Handboll och mysig kväll

Världens bästa Hanna är här och nerstoppad och pussad god natt.

Jobbet var super roligt idag. Massor att göra och massor av kunder. Tiden rasslar iväg och man kan nöjd åka hem efter sitt dagsverke. Det var bara det att jag åkte inte hem. Åkte till sporthallen och såg IFK spela handboll istället.
Det gick väl så där. Tror att det blev oavgjort till sist trots att jag tror IFK ledde från första till sista minuten, typ. Riktigt klantigt att tappa bort en vinst så där.

Det var första matchen jag såg och det var en helt olik upplevelse mot när Onyx spelar innebandy.
Några iaktagelser.

Publiken låter mer. (vissa är mer eller mindre galna)
Det luktar mer sprit i hallen. (kan det ha ett samband?)
Man spelar ingen musik. (med den publiken behövs det inte)
Handbollspubliken applåderar när motståndarna anfaller. (hur skumt som helst, men jag hängde på för att verka världsvan och för att få vara med i gemenskapen)
Två spelare i IFK punktmarkerades. (vilket innebar att stora delar av andra halvlek stod fyra!!! spelare rätt upp och ner, stilla mitt på planen utan att röra varken ben, armar eller boll. Meningen med det? Kan man inte änns försöka röra sig och komma fri?)

Japp. Det var det. Men det var rätt kul.
Efter matchen våldgästade vi Nicke som blev tvungen att bjuda på kaffe. Tvingade dessutom Amanda (som inte bröt några ben i skidbacken) och pojkvännen Markus att göra oss sällskap.

Dagens fråga: Hur säger man?
En kängru...flera........
Den är klurig. Markus berättade att dom gått in i varenda affär från Nico och ner till bussen för att försöka få svar på denna kluring. Men alla svarade olika så jag bollar frågan vidare.

Dags att luta huvudet mot kudden. Imorgon är det en massa innebandy.

Vi ses!


Fredag

Idag är det jobb som gäller. Trevligt!
Jobbar till 19.00 och sen blir det till att fundera på om det blir handboll i sporthallen eller om jag ska vara duktig och handla istället. Det lockar mer med handboll. Hanna kommer ikväll och Amanda imorgon. Amanda är för övrigt i Romme och åker skidor idag. Hon älskar att åka skidor. När hon var liten åkte hon varv på varv runt vårt hus och så kom hon stolt in och talade om hur många varv hon åkt.
-Va bra, ska du komma in och värma dig nu, sa vi, fast vi redan visste svaret.
-Näe, jag ska åka mer!
Hon var salig och kinderna glödde av värme och/eller kyla och lyckan var total.
Jag hoppas hon kommer hem utan brutna ben.

Ha en bra fredag alla Ni där ute.

BRONS!

Vilken tjej hon är, Charlotte Kalla.
Jag hoppas verkligen att vi får se och höra referatet från den sista biten på den sista sträckan på damernas stafett många gånger under kvällen. Kommentatorerna var helt borta. Kalla lurade alla.
"Det är kört. Det går inte"
En minut senare får dom jubla över Kallas enorma upphämtning och se Sverige ta ett brons. För första gången på 14 år tar Sveriges damlag en medalj i en stafett.
Grymt häftigt!

Efter Tio

Har suttit och kollat på Efter Tio med Malou von Sivers. Har Ni en ledig förmiddag så låt det göra er sällskap nån dag. Det är ofta riktigt intressanta reportage och intevjuer. Inte bara med kända utan även med "vanliga" människor. Malou är riktigt skicklig på att på ett avslappnat sätt ställa frågorna och få gästern att svara.

Micke Rickfors var där och berättade om ett projekt där man hjälper barn i Kenya att få en dräglig tillvaro. Brukar verkligen inte "orka" engagera mig i alla dessa projekt och galor. Det har blivit för mycket, för många, för anonymt. Men när dom berättar att det i denna lilla grupp av barn finns en liten kille som har diabetes då tändes mitt engagemang. Tänk om jag som är så tacksam för alla fin hjälp vår Amanda får skulle kunna hjälpa en liten människa som inte alls har samma möjligheter att få vård.

Letade reda på lite mer infomation men då visade sig att det är Livets Ord som står bakom hela grejen och då känns det inte alls lika bra längre. Livets ord ger mig på nått sätt "dålig smak i munnen". Måste gå och borsta tänderna och se efter om det ändå känns som om den lilla pojken är viktigare än dom som står bakom det hela. Undra om jag kan ringa Micke och fråga om han kan garantera att pengarna kommer till pojken och inte bekostar Livets ords verksamhet!


Oavgjort

Önskar att jag hade haft fel. Det blev en svårare match än vad det borde ha varit. Onyx borde ha kunnat rulla runt och spela ut Karineholm. Men så blev det inte ikväll. Tjejerna krigade dock till sig 4-4 till sist. Egentligen spelar det väl inte så stor roll längre eftersom seriesegern försvann för länge sen men på nått sätt vill man väl ändå avsluta snyggt.

Det som kändes gott i moders hjärtat var dock att det gick bra för Hanna idag. (hon var enligt henne själv kass i gårdagens match mot Trosa) Extra kul då stora delar av hennes närmaste vänner satt på läktaren idag. Jag älskar verkligen att se henne spela när hon ser så där trygg, säker och stark ut. När jag som känner henne så väl ser att hon bara vet vilka beslut hon ska ta och bara gör allt rätt. Lika mycket lider jag när det går mindre bra. När jag ser hur hon börjar fundera och bli kritisk till sin insatts. Lika glad gör hon mig när jag hör hennes tankar efter matchen. Hon är klok den tjejen och jag slås ofta av smart och moget hon resonerar.

En annan tjej jag blev glad av idag var Annika "Ankan" Thorén. Vilken krigare och alltid lika go och trevlig. Måtte den tjejen få behålla sitt lugn och sin distans till sin idrott. Tyckte för övrigt Duss var bra, speciellt i första perioden. Å så Sara förstårs, Hannas parhäst på backen men hon gör aldrig bort sig så jag tar nästan för givet att hon ska vara bra i match efter match. Rätt orättvist egentligen.

Skänker en extra tanke till DC som inte viker från tjejerna sida oavsett vad som än händer. Tycker Du är grym!

Ett gott skratt förlänger...

Fick mig just ett gott skratt då Pettan varit inne och kommenterat mitt val av matchens lirare i lördags.
Otippat! Ja, inte att han höll med mig, men att han hittat hit.

Inser att jag verkligen inte har nån aning om vilka som läser bloggen. Kanske är lika bra det för ska man börja ta hänsyn till det så blev det nog skrivkramp. Fast det är rätt kul när det dyker upp en eller annan kommentar då och då förstårs.

Nu blir det en macka och innan jag ska börja ladda för match.
Heja Onyx!

Ibland undrar jag vad man ska göra nu när innebandy säsongen går mot sitt slut. Det borde bli en del tid över med tanke på hur många timmar jag tillbringar i sporthallar för att titta och i bilen till och från matcher och träningar. Fast vid närmare eftertanke så lär vi ha fullt upp med boendet. Bokningarna börjar rulla in nu och detta utan att vi börjat jobba med att marknadsföra oss på allvar. Kul!

Fortsättning....

Med anledning av mitt inlägg angånde Eniros senaste tjänst; "Byt födelsedag". Så fick jag ett sms från Nicke igår.

Han var lite bekymrad över att Eniro i samband med att man gett mig en "ny" födelsedag så hade han förlorat sin.
Jag har ju hört talas om att folk undanber sig uppvaktning eller att man säger "jag firar inte längre" men att man helt kan stå utan födelsedatum det visste jag inte.

Jag har alltså fått Nickes födelsedag och han har i sin tur blivit helt utan. Vem har då fått mitt datum?
Förvirringen tätnar....


Hur mycket hat & avundsjuka finns det?

Har egentligen ingen klar ståndpunkt när det gäller om Sverige ska ha monarki eller inte. Å ena sidan och å andra sidan...Ja Ni fattar. Man kan inte ha åsikter om allt. Iallafall inte om åsikten ska vara någesånär underbyggd. Jag är helt enkelt för dåligt insatt.

Jag har alltså inte nått att säga till dom som anser att monarkin ska avskaffas. (inte till dom som är för heller för den delan) Men jag förstår verkligen inte det hat som vissa personer riktar mot två unga människor som råkar tycka om varandra. Hur orkar man belasta dessa båda med sin avundsjuka och spy galla över att dom har det så bra? Det måste vara tungt för dessa människor att leva sina egna liv om man alltjämt lägger energi på att tycka att "andra har det så bra och mig är det såå synd om".

Jag skulle då aldrig vilja byta plats med någon av de som igår fick lov att visa upp sig och svara på alla mer eller mindre korkade frågor.

Bara massa sport...

Har mjöksyra i både armar och ben. Inte konstigt efter att ha genomfört två sprintstafetter. Pulsen har legat högt större delen av loppen. Men det var det värt. "Vi" tog iallafall hem en silver medalj på damsidan.

Ikväll blir en innebandymatch i Ramdalen där Onyx damer möter  Katrineholm. Efter gårdagens dramatik, som jag följde via sms, då Marre skadade knät och fick åka amulans till doktorn känns det som om det kan bli en svårare match än vad det normalt ska vara. Ett tag var det sagt att Onyx skulle ha vunnit på WO med 5-0. Frågan är om Onyx kommer "tjäna" på att spela matchen.

Victoria & Daniel

Jaha. Den största nyheten idag tycks vara att kungen äntligen sagt att hans dotter får lov att förlova och gifta sig med den hon älskar. Att han fattat det nu pappa kungen. Utan att lägga ner allt för mycket energi på det, så tycker jag det är bra. Att han fattat alltså.


Myt eller sanning?

Kom just på att jag nog missat en viktig del i mina barns uppfostran. Eller egentligen vet jag inte om det är viktigt. Det kanske är som klassikern "man ska vänta med att bada minst en timme efter att man har ätit, annars får man kramp". (Vilket ledde till att man som barn inte åt när man var på badet överhuvudtaget. Man var ju där för att bada liksom)

Jag kom nämligen på att min mamma brukade säga till oss barn att inte duscha på morgonen då det var kallt ute. Sa Era föräldrar det till Er också? Tanken med att avstå från att skvätta vatten i ansiktet skulle vara att man inte skulle tvätta bort det naturliga skyddet (hudens fett?) mot kylan. Tror jag. Det låter ju rätt logiskt men jag har inte hört de här resonemanget på en massa år. Grannen gick ännu längre. Där stod mamman med en stor blå burk nivea i hallen och kladdade på barnens kinder precis innan vi gick ut. 

Måste kolla med mina barn om jag upplyste dom om detta när dom var yngre!


Bokrea & fettisdagen

Förra veckan var det sportlov.
Idag går vi in i en lugnare fas av våra liv. Idag ska vi köpa böcker och semlor. Läsa och käka alltså.
Låter rätt trevligt va?


Byt-valet är ditt

Jag har ju redan tidigare tagit upp alla de val vi ställs inför nu för tiden. Ja Ni vet alla val som innebär att vi kan byta försäkringsbolg, el- och telefonleverantör. Sådana byten tycker jag som bekant är besvärliga. Sen har vi alla dom som byter bil, byter bostad eller byter jobb. Förhoppningsvis är dessa byten av trevlig karaktär och även om man också här måste ta ett beslut så ger det förhoppningsvis en synbar förändring i livet. En förändring som ger en förbättring.

Nu har jag fått nys om de absolut senaste trenden inom Bytesmarknaden och måste naturligtvis, om Ni missat denna världsnyhet ,låta Er ta del av denna. 

Fanfar! Trumvirvel!
Numera kan Du även byta födelsedatum. Bra va? Det är ju strålande att man helt sonicka kan sluta fylla år den dagen man är född och helt plötsligt bli tilldelad en helt ny dag att käka tårta på. Allt  detta med hjälp av Eniro. Detta är helt kostnadsfritt och Du behöver inte ens själv bestämma vilken dag Du vill byta till. I sanningens namn har jag inte änns skickat in någon ansökan om att få byta födelsedag utan det har skett helt automatiskt. Det kan ju tyckas praktiskt för en sån som mig som hatar att ta svåra beslut. Det knepiga i historien är bara att jag nu kan ha firat födelsedag på "fel" dag i flera år. Jag vet nämligen inte när Eniro ändrade min födelsedag ifrån mars till juli. Bara att man gjort det. Man kunde väl ändå ha skickat ett mail?

Min kära mor blev nog lite förvånad då hon upptäckte att hennes yngsta inte längre fyller år på det datum som hon födde mig på. Det brukar ju liksom vara så och lilla mor kände ju inte till den nya tjänsten som Eniro belönat oss med.

Så alla Ni där ute ta och kolla upp när Ni fyller år på Eniro. Det kanske inte alls är den dagen Ni trodde!

3440 bidrag

Ni som liksom jag undrar hur melodifestivalen kan bestå av så många mindre bra bidrag läs dagens inlägg hos Sugbloggen. En analys av läget som sprakar av frustation och en och annan komisk men tänkbar reflektion.

80-tals nostalgi

NH, stadens hockeylag, har haft en turbulent säsong. Rubriker om ekonomisk KRIS och spelarflykt har dominerat lokaltidningen. Utan att ha läst allt som skrivits så har jag ändå förstått att Malmö Redhawks, skånelaget, haft en liknade resa. Inga pengar i kassan och en del spelare har lämnat det sjunkande skeppet. Då KRISEN varit ett faktum och man lagt korten på bordet har plötsligt det sportsliga framgångarna kommit. Likt ett mirakel har lagen börjat vinna. Kämpar utan pengar men med stort hjärta. Undrar om det inte finns en del att ta fasta på i detta fenomen. Pengar gör skillnad och har betydelse inom idrotten idag, men frågan är hur stor?

Följande parallell kan tyckas något långsökt med tanke på att det handlar om olika idrotter, på helt olika nivåer i sportsvärlden. Men ändå får båda dessa lag iallafall mig att minnas ett visst blå-vitt lag som på 80-talet hade stora framgångar ute i Europa.

Det var onsdagen den 3 mars 1982 och IFK Göteborg skulle spela kvartfinal  i UEFA-cupen mot Valencia i Spanien. 
En vecka innan den viktiga matchen avgick hela den sittande styrelsen och ekonomin var körd i botten. Laget skulle åka från England där man varit på träningsläger och skulle flyga till Spanien. Flygbolaget ville ha förskottsbetalning för att lyfta och det fanns inga pengar att betala resan med. En av huvudsponsorerna gick dock in med ett snabblån. Blåvitt lyckades vända ett 0-1 underläge och nådde 2-2. Detta var ett otroligt resultat. En svensk vinterdag går ett svenskt klubblag ut och spelar oavgjort mot ett spanskt proffslag som befinner sig mitt i sin högsäsong. På blanketten efteråt fick Blåvitt "låna" ihop ledare för att ge intryck av att vara en storklubb.

Två veckor senare trängdes 50 108 åskådare på Ullevi för att se Blåvitt vinna returen med 2-0.  Blåvitt lyckades sedan besegra både Kaiserslautern och vidare även Hamburg i finalen och stod som segrare i UEFA-cupen 1982. Den ekonomiska krisen var över (för den gången).

Vinster går att skörda. Med hjärta och stor vilja. Men det kan behövas en och annan krona på kontot också om man verkligen vill "lyfta" från marken och sväva bland "änglarna".


Lånad trasa

Så dök den upp igen. Måndagen som påbörjar ännu en ny vecka. Dom går verkligen att lita på, måndagarna, oavsett vad som händer.

Inatt var det Oscarsgalan. Såg inte när röda mattan rullades ut men har fått en snabb resume via nyhetarna på TV nu på morgonen. Jag har inte nån bra koll på filmerna och skådespelarnas prestationer så det där litar jag på att Hollywood fixade själva. Blev dock aningens förvånad då jag fick höra att kläderna stjärnorna glittrar omkring i bara är LÅNADE. Reporten som berättade detta förklarade att det kan ju tyckas dyrt att köpa en klänning för 300-400 000 kronor för en enda kväll. VA? Måste ha missat nått. Dyrt? Sen när började dom välbärgade skådespelarna fundera över vad en gala trasa kostar? Är det finanskrisen som drabbat även de stora skådespelarnas plånböcker? Stackarna!


Matkultur

Idag har jag för första gången i mitt liv ätit Klimp med fläsk.

Varför säger man Klimp med fläsk och och inte Fläsk med klimp? Är det för att man säger det man äter mest av först och sen det man äter lite mindre av? Maccaroner & korv, spagetti och köttfärssås osv. Finns det nån rätt där denna teori inte stämmer? Säkert! Kom gärna med förslag så vi kan gå till botten med det här.

I sådan fall åt jag nog Fläsk med klimp. Dvs jag åt nog lite mer fläsk än klimp. Men det var helt okej. Inte alls så dallrigt som det såg ut.

Har Ni sett...

att Wiggur är på TV?
Undar just hur han lyckades få sig en roll i Beck!

En liten viktig detalj bara

Bara för att alla ska bli lika sugna på denna som jag....Äntligen!




Dotter på vift

Nu ska jag försöka somna.  Det borde vara en lätt match om det inte vore för att äldsta dottern just nu befinner sig i K-holm och straxt ska börja sin hemresa i snöovädret.
Gillar det inte och kommer inte kunna somna ordentligt förens hon ligger i sin säng hemma hos sin pappa.
Sån är jag! Skitjobbig....naturligtvis.


Melodifestivalen-nä tack!

Var är Look?
Var är Björn Gustavsson?
Var är dom bra bidragen? Kommer dom in i en senare del av tävlingen?

Vad är det för hemsk kvinna som tar sådan plats i rutan? Är det hennes egen show eller?
Kommer inte gräma mig om jag inte ser nån mer deltävling. Kommer nog till och med att välja att göra nått annat på lördagkvällarna framöver.

Melodifestivalen

Nu ska jag övervaka för den min del, första delfinalen för året.
Åh, va vi ska gnälla, klaga och tycka. Det är liksom det hela programet går ut på. Det och på att äta chips.
Fast det sista får vara.

Kubens gäng 3 poäng

Onyx H6 lag vann med 4-3 idag.

Janne stod i mål eftersom sonen drog till Linköping för att kolla hockey.
Eller som Patrik sa; Vi satte det största vi hade i mål".

Hur som helst hade det gått bra. Det roligaste var dock en fråga som ställdes från en av de unga spelarna spelarna i laget då han fick veta att Janne skulle stå och antagligen kände en viss skeptis.
-Har du stått nån gång förut eller?
Janne hade lugnat honom med att han varit med och vunnit division 3 en gång i tiden.
Jag tror spelaren i fråga, som väl knappt var född på den tiden, kände sig lugn och rätt nöjd med svaret.


Onyx-Örebro 9-1

Vilken match. Onyx var överlägsna i dagens match mot Örebro. Dom var bättre på allt.
Fick den stora äran att utse "matchens lirare" fast i bägge lagen då.
Tyckte det var svårare än väntat faktiskt. I Onyx var det svårt för att jag tyckte många gjorde riktigt bra ifrån sig. Valet stod mellan tre spelare. Loord, Sam och Pettan. Att ta Loord hade varit enkelt och det dom flesta hade valt. Jag tog efter lite velande Pettan. Tyckte han låg bakom mycket både i försvarsspel och anfall. Sam är för övrigt en av mina absoluta favoritspelare. Har faktiskt inte sett honom göra en enda dålig match.

Stackars Anette hade uppdraget förra veckan och fick visst även hon lite kritik för sitt val av Tolf.

Men ändå svårare var det att ta ut bästa spelare i motståndarlaget. Jag brukar aldrig kolla på motståndarna mer än när dom beter sig illa. Nu var jag tvungen att koncentrera mig på det också. Nja. Det där får nog nån annan ta hand om framöver så jag kan få njuta av matchen istället.

Något som var roligare var att få blommor. Fick tulpaner från herr ordförande som tack för jobbet med boendet i Oxelösund. Trevligt!

Nu är sista matchen hemma för H1 avklarad och en sista borta återstår. Damerna har därimot ett gäng matcher kvar då det i den serien flyttas matcher hej vilt. Tror D2 har tre eller fyra matcher den kommande veckan. Bedrövligt!

Utmaningen är besvarad

Att svara på Raggopardens frågor var inte alls som jag trott. Hade tänkt mig att glatt knåpa ner svaren och att sen få teatersucka och stöna högt som på låtsas. Redan efter några frågor insåg jag att jag inte behövde spela uttråkad. Det var verkligen urtrist. Det positiva i hela grejen är dock att jag nu kan ställa mig till de stora bloggarna och säga "nej tack" nästa gång det kommer en utmaning farandes.

Här kommer iallafall svaren på alla de trettioen frågorna.

01. Stänger du av mobilen när du sover?
Aldrig! Tänk om jag missar nått viktigt bara för att jag ägnar mig åt något så världsligt som att sova.


02. Vem såg dig senast naken?
Jag kan ha sett någon liten del vid senaste duschen.


03. Hur såg du ut på högstadiet?

Vanlig. Min punk inspirerade period kom nått år senare.


04. Hur kommer du se ut om tjugo år?

Hoppas kunna "se - ut" om tjugo år.


05. Hur var du på dagis?

Dagis fanns inte på min gata. Min mamma var hemma.


06. Hur är du att ha som arbetskamrat?

Rätt frånvarande för närvarande, misstänker jag.


07. Har du celluliter?
Har inte alla det?


08. Biter du på naglarna?
Ja. Omedvetet dock och då räknas det väl inte?


09. Har du något handikapp?
Som äldsta dottern säger om lillasysters diabetes.

- Hon är inte sjuk. Hon har bara en liten defekt.

Vi har alla våra defekter. Om vi väljer att kalla dom handikapp är väl upp till vara och en.


10. Är du rädd för att få hängbröst?
 Kan dom göra mig illa?

Är bara rädd för sånt som kan orsaka skada eller smärta fysiskt eller själsligt.


11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?

För att svara på det måste man väl ha bevisat ATT gud verkligen finns och när man väl gjort det är väl frågan redan besvarad?

Min gud är inte ett kön!


12. Svär du?

Ja. För mycket.


13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Säkert lika (o-) trevlig mot dom som mot alla försäljare som efter ett kort "är inte intresserad" får en lur i örat.


14. Hur homo är du på en skala 1 - 10?

Anser mig vara väldigt lite homo så tolkar jag skalan rätt så säger jag 1.


15. Tror du på utomjordningar?
Jaa. Är stensäker.

Finns många som genom sitt beteende visar att dom inte lever på samma planet som jag.


16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?

En hel maträtt?

Fruktsallad. Räknas det?


17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Pölsa och sylta. Beroende på den skumma konsistensen mer än på smaken.


18. Har du blivit arresterad?
Nä. Inte en enda gång.


19. Ljuger du?

Nix. Inte när det gäller frågan ovan i alla fall.


20. Har du kysst en polis?
Nä. Ska man ha gjort det?


21. Är du rädd för Securitasvakter?

Nä. Har jag missat att dom är läskiga?


 22. Har du någonting att dölja?

Säkert. (men frågan gällde ju inte vad så jag fortsätter väl att mörka)


23. Vad har du på din nyckelknippa?
Nycklar. (börjar undrar om den som författat frågorna driver med mig)


24. Är du / har du varit gift?
Ja.


25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?
Ja. Fast nu känns det väl mer som om det handlar om att hämta hem tonåringar från nattliga äventyr.

.

26. Kan du laga cyklar?
Är helt övertygad om att jag kan allt bara jag försöker tillräckligt mycket.

Fast jag skulle antagligen, i det här fallet, skulle försöka väldigt lite och istället fråga om hjälp.


27. Kan du fixa med bilar?

Har män i närheten som snällt brukar rycka ut.


28. Brukar du köra om?
Hur ofta är "brukar"?


29. Kan du baka bröd?
Ja.


30. Vet du hur man frostar av en frys?

Yes! Tar fram hårtorken och sätter igång.


30. När sa du senast att du älskade någon?
Igår kväll.


31. Vilken
tv-serie skulle du helst leva i?

Någon av de som mina döttrar följer. Tänk att få den odelade uppmärksamheten från sina barn.

Sen ska man skicka det här vidare...
Utmanar Anette och Helena. På't bara!
Sen kan även Ni säga "nej tack". Man ska kunna säga nej nu för tiden. Det är lite av en trend.


Nu har det hänt

Något stort har hänt. Så stort så jag väljer att hålla det hemligt. Utom för en liten skara som med hjälp av sina alldeles speciella inloggningskonton får tillgång till just detta inlägg.

Jag har blivit utmanad. Fått en mängd frågor som jag ska svara på. Jag bad uttryckligen om det. Tydligt till och med. Den som fattade var en av de stora i bloggvärlden. Raggoparden förstod och förbarmade sig. Så nu ska jag gå och fnula ut svar på inte mindre 31 frågor. Jag är nöjd men det kommer jag inte erkänna för någon utan jag ska sucka och stöna mig igenom samtliga frågor. Som om jag gör det för att vara en god medmänniska och inte alls för att jag känner mig naivt viktig just nu.

Glöm nu inte att det är hemligt och att det bara är Ni som vet.

God Morgon

Idag är en "Popps lördag" med massor av skidor på TV.

Förstår att man förr i tiden inte sov så länge på morgonen i sina dragiga stugor. Att man var tvungen att gå upp för att elda. Här i min lägenhet har kylan nämligen slagit till på allvar. Det är så kallt så mina fingrar stelnar. Har sovit med dubbla täcken och ändå frusit massor. Ska ta fram en termometer och se hur kallt det är.

Morsan la sig i...

Det blir inte alltid som man tänkt sig.
Skulle ju skjusa Hanna till sin pappa med massa grejer och sen skulle hon vidare. Men så råkade hennes mamma säga att pappa kanske vill träffa Dig lite nu när Ni inte setts på en vecka. Jag menade det verkligen men hoppades också att hon skulle kunna tänka sig att bara vara hemma en kväll för sin egen skull. Det går i hundraåttio hela tiden. Tro det eller ej. Hon stannade hemma ikväll. I rena glädjefnattet blev jag kvar och tog en fika. Som alltid går tiden så fort när man sitter och snackar och nu är det mitt i natten. Igen!!! Ja ja. Men trevligt var det.

God natt...och imorgon vill jag se H1 ta tre poäng i sista hemma matchen för säsongen.
Dom har varit grymma Onyx H1 lag och borde få stående ovationer från samtliga oavsett hur det går imorgon!


Fredag kväll

Så där ja!
Jobbat klart, fått middag och sett Let's Dance. Det var en välgärning att Scott äntligen fick lämna programmet. Det var Janne och jag överens om. Fast vi uttrycker det hela lite olika.
Jag ansåg att Scott skulle slippa ifrån den här pinan som det så uppenbart var för honom med tanke på att han var så nervös. Janne tyckte, vilket jag inte heller säger emot, att Scott såg ut som om han skitit på sig när han stapplande och stelt tog sig runt på golvet.  Ute är han nu iallafall. Skönt!
Nu kan Ni rösta ut Elisabeth nästa gång (fast Tobias kan vara kvar) och sen seriefiguren Carl-Jan (han är skön men kan verkligen inte dansa bättre än mig). SEN kan vi börja snacka danstävling. Till final ska vi ha Laila och Morgan och så ska Morgan vinna hela tävlingen. Så nu har vi gjort en snabbspolning av det hela!

Nu ska jag köra Hanna och diverse grunkor till sin pappa. Hanna har jobbat i Oxelösund på nått disco ikväll. Därav den sena flytt tiden.

Skriver som Hanna på sin blogg...
"Återkommer...."

Patrik 1,5

Igår när jag satt och kollade på först Sveriges värsta bilförare för att sen raskt glida in i Knutby dokumentären slog det mig att jag kollat så mycket på TV sista tiden. Jag som sällan tycker mig ha ro att sitta still så länge. Frågan är nu om det är  bra eller dåligt. Ska fundera vidare på det.

I förrgår såg jag en hel film också. Janne och jag såg Patrik 1,5. Ni vet den där svenska filmen där ett homosexuellt par önskar adoptera ett litet barn och istället för att få hem en 1,5 år gamal pojke så får dom en stökig, trulig 15-åring. Tyckte faktiskt den var riktigt ,skönt bra. Rolig och allvarsam på en gång. Se den!


Jobb fredag

Dags att göra ett besök i arbetslivet en sväng. Skokanonen får njuta av mitt sällskap idag. Hoppas försäljningen dragit i gång och att vi fått massor av varor så jag får massor att göra. Det blir bra.

Ha en bra fredag och Ni som är lediga i helgen njut för just nu, när Ni har ledigheten framför Er, är den som bäst.

Utkast och skiss

Håller som bästa på att fila på ett lite längre inlägg. Men eftersom jag blir lite grinig när jag skriver det så kan det nog vara bra att låta det bli liggandes i byrålådan nån dag extra innan Ni får läsa det. Det kan va bra att det får mogna till sig. Får läsa det imorgon och se om jag fattar vad jag menade. Ibland vill jag säga så mycket och det låter så bra inne i huvudet men sen när det ska ut då blir det plumpt och knäppt. Inte alls som jag tänkt mig.

Knutby

Det är sjukt. Det är vidrigt och det äcklar mig.
Ändå bara måste jag titta på dokumentären "Knutby-Vägen hem".
Jag tycker det är så intressant att försöka förstå vad det är som driver människan. Vad är det som gör att någon eller några lyckas få några andra ensamma, rädda vilsna små människor att begå så fasansfulla brott?
Ju mer jag tittar ju räddare blir jag. På ett sätt verkar det för enkelt. Samtidigt fattar jag ingenting.. En maktgalen människa på fel plats och han eller hon kan förgöra så mycket. Det som hände i Knutby är ett exempel. Önskar att det fallet hade varit unikt. Men det händer ju gång på gång. Gång på gång lyckas någon få kontroll inte bara över andra människors liv utan även över deras sätt att tänka och över deras handlingar. Jag säger det igen. Det är vidrigt!

Värsta bilföraren

Har sett Sveriges värsta bilförare och det bästa citatet ur kvällens program var ju självklart:

-"Du märker inte att det är halt?
-Nä, för det bara glider!"


Utmaningar

De här stora blogg-innehavarna och då menar jag inte Modebloggarna (dom tilltalar mig ändå sällan) utan jag syftar på dom som har nått stt skriva om. Dom som skriver välformulerade, fantastiska texter och som inte är "kändisar" och som inte skriver..."Idag har jag..." i vartannat inlägg. (Känner själv en tendens att hamna i de facket mellan varven).
Dom människorna är jag avundsjuk på. Inte bara för att dom har en grym förmåga att formulera sig utan även av ett helt annat skäl.

Dom har råd att säga "Nej tack". 
Dom har valt att inte svara  på utmaningar från andra bloggare där 99 frågor ska besvaras. Det ligger liksom under deras värdighet. Dom har ju saker att fylla sina bloggar med ändå så varför skulle dom?

Dom "Tackar nej". Jag skulle med glädje bli utmanad. Det är väl det som är den stora skillanden. Skillnaden mellan de, för mig, stora bloggförfattarna och lilla mig.

Undrar om man kan utmana sig själv?

Jämnställd med burken?

När jag väl bestämt mig för att sluta ha tråkigt igår blev det en bra eftermidag och kväll.
Hann med en trevlig fika på Kumlinz med tjejerna och Nicke. Nu låter jag äldre än de äldsta men vet Ni hur dyrt det blivit att ta en fika? Det är synd om alla ungdomar. Dom blir ruinerade. När jag var ung så fikade vi jämt. Vi satt på alla stadens fik och gjorde säkert personalen gråhårig men vi hade det mysigt. Minns inte att man avstod för att det var dyrt. Tjejerna var sen på bio och såg "I taket lyser stjärnorna". En bra men sorgerlig film, enligt Amanda.

Under kvällen hann jag och Janne redigera ett gäng bilder som nu är inlagda på boendets hemsida. Jag vet inte om vi gör det onödigt krångligt för oss. Det skulle vara kul att se om "proffsen" sitter och beskär och ändrar varje bild eller om det finns lättare sätt. Kan ibland bli sugen på att gå nån nybörjarkurs i ...vad kan det heta, webbdesign? Fast jag skulle nog behöva gå den kursen privat. När det går illa är blir jag nämligen ingen söt foglig elev som nån lärare skulle tycka vore trevligt att ha i ett klassrum. Jag vet inte vad det är men just datorer kan få mig att bli så arg. Jag är nämligen naivt övertygad om att jag är den smarta och datorn den dumma. Å väldigt ofta är han (datorn) väldigt korkad. Han vill inte alls förstå vad jag menar. Kanske skulle vi samarbeta bättre om jag ändrade mig och insåg att det omvända kanske inte är en omöjlighet. Åtminstone ibland. Men vilken mänsklig varelse vill känna sig jämnställd eller tom dummare än den fula fyrkantiga burken som tänker med ettor och nollor? Jag vet inte men jag har inte nått dit än.

Gå jättegärna in på boendet hemsida och hittar Ni några barnsjukdomar (datavirus ni vet!) så hojta görna till. Här eller på sidans gästbok. Vissa saker återstår fortfarande att få ordning på men vi är tacksamma för alla åsikter.

Törnekronan av och IKEA på

Åh, just som jag bestämt mig för att sluta ha tråkigt så dimper en hälsning från IKEA ner på dörrmattan. Ja, inte den stora tunga katalogen. Den kommer ju i augusti. Det vet alla som är någesånär allmänbildade. Utan en lite mindre, tunnare IKEA, Family Live.

Nu ska jag njuta!

Ska jag eller ska jag inte?

Ska jag ta en stor röjning av något av hemmets alla hörn idag? (skulle kunna möblera om i alla köksskåpen)

Ska jag skapa ordning i datorn? Fär skäll ibland över hur rörigt jag har det bland bilder och dokument. (fast jag hittar oftast det jag söker)

Ska jag ta en promenad? ( Det är kallt men skönt efteråt)

Ska jag eller ska jag inte? Och om jag inte ska, vad ska jag då istället?

En sån dag är det idag. Har inte lust med egentligen nått. Men jag vill ändå göra nått. Men vad är nått då?

Vet när tjejerna var små och suckande kunde säga; "Jag har inget att göra".
Tror att jag mer än en gång svarade "det kan va nyttigt att ha tråkigt ibland".
Vilken lögn. För det första är det inte ett dugg nyttigt att ha tråkigt. Vad skulle det finnas för nytta med det?
Ja, det skulle vara att man då kan känna glädje över när det inte är tråkigt längre då. Självklart kan det vara nyttigt eller bra med vissa motgångar för att kanske kunna uppskatta saker bättre och mer än om allt bara flöt på jämt.
Men om den tesen stämmer så skulle det vara mycket som var nyttigt. Nyttigt men väldigt tråkigt!

Nyttigt att ha dåligt med pengar för då kan man bli glad över att kontot fylls på igen. (vilket i och för sig gör mig förbaskat tillfreds)
Nyttigt att vara hungrig för att då blir man glad när man är mätt igen.
Nyttigt att förlora en match för att känna glädje över en vinst senare.
Nyttigt att känna sig ensam för att bli glad över att nån kommer förbi och tar fika.
Fler förslag?

Men nog blir det lite "Jesus på korset" filosofi över det tänket?
Vi plågas först för att sen nå lyckan i paradiset långt senare.

Nää, det är bara att inse att jag är riktigt dålig på att ha tråkigt.
Tänker därför sluta med det nu!

Antingen lever vi nu eller så tar vi på oss törnekronan och njuter först när vi får ta av oss den. Valet är tack och lov vårt eget!

"Får vi baka hos Dig"?

Fick sent ett samtal från Hanna och hennes kamrater i går. Dom ville komma hit och fika. Mitt i natten!
"Ah, alltså vi tänkte bjuda Dig på kladdkaka, kan vi komma och baka hos Dig?"

Jag sa faktiskt nej. Vuxen, tråk poäng till mig! Det hade varit trevligt, det hade det, men det var lite väl sent, tom. för min del. Tror att dom istället åkte till Nyköpings Bro. Men det är väl så dom lever. Jag vet iallafall att när det gäller Hanna så är det en stor längtan efter sommaren som gör sig påmind just nu. Detta blir ett sätt att använda sportlovet , låta det bli  symbol för frihet och kravlöshet. Jag vet att hon gillar att göra galet spontana saker som ett slags uppror mot allt det vardagliga. Kan förstå henne och så länge det inte är nått värre så är det okej. Snart är det vardag igen! Det enda som är lite jobbigt är att jag sover så dåligt när hon är ute och far. Kan inte riktigt slappna av.

"Får jag sova borta?"

Hanna sms:ade nyss och frågade om det var okej att hon sov över hos Tesse.
Hon tar för givet att jag ska säga "självklart" och bara därför svarar jag naturligtvis "Nä".
Hon sms:ar tillbaka "Va" och så håller det på tills hon ringer upp för att få bekräftat att jag skojar.

Har inte det minsta imot att hon stannar i Oppeby. Nu slipper jag gå ut i kylan och värma upp en iskall bil för att hämta henne. Det finns igentligen bara ett skäl att säga att hon inte får sova borta och det är ett egoistiskt sådant. Gillar nämligen att ha henne hos mig.

Nu ska jag lägga ner en stund på hemsidan. Ska redigera nya bilder. Har Ni hört det förut? Förstår om det blir tjatigt men jag blir mer och mer kräsen ju längre vi kommer. Jag kommer väl aldrig bli riktigt nöjd med sidan.

God natt om jag somnar.


Inga skidor...bara tvätt

Så har dagen börjat och till min stora besvikelse var det inga skidor på TV idag. Jag som tänkt stryka framför nån spännande tävling. Får klara mig utan den underhållningen.

Har nyss pratat med Fredrik Sköld och diskuterat lite om boendet. Ikväll ska vi ha ett möte och skissa på olika Paketlösningar. Kul att vi är på G. Hemsidan är nästan, nästan så pass klar så vi kommer börja marknadsföra den på allvar under veckan. Ni som vill tjuvkolla lite kan gå in på sidan redan nu. Vi är amatörer men är nog rätt nöjda trots allt. Lite smågrejer att fixa till och så har vi massor av nya bilder som ska läggas in och göras snyggare.

Nu ska vi käka brunch.
Ha en bra dag


Sportlov

Ja idag har mina tjejer ingen söndags ångest för nu är det lov.
Detta innebär automatiskt att det blir konstig dygnsrytm. Men jag njuter. Samlade ihop "fåren" under kvällen och gjorde jätte god sallad som vi avnjöt, vi tre tjejer och så Janne. Vi satt länge och åt och pratade. Jag älskar det stunder då vi pratar på riktigt. Ni vet när man byter tankar och åsikter och förstår hur den ena eller andra tänker. När tiden finns till eftertanke. När man får möjlighet att lyssna på riktigt och ställa följdfrågan och verkligen vara intresserad av svaret och när den som svarar förstår att svaret är viktigt för att det finns folk som lyssnar. Det är en av de bästa stunderna i mitt liv då jag får ta del av mina tjejers tankar och funderingar.

Måste bara få säga det; Jag har världens bästa barn!

Nu ska modern sova.
God natt alla där ute!


Vi snackar innebandy....

En helg klen på uppdateringa här på bloggen. Men det är väl egentligen sunt då det bevisar att det finns annat att göra än att sitta vid en dator.

Igår lördag var det återigen innebandy i mängd.
Började med att se D2 förlora mot Torshälla och som vanligt är man mest och bäst som expert på läktaren då man har en jävla massa åsikter om vad som borde göras eller inte göras. Jag blir så frustrerad när det inte stämmer för tjejerna. Inte för att jag kräver vinst. Inte för att jag tycker dom borde vara bättre. Inte heller för att jag vill sucka över kassa beslut utan bara för att jag vet vad dom kan och vet att dom vill och glädjs så förbannat med dom när det flyter. Men sådana här matcher blir jag frustrerad av. Dom har i stort sätt allt spel och vinner skotten med massor och ändå går det bara inte. Jag tyckte personligen att det var mycket solo körningar som sällan ledde till något istället för att rulla runt och spela ut Torshälla. Men det är klart hade nån av solo prestationerna lyckats så hade man ju stått där och jublat och inte ifråga satt nånting. Så är det. Experterna sitter alltid på läktaren.

Lider extra med Petra, Onyx utmärkta målvakt. Petra är inte bara duktig utan dessutom jäkligt trevlig. Igår gjorde hon en riktig tabbe vid 0-2 målet som senare skulle visa sig bli avgörande då Onyx inte lyckas göra mer en ett mål. Det är så orättvist att vara målvakt. ETT misstag. Alla andra kan göra tjugo per match som målvakt får man inte göra ett enda.
Vet att Petra tar åt sig och mår skit efteråt. Hoppas verkligen att laget tar hand om denna goa tjej så hon kommer igen, lika galen och glad som annars. För mig är Petra en stor bidragande orsak till D2's framgångar i år. Hon är toppen!

H3 hann jag se första perioden. När jag åkte ledde de våra (slutresultatet blev 9-9) men sen blev jag tvungen att fixa käk till ett gäng hungriga barn för att sen hinna in till H1's match mot Handen. Äntligen en vinst för H1. Jag tyckte det var en underhållande match med för mig mycket klassiskt H1 lir. Snygga mål, fight och glädje igen. Skönt! Vill att killarna avslutar säsongen med flaggan i topp. Inte för någon annans skull än för deras egen. Det är dom värda efter sin fantastiska säsong. Dom har bjudit på så mycket rolig innebandy för oss på läktaren och ska inte behöva gå ut från planen efter match med svansen mellan benen.

Efter H1's match åkte vi hem?
Eller inte...Nä vi åkte till Södertälje och kollade på P92. Amandas pojkvän spelade med dom och jag tyckte det kändes okej att låta henne få se den matchen. Dom är ju så goa med varandra dom där två.

Idag sov vi länge och sen har jag roat mig med tvättstuga. Nu är båda tjejerna iväg och jag ska försöka avsluta det där med tvätten. Sen får det bli kväller. Jag ska dra över till Janne och kräva att jag blir serverad kaffe

Vi får se om jag får låna datorn under kvällen för ytterligare inlägg. Vi har ju bara två och när tjejerna är här så är det av nån konstig anledning sällan nån ledig.

Bara en massa tur!

Fredagen är 13:e blev ingen oturs dag. Inte för mig iallafall. Hoppas Ni andra klarat Er lika bra.

Min kära mor ringde efter att ha läst bloggen och påpekade att dom, min mamma och pappa, tog ut lysning, fredagen den 13:e för nästan 50 år sedan. Ingen otur där inte! Fast i och för sig vet jag inte om det handlar om otur eller tur när det gäller att få ett förhållande att hålla i så många år. Hur somhelst så lever mina föräldrar fortfarande lyckliga sida vid sida.

Dom båda gjorde oss sällskap ikväll på Ramdalen och såg Amandas D3 vinna med 4-3 över Kolpenäs. Jag gillar verkligen att se mina gamla tjejer spela. Till och från såg det  bra ut och Rumpan gjorde en stabil insats i målet. Var super nervös i slutet men det gick alltså vägen.

Efter matchen öppnade jag fritidsgården här hemma. Ni som känner mig vet att det bästa jag vet är när huset invanderas av alla ungdomar och det är fullt runt köksbordet. Ikväll blev vi åtta stycken till sist då Amandas pojkvän och Hannas två kompisar anslöt. En av hennes kompisar, Linus, fick jag träffa för första gången. Han bara flöt in och det kändes som om han varit här hundra gånger. Sen var favoriten, Markus med också. Han och Hanna har hängt ihop sen sjuan och är verkligen bästa bästa vänner. Dom är så härliga och jag har skrattat massor.  Det ända  jag önskar är att jag bodde större och inte hade några grannar att ta hänsyn till.

Nu ska jag krypa ner i sängen eftersom det imorgon är en dag full av innebandy. Först D2 och sen H3 och H1.
Vi ses på Ramdalen eller i Sporthallen. Lycka till nu alla Onyx lag!

Sol-faan!

Visst är det underbart att det är sol idag?
Visst blir det så härligt mycket ljusare och man kan börja tro att det blir nog vår igen!?

MEN det är mindre härligt när jag tittar in i mitt, tror jag, ganska städade vardagsrum och ser först TV och sen fönstren.
Måste bara fråga, vad tänkte gubben gud på när han bestämde att solen inte bara skulle lysa ute utan även inne?
Tänkte han på dom som säljer anti-damm medel och fönsterputs (eller t-röd?) och ville ge dom chansen att tjäna en hacka eller vad?

Sol-faan avslöjar ju allt.
Skönt att det är mörkt om en timme eller två så vi kan tända ljusen igen och glömma dammet på TV.

Fredagen den 13:e

Hörde just och blev påmind om att det är fredagen den 13:e idag och jag som just tyckt att det är en bra dag.

Tror vi på det? Ja, vi kanske inte ska börja tvivla på att det är fredag och inte heller på att det är den 13:e dagen i månaden utan frågan är mer om vi tror på att otursnumret nu ska förpesta hela dagen.

OM det stämmer så borde jag nog inte gå ut idag. Men jag tänker ta chansen. Det kan ju bli riktigt spännande med lite extra krydda i tillvaron. Men vi måste ha koll och rapportera allt som möjligen kan ha med fredagen den 13:e att göra.
Okej? Har Ni redan försovit Er, krockat på väg till jobbet och halkat på en isfläck och nu sitter på akuten så dela gärna med Er. Usch, va hemskt.

Lovar att jag ska återge allt som verkar ha med denna otursdag att göra.

God Morgon Fredag

Idag är en bra dag.
Fredag. Visst är det ett rätt mysigt ord?

Om Ni missat det är Laila Bagge på löpet med en väldigt bar rumpa. Fast hon har iallafall en väldigt snygg sådan så hon kommer kunna ta det. Det hade varit värre om det varit nån annan stjärna i Let´s Dance. Jag säger inga namn...

Jag inser just att jag kanske missar det ikväll också. Amanda ska nämligen stå i mål i D3's match i Ramdalen klockan kvart över sju. Men det är klart att vår Rumpa går före Laila Bagges!

Var det en bra vits eller?

Det blev inte riktigt som jag tänkt...

Knöligare än vad jag trodde med hemsidan. Eller så är vi för trötta i huvudet för att fatta. Förhoppningsvis är det solklart imorgon när jag vaknar. Ska sätta mig en stund nu och se om det klarnar nått.

För övrigt så har Janne fått sin hämnd ikväll. Ni minns när han tå gick av och jag inte kunde låta bli att skratta rått och hjärtligt!? Skulle hjälpa Janne och lägga på hans överkast på hans dubbelsäng. Svängde runt hörnet på sängen och där petar ett vasst hörn ut.




Som Ni ser går  ramen utanför och är större än själva madrasserna så missbedömde jag på nått vis avståndet och slog i knät. Svor en stund och tänkte för mig själv, att nu ler han, Janne. Hur som helst gick det över rätt fort men nu dunkar det i hela knät och det är nästan omöjligt att böjja. Som sagt. Hämnden är ljuv.

Mera hemsids-jobb

Kvällen kommer gå i datans tecken eller snarare hemsidans.
Hoppas få tillräckligt mycket ordning på den ikväll så vi kan börja släppa ut adressen ikväll eller möjligen under morgondagen. Det börjar bli hög tid då vi vill ha massor av bokningar till lägerboendet under våren.

Vi får se hur mycket vi hinner. Hoppas Helena kan ha koll på sin mobil så vi kan konferera den vägen. Hon är omöjlig på så vis att hon oftast inte svarar när man ringer men å andra sidan väldigt bra eftersom hon oftast ringer upp inom några minuter.

Må så gott alla och glöm inte att på lördag är det alla hjärtans-dag. Eller alla köpmäns-dag.
Det beror lite på hur man ser det.

Nu kör vi!!

"Rump & Pump" fick stark VG!

Så där ja. Nu har vi varit hos underbara Ulrika & coola Fredrik. Diabetesteamet i Nyköping som är dom bästa man kan tänka sig. Amandas värden var mycket bra den här gången och vi är nöjda och peppade, både hon och jag.
Fredrik, doktorn gjorde en häftig sorti när vi skilldes åt. Då tog han fram en liten sparkcykel han haft gömd i ett hörn och så drog han iväg som en dåre i korridoren med rocken flaxande. Amanda och jag fnissade förtjust i smyg. Kan ge mig den på att han snott den ur barnens lekrum. Men det kan det vara värt för tänk så glada alla barn ska bli när doktorn kommer farandes och frågar om dom vill låna hans leksak. Ja, han så cool. 

Tänk så fantastisk svensk sjukvård är när allt fungerar och rätt människor hamnat på rätt stolar. Ulrika och Fredrik var dom som vi mötte första gången då vi fick beskedet att Amanda fått diabetes. Det var påsken för snart två år sedan. Dom tog hand om en sjuk ledsen liten tjej och om två chockade och förtvivlade föräldrar. Dom såg till att vi kom till Eskilstuna och att Amanda fick bästa tänkbara akuta hjälp. Sen dess har dom funnits där.
Tycker det är så häftigt att dom varit med från start. Vi har aldrig behövt berätta för nya personer om hur det har varit. Dom vet och dom förstår. Dom är guld värda, båda två! Dessutom har dom ett så mysigt arbetssätt. Ulrika börjar och sen tar Fredrik över besöket. De känns aldrig stressigt utan vara lugnt och trevligt och dom ger iallafall oss skenet av att dom har all tid i världen för just Amanda.

Känner ofta en enorm tacksamhet över all hjälp Amanda får och har fått. Betalar gärna mer i skatt om jag vet att det är till sånt här pengarna går till.

God Morgon

Idag är jag uppe tidigt. Jag har sovit bättre men det är fortfarande morgon.
Anledningen att jag är uppe så tidigt är Amanda.
Vi ska till diabetes-teamet och se att allt är bra med "Rump & Pump".

Vi hörs senare!

Tack Anette för en super kväll!

Har haft en jätte mysig kväll. Mat och bio och så fika på det. Kan det bli bättre?
Ja, det kan det när man dessutom får omge sig av trevliga goa människor.

Vi började som sagt med middag hemma i "tornet". Tycker det är så kul att se hur folk har det hemma. Lägenheten var jätte mysig. Vi hade så trevligt runt middagsbordet med lasangen och med Bertil (Antons pappa) så vi höll på att missa bion.
Filmen, "Australia" var en otroligt vacker film. Jag antar att det var animerat men oavsett så var det så vacker miljö. Fick nästan svindel när "kameran" svepte över höga berg och djupa dalar. Kärleks historien var väntad men tog mindre plats i fillmen än jag förväntat mig. Filmens huvudperson var istället en liten kille som berättade historien för oss. Han var helt fantastisk då han förklarade att han varken var svart eller vit utan ett halvblod. En bruning som inte hörde hemma någonstans. Att filmen var 2,45 lång kändes inte alls! Det är ett gott betyg! Gå och se den!

Efter filmen återvände vi till "tornet" och intog kaffe och kvällsmacka. Onyx pojkarna Lulle och Anton dök upp och förgyllde kvällen ytterligare. Det är ett previlegium att få ta del av ungas tankar och funderingar. Mycket snack och många skratt och klockan blev mycket innan jag avrundade kvällen och tog bilen hem till Oxle.

Summering: Jätte bra film men det vette sjutton om inte det sociala umgänget ändå slog ut biobesöket.
Tack Anette & Co för att Ni gjorde min kväll så glad.

Nu ska Monika sova. Hoppas sova gott inatt då jag hann ordna upp en del huvudbry på förmiddagen idag.

Skänker en extra tanke till världens bästa föräldrar ikväll. Pappa & Mamma, jag älskar Er!


Över eller under 40...eller på gränsen!

Den här var väl bara så underbar!?


Grattis vår Anna!

Idag gratulerar jag Anna på sin födelsedag. Tjejernas kusin och min bästa guddotter.
Grattis gumman!!


Bio kväll

Har sovit så dåligt  några nätter nu. I natt med.
Det är bedrövligt trist. Jag somnar på kvällen men vaknar gång på gång. Är död när jag ska gå upp på morgonen. Undrar vad det beror på.

Nu har jag iallafall vaknat ordentligt och ska försöka hinna med att göra lite nytta innan jag åker och hämtar Anette på jobbet för att vidare inta middag hos henne och sen ska vi gå på bio. Det ska bli kul. Vi ska se "Australia". Ni ska få en rykande färsk recension ikväll.


Tillbaka hemma...

Åh, va jag är frustrerad. Jäkla hemsidor och kodningar.
Blir galen på att jag inte fattar allt. Helst på en gång. Gärna igår. Har inte rätt tålamod.

Ska nu byta glo-skärm. Från datorn till TV. Mästarnas mästare börjar snart och det måste man bara se!

Ut..ut...

Ser snart ut som en fyrkantig burk hela jag.
Efter att ha jobbat vid datorn hela dagen måste jag nu ut på fältet för att bli normal igen. Nu ska vi fota nya bilder från boendet till hemsidan. Från början såg det bra ut men ju mer vi jobbar desto mer kritisk blir man till allt. Så nu måste vi ha nya foton. Sen ska fotona göras iordning i nått nytt foto-bearbetnings-program så det blir nog några timmar till framför den här skärmen.

Hörs senare.

God Middag

Idag är det jobb vid datorn som gäller.
Hur klarade man av allt innan datorer och mail fanns? Jag var verkligen "kärringen mot strömmen" när datorerna började flytta in i allas våra hem. Försöker minnas när vi skaffade vår första dator. Tror det var i mitten eller slutet av 90-talet. Kan det stämma? Jag var iallafall inte glad åt den fula, grå manicken som helt plötsligt skulle ha en naturlig plats. Vad skulle man ha den till? Hur skulle man kunna lära sig att hantera den? Datorer tänker ju med ettor och nollor. Jag vet inte hur det är för Er övriga men nog tänker jag lite mer än så. Hur skulle vi kunna komma överens, datorn och jag?

Nicke älskade datorer redan då och det gick inte att hindra att den första byttes ut mot en bättre, en snabbare, en snyggare osv. Han är grymt duktig. Det är han och jag har länge hävdat att han borde ha ett jobb där han lär andra. Kunde han få mig att fatta så lär han nå de flesta. Båda våra tjejer har med åren blivit riktigt duktiga. Amanda satt vid datorn och tryckte bokstäver nästan innan hon kunde prata.

Jag vet inte hur det gick till. Helt omöjligt att förstå med tanke på min inställning till den nya tekniken men idag vet jag faktiskt inte hur jag skulle kunna fungera utan denna underbara lilla burk. All information som man söker och hittar och all kontakt man har med omvärlden. Skulle klara mig utmärkt utan TV men datorn skulle jag verkligen sakna om jag inte ägde en.

Ska nu jobba vidare med boendets hemsida. "Kärringen mor strömmen"  har förvandlats till bara "kärringen"!


Mätt & Lätt

Har tryckt i mig årets första semla. Kanske blir det årets sista. Den var god men det räcker liksom med en.

Har dessutom vunnit över Janne på kort. Två raka segrar...Lätt!

God natt på Er.
Hörs imorgon.

Innebandy på TV

Tur att det sänds lite innebandy på TV så här på måndagkvällen.
Balrog-Storvreta står för underhållningen. Håller på Storvreta.

Anette, Du hade rätt. Det räckte inte med att hälla ut Ajax. Testade att ta fram trasa och dammsugaren också.
Men inte heller dom gjorde nått av sig själva utan jag var tvungen att bära och dra runt dom för att det skulle bli nån skillnad. Nu börjar det dock bli riktigt trevligt här hemma igen!

Spioner på bloggen?

Är det så att vi har spioner på bloggen?
Såg just att nån gör reklam på min blogg och vill att jag eller Ni ska handla ljusstakar på Tradera.
Är det så att nån såg mitt inlägg om ljusstakar igår kväll och vips så försöker dom få mig att köpa ännu fler?
Scannar dom av rubrikerna och sen har dom en sökmotor på Blogg.se som skapar automatiska reklam länkar?
Det här måste jag gå till botten med!

Papper till behövande...

Håller på att skapa ordning i kaoset.
Rensar bland papper och kastar och sorterar. Varför sparar man på allt som kommer i brevlådan? Varför kastar man det inte på en gång? Tror man att man ska användning av det nån gång och i sådana fall till vad?

Födelsedagsbarn!

Idag Grattar vi två av mina favorit-killar på sina respektive födelsedagar.

Grattis Felix på 15 års dagen och Grattis Markus på 16 års dagen.
Käka mycket tårta och se till att alla omkring Er ser till att Era dagar blir bra.

Påfylld med energi

Nyss hemkommen från en trevlig förmiddag med världens bästa Malin. Alltid lika trevligt oavsett hur livet för övrigt kan te sig.  Satt tom ute en stund innan det blev för kallt.

Nu ska jag ta och hälla ut lite ajax i lägenheten så det luktar nystädat. Tror Ni det funkar?

God natt

Nu så ska Monika krypa ner i sängen.
Det har varit en lång dag och jag är trött. Har slitit lite med hemsidan till lägerboendet ikväll också. Det är bästa sömnpillret. Inte för att det är tråkigt utan för att det är mycket trix och tänk för oss amatörer.

Har dessutom snackat med världens bästa Malin i telefon en stund. Imorgon ska jag åka in till henne och tillsammans löser vi alla världens problem. Nån måste ju ta sig den uppgiften liksom. Han Obama verkar lite seg i starten.


Vas eller ljusstake

Dagen har varit låång. Hanna och jag har varit i Flen och på Lger 157. Måste säga att det var över förväntan. Hade inga höga tankar utan trodde det skulle vara ett riktigt "lager". Men faktum var att det var riktigt trevligt och massor av kläder. Hanna gick ju i spinn naturligtvis. Hon fick med sig lite plagg hem och verkade nöjd. Det bästa med dagen var nog ändå att få rå om henne en dag och att hinna prata med den unga damen i lugn och ro.

Mitt emot kläd lagret låg en liten heminredningsaffär.
-Ska vi koll, fragade Hanna.
-Japp, vi måste det. Men se till att jag inte handlar några ljuslycktor eller ljusstakar, svarade jag. (har en förkärlek till ljus och hittar alltid nya fina roliga stakar och behöver verkligen inga fler!)

Kom ut från affären med en påse innehållande två...Ja just det ljusstakar.
-Men du skulle ju inte handla några, sa Hanna.
-Nää, sa jag oskyldigt. Det här egentligen vasar. Att man sen kan använda dom till ljusstakar också är ju inte mitt fel.






Tänk så det kan bli. Men jag är glad!





Russin-disco & Hemsidor

Ja, jag lever!

Kvällen igår tillbringades på Pumpen. Mats Bergmans spelade upp till dans.
Jobbade ihop med flera ur Onyx damlag och det är såå mysigt att få rå om dom lite. Höra hur dom har det, veta hur dom tänker. Bryr mig ruskigt mycket om de där gänget.

Själva jobbet i garderoben på Pumpen var lätt och trevligt. Stod mellan varven och studerade det sociala spel som försegick där ute på och runt dansgolvet. Vilken uppgift alla män har som ska se till att alla tjejer, damer får dansa under kvällen. Man får tycka vad man vill om själva dansmusiken men nog fyller det hela en viktig roll för många både ensamma och par.

Själv fick jag nästan för mig att bjuda upp till en hambo när Mats och grabbarna drog igång. Dansade faktiskt massor som liten då mina kära föräldrar ofta var på dans. Tror att det är som att cykla. Har man en gång lärt sig kan man bara även om det var 30 år sen sist. Men jag fegade ur....

Idag har vi kollat lite innebandy i Ramdalen. Markus P93 vann med 4-1. Härligt!
Kvällen har jag och Janne tillbringat hos Helena. Mycket trevlig kväll. Vi har  snickrat, snackat och petat med lägerboendets hemsida. Det kommer bli bra. Detta har gjort att jag inte sett en minut av Melodifestivalen och med tanke på dom rapporter jag fått från Nicke under kvällen ,missade jag inget. Tycker dessutom att det är mycket trevligare att umgås med goa vänner än att glo på TV om jag har chansen att välja.

Nu ska jag sova för att imorgon åka till Flen. Hanna och jag ska besöka Hannas gudmor med familj. Vi ska också hinna förbi det där Lager 56 (heter det så?) i Hälleforsnäs.

Vi hörs imorgon!

Fredag utan Let's Dance!

Ikväll får Let's Dance klar sig utan mig.
Ni kan ringa fyra gånger på Morgan och sen en gång på Niclas Wahlgren, oavsett hur det går för dom, så är jag nöjd sen.

Nu ska fredagens middag intas och sen bär det av ut i skogen. Ut till landet, den mörka skogen, björnarna och till mogendansen eller som nån sa; "russindiscot". Ska bli intressant att se hur många som verkligen tar sig dit ut en fredag för att dansa när dom skulle kunna sitta hemma och mysa framför TV:n.

Vi hörs säkert i natt så ska Ni få rapport!

Inte bara lappad utan även listad!

I fredags skrev jag ett inlägg och raljerade över att jag skulle lappa bilar.

I lördags fick jag, som straff, en P-bot på 500 spänn. Det var fullt på alla parkeringsplatser på hela Rosvalla och jag ställde mig längst bort, på en gräsplätt bredvid grusvägen. Stod inte i vägen för någon men då kom en vän av ordning och skulle visa sin makt. Hm! Ska maila parkeringsbolaget och svära lite över hur man jobbar på det där stället. Till saken var att även Nicke fick böter.

Hur som helst är jag nu inte bara lappad utan även listad. Inte på Gert's inne eller ute lista utan på Martins Topplista. Har tilldelats en hedrande tredjeplats som vi Onyxmorsor delar på. I motiveringen nämns att vi har koll på varje knodd i Onyxdress. Det är nästan sant och dessvärre eller dessbättre beroende på hur man ser de, så har vi nog skaplig koll även på dom som som växt ur knodd-stadiet. Nämligen på seniorerna i klubben. Å andra sidan så kanske även dom behöver lite extra morsor på läktaren ibland.


Mogendans...

Så där ja! Trots ett jäkla väder, slask snö och gegga har jag nu kört Hanna till skolan. Hon kom  säkert för sent och det är ett skit att skiljas när båda är stressade och trötta. Men, men. Har städat trappen också. (i mitt hus delar vi trappstädningen och tar en liten del var femte vecka.)  Har pillat i mig lite frukost också.

Funderar nu över om jag ska städa lägenhet eller decka i soffan med en tidning. Har inte bestämt mig än.

Ikväll bär det av till Buskhyttan för jobb på Pumpen. Det är visst dans där ute i skogen. Det är damlaget i Onyx som sköter garderob och parkering på dessa fredagsdanser. Hanna skulle ha jobbat ikväll men hade annat för sig så jag erbjöd mig att ta hennes pass då ingen annan ville byta. Ibland är jag nästan snuskigt snäll!!

Mickel och trix!

Ikväll har vi firat lilla mor med god mat och kladdkaka i Brandkärr.
Trevligt och mysigt!

Hanna har pluggat sen vi kom hem så jag tittade förbi Janne och tog en kaffe. Hamnade vid datorn och meckade vidare på Lägerboendet's hemsida. Jag gillar verkligen sånt mickel men samtidigt så blir jag ganska fort irriterad och frustrerad då det inte blir som jag vill. Men jag tror att vi nu är på rätt väg.

Imorgon flyttar Hanna till världens bästa Nicke. Tror aldrig jag kommer vänja mig riktigt vid att inte alltid få ha mina bästa omkring mig! Nu ska jag krypa under täcket och hoppas somna fort.

Nattis!

A-kasse snubben förgyllde förmiddagen!

Idag fick jag äntligen tag på a-kassan och jag var snäll. Hör och häpna, mannen i andra änden var så trevlig så jag önskade honom till och med "trevlig helg" då vi avslutade samtalet. Var så väluppfostrad!

Det kan i och för sig ha att göra med att han talde om att jag uppfyllde "arbetsvillkoren", dvs att jag har jobbat ihop till en ny period vilket gör det möjligt för mig att fortsätta stämpla och tacka ja till de jobb jag får. Så skönt!

Nu är nytt datum bokat för Anetts och mitt biobesök bokat. Nu ska vi bara se till så att tanterna håller sig pigga och krya. Det gick ju så där sist då vi båda hunnit varit riktigt sjuka en sväng.

Ett trött....

sista inlägg för dagen.
Ögonlocken blev plötsligt blytunga efter att Hanna och jag smällt i oss en massa fet, äcklig mat.
Nu sover hon och jag är på väg.

Imorgon ska vi till lilla mamma och gratta henne på födelsedagen som egentligen ägde rum för en vecka sen. Men då var alla lite för sjuka för att orka så nu tar vi nya tag.

Glöm inte att hålla ut armarna när Ni spolar!

Måste läsas....

Har just läst ett blogginlägg som jag skulle kunna sortera in under kategorin "Klart läsvärt".

Alla Ni som normalt sätt inte följer Martin Sunderbergs (jo det kan finnas en å annan Martin) blogg MÅSTE läsa dagen inlägg. En riktig höjdare som förklarar så mycket, så pedagogiskt , så fyndigt och med en finess så tom de värsta gnällspikarna borde förstå. Idag är Martin kung!

Jobba...jobba...joooobba.....

Hemma efter att ha jobbat från lunch till stängning. Helt klart skönt att göra lite nytta. Det är bara det att det är så lugnt så klockan nästan står stilla mellan varven. Tur att man har trevliga jobbarkompisar då. Vet inte vad det beror på att ingen verkar vilja handla några skor men enligt Nicke är det "typiskt februari" och han borde ju veta efter alla år på Mekonomen.

Nu har Amanda flyttat till Arnö igen. Hanna och jag ska käka mysmiddag ikväll då hon via sms meddelat att hon har en "arg på alla dag". Vi är så lika Hanna och jag. Jag har också sådana där dagar ibland. Kan det vara hormonellt??!!  

Uppvaknande

Vaknar av att Hanna stänger min sovrumsdörr. (av omtanke naturligtvis) Sen hör jag ordväxlingen mellan systrarna. Tror det handlade om Amanda återigen lånat kläder av sin syster.

Är efter detta för hungrig för att somna om.

Har nu ätit frukost. Kan man få sova en timme til nu?

Grattis Amanda!

Nu ska jag krypa ner i sängen. Ska jobba imorgon och inte ens tänka tanken att läsa nått i natt.

Men först ska jag passa på att
Gratulera världens bästa Amanda Ekman på sin 25-års dag!
(eftersom klockan nu är över tolv)



Kommer alltid vara grymt tacksam över vad den tjejen gjort för oss då hon under flera år var tränare, vän och förebild för Hanna och övriga tjejer i dåvarande Onyx F91 lag. Du är toppen Amanda!!!


Energi-åtgång

Tvätten är avklarad. För den här gången.

Har varit låg halva kvällen pga saker som är dumt att lägga energi på. Tänk att man gör så gång på gång. Blir arg och ledsen för saker som i det hela stora inte spelar någon roll eller som man ändå inte kan göra nått åt. Skriver man för visst är det väl fler som gör så? Om inte, så ljug, så blir jag lite glad!

Hur som helst har jag pratat ett par timmar i telefon ikväll och tror att det känns lite bättre nu.

Mästarnas Mästare är ett hett debatterat ämne på några bloggar. SVT hade lyssnat lite grann på min kritik och ikväll visade man två filmsnuttar så även om det tidigt gick att förstå vilka som skulle mötas i duellen så visste man iallafall inte vem som skulle få åka hem. Tyvärr blev det en av mina favoriter, nallebjörnen, Ara.



Nya kategorier

Funderar ibland på om jag ska lägga till några nya kategorier här på bloggen.

Men då ska jag ju kunna fylla dom med just inlägg som rör ämnet.
En kategori som utan tvekan skulle fyllas tämligen snabbt är "Tvättstugan".
Har nämligen den idag. Igen! Frågan är bara hur man skriver intressanta, läsvärda inlägg om den vecka ut och vecka in!?

En enkät kräver svar

Ja, nu kan det tyckas att jag blir lite tjatig men det blir ändå ett inlägg till om boken jag läste (ut) i natt.
Råkade nämligen snubbla in på han-som-sabbade-natten's hemsida. Där fann jag en enkät som jag naturligtvis måste svara på.

1) Vad heter boken du läser just nu?
"Bekantas bekanta" av Mats Strandberg

2) Hur långt har du kommit?
Utläst, så när som på den fristående bonus novellen.

3) Beskriv boken med tre ord.
Camilla, Daniel och Lilly
(De tre orden, karaktärerna som ger alla de männskliga egenskaperna och personlighetsdragen en kropp, en yta att vistas i )
Kärlek (i kvadrat med och utan livet som insats)
Viktig (om att vara viktig, att verka viktig och om att duga och där man trots allt till sist bara står ansvarig inför sig själv)

4) På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
4,8
En bok som likt livet, gör en glad trots allt det sorgerliga!


En bra bok

Japp. Det blev precis som jag misstänkte.
Mats Strandbergs bok "Bekantas bekanta"  var så bra så det var omöjligt att sluta läsa den. Dvs det var omöjligt tills det oundvikliga slutet kom och det inte fanns mer att läsa. Så i natt läste jag ut boken jag påbörjade igår!
Så ska en bra bok vara!

Tack för att Du förstörde min nattsömn Mats!


Nu så...

..... har restaurangen stängt och taxin är inställd i garaget.
Barnen är alltså hämtade, matade och nattade. Nu är det lugnt och ganska skönt.
Ensam får jag nu varva ner en stund innan sängen väntar.

Imorgon ska jag visa lägerboendet för några som är intresserade av att boka under SM i april. Ska dessutom försöka få tag på a-kassan och diskutera framtiden med denna instans. Det är alltid lika intressant och jag är alltid förbannad redan innan jag lyft luren. Sjukt, hur vissa saker påverkar mig.

Nu ska jag tassa runt och läsa lite bloggar innan jag släcker lampan.
Sov gott!

Översköljd och bränd tröja

Man ska inte göra sig till. Fortsatte på den matlagning som Hanna påbörjat men inte avslutat då hennes mobil ringde.

Spädde ut såsen sen i lördags med lite mjölk i en kastrull på spisen innan den tillsammans med pastan åkte upp och in i micron. Jag har stuvat in micron i ett av kökets överskåp för att den inte ska ta plats på nån bänk. Alltså ska tallriken upp och in i micron. Eftersom jag är kort så ska tallriken över huvudet och det krävs att man håller den rakt för att maten inte ska glida av.

I det här fallet råkade jag vinkla den en liten aning varpå jag helt plötsligt hade en stor blaffa sås över min kofta.
-Men åh, stönar jag.
Tar av mig koftan för att torka bort det västa innan tröjan åker i tvättkorgen.
Lägger koftan lite snyggt på spishällen, där en av platttorna nyss varit på och bänner nästan hål i plagget.
-Men åh, suckar jag igen.
Högt, så att Hanna ska fatta att nu får hon ta hand om sin mat själv.

Så nu är min kofta är nerkladdad och bränd. Det luktar bränt garn i hela lägenheten men Hanna har fått mat.
Bra Monika! Bra!


Ny bok

Lyxade till med att handla en ny bok i fredags. Mats Strandbergs "Bekantas bekanta".



Det finns alltid en risk när jag påbörjar en ny bok. Är den tillräckligt bra så blir jag som uppslukad av den och det kan finnas risk för att allt annat får vara. Jag fungerar så. Jag läser sällan några sidor varje kväll och är nöjd med det. Inte om boken är bra! Då läser jag den från pärm till pärm.

Brukar säga att en bok ska vara så bra så man vill ha den med i bilen. Om det blir rött ljus så kan man vilja supa i sig några rader medans man inväntar grönt.

Så nu får vi se om Strandbergs bok håller måttet.
Förstod för övrigt att jag håller på att bli gammal då jag greppade boken i affären och trodde att författaren Strandberg var sport journalisten Standberg. Ni vet han från radiosporten som kommenterat tennis och pingis i hundra år.
Hade ingen aning om att det fötts en ny Mats Strandberg 1976.

Mästarnas mästare

Ni har väl sett Mästarnas mästare på SVT på tisdagar?
Ett program i min smak där vi får lära känna landets genom tiderna största idrottsstjärnor både genom den tävling som programmet bygger på men också genom filmklipp från deras olika karriärer. En sportnörd som jag njuter i fulla drag.

Tobbe, H3's tränare, skrev för någon vecka sen ett blogginlägg om just det här och påstod att SVT är en mästare på att göra sådana här program. Lovade genast att ge replik på detta inlägg. Jag måste ju tycka om allt, hur oviktigt eller viktigt det än kan anses vara.

Frågan handlar alltså inte om programmet är bra eller inte. Där är Tobbe och jag helt överens. Det är ett bra underhållningsprogram. Men gör SVT det verkligen så bra? Har man inte missat något för att behålla spänningen vid liv?



I varje program visar man alltså en filmsnutt från en av de tävlandes karriärer. Till det hela hör också att varje program avslutas med en uppgörelse mellan två av de tävlande. I ett av programmen gjorde Peja Lindholm och Ara Abrahamian upp i duellen. Den film vi fått se är på Peja men inte nån på Ara. Alltså fattar man som tittare redan innan duellen att Peja åker ut. Samma sak sist då Erica Johansson och  Anders Gärderud gjorde upp i slutet. Anders häcklopp visades men inget från Ericas längdhopp. Alltså förstod den uppmärksamma tittaren att Anders skulle åka ut.
Förhoppningsvis så löser man detta fenomen ju längre in i serien man kommer men än så länge tycker jag just den delen är dåligt gjord.

Så Tobbe! Upp till bevis. Förklara gärna för mig hur SVT tänkt och visa gärna att jag har fel så ska jag genst ta tillbaka kritiken mot SVT.

Dålig uppdatering-Skärpning

Bloggen har fått vila i helgen. Det har varit så mycket så jag har vare sig hunnit eller haft nån större lust.

Lördagen tillbringades i Rosvalla och på kvällen käkade vi Tacos och sen somande både jag och Amanda halv tolv. Halv tolv på en lördag! Hanna kom hem sent och igår söndag sov vi bort halva dagen. Hann dock baka och trixa lite med diverse hemsidor.

En kort resumé över helgen!

Roligt: Rosvalla försäljningen gick bra. Förena nytta med nöje. Jobba samtidigt som man umgås och hinner prata med flera av de galningar i klubben som viker en ledig lördag för vårt Onyx.

Knöligt: Hemsidor som inte gör som jag vill utan lever sitt eget liv i en HTML värld.

Vinster: Onyx H6, H3 , D2 och D3 tog nya vinster. H6 är det enda seniorlag som fortfarande har möjlighet att vinna sin serie. Glad för att Tobbe och grabbarna kämpar på med flaggan i topp. D2 gjorde vad man skulle. D3 slog serieledarna vilket alltid är lite extra kul.

Förluster: Onyx H1 lag förlorade igen. Jag tycker fortfarande att dom gjort en bra säsong men någonstans gick nått fel. Gick det för lätt i början?

Bikarbonat: Skulle det enligt receptet vara i en av kakorna jag bakade. Ringde mamma och kollade om man kunde byta ut det mot bakpulver. Frågan är nu ändå om frånvaron av bikarbonat är orsaken till att den mjuka kakan blev trist lik en limpa som man vill ha smör på.

Tråkigaste: Fick 500 spänn i böter då jag parkerat på en grässträng långt ifrån Rosvalla hallen då parkeringen var proppfull. Jag stod inte i vägen för någon, det fanns inga parkeingsplatser och jag skulle ju jobba. Hur tänker dom??

Mysigast: Att mina döttrar var hemma hela söndagen och gick omkring och bara var fula hela dagen.
Det är att vara ledig!

Konstigaste: Har inte sett en enda innebandymatch i helgen.


RSS 2.0