la make up och valde mina kläder.
Sallong Kris öppnar endast vid krissituationer som vid skolavslutningar, (Hanna får ALLTID fixa sin lillasysters hår och får ingen tid till sitt eget) när mödrar håller på att banga ur samt vid andra naturkatastrofer.

Tack för att Du är så bäst Hanna! Älskar Dig mer än jorden är rund.....

Nu till middagen, som blev en trevlig tillställning. Förutom släkten som bor här i trakten hade mina kusiner och faster från Sundsvall kommit ner. Riktigt kul att se dom! På middagen deltog även mina både systrar och deras män, mina svågrar. Heter det så? En svåger...flera svågrar? Skumt!!

Får passa på att tacka systrarna för sina val av män. Både Bosse och Thomas står oerhört högt upp på listan över människor jag tycker om. Nu ses vi inte så ofta men jag vet att dom finns där och det känns alltid kul att träffa dom.

Sen till min absoluta favorit. Min fina Guddotter Anna. En söt, smart och rolig liten tjej som snart växt om sin mamma. 
Måste försöka åka och hälsa på dom på jullovet så jag får chansen att rå om henne lite.


Hanna visar hur mycket hon gillar 
sin kusin.

Ja just det. En sak till. H1 vann matchen idag och tog ytterligare 3 härliga poäng. Grattis killar!

Nu ska jag bara fixa till en till sak här på bloggen innan jag kryper ner i sängen.

God natt! 

Lördag...

Förmiddag (god? Inte bestämt mig än!)

Har just varit och kört Amanda till samlingen vid Ramdalen. Dom drar nu vidare till Södertälje för match med D3.
Hade ingen aning om att hon hade match idag...Fick jag veta igår kväll. Måste lära mig att hon inte talar om allting för sin mamma numera utan att jag får söka information på annat håll. Dvs. www.onyxinnebandy.se

På tal om Onyx så har H1 en viktig match idag i sporthallen. Hoppas och håller tummarna!

Nu ska jag skaka liv i äldsta dottern som fortfarande sover. Hanna är bra på att ta sovmorgon...Riktigt bra!

Sen blir det dusch och en djupdykning i garderoben. Har nämligen inte riktigt klart för mig vad jag ska ha på mig på kvällens 80-års tillställning. Antar att jeans inte är riktigt passande men jag kan inte garantera att det ändå inte blir det.
Hm! Lovar att iallafall anstränga mig lite för att se representativ ut.

Nu har jag bestämt mig. Det är bara förmiddag!

Nu ska Hanna gå upp!!!


God natt då....

Har kollat på Idol...och det blev Lars som lämnade tävlingen. Tur att inte Robin åkte som är lite av min favorit även om jag inte bryr mig så där jätte mycket. Tycker mest det är kul att bara titta utan för stort engagemang.

Nu ska jag krypa ner i slafen och inte sitta här vid datorn halva natten. Imorgon ska Amanda spela bortamatch och sen blir det 80-års middag på kvällen.


Vi hörs...Nattis!!!


Fredagkväll

Fredag och middag med Amanda. Fläskfilé med ris och vitlökssås. Kan det bli bättre?





Nu blir det TV med Idol. Beror på om det blir ytterligare en tjej som åker.
Hej så länge...

Arbetsskada-Bloggskadad

Jag antar att det finns ett fint namn för de fenomen jag nu kommer ta upp. Det jag är ute efter är just det faktum att man (jag) blir lite insnöad när det gäller vad man håller på med i livet.

Tex. När jag väntade barn så såg jag gravida överallt och barnvagnarna befolkade stadens gator i en otrolig mängd. Inför förlossningen vräkte kvällstidningarna ut artiklar om olyckor i samband med barnafödslar. När vi skulle skulle köpa bil så var hjärnan inställd på att kolla märken, modeller och färger. När jag ska göra nått så blir jag lite enkelspårig, minst sagt.

Samma fenomen har tagit över sen jag startade med bloggen. Jag ser blogguppslag överallt.

När jag startade bloggen bestämde jag mig för att ge det hela en månad. Tycker jag fortfarande att det är kul och tycker jag har nått att skriva om så fortsätter jag. Att ha en blogg som sällan uppdateras förstår jag i sanningens namn inte vitsen med. Fast det är ju lätt för mig att säga. Jag har ju tiden som kanske inte alla har. Tror jag kan säga att jag fungerar så oavsett vad det gäller. 100% eller inte alls!

När jag träffade på en idiot på Kvantums parkering idag (han flyttade inte på sig trots att han ville ha min parkeringsplats och för att han skulle kunna få den var jag ju tvungen att få plats at komma ut med min bil...grr) så tänkte jag:
"Det här kan man skriva en blogg om". I samma ögonblick tänkte jag
"Men Monika skaffa dig ett liv".

Men sen kom jag på att om jag har nått att skriva om så har jag väl ett liv!! Eller??


Sådär ja...

Nu har jag hunnit med att duscha och satt i  mig en liten frukost.

Jag ska försöka orka...det är rätt trist...att åka och handla lite påfyllning i matväg staxt. Ikväll kommer döttrarna och det behöver liksom fyllas på både med mat och toapapper. Det är en väldans skillnad på att bo själv mot att dela hushåll med de där två. Fast det är så mycket roligare att laga mat när dom är här. Jag menar hur kul är det att laga en god middag till sig själv? Äter SÅÅ kasst dåligt när jag är själv! Borde skämas..men det är så tråkigt.
Trevligare med fullt av folk runt köksbordet...

Igår bjöd Janne mig på blodpudding!!
Jag åt blodpudding som barn och har serverat mina egna barn denna både billiga och nyttiga rätt många gånger. Men en gång åt jag det när jag var sjuk och sedan dess så bär det imot. Vet inte vad det är...men det är nått i både hjärna och mage som säger "nej tack".

Hur som helst så förelog Janne just denna skosuleliknande rätt igår och hörde väl att jag lät så där lagom entusiastisk. Han erbjöd sig, snäll som han är, att hitta på nått annat men då flög "nä-nu-jävlar-får- du -bli -vuxen -och- iallafall -smaka" tanken genom huvudet. Smaken förändras ju med åren har jag hört folk säga och man dör ju inte av att prova.






Hur det gick?
Jo, tack. Det funkar om man i varje tugga blodpuddig lindar in en skiva bacon och dränker det med lingonsylt. Men när jag på slutet hade bara blodpudding kvar så vände det sig i magen och det bara växte i munnen. Sorry!!
Jag skäms över att inte kunna äta allt. Det ska man kunna vid min ålder....Barnen svälter i afrika osv. men blodpudding går in under samma kategori som sylta och pölsa. Dvs. kategorin: Inte i min kyl.

Ikväll blir det fläskfilé. Den ligger just nu och vräker sig i marinad. Det gillar både jag och mina barn.

Vi hörs..

God morgon fredag!

Underbart! Jag har inte sovit bort hela dagen trots att jag var upp för sent igår igen.
När ska jag lära mig att inte sätta mig vid datorn "en liten snabbis" innan jag ska sova?
Iallafall så råkade jag göra det igår/i natt och jag minns inte hur jag hittade till den blogg som sen upptog mitt intresse en bra stund. Trodde det aldrig...Trodde aldrig att jag skulle kunna bli road så till den milda grad av just detta att jag tom. offrar min skönhetssömn. (Åjå...har slarvat med den för mindre saker)

Iallafall så var det ...håll i Er nu...Pernilla Wahlgrens blogg jag läste..och läste och läste.
Har aldrig varit nån beundrare av henne tidigare men måste säga att den tjejen har en riktigt rolig blogg. Inte för att hon springer på kändisfester och presenterar nya shopping fynd från NK...utan för att hon återger fantastiska episoder av att vara fyra barnsmamma. Inte mycket glamor där inte!

Viss glamor måste jag dock tillstå att denna bild har. Håll till godo Hanna!!
(Nä...vi har inte plats för en hel vägg så där...Vi ska se till att få upp ditt skoställ istället)
http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/



Ses då!


Etapp 3 av uppdrag "Upp till bevis"

Nu är jag glad!! Kolla bildbeviset! Transformatorn är monterad och det finns nu riktigt bra ljus i mitt badrum.
Nu kan vi sluta plocka ögonbrynen i hissen, mina tjejer och jag!!
Så nöjd!



God natt & Sov gott!!

Etapp 2. av Uppdrag "Upp till bevis" & God eftermiddag!

Morgon och förmiddagen tillbringade jag och Amanda hos diabetesteamet. Ulrika och Fredrik, diabetessköterska och läkare. Vilka underbara människor. De är när man varit där man glatt betalar skatt till sjukvård!!

Amanda funderar nu på att skaffa pump och ska ta slutgiltigt beslut inom den närmaste tiden. Tror redan hon har bestämt sig...det är nog mer vilken färg den lilla dosan/pumpen ska ha som just nu, är det viktigaste. Och varför inte!?
Ska man vara tvungen att bära med sig en i storleksmässigt mobil-liknande historia varje dag framöver kan den väl åtminstone vara snygg. Hon är bra vår Amanda!

Igår blev jag klar med delprojektet "mecka bokhylla!. Det blev bra och jag slapp få den över mig. Har idag även inköpt en transformator till det numer berömda badrumsskåpet. Gick in på Claes Olssons och visade den lilla manicken för killarna där som kliade sig lite i skallen och sen plockade fram förhoppningsvis rätt grunka.

Kan nu alltså stryka ett par punkter på Göra Listan.

Göra Listan! 

  • Köpa ny lampa till badrumsskåpet. Montera denna.
  • Montera dimmer i Hannas rum 
  • Sätta upp Hannas skoställ på väggen.
  • Montera hennes ljuskedja på baksidan av skostället.
  • Laga en elgrunka till en lampa i garderoben. (ja mamma...jag kanske behöver en elektriker)
  • Fästa upp några meter kabel i kabelkanaler. (känner ni nån händig och lång person?)
  • Montera en dimmer i garderoben.
  • Röja balkongen inför vintern.
  • Rensa i Billy skåpet. Samt eventuellt flytta de från vardagsrum till sovrum
  • NY! Få fast hyllan i väggen
  • NY! Köpa transformator till badrumsskåp.




Snart kommer det ramla in ett gäng SPID07 tjejer här för våffel ätning. Ska köra in dom till Nyköping och bio efter maten.

Har tvättstugen oxå. Idag igen! Fullt upp alltså vilket passar mig utmärkt.
Imorgon är det fredag och tjejerna flyttar hit igen. På lördag är det 80-års firande av faster Linnéa på Stenbrogården. Misstänker starkt att söndagen kommer ägnas åt studier. Mina döttrars studier!

Förhoppningsvis kommer jag med min "bokanalys" under kvällen/natten.

Hej hopp....


Onyx-Gnesta 13-1

Har ikväll sett Hannas D2 vunnit över ett ungt Gnesta med 13-1. Hanna gjorde en bra match och fick sätta ett mål idag vilket jag vet glädjer henne mycket. Mig med! Synd bara att hennes morfar inte var på plats.

Har ikväll även hunnit varit och fikat hos Ewa. Skrattade så åt alla hennes tokiga telefonsamtal med Telias suport. Kan inte återberätta allt galet som hänt men vi fick oss ett gott skratt iallafall.

Imorgon ska jag med Amanda till diabetes sköterskan så nu måste jag sova.

Ska dessutom ta och analysera min bokhylla imorgon eller rättare sagt innehållet i den.

Vi ses.

Delaktighet och medbestämmande rätt.

Tänk om människor i allmänhet kunde börja tänka till i sitt sätt att vara mot varandra.

Nu menar jag inte att alla måste gå omkring och vara så puttinuttiga och älska alla.
Nej inte alls. Man behöver inte alls tycka om alla och alla kan inte vare sig tycka som Du eller gilla Dig.
Det är inte det, det  handlar om. Men om man tänker efter så handlar livet i stort och smått om att fungera ihop med andra människor. På ett eller annat sätt. Åtminstone om man vill få saker och ting att fungera någe så när smidigt och kanske har man dessutom ambitioner om att få en del saker gjorda och kan behöva få flera att jobba mot samma mål.
Det är ju svårt att flytta berg själv. (Jag hade fullt upp med att flytta bokhyllan igår kväll)

Har på senaste tiden allt oftare uppmärksammat att människor gärna vill trycka ner andra, istället för att lyfta dessa.
Man går medvetet in för att såga någon vid fotknölarna antingen genom en hård ordväxling eller genom andra knep där man uppenbart märker att det handlar om att utesluta någon från en grupp eller att skapa någon slags maktkrig där man själv har tänkt att stå som segrare.

Detta händer lite överallt. I skolan, på arbetsplatsen, i laget  men även på andra platser i vårt samhälle.
På arbetsplatsen kan chefen tom gå ut och säga att man vill att de anställda ska vara med och "tycka till" för att känna delaktighet. När den anställde sen repat mod och ger ett förslag visar chefen på ett sätt som inte kan tolkas på annat sätt än som en "klapp på huvudet". Det där förstår inte Du lilla vän. Jag menar inte att den högst ansvarige ska köpa alla förslag med hull å hår. Men man kan väl iallafall visa att man lyssnar och funderar på förslaget.

För mig är detta inte bara rent elakt och taskigt. Det är dessutom så osmart. Osmart, sett ur den egna synvinkeln.
Som jag ser det finns det inget att vinna på detta beteende. Såvida man inte tänkt fira segern ensam den dagen man lyckats föringa alla i sin omgivning.

Nä. Det gäller nämligen att vara smartare än så. Vill man själv nå ett mål och få en ide genomförd gäller det att få sina medmänniskor med på tåget. Jag minns när jag jobbade i vården. Vi hade ibland vårtagare som tyckte dom kunde köra lite med oss personal. Flera av mina kollegor opponerade sig ljudligt och kände sig trampade på. Själv svalde jag mycket under en tid och det kostade lite stolthet men så länge jag själv inte såg mig som ett offer i sammanhanget var jag ju inte det heller. Kollegorna tyckte nog att jag kröp och smörade. Men det var inte alls så uan jag hade en strategi klar för mig redan från start.

I slutänden hade jag genom mitt sätt att agera skapat ett förtroende mellan mig och klienten/patienten och därigenom nått mitt mål då jag låtit vårdtagaren känna just delaktighet i besluten. Att jag haft klart för mig vart vi var på väg redan från början behövde ju inte vårdtagaren må dåligt över. Jag trampade inte på någon och tog heller inte ifrån personen ifråga sin rätt att bestämma över sitt eget liv.

Ovan var bara ett exempel. Men jag tror att man kan använda sig av detta sätt att tänka i så många sammanhang. Lite mindre prestige och lite mer ödmjukhet och vi skulle tillsammans kunna göra stordåd.

Kan också ge ett exempel på motsatsen där jag varit anställd och min chef varit den smarta, medvetet eller omedvetet.
Under sommaren har jag jobbat en hel del på Skokanonen. Jag har trivts utmärkt och roligast har det varit att jobba med chefen. Varför? Jo, för att hon kan konsten att få mig att känna att jag gör ett bra jobb, att mina idéer räknas. Min känsla har varit den även om det säkert många gånger blev hennes och företagets tanke som blivit genomförd. Ofta gick jag hem och tyckte jag blivit lyssnad på, samtidigt som jag fått en hel del gjort. Detta trots att jag har hur mycket som helst att lära inom branchen. Det är skickligt att kunna styra skutan dit man vill och samtidigt få sina medarbetare med sig. Stjärna i himlen till Carro!

Skickar som slutord på denna hysteriskt energiska utläggning med Er tieln på en bok skriven av Lena Nevander Friström. Läs den eller ta med Er titeln som ett slags ledord för hur Ni ska nå Era mål utan att göra andra människor illa.
Kan med fördel användas i nästan alla sammanhang inte bara i arbetslivet.

"Kränkta människor samarbetar inte- inte änns bra idéer fungerar utan samarbete"

Nu har Ni fått något att fundera över undertiden jag fortsätter mecka bokylla. Skriv gärna en kommentarer eller två när Ni ändå är inne och läser.

Hej så så länge!

Tänkvärt


"Om man har ett ben i det förflutna och ett i framtiden. Då pissar man faktiskt på nuet"



Ett sista inlägg för idag

Bokhyllan är ju som bekant flyttad...men sen när jag ska packa in alla böcker och öppnar dörrarna så håller jag på att få den över mig.  Hm! Typiskt!

Inser att den måste fästas i väggen och antagligen måste jag montera bort dörrarna innan jag packar in allt så det blir en lite annan fördelning av tyngden. Men allt det får jag ta tag imorgon. Grannarna uppskattar nog inte att jag drar igång med skruvdragaren så här dags.

Hur som helst har jag kommit en bit på väg även om det känns som om jag gör en sak och så kommer det automatiskt två nya punkter på listan. Se nedan.
Göra Listan! 
  • Köpa ny lampa till badrumsskåpet. Montera denna.
  • Montera dimmer i Hannas rum 
  • Sätta upp Hannas skoställ på väggen.
  • Montera hennes ljuskedja på baksidan av skostället.
  • Laga en elgrunka till en lampa i garderoben. (ja mamma...jag kanske behöver en elektriker)
  • Fästa upp några meter kabel i kabelkanaler. (känner ni nån händig och lång person?)
  • Montera en dimmer i garderoben.
  • Röja balkongen inför vintern.
  • Rensa i Billy skåpet. Samt eventuellt flytta de från vardagsrum till sovrum
  • NY! Få fast hyllan i väggen
  • NY! Köpa transformator till badrumsskåp.

Märkligt. Är det så här för alla? Att man börjar någonstans och så blir det bara mer jobb?

Fortsättning följer...

Nattis!



Pust å stön vad jag är svag...

Pust. Har just flyttat en Billy hylla med dörrar från vardagsrummet till mitt och Amandas sovrum.
Om det var skit tungt?
Japp...och jag är skit nöjd.

Är det en konstig tidpunkt att börja släpa möbler över hela lägenheten?
Ja, det är möjligt. Jag har varit ledig hela dagen men är vissa dagar lite seg i starten.
Min mamma skulle antagligen säga nått i stil med "sent ska den late vakna".

Jag är inte lat det är bara så att jag är mycket mer aktiv och kreativ framåt eftermiddagen och kvällen. Har länge önskat att jag skulle vakna varje morgon och sprudlande kasta mig upp ur sängen för att ta tag i dagens alla mer eller mindre roliga upplevelser. Har tom. varit lite avis på dom som är morgonpigga för det anses på nått märkligt sätt som en liten "bättre" egenskap.

Blev så glad när jag hittade detta på nätet.
Nu har forskning i bla. Danmark kommit fram till att det är människans inre klocka som styr om Du är morgonpigg eller nattuggla. A-människor är morgonpigga och B-människor är kvällspigga. (Obs. A är inte bättre än B i detta fall)

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=58360&a=940450&printerfriendly=true

Detta i sin tur styrs av Dina gener. För min del vet jag precis varifrån jag ärvt denna del av gener. Min farmor var nämligen en riktig kvällsmänniska. Hon kunde börja med maten vid lunch men sen hon kom liksom av sig och det kom saker imellan som hon var tvungen att göra. Och vips så hade dagen blivit kväll och hon stod och gräddade pannkakor. Min farmor var absolut inte lat. Hon var en B-människa precis som jag!

Hanna och Amanda: Läs artikeln. Den kan Ni ha stor användning av när Ni ska argumentera Er dygnsrytm framöver.


Nu ska jag få in alla mina böcker i hyllan igen. Just nu ligger dom utspridda över golvet. Många böcker är det...
Hej så länge.

God Middag

En ny dag- nya möjligheter.

Gårdagen avslutades med att jag tjuvläste några av de bloggar jag regelbundet besöker. Fick mig ett riktigt gott skratt då jag omnämnts i ett inlägg på en viss Martin Sundbergs blogg. Martin är en av killarna i Onyxs flaggskepp H1.

För några dagar sen hade han ett inlägg om det fantastiska ljudböckerna som han mindes från barndomen. Jag minns dom oxå mycket väl men blev smått förtvivlad, om än en väldigt kort stund, över att mina minnen inte kom från min barndom, utan från tjejernas. Skrev en kommentar om detta. I de senaste inlägget där en tant med rullator varit sur och tvär tyckte Martin att han var tvungen att förtydliga att det INTE var Monika. Vänta Du Martin. Det kanske bara är en tidsfråga, Hur som helst tyckte jag detta var ett rätt komiskt. Ibland är man lättroad.

Läs gärna Martins blogg. www.metrobloggen/hundkast.se  Den är lättsam och ofta riktigt underhållande med mycket självironi där man kan ana att Martin försöker vara en vuxen pappa (till en oerhört söt liten Hedvig som omgivningen kunnat följa från första ultaljudsbilden tills idag, via bloggen) samtidigt som han helst av allt bara vill spela tv spel och göra riktigt grabbiga ting. 

Nu ska jag sätta lite fart.
Ses sen...

El är inte riktigt min grej...

Jag tror alltid att jag kan nästan allt bara jag anstränger mig tillräckligt mycket.

För att uttrycka mig snällt så gick det så där att laga lamporna i badrumsskåpet. Jag bytte de små rackarna men inte blev det ljusare för det. Nää...för det var tydligen inte i lamporna det var trasigt . Nu måste jag köpa en ny transformator. Hm!! Kommer bergis sluta med att jag får köpa nytt skåp. Men jag ger inte upp....Synd bara att jag inte kunde få stryka några grejer från listan idag. Hade kommit närmare min roliga renovering då.

Trots att jag lovat mig själv att INTE påbörja eller handla några nya grejer förens jag gjort klart Göra Listan så gjorde jag det idag. Jag köpte en ny matta till vardagsrummet! Fast det räknas liksom inte på riktigt eftersom att jag hade ett presentkort från i julas som jag faktiskt var nästan tvungen att utnyttja nu. Tack snälla Anni och Kurt. Mattan blev så fin...

En annan mycket kul händelse från dagen var att Hanna dök upp och käkade kvällsmat innan träningen. Såå mysigt att få träffa henne en stund även om det blev en kortis. Bonustid med mina tjejer förgyller verkligen dagen!

I stora drag har det varit en mycket bra måndag! Har skrattat väldigt mycket. Dessutom tog jag tillbaka titeln som stormästare i 2-mansvist. Sånt värmer.

Nu ska jag borsta tanden och sova för att orka limma kabelkanaler imorgon. Va kul det ska bli!
(undrar vem jag försöker lura)
God natt!

Etapp 1. av Uppdrag "Upp till bevis".

God eftermiddag!
Sådär...Nu är jag på G.

Har under förmiddagen varit och handlat både lampa till badrumsskåpet och kabelkanaler. Va ska jag nu skylla på?
Hm....Bara att plocka fram stegen och verktygslådan och se glad ut.

En bra kvinna reder sig själv...

Upp till bevis....

Söndag kväll och jag har nu fått mat och automatiskt så blir jag lite gladare. Konstigt symtom det där som vi alla systrar lider av. För lite intag leder till en direkt påverkan av vårt humör. Syrrans kille brukar fråga henne:
-Är du hungrig eller arg på riktigt?!

Tänker inte fundera mer på om jag var arg eller om jag var hungrig. Nu är jag iallafall mätt och glad!

Jag har blivit så otroligt sugen på att börja renovera lite i min lägenhet. Typiskt höstfenomen. På sommaren är man ju mest ute men nu när man tillbringar allt mer tid hemma så vill jag göra om. Helst allt på en gång. När jag väl börjat planera något så blir jag så otålig.  Vill helst ha börjat igår. Detta medför ibland att saker och ting inte är så genomtänkta
från början men det blir oftast bra i slutet, om än lite mer omständigt. Målade om ett vitrinskåp en gång. När ideén dök upp hade jag inga vettiga penslar hemma och istället för att åka iväg och köpa detta så tog jag barnens målarfärgs penslar. Dom är små kan jag lova och det tog väldans lång tid men målat blev det.

Hur som helst så är jag alltså sugen på att göra om.
Det är egentligen bara en liten hake. Jag har lovat mig själv att innan jag får börja med nått nytt så MÅSTE jag slutföra en del projekt jag tidigare påbörjat. En del saker är kvar sen jag byggde om ett förråd till dressing-room och en del är lite mindre ändringar som jag påbörjat men inte slutfört. För att nu sätta lite press på mig själv kommer nu en Göra Lista presenteras här på bloggen. Innan jag gjort samtliga punkter blir det alltså inget roligt planerande av nya projekt. Förhoppningsvis kommer jag kunna presentera mina framsteg även med bildbevis. Vi får se!

Här kommer den tråkiga 

Göra Listan! 

  • Köpa ny lampa till badrumsskåpet. Montera denna.
  • Montera dimmer i Hannas rum 
  • Sätta upp Hannas skoställ på väggen.
  • Montera hennes ljuskedja på baksidan av skostället.
  • Laga en elgrunka till en lampa i garderoben. (ja mamma...jag kanske behöver en elektriker)
  • Fästa upp några meter kabel i kabelkanaler. (känner ni nån händig och lång person?)
  • Montera en dimmer i garderoben.
  • Röja balkongen inför vintern.
  • Rensa i Billy skåpet. Samt eventuellt flytta de från vardagsrum till sovrum.

Ser ju inte alls så farligt jobbigt ut. Kör igång imorgon...
Hej å hå...

Sov gott alla.

P.S. Jag gillar ljus.


Min öppna spis som jag snart ska prova att elda i igen.
Sist rök det ju in så mycket. Luktade korvgrillning i flera dagar efteråt.


Ytterligare lykta som jag skulle sålt på loppis i somras. Men av nostalgiska skäl var jag tvungen att sno med den hem.


Hur kan vissa saker få påverka ens humör?!

D3 förlorade mot Södertälje. Ingen kul match. Först i tredje perioden började Onyx att kämpa och kriga. Rumpan hade ingen rolig dag i buren. Lider med henne som faan. Mest ont gör det när jag ser att hon inte har kul på planen. Det är samma sak när Hanna spelar. Det handlar inte om att dom ska vara så jävla bra jämt. Det är inte det som är viktigt egentligen även om man alltid glädjs med dom när det går bra. Det som är jobbigt är när jag ser på dom att dom hellre skulle vilja vara någon annanstans än där. Både tjejerna lägger ner så grymt mycket tid på träning och match och det är klart att man vill att dom ska ha glädjen med sig in på planen då. Har dock fått rapporter om att dom båda härjat runt som galningar på City Gross efter matchen. Skönt!

På tal om det här med barn och föräldrar. Vilka brister de sk. föräldrarkurserna ,som alla erbjuds att gå inför sitt första barns födelse,har i sitt innehåll. Minns att man pratade allmänt om barn men framförallt la man ner timmar på att snacka förlossning. Men hallå!!! Förlossningen...det är ju en fis i rymden om man jämför med allt annat man som förälder går igenom med sina älskade ungar. Nog borde man kunnat förbereda oss unga blivande föräldrar på lite andra saker.

Nån dag när jag är på humör ska jag göra en lista över ämnen man borde behandla på en sådan kurs.

Ska tjura ihop i sängen en stund nu och försöka bli på lite bättre humör.


Mot Ramdals hallen....

På väg till Ramdalen nu för att kolla in D3's match.

Hur det gick i kortspelet igår??
Hm!! Fråga inte. Jag fick stortstryk men det beror bara på att vi körde så få partier. Hade vi kört några omgångar till hade jag varit den som suttit med flest segrar. Så det så!! Jag? Dåligt förlorare? Aldrig!

Ha en bra dag!!

Favorit i repris!


Matfrossa

Kvällen har tillbringats i Brandkärr där Jannes föräldrar bjudit på mat.
Mycket trevligt med smaskig föda och trevligt sällskap. Frågan är bara varför man (i det här fallet jag) måste äta så hysteriskt mycket, bara för att det är så gott. Nu är jag som en uppstoppad korv men imorgon lär man väl vara lika hungrig igen!!








Götas goda tårta!!!

Nu ska jag spöa Janne på kort igen!

Lördag förmiddag

Idag visar sig hösten från sin bättre sida igen. Bilden nedan är en riktig favorit. Amanda är fotograf och bilden är en del av ett inlämnat bidrag till en fototävling som hon deltar i. Båda tjejerna är så grymt duktiga på att fota. Speciellt på att fånga de där speciella ögonblicken. Antar att dagens mobilkameror är en bidragande orsak till alla foton som tas. Mina barn går inte en meter utan mobil och om jag inte svarar omgående på ett sms så kontaktar dom varandra och undrar om jag sover!!!




Ingen innebandy alls idag. H1 har spelledigt och D2's match mot Gnesta blev inställd. Lite tråkigt då jag tänkt tillbringa lite tid i Ramdalens sporthall. Tror H3 spelar match i eftermiddag men sist jag var och tittade så blev jag så besviken över spelet. Tyckte det var max två passningar i rad som gick fram. Möjligt att det var en ovanligt dålig match men jag orkar inte med ett sånt sömnpiller till idag. Men imorgon ska D3 spela iallafall och vad jag hört så ska Rumpan stå. Kul! Lycka till gumman och be om lite taggtråd till frukost.

Lördag med summering av fredagen

Jag var som bekant på arbetsförmedlingen igår.

Ingen skugga ska falla på de stackars människorna som jobbar där. Dom har ju iallafall ett jobb! och gör säkert sitt bästa. Men reglerna som gäller numer är sjukare än sjukast. Jag lovar!!

Min handledare gick igenom min handlingsplan med mig under mötet. Jag har skrivit att jag söker jobb i sörmland och östergötland. Det är realistiskt med tanke på pendlingstid och så. Men det nya reglerna säger att man måste söka i hela landet. Om det finns några hinder/problem för detta så ska man skriva in en tidsbegränsning för hur länge man tänkt söka i bara delar av landet. Hänger Ni med? Under den tiden ska man försöka undanröja de hinder eller problem som gör att man är bunden till sin hemstad och inte vill eller kan flytta. Min handledare ville vara snäll och frågade om vi kunde tidsbegränsa fram till nyår. Men jag sa åt henne att hon lika gärna kunde skriva in att jag söker i hela landet på en gång.
Anledningen till att jag inte kan flytta till Luleå för att jobba är ju att mina barn bor här och det lär dom såvitt jag vet, göra även efter nyår.

För det första; mina barn har aldrig varit och kommer aldrig vara ett problem eller hinder för mig. Tvärtom! Och om dom nu skulle ses som problem så undrar jag hur man undanröjer dessa?! Idioter!

Tror nog att detta löser sig rätt bra eftersom jag vägrar att tro att en arbetsgivare i Luleå vill anställa mig om dom vet att jag tänker bo kvar i närheten av mina barn. Men reglerna är sjuka! Så det så!

Skulle kunna skriva mer om deras sjuka regler men den karusellen tar vi en annan dag.

Igår kväll flyttade mina älskade döttrar hem till sin pappa igen. Veckorna går fort! Börjar vänja mig lite vid att dom inte alltid finns vid min sida. Känner mig alltid lite halv utan dom men det går bättre nu än för ett år sen. Jag har det ändå bra som vet att dom åker till väldens bästa pappa Niclas. Tänk dom som måste tvinga iväg sina barn till en förälder som gör dom illa på nått sätt. Mina tjejer har det ju bra. Det är bara av rent egoistiska själ jag vill ha dom hos mig.

Igår kväll firade vi Nickes pappa Kurt som fyllt 70 år. Vi bjöd Kurt och Anni på mat på Fik@. Riktigt trevligt och gott. Mysigt att få rå om dom lite. Jag träffar dom så sällan numer och jag tycker så mycket om dom båda. Dom har alltid ställt upp och dom är barnens farmor och farfar.

Den senare delen av kvällen kollade jag lite på Idol och spöade Janne i 2 -mansvist. Tror jag vann tre gånger i rad. Minst! Sååå nöjd!






RSS 2.0