Flyr till Örebro

Idag är det tvättstugan, städning och packning som gäller. Imorgon åker jag och tjejerna till Örebro för att bo på hotell och göra stan ett par dagar.

Under tiden ska jag bestämma mig för hur hösten ska se ut. Ta några viktiga beslut och ta mig en ordentlige funderare över om bloggen ska fortsätta leva eller om den ska få gå i graven med sommaren.

P.S. Har futt ruskigt med pisk i kort de senaste dagarna. Först av Janne som nu leder fjärde set med inte mindre än 3-0 och sen av alla ungarna som nu i lärt sig spelet. Stor glädje för vissa. (speciellt för Andreas som hellre slår mig än vinner över sin pappa) Själv hatar jag att förlora vilket naturligtvis gör saken ännu roligare för vinnarna. Så. Nu har jag redovisat även förlusterna, även om dom svider. D.S.

Hotellet är bokat

Har just gjort värsta hotellbokningen. Phu!!!
Lyxig, centralt och skitbilligt. Kan inte bli bättre. Snart blir det minisemester med tjejerna.

Nu ska jag åka till jobbet.

Hösten kom idag

För första gången på månader frös jag när jag klev ur sängen i morse. Jag svettades inte när jag klev in i bilen. Underbart att "kladdet" är borta.

Om jag får önska så vill jag ha det här vädret hela hösten. Det kan börja nu och hålla på till första december. Då kan det få snöa lite till jul och sen tar vi vår igen. Okej?!

Har checkat in gäster samt hunnit med ett besök hos distriktan som tog blodtrycket. Något bättre än tidigare. I eftermiddag väntar besök på Hälsoverket och lite annat smått och gott. Ledig dag????



Mycket på gång

En ny dag på jobbet väntar. Dock en kortare variant. Efter jobb blir det fixar-trixardag. Måste ta tag i lite små ärenden som blivit hängandes och inte slutförda. Förhoppningsvis hinner jag med lite pyssel här hemma också. Imorgon är jag ledig men den ledigheten är redan uppäten av en massa grunkor. Gillar INTE när lediga dagar är fullproppade med tider att passa. Det känns som om det är mer oledigt än på jobbet!

Till helgen kommer tjejerna och nästa vecka är det tänkt att vi ska ha någon form av mini-semester, tjejerna och jag. Känns som om vi alla tre längtar efter shopping. Bränna pengar och komma ut från varje butik med minst en kasse. Det blir nog så. Handla oss lyckliga inför skolstart och höst. Iväg från staden och se nått annat.

Ha en bra dag alla!!!

Hanna är hemma

Min älskade unge är hemma igen. Riktigt gott i moders hjärtat även om jag klarat av hennes frånvaro mycket bättre än jag todde innan hon åkte.

Efter en kanon dag på jobbet åkte jag till arnö. Myste med mina tjejer.
På väg hem träffade jag två av mina absoluta favorit killar, bröderna Rosenberg. Pratade en timme och känner i hela hjärtat att jag saknar just dessa låånga samtal med dessa båda unga herrar. Så kloka, så roliga och så bra.

Nu är det sovdags.

Nu fattar jag....

...varför facebook finns och är så förträfligt. Fick just kontakt med en kär vän från tiden då vi pluggade på Vårdingefolkhögskola. Vi var 16 år och gjorde allt dumt och lite till. Vi var punkare och tupperade håret. Lika trasiga byxor som dagens ungar har och vi visste vad livet gick ut på. Iallafall var vi helt säkra på det själva. Omgivningen var nog inte riktigt lika övertygade.

Åren går och så plötsligt så finns hon bara där på skärmen. Blev glad på riktigt!!!!


Imorgon kommer vår bästa Hanna hem

Imorgon kommer Hanna hem till oss igen. Åh, vad jag längtar efter den ungen.

Har pratat med henne i telefonen fyra gånger idag och jag tror att hon längtar hem till oss nu. Hur bra hon än haft det. Det tråkiga är att det är sjukt i gänget. Lider med dom som har halsfluss och ändå mer med de tre som spyr och mår illa. Klart man vill hem när man inte mår bra. Då vill man hem till sin säng och till sin mamma. Jag kan fortfarande längta efter min mammas goda omsorg när jag är sjuk och klen. Hanna står dock på benen och verkar höra till dom som mår bäst just nu. Hoppas hon klarar sig från kräk och må ill.

Ska krma sönder henne imorgon. Ska krama på världens bästa Amanda också förstårs men henne har vi ändå haft inom sveriges gränser.

Imorgon jobbar jag heldag så det är dags att sova järnet.


En ljuvlig, underbar helg!

Tror att det finns en eller annan som börjar jobba idag, Efter en förhoppningsvis lång och skön semester.

Själv började jag dagen med att åka ner till vc och ta prover. Jobbar kväll idag. Min sista arbetsvecka denna sommar. Sen återgår det till den trista vardagen igen. Ser inte alls fram emot att vara ledig även om jag ska försöka låtsas att den första veckan är just "semester".

Helgen har varit kanon. En härlig mix. Fredagskvällen tillbringades hos Nicke och jag spöade grabbarna på kort. Börjar bli tjatigt. På lördagen åkte vi till kalkbrottet och njöt i flera timmar av sol, bad och skratt. En alldeles ljuvlig, underbar lördags eftermiddag. Det sistnämnda var kommentaren från en av de förståndshandikappade killarna som även dom njöt av sommaren vid brottet. Han kom upp flåsande ur vattnet och uttryckte sina innersta tankar. Vi var många som log. Han blev språkrör för oss alla och hela han talade om att det han sa verkligen kom från hjärtat.

Gårdagen gick i Onyx tecken. Nej, ingen innebandy. Nej, inga festdagar. Vi röjde garage, körde grejer, handlade frukost till våra nya gäster och så körde vi loppisen som vanligt på IP. En ljuvlig söndags eftermiddag!

Kvällen avslutades med god mat och så vann jag då äntligen det låånga sega tredje setet med 10-8. Skönt! Nu behöver jag bara ta ett till för att vara mästare.

Nyköping har haft fest i flera dagar. Jag har inte jobbat en enda minut för Onyx del och jag har inte besökt festen en enda kväll. Har inte alls känt för det utan har istället tillbringat tiden vid havet efter jobbet. Amanda har dock varit på stan en hel del och jag kan konstatera att jag är mer orolig för när tjejerna är på stan i Nyköping än vad jag är för Hanna i Grekland.  Kan bero på att jag ändå inget kan göra om det händer nått så långt bort. Hanna ringde igår. Hes efter en natt på karokebar. Dom verkar ha det underbart men igår lät det ändå som om hon tyckte det skulle bli okej att komma hem. Vi här hemma längtar och saknar henne grymt mycket!! I går under vårt samtal bestämde jag mig för vilken tatuering jag ska göra under hösten så nu blir det till att beställa tid.

Hanna är saknad

Nu, just på sekunden nu, kom saknade efter Hanna över mig!

Innan hon åkte så sa hon tröstande till mig "äsch, tänka bara att jag bor hos pappa den här veckan".
Kan nu upplysa om att det inte funkade att tänka så. Läste just lillasysters blogg där hon skrev att hon saknar sin syster. Hon bor ju hos sin pappa. Då fattar ju tom jag att inte Hanna är där.

Hm!! Ska bli underbart att få träffa henne snart igen och höra om alla tokiga äventyr dom varit med om.

Vaken? Självklart!

Japp. Tredje morgonen den här veckan jag blivit väckt av dessa fantastiskt, flitiga fastighetsskötare och deras maskiner. Det är verkligen underbart! Tur att Hanna är i Grekland. Hon skulle bli tokig!

Badade och fikade på femöre efter jobbet igår. Där ute är det iallafall lugnt. Det enda som kunde störa var ett gäng med illrar som vid lite efterförskning visade sig vara minkar. Tror det var fem stycken som roade oss med sina konster bara några meter ifrån oss. Trodde dom djuren var skygga. Men det här var nog nån typ som socialiserats av alla besökare och numera inte tyckte människan verkade speciellt farlig längre. Dom är rätt söta men efter att ha fått rapport från en kunnig expert förstod vi att dom är så lagom söta när dom får föröka sig fritt och härjar runt ute på öarna och käkar upp fåglarnas ägg. Varför gör man ingenting åt det???

Hur som helst. Femöre är fortfarande ett av smultronställena på jorden och även igår var det varmt i vattnet. När jag blir gammal ska jag bo vid havet och med hjälp av rullatorn ska jag knalla ner till bryggan och ta mig ett morgondopp. Inte bli väckt av maskiner.

Nu är det dags att ta sig till jobbet för veckans sista arbetsdag. En heldag som slutar först vid stängning.

Ha en bra helg!

Strålande sol

En ledig förmiddag. Solen skiner men jag har trixat och fixat med sånt som måste göras trots att det är sommar. Ringt och ordnat nya läkartider och fyllt i papper som folk ute i myndighetsvärlden förväntar sig att jag ska göra.

Ett extra trevligt samtal kom nyss till mobilen. Hanna ringde från ö världen. Konstigt att hon låter så nära och ändå är så långt bort. Dom har det underbart bra. Hon satt och käkade frulle på balkongen och skulle straxt ut och åka båt för att spana på sköldpaddor. Finns det såna där??? Eller?

Må gott alla. Nu bär det av till apoteket och sen jobb för min del. Ikväll ska jag bada. Ute & länge!

Bad & jobb

Badade massor, med mina mått mätt, ikväll. Älskar att bo vid kusten. Älskar att kunna svalka mig i havet. Hoppas på fint väder och ytterligare besök ute på klipporna.

Nu är det sovdags för ett nytt jobbpass imorgon. Gillar mitt jobb. Gillar mina arbetskamrater. Jag har tur!

P.S. Fick sms från Hanna på eftermiddagen. Hon befinner sig nu i grekland och mår bra! D.S

Hanna e på väg

Nu är Hanna på väg till Grekland.
Fick sms vid två inatt att dom var på väg och att hon älskade oss mer än jorden är rund. Det känns bra. Måtte dom nu får en underbar semester. Det är verkligen hon värd efter alla tunga nätter hon slitit. Alla månader av sparande då det  knappa studiemedlet inte änns fått användas med tanke på resan. Hon är grym våran Hanna! Nu får hon och de andra tjejerna äntligen komma iväg på sin efterlängtade resa tillsammans och har dom inte minnen ihop så det räcker innan så kommer dom ha det efter den här turen. Unnar henne verkligen solen, värmen och vilan. (hur mycket vila det nu blir!?)

Själv ska jag iväg till jobbet. Det känns också helt okej. Hoppas bara det kommer lite varor idag så jag får massor att göra. Åh, vad jag önskar att jag fick ha ett jobb som var fast. Bara två veckors meningsful sysselsättning kvar. Bävar för all ledighet och mörkret som hösten släpar med sig och släpper över oss nordbor. Inte kul!

Men än är det sommar och än hinner vi njuta.

Må bra alla.

Femöre

Kvällen har tillbringats på femöre. Badade. Nja, doppade mig iallfall. Knappt. Det var lite kallt men så mysigt. För första gången upplevde jag att det var vidrigt mycket mygg i Oxelösund. Andreas och Amanda badade dock. Amanda var en riktig hjälte som tog efter träningen duschen i havet. Stod och vinglade på en sten, tvättade håret och jagade schampoo flaskor som en galning. Månen lyste på oss och det var precis så som en svensk sommarkväll ska vara.

Nu ska jag ladda Hannas telefon och sen dyka i säng för att orka jobba imorgon.

Ses och hörs!

Vinster till vissa

Undrens tid är inte förbi. Igår kväll vann, hör och häpna Andreas, sin för sta omgång. Sen tog jag sista och Janne fick snällt se sig som den enda som inte lyckades vinna.

Idag åker hanna till Grekland. Eller inatt snarare. Längtar redan efter den lilla slarvmajan.

Nu en dusch och sen tror jag det kan bli nått onyttigt ute vid femöre. Det känns som en sådan dag idag!!!

RSS 2.0