Mor, lilla mor!

Idag firar vi alla fantastiska Mammor.
Fira Era Ni. Dom är säkert bra. Jag ska fira min och hon är den bästa!

Grattis på Mors Dag Lilla mamma!

God natt alla hjältar

En lång dag är slut. Den har varit kanon bra. Men nu sen jag kom hem bankar skallen igen. Ses imorgon.


På tur

Idag ska vi iväg på tur. På tur ut i vårt vackra land. Det ska inhandlas både kläder och presenter. Det är iallafall målet. Ska för egen del försöka att inte handla några ljusstakar. Må tro att jag lyckas?!

Mustaschkampen


På företaget StegoPlast har grabbarna engagerat sig i kampen mot prostatacancer. Under maj månad har sju stycken av de anställda odlat sina mustascher. Allt efter var och ens egen förmåga. En del med mer och andra med mindre hår.

Nu är det dags för Er kära bloggare att "gissa muschen". Para ihop rätt namn med rätt håriga överläpp. Deltagarna är Janne, Nicke, Tony, Mario, Jansson, Johnny, Wärme. Para nu ihop rätt namn med rätt bokstav. Rätt svar presenteras söndag kväll. Deltagarna själva får naturligtvis inte delta i tävlingen utan bara bidra med glada tillrop och möjligen en eller annan ledtråd.

Lycka till!!!


 
A


B


C


D


E


F


G

Däckar igen!

Det går faan inte ens att sitta uppe i dagsljus.

Migrän- igen

Nu har jag haft migrän med synbortfall tre dagar i rad. Jag är skit trött på det!
Idag har jag inte ens kunnat bita ihop. Tabletterna hjälper bara om jag ligger blixt stilla i mörkt rum. Har legat flera timmar och först nu börjar det släppa av lite.

Skulle ha åkt med Amanda upp till sjukan. Har kontaktat Nicke och tack och lov kan han följa med henne istället. Törs inte köra bil när jag inte tycker mig se ordentligt.

Fredag hela dan...

Fredag morgon. Mm, smakar gott i munnen.
Ska åka ner och checka ut våra gäster om en stund. Sen blir det en sväng till arnö med Hannas prylar. Lite pyssel hemma och i eftermiddag ska vi upp till diabeteteamet igen. Grunkan Amanda haft kopplad till sig de senaste dagarna ska laddas ur och läsas av. Denna fantastiska teknik.

Mera ljus

Gästerna är incheckade. Hanna har blivit klippt. Hennes resa är betald. Mat är lagad och uppäten.
Det får duga för idag.

Ja just det. Handlade nya ljuslyktor idag. Trots förbud. Skyller på att dom här hänger och därför var okej att köpa, förbudet till trots.

Studenten närmar sig

Många studenter är det i år. Fler än vanligt? Ja, iallafall sådana som är viktiga för mig.
Hur ska jag hinna med att krama på alla fina? Det kommer krävas planering. En detaljerad sådan. Tror dock att dom flesta dansar ut från samma skola. Jag gillar skolavslutningar. Det är nått visst med den dagen. Skulle kunna gå ner på vallarna bara för att få se alla söta barn i sina fina kläder, flaggorna och sången. Det finns ingen annan dag på året som är så vacker i vår lilla stad. Det finns heller ingen dag som vädret är så viktigt som just denna.

Snälla, snälla....SMHI, Gud eller vem som nu tänker ta befälet. Se till att ge alla fina ungar uppehåll och sol.

Kan man försäkra sig mot allt?

Gårdagens kväll blev lite fix och trix. Lite umgänge och lite fika. Avslutade kvällen med tokmigrän. Men idag är det bättre.

Ska fixa lite med boendet inför incheckning ikväll och sen ska jag in till Nyköping. Möta upp Hanna för besök på Resia. Vi ska betala resan och som den jobbiga morsa jag är så ska jag med och kolla vad dom egentligen beställt. På  bokningen fanns en reseförsäkring med men den har tydligen försvunnit på vägen. Hanna ska ha reseförsäkring och alla andra försäkringar som finns att tillgå. Allt ifrån "Jag missade flyget -försäkring", "Jag tappade bort mobilen-försäkring", "Jag har inga pengar- försäkring". "Jag var ute igår- försäkring." Rubbet!

Kommer vara kronisk orolig den där veckan när hon befinner sig låångt bort och jag inte har en chans att varken ha kontroll på henne eller hjälpa henne när det kör ihop sig. Får jag inte migrän under den veckan så kan vi nog konstatera att det växt bort.

Hysterisk mamma!? Jag?
-Mmmm.

Grattis alla Ingeborg!

Idag har vi namnsdag. Jag, tjejerna, min mamma och båda storasystrarna. Hade min mormor funnits kvar i livet hade även hon firat "Ingeborg", idag.

Jag tyckte det var jobbigt att ha Ingeborg som andra namn när jag var liten. Elaka barn sa "Ingeborg-fingerborg" och det var inte så att jag talade om vad jag hette om jag inte var tvungen. Men tiderna förändras. Hanna fullständigt älskar sitt andra namn. Hon har alltid tyckt det är ascolt och ska tatuera in det på sin kropp så fort hon blir myndig. Funderar på att göra det samma. Släktnamn med en historia, det är riktigt häftigt.


Idioter borde inte ha körkort!

Upprörd, förbannad och samtidigt jävligt tacksam.
Jo, det är så det känns när en idiot till bilist kört om Andreas på moppe, heldragna linjer till trots. Gubben får möte och kastar sig in, troligen glömde han bort kärran som han hade kopplat till bilen och tydligen glömde han bort att det fanns fler på vägen ,än han, också.

Moppen måste in till verkstaden. Igen! Trots det blir man bara väldigt tacksam över att Andreas själv bara fick några skrapsår. Hoppas det blir jäkligt dyrt för den där bilisten!


Rastlös

Åh vad jag blev rastlös nu.
Nu har nästan hela dagen gått och jag tycker inte jag gjort nått kul alls. Nu får det blir ändring. Måste ut, iväg, göra nått. Hm! Ska åka och våldgästa någon. Måste få in nått nytt kul i huvudet. De dammar igen där snart!

Det finns alltid saker att fira...

...och har man inget att fira kan man alltid skylla på att man behöver tröstas. På så vis finns det alltid en anledning att sätta guldkant på tillvaron. En härlig livsfilosofi!

Imorgon har ett stort gäng namnsdag. Undrar hur det ska firas?
På söndag är det Lilla mors dag! Fick en jätte fin present av min yngsta dotter i morse innan hon åkte. Hon är fin hon!

Planering

Amanda har åkt till sin pappa idag. Hanna & jag har nyss avlutat frukost/lunchen. Hon är på väg mot stan. Själv trixar jag vid datorn. Bokar upp tider för när jag ska ta hand om gäster på boendet och skriver in allt i kalendern. Det är mycket nu. En massa saker inför skolavslutningar och annat. Måste planera så jag inte glömmer nått viktigt.



Som en kräfta-typ

Efter gårdagens solande, grillande och stekande gör det inte ett dugg att det INTE är sol idag. Jag behöver vila. Enligt säkra källor (sms från Malin) ser vi båda ut som citat; "Djävla kräftor".  Men mysigt hade vi det. Mår alltid lika bra med denna människa. Malin är som syre och fyller alltid på det ibland sinande kraft förådet.

Skydd var det ja!

Ja. Kan svara själv. Det hade behövts nån slags kräm med solskyddsfaktor på klipporna idag. Efter fyra timmars lapande har jag nu bränt mig. Ganska mycket  så nu är väl sommaren här då.

Solkräm, kan det behövas idag?

Malle väckte mig idag.
-Ses vi på klipporna? Igår tvättade du bort dagen. Nu måste vi ut!
Jajamensann!
Nu åker vi ut och leker sälar på klipporna. Solen skiner och det gäller att ta tillvara på dagarna. Om några veckor börjar jag ju jobba. Nu ska jag koka kaffe och packa boken och filten. Sen drar jag!


Bra kväll

En bra dag är slut. Äntligen har tjejerna kommit i säng. Dom var helt galna ett tag här innan lugnet la sig. Ibland undrar man var man hamnat någonstans. Phu!

För övrigt har kvällen varit trevlig. Fikat i Isaksdal med Helen och Chrille.

På eftermiddagen var Amanda och jag uppe på diabetesteamet och hämtade ytterligare en dosa som trådlöst funkar ihop med en sak om nu sitter på Amandas mage. Den lilla sensorn på magen stacks in med en nål som gick att jämföra med en stoppnål i storlek. Tre gånger var Ulrika tvungen att sticka henne. Amanda var grymt tapper. Tror inte jag själv fixat det lika bra. Hon är en hjälte den lilla tjejen.


Hysteriska arga pjke- Gå in!

Jag tycker väldigt mycket om små och mindre sorters människor. Såvida dom är bra och trevliga. Ungefär samma sak med vuxna, stora människor alltså. Men just nu tror jag ska gå ut och ta tag i den unge som nu oavbrutet vrålat i tre kvart ute på gården. Måhända är han ledsen, måhända är han arg och det är säkert jätte bra att han få ut alla sina känslor. Men måste han få det här? Utanför min öppna dörr?

Ta in ungen och låt honom vråla inomhus om han nu måste.

Tvättstugan

Idag roar jag mig. På hög nivå. Med pyssel här hemma. Längtar hela tiden efter att få sätta tändera i boken jag håller på med men stålsätter mig. Inte läsa och låta tiden försvinna. Inte förens tvätten och allt annat är under kontroll.

Nu drar Hanna till skolan. Med en något piggare min än hon hade igår kväll efter två nattpass. Amanda drog för ett par timmar sedan. I eftermiddag ska hon och jag upp till diabetesteamet och hämta nån ny grunka som hon ska låna tills på fredag. En dosa som läser av hennes blodsocker hela tiden automatiskt utan att hon behöver sticka sig.
Lite spännande!


Grönbete

Vad jag tänker väder den här tiden på året. Är det möjligen ett tecken på att jag är riktigt svensk? Det är helt sjukt vad det påverkar ens humör och ens lust att göra saker.

Läste lite bloggar igår innan jag somnade igår. Jag tror att i stort sätt samtliga beskrev helger med tema sol, grillning, uteaktiviteter och underbart sena nätter. Jag verkar inte vara själv om att njuta nu när Sverige visar upp sig från sin bästa sida. Det verkar som om alla nordbor längtat sig halvt fördärvade efter just detta. Ljuset, solen och värmen. Tror att det är många som är trötta efter helgen. Sömnen blir lidande men själen mår förhoppningsvis dessto bättre.


Regn, hagel & solsken

Vädret var så där jag skrev jag innan vi drog ut till Femöre förut idag. Väl där kom först en skur och sen en till. Den sista var av sorten hällregn, på gräns till hagel. Vi drog till bilarna riktigt blöta. Jag blev sur för jag hade tänkt mig en skön lååång dag vid vattnet.

Åkte hem och bytte om till torra kläder och sen drog vi in till Malin och fortsatte vårt avbrutna fikande vid hennes köksbord istället för vid vattnet. Det funkade! Vi blev kvar där tills det blev kväll. Riktigt trevligt, som vanligt, och jag hann träffa Pontus & Felix lite också. Dom är så fina hennes killar. Tänk att jag satt på BB och höll i Pontus hans första kväll på jorden. Vägrade släppa honom. Han var så långt den finaste lilla babyn som jag någonsin sett. Nio månader senare föddes Hanna!!

En skön helg är slut och nu blir det lite vardag igen. Måndag imorgon med tvättstugan som första uppdrag. Önskar att det var helg jämt. Känns som om både barnen och jag redan tagit sommarlov. DEt är lite hipp som happ med allt och vi trivs.

Ut, ut, ut

Matsäcken är packad. Vädret är så där. Men ute vid vattnet är det alltid bättre så vi åker ut ändå och hoppas på det bästa.
Tänker inte sitta inne en sådan här dag. Har en del att fixa med här hemma men om jag inte misstar mig så lär det finnas kvar när jag kommer hem.

Galet bra dag

Åh, vilken underbar dag det varit.
Amanda och jag började med lite affärer, fortsatte till Bron och åt middag där. Hanna kom till ÖB efter avslutat jobbpass. Hon var galet trött men på ett vansinnigt bra humör. Likt en smått berusad person genomled hon eftermiddagen med återkommande skrattanfall med eller åt sin lillasyster. Oftast när de där båda är så där tokigt skrattiga kan jag inte låta bli att hänga på. Man kan inte vara vuxet tråkig och det är inte ens nån ide att försöka styra upp någonting. Dom vägade gå ur affärer om dom inte fick godis dom fått som små, och färden avslutades med att Hanna vägrade att gå ifrån bilen och in utan helt enkelt la sig på parkeringen i ytterligare ett hysteriskt skrattanfall. Hon var lite trött!!!!

Väl hemma, bytte vi kläder och sen ut till Femöre med Janne, Andreas,  Malin & hunden Hugo. Det är så här helger & ledighet ska vara.

Vägrade nästan att åka hem när vi legat på klipporna i flera timmar. Jag borde bo vid vattnet, på landet. Att kliva in i en lägenhet en underbart vacker vårkväll (även om klockan var nio) är för mig som att bli intvingad i en cell vid en påhittad läggningstid. Men efter att sällskapet lovat mig att jag får åka ut imorgon igen så gick jag motvilligt med på att åka därifrån.

Sen vi kom hem har jag hunnit fixa mat och så har vi spelat en vända kort. Hanna droppade dock i säng tidigt eftersom hon har ytterligare ett jobbpass i natt.

Nu ska jag sova!
Tack alla bästa för en underbart härlig dag!

Hugo posar på Femöre

Hugo poserar ute på Femöre. Undrar Ni varför det bara är han på bild så beror det på att vi andra mest såg ut som sälar där vi låg och vråkte oss på klipporna. 











Våren är på G

Vi fick en jätte mysig kväll på Arnö igår. Vi satt ute med tända ljus, "gröna faran" och mys. Såå underbart att kunna sitta ute även om vi behövde ha filtar och infravärme för att inte frysa. Äntligen börjar det bli vår på riktigt. Att dessutom få ha våra knäppa barn, som jag allt mer förstår håller på att bli vuxna, som sällskap en fredagskväll var skönt. Även om jag förstår att dom är på väg att bli vuxna. Skrämmande fort går det nu! Kan man ge dom sådana där piller som Pippi, Tommy & Annika käkade. Vad hette dom? Ni vet dom som skulle göra att dom inte "bliva stur"?

Hanna & jag gick upp tre inatt och åkte till Skavsta. Det började bli ljust ute och det var faktiskt inte alls så jobbigt som för några veckor sen. Somnade om några timmar och nu har Amanda och jag käkat frukost i sängen.

Nu ska vi ta tag i dagen, Amanda och jag. Det lutar mot att vi börjar med att  åka och kolla in sheerleader-SM i Rosavalla. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.


Grillning?

Fick tidigare ett sms från yngsta dottern med frågan "grillar ni med oss ikväll?". 
Ringde upp Hanna på telefon. Fattade inte riktigt eftersom dom flyttar till mig ikväll.
Fick en söt förklaring.
-Jo, men pappa handlade hem massa mat igår och så var varken jag eller Amanda hemma och han åt mackor. Nu har vi dåligt samvete (ont i magen) och tänkte att du, Janne och Andreas kan komma till Arnö och grilla ikväll innan vi flyttar till Oxelösund.

Självklart kommer vi. Frågan är nu om pappa Niclas vet om att han får matgäster ikväll och att han som kompensation för gårdagens uteblivna ungar får tre till runt bordet?

Dom är bra våra tjejer. Helt omöjliga och helt fantastiska!

Lite pennor

Igår inhandlade jag några pennor. En låda. Billigt.
När jag släpat in alla mina prylar lyfte Janne upp kartongen och frågade.
-Men vad ska du med tusen 1000 stiftpennor till?
Kunde väl inte svara så där på direkten men fann mig efter en stund och så sa jag.
-Vadå? Vet du hur dyrt det är att studera och hur lågt studiemedlet är?

Vet inte om det funkar som förklaring. Jag har ju ändå två studerande tjejer. En annan sanning är att jag faktiskt gillar pennor.

Pröjsat & klart

Trots att jag bara hade tänkt ägna mig åt heminredning och sådana trevliga ting idag kom verkligenheten i fatt. Upptäckte att a-kassan lagt in några kronor på kontot. Tack & adjö! Har betalat alla räkningar.
Anette, har betalt till landstinget också så nu slipper Du ringa mig med den där myndighetsrösten. Nu kan vi fortsätta bara vara så där vanligt, trevligt privata!!!

Regn, rusk och mys

Vet Ni? Om jag var Ni, och inte vara tvungen, då skulle jag inte sticka näsan utanför dörren idag. Jag har nämliga varit ute. Jag vet. Det är inget mysigt alls. Bulla upp Er soffan med böcker och gott. Själv ska jag ta tag i den missär som drabbat hemmet sen jag "råkade" få hem lite nya prylar igår. Ikväll dyker det upp två vildar och återför; "vi spelar tills mamma himlar med ögonen" -mentaliteten i mitt hem.

Känns som typ lördag

Utcheckning av gäster, är vad som gäller nu på morgonen. Därför är jag uppe lite för tidigt med tanke på hur trött jag är. Kom just på att jag i natt ska köra Hanna  ut till jobbet på Skavsta. Det kör mig inte direkt piggare. Bara tanken på att gå upp vid tre i natt kan göra att jag somnar om. Nu, på sittande stol. Men men...det går bra. Det måste gå.

Nu blir det en stor balja kaffe som gäller.

3-3

Det går segt...men jag vann femte gamet men sen tog Janne nästa så nu står det 3-3.

Nu ska Monika däcka.
Föresten Hanna är det okej att jag lånar ut ditt rum till tre riktigt coola typer?

Flygar-torsdag

Det är en kanon bra dag idag. Ifall nu någon undrar.

Vaknade i morse och hade sovit så grymt bra hela natten. Min taskiga sömn är ett problem men i natt sov jag och det känns idag. Är pigg och glad!

Dagen har gått åt till att förbereda inför loppisen som vi drar igång om några veckor på OIK's idrottsplats. Ska bli kul. Råkade få med mig lite saker hem. Hm! Har en del att ta reda på nu. En del= hela hallen full.

Sen måste jag ta tag i detta med andra set. Janne har ryckt upp sig och det står nu 2-2. Men det första har jag som bekant redan räknat hem. Lätt! 10-1. Var nog något ofokuserad igår kväll.

Ikväll ska jag vidare checka in ett gäng på boendet också.

Glad, glad, glad!!!

Fick ett samtal ikväll. Ett samtal som gjorde mig mycket glad.

För övrigt så har jag forskat och Samuel finns på riktigt. Hade annars kunnat sätta min högra arm på att vår vän Martin Sundberg drivit med mig. Han e liten sån, han Martin. Men den här gången var han oskyldig. Samuel finns och gud vet hur han hittade min blogg och mitt inlägg om ComHem men det gjorde han och naturligtvis är även han välkommen att ta del av mina högst vardagliga tankar om livet.

Ikväll har även mina favorit ungar varit här och käkat varma mackor. Ja, inte Anton förstårs. Han gjorde gröt och käkade bananer. Vilken tur att jag handlade hem några speciellt för hans skull. Dom är fina dessa unga människor. Dom gör mig glad! Tack för besöket och Ni vet att Ni alltid är lika välkomna hit.


Plåtning

Har inte skrattat färdigt men ska försöka ta mig samman.

Har haft en heldag i Nyköping idag. Började med att åka upp till diabetesteamet och träffa söta Ulrika och coola Fredrik. (imorgon får jag väl en kommentar från Fredrik där han hoppas vi är nöjda med hjälpen vi får där, hihi) Dom är super bäst där uppe! Amanda har kanon värden och kan inte ha bättre Hba1c än vad hon har. Hon är duktig hon!

Vidare ut på Arnö för att hämta upp Hanna. Vi hann med en stur på stan vilket resulterade i tre par nya byxor. Nöjd! Lunchade på Café Late innan jag drog upp till sjukhuset igen. Denna gång för att själv knöla in behagen mellan diverse iskalla plåtar för att dessa skulle bli fotogreferade ur alla möjliga vinklar. Det  är vid sådana till fällen jag kan känna glädje över 1. det är en kvinnlig sköterska som bollar och knådar med tuttarna så att dom hamnar rätt. 2, man har nått att erbjuda henne att knåda med. Stackars dom tjejer/kvinnor som inte fått barn och som sitter där med sina fasta små apelsiner som inte alls har för avsikt att lämna övriga kroppen en milimeter och som inte heller påverkats av jordens dragningskraft ett dugg. Dom måste den där behandlingen kunna göra rätt ont på. Men för en annan är det ingen match! Nejdå! Tandläkaren är mycket värre!

Skrattar så jag gråter....

Vem driver med mig? Kul är det iallafall.

Ni som inte fattar vad jag menar. Läs Inlägget om Könummer och läs Samuel's kommentar. Dom har verkligen stenkoll på ComHem. Tänk om jag fått ge alla positiva svar på den där enkäten också.

Det här orsakade iallafall dagens garv. Tack ComHem....och ja, jag fick den hjälp jag behövde.

Ordningen återställd

Jag leder nu andra set med 2-1 och det känns som att jag nu tagit greppet om matchen. Mycket ära som står på spel.

Har hunnit klippt Janne ikväll också. Fast skägget har han kvar. På Stego är alla livrädda för prostatacancer och samtliga har numer nån form av ansiktsbeklädnad. Hoppas kunna presentera bild här på bloggen inom kort.

Imorgon blir det mycket sjukhus. Först Amanda och sen jag på eftermiddagen. Planerad stund med Hanna är planerad där imellan.

Nu kryper jag till sängs.
God natt alla hjältar!

Med huvudet över vattenytan

När någon tagit all ens stolthet ifrån en. När någon har knölat ner det sista av tilltro man hade i skona. När någon, som om det inte redan var nog, dessutom  kört ner de stora fötterna i skona, för att med eftertryck riktigt stampa till. När detta har hänt då måste man försöka hitta ett sätt att återta kontrollen och hitta tillbaka till sig själv.

Ett sätt är att köpa ett badkar!


SMS - världens bästa uppfinning

Man kan säga vad man vill om detta behov av mobiltelefoner som vi skaffat oss. Eller som någon smart människa skapat åt oss.

Men vissa dagar kan ett enda SMS göra hela dagen väldigt, väldigt, väldigt bra!

Nya friska tag

Sol- faan lyser fortfarande med sin frånvaro men idag är en bra dag. Har bestämt att den ska bli bra.

Längtar efter döttrarna. Känns som om det var evigheter sen jag hade dom här, omkring mig. Men jag vet att dom mår bra och nu är det dags att rycka upp sig. Amanda ska till diabetes-teamet imorgon så då får jag lite bonus tid med henne. Funderar på att försöka få Hanna med mig på stan imorgon eftermiddag. Lockar jag med fika så kan det funka att få extra tid även med henne.

Nu ska jag försöka få lite gjort här hemma. Ta dom där rackars fönstrena nu när det inte regnar och solen inte ligger på hela dagen.

Närmar mig sängen

Nähä.
Har övervägt att sätta på TV:n en stund. Men det lockar lika lite som vanligt.

Kvällen blev inte roligare än så här så jag droppar väl i säng då. Kvart över nio?!

Jaja, hoppas solen tänker skina imorgon.

Ner på jorden Norge!

För att ta ner Norge på jorden igen efter helgens festligheter kommer här en Norge historia.

En svensk buktalare var ute på turné på landsorten i Nordnorge och uppträdde en kväll på en pub. Han gjorde sig som vanligt rolig på norrmännens bekostnad och drog det ena norge-skämtet efter det andra.
Plötsligt reste sig en storvuxen man i publiken och ropade:
-Nu vill jag inte höra ett enda skämt till om oss norrmän. Vi är inte så jäkla korkade som du säger.
Buktalaren blev aldeles tagen av detta utbrott och började genst be om ursäkt.
Men mannen avbröt honom och sa:
-Lägg dig inte i det här. Jag pratar med den lilla killen du har i knät.


Nix, Nix!!

Måste bara berätta att jag nu NIX spärrat min telefon. Grymt duktigt gjort. Har bara funderat på att göra det i tio år eller så. Men nu är det gjort.

Nu ökar vi farten

Från och med imorgon kommer jag surfa runt som om jag vara placerad på ett bananskal. Fort kommer det gå och billigare blev det. Hur det nu kan bli det? Uppdaterade hastigheten och fick nått typ av paket med telefonen som skulle ge en sänkning med ungefär femtio kronor. Tur att man orkar ringa och vänta. Blev dock bortkopplad och fick aldrig göra min bedömning. Undrar om hon i andra änden tänkte att "det där är en tjurig jävel, hennes åsikter vill vi inte ha med bland enkätsvaren". Antagligen läser hon bloggar samtidigt som hon svarar i telefon.

Könummer

Jag är placerad i kö. Beräknad väntetid är nio minuter. Jag är samtal 62 i kön!
Efter samtalet ska jag få bedömma vad jag tycker om den kundtjänst ComHem erbjuder. Lagom taggad jag kommer va om nio minuter.

Från bandspaghetti till snabbisar??

Nu har jag gjort det.
Det tråkiga. Det som kan få vem som helst att börja städa toaletten. Bara för att slippa göra det. Har ringt a-kassan. Dom har för övrigt bytt ut den tråkiga tjuriga tanten i den automatiska växeln och istället bemöts man av en glad klingande norrländska. Sånt gillar jag! Var riktigt trevlig då jag kom fram till den "riktiga" rösten också.

Nu ska jag slå på stort och ringa ComHem och se om dom vill uppdatera farten på mitt bredband oxå. Det är ett jäkla gnäll på tjejerna att det går såååå låååångsamt. Tacka sjutton för det när man har fjorton fönster öppna, laddar ner musik, bilder och allt på en gång. Nåja. Det kanske går lite långsamt. Men blir det för dyrt så blir det ingenting med den uppdateringen. Bara så Ni vet brudar!

Eller föresten, Ni kanske vill pröjsa det tjejer?
Nä. Tänkte väl det!

Åh regnet det bara öser ner...

Solen, hörrni??

Jag kollar i stort sätt aldrig på väderleksrapporter. Jag tittar ut genom fönstret. Det är det sanna vädret, liksom. Sanningen idag är att jag inte kan åka till femöre med mina böcker. Sanningen är att det öser ner! Varför då?

Tom Jones kopia

Greklands bidrag i ESC var det mest komiska jag sett på länge. En riktig Tom "tubsockan" Jones kopia. Blev stolt då min yngsta dotter sms:ade "han är äcklig" om den hoppande lilla deodoranten medans hon skrev "Åh, va söööt han är" om den norske gutten. Bra smak Amanda!

Trevligt i Örebro

Så är jag tillbaka hemma igen!

Helgen i Örebro har varit trevlig och skön. Vi har fikat i parken med norska mackor i smörpapper. Vi har strosat i affärer och fikat på café. Käkat underbart god mat med norskt förtecken. Norgehistorierna duggade tätt under middagen. Kvällen avslutades med att Norge, till vår ära, tog hem hela ESC genom den söta, käcka Alexander.



Ligger Örebro i Norge?

Nu åker jag till Örebro....
för att fira Norges nationaldag??!!

Nya ansikten i Onyx!?

Tom Iversjö blir ny tränare för Onyx H1 lag. Känner honom inte. Men litar på att dom andra kan sin sak.

Igår kväll som först, efter att ha varit inne på BK Vingens hemsida, fattade jag att Ari skrivit på för det gul-svarta ytterligare ett år. Har missat det fullständigt. Nu undrar jag bara om Påsen, Basse och de andra Onyx pojkarna tänker fortsätta pendla dom också? Ja, för mig det Onyx killar som är ute och samlar på sig nya erfarenheter. Inga svikare! Hoppas dom återvänder "hem" igen. Om inte till Onyx så till "lillebror"! Väntar med spänning på att få höra nått. Hm!



Fredag

Nu en ny morgon och fredag.

Hanna ska köras till skolan, grejer till Arnö. Träffa Amanda en snabbis. Handla nån god mat till kvällen. (har ingen aning om vad) Tvätta bilen? Ja, förmiddagen är nog fylld.

Plocka i ordning här hemma. Åker till Örebro över helgen så jag bör väl se till att få med åtminstone tandborsten.

Snor & tårar

Jannes & min match i kort går vidare.
Vann första set md 10-1.
Vann första gamet i andra men tappade sen fokus...
Fortsättning följer.

Har checkat in Göteborgarna igen på boendet. Fått nygräddade pannkakor till kvällsmat. Är alltså mätt och belåten. Men idag eller snare ikväll klev den där mörka skuggan in i tillvaron igen och plötsligt, nästan utan förvarning sprutade tårarna. Vad är det för fel på oss, det kvinnliga släktet?? För inte drabbas män av mörka skuggor och tårar som inte går att stoppa? Hur som helst. Nu har jag snytit mig och ska snart pallra mig ner i sängen.

En extra stor KRAM till världens bästa mamma, nämligen min! Jag älskar Dig!!!

Tiden går fort...

Klocken är fem..och vad har jag gjort?
Jo just det...handlat frukstt till femtio pers eller om det var portioner. Minns inte. Kånkat extra sängar. Trixat och fixat.

Snackat en massa med Hanna. Vi har hunnit avhandla världen, kärlek och livet så här på eftermiddagen. Hon har dessutom gjort första delen i sin psykologiarbete och jag tror förfarande inte att det är sant. Hon påbörjar ett arbete som inte ska vara inne förens vecka 23!!! Vad är det som håller på at hända?



9-1

Har nu tvättat och spöat Janne i kort. Det står nu 9-1. Ett game till och jag har vunnit första set. Sen är det visst bästa av fem set som gäller. Långt kvar till den riktiga segern alltså!

För övrigt har dagen varit bra. Imorgon blir det boende uppdrag. Hanna kommer vara ledig imorgon och jag hoppas hon ska börja med en psykologi uppgift. Hon börjar aldrig med nått i god tid så kommer detta inträffa så är det första gången på två år. Vi är likadana. Jobbar bäst under press.

Ska läsa några favorit bloggar innan jag kryper ner.

Må gott alla!

Behövs lekplatser?

Det finns en klätterställning och en gungställning på vår gård. Om ungarna använder dessa?

Näe, roligast är att i strumporna hoppa från en sopkonteiner till en annan.
Jag väljer att titta bort. Blir nervös på att dom ska halka och slå sig sönder och samman. Fast å andra sidan så kanske barn slår sig för lite nu för tiden. Att ramla ner från datastolen kan ju inte orsaka så svåra skrubbsår precis.

En massa åsikter och tankar

Har just skjusat Amanda till Arnö. Hon flyttar ju till pappan idag. Hanna blir dock kvar några dagar till. Lite psykologisk nertrappning för min del alltså. Det blir ju alltid tomt efter dom.

Har dessutom skrivit ett långt inlägg på Onyx sidan. Kunde inte låta bli. Kanske borde jag vara tyst men jag har såå svårt när folk inte begriper vad jag menar. För att verkligen få ur mig allt kommer lite till här.

Det som var på tapeten den här gången var H3's uttagning. Tycker det är jätte häftigt att H3's ledning verkar stå för vad man sagt. "Att dom som visar vilja och motivation ska primeras". Man kan diskutera var och hur unga spelare ska få chansen i ett "äldre lag" i det oändliga. Det finns inte ett rätt svar på den frågan och det är inte alltid så solklart beroende på spelarens både fysiska och psykiska förutsättningar. Men poängen i det hela var att H3 sagt hur man tänkt innan och stod för det. Hur skulle de se ut om man från ledningens sida säger en sak och sen inte står upp för den åsikten redan innan säsongen börjat. Det vore verkligen att tappa ansiktet inför alla spelare redan från start.

Jag personligen tror mycket på att unga spelare ska få chansen. Att ha morötter och mål är viktigt. Har ju själv två tjejer som haft förmånen att ha tränare runt sig som "sett" och motiverat dom till att ta nya steg. Hanna är ett lysande exempel. Hon började i sitt F91 gäng. Fick chansen att dubbla med F89 (tack till Leffe)och gjorde debuten i damernas a-lag redan som 14 åring. (tack till Jonte) Är helt övertygad om att hon inte nått så lång om hon inte fått chanserna att spela mot tuffare motstånd då och då. Om hon inte sett möjligheterna framför sig tror jag inte att hon haft orken att träna så hårt som hon gjort och hon hade heller inte utvecklats till den duktiga back hon är idag om hon inte fått utmaningarna. Det har varit tufft. Absolut inte någon dans på rosor alla gånger men hon har iallafall fått möjligheten.

Men det finns baksidor med att plocka upp unga spelare i seniorlag tidigt. Det gäller att ta hand om dom på rätt sätt och att det finns en dialog mellan ledare och föräldrar. Spelaren måste alltid vilja själv och utgångspunkten måste alltid vara spelaren själv. Jag vet att det finns folk/tränare som vägrar släppa sin "egna" spelare till nya lag. Prestigen och resultatfixeringen hos ledaren är ofta stor. Man är rädd att förlora sina bästa från laget och knyter "sina" spelare allt hårdare till den egna truppen. Istället borde man känna glädje och stolthet över att jag som ledare bidragit till att den eller den spelaren utvecklats under min ledning och nu är mogen att ta ytterligare ett steg. Samtidigt förstår jag problemet då risken alltid finns att ungdomslagen urholkas och blir en slagpåse då allt fler av de duktigaste försvinner.

Det är finns som vanligt flera sidor av ett mynt!


Grattis till Mackan!

Kvällen har hunnit bli natt. Lägenheten bjöds på storfrämmande ikväll.

Först avnjöts middag med Amanda, Mackan, Andreas & Janne. Sen ramlade Hanna in med Linus, Markys & Anna. Härligt! Kastade ihop lite fikabröd och sen myste vi i köket runt köksbordet tillsammans. Sånt som jag gillar!

Hörde i öronvrån att Sverige gick vidare till finalen. Jag hör till dom som tycker bidraget är fantastiskt ,så det vara bra. Men under dagen har jag bara fått höra om fusk och trams. Vissa länder köper sig fria från kval och Sverige går alltid vidare för vi har svenskar i produktionsbolaget.

Kan inget få vara på riktigt? Det var väl tillräckligt illa att alla grannländer röstar taktiskt och bara på varandra. Nu ger jag ingenting för tävlingen. Den som kommer tvåa kan lägga silvermedalj på scenen och gå därifrån i protest. Så som man gör om man är en förnedrad bortdömd brottare från Sverige. Det är ungefär lika intressant!

Nått annat som är kul är att H3's träningstrupp nu tagits ut. Tror visserligen inte riktigt att det blev som ledningen tänkt sig då man inför tryouten som var i helgen trodde det skulle komma flera gamla spelare än det gjorde. Truppen som nu tagits ut är ung, mycket ung. Tror nästan att man kan betrakta det som ett juniorlag. Flera 93:or och 94:or tog chansen i helgen och tog också en plats i truppen. Om man enbart ser till deras ålder så kliver dom upp i seniorinnebandy tre-fyra år tidigare än annars. Tror att det är bra om man klarar av att ta hand om dom och deras talang på rätt sätt. På sätt och vis krävs ännu mer kunskap från ledare och tränare när det handlar om yngre spelare. En av de unga hjältarna är Amandas pojkvän Mackan och vi är så glada för hans skull. Han är tuff!!! Måtte han få behålla sin spelglädje och sin härliga ödmjuka inställning.

Snurrig i pallet

Det händer så mycket just nu på alla möjliga plan så jag blir trött av att bara tänka på allt.

Jag vill ha struktur men det är så mycket som hänger i luften och det känns som om det ligger lösa trådar överallt och fladdrar. Undrar om man kan sno ihop dom på nått sätt så det bara bildas en stor tjock härva och om det nu skulle fungera. Skulle tillvaron verkligen bli mer lätthanterlig då?!

Ljudlöst

Igår hände nått som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva.

Båda tjejerna bad varandra att sänka alternativt stänga av musiken som spelades för dom behövde koncentrera sig på sitt skolarbete. Jag blev nästan chockad på riktigt! Det har alltid varit jag som suckat på alla ljud och inte begripit hur man kan tänka överhuvudtaget då musiken dånar ut ur nåns högtalare. Men igår behövdes det tydligen lite mer ljudlöst än vanligt.

Hur fungerar en generator?

Som jag misstänkte, det blev en massa plugg igår. Hoppas nu Amanda minns alla begrepp till dagens fysiskprov. Hannas tenta i psykologi är skriven och klar. Ska bara skickas in. Undrar om alla föräldrar är lika involverade i sina barns studier.

Hur som helst blev det en trevlig kväll ihop med tjejerna. Idag är dom i skolan och det är lugnt. Ska fixa lite med boendet här hemifrån. Fylla i listor och förbereda inför nästa uthyrning. Det blir bra. Det är en bra dag!


Idiotisk uppfinning

Känner att jag kanske kan hålla på och bli en riktigt grinig kärring. I en veckas tid har jag nu varit irriterad på Oxelösunds kommuns senaste uppfinning. En minimal papperspåse där jag ska kasta min hushållsopor.

Ett riktigt dumt påfund är vad det är.
För det första är den liten och utan några handtag att stänga igen den med. Tanken är att man ska fylla den upp till den steckade linjen och sen rulla ihop och ner kanten. Som om detta skulle göra att mina tomater och potatisskal ligger kvar i den lilla påsen ihop med alla andra små bruna rackare som sedermera ska ligga ihop med alla andras i en brun silo. (Säger man silo? Ja, ni vet en sån där grön tunna fast nu alltså en brun)

Jag vet inte hur det är mad andras matavfall men mina är iallafall ofta ganska fuktiga, för att inte säga blöta. Fuktiga sopor i papperspåse är inget bra. Påsen blir blöt och går sönder. Det behöver man inte ha läst speciellt mycket kemi för att begripa. Man föreslår att man ska lägga en tidning i botten av påsen eller låta blöta sopor rinna av i slasken innnan man kastar dom. Men skärp Er! Helt ärligt. Ska jag ha hela slasken full av grönsaker, potatisskal och kaffesump, tills det torkat då eller? Ihop med konservburkar, mjölkpaket, mjukplats och så all disk på det?

Kastade en påse förut idag. vet ni hur gott det luktade i den bruna tunnan? Urrrk!!!

Om man inte gör om påsen å det snaraste kommer jag bli en hemsk varelse som skiter i jordens undergång och slutar sortera sopor. Jag ger mig sjutton på att det sitter nån nöjd liten snubbe på ett kontor någonstans och förtjust gnuggar händerna över hur många bruna tunnor han har fått in beställningar på. Han sorterar inte sina sopor inte.....

Rambo och plugg

Nu drar jag till Rambodalen för att leka hotellägare en stund. Det är lite små saker som jag lovat fixa efter helgens gäster som för övrigt är tillbaka på torsdag igen. Trevligt, trevligt!

Hoppas hinna handla lite också. Ikväll lär det bli plugg i stugan. Hanna har en hemtenta i psykologi som vi ska försöka knåpa ihop. Jag älskar psykologi så det känns inte så tungt. Sen har Amanda fysik prov imorgon. Senare i veckan även kemi prov. Det är när vi kommer till dom ämnena jag får ta fram "åh vad det är kul att läsa sånt jag inte begriper ett dugg av"- minen. Såå spännande att förstå hur det här med magnetism fungerar, hörru!

och...Ja, jag har diskat nu!

Dags för en diskmaskin kanske?

Varför är jag så seg? Varför är vissa dagar så lååångsamma? Ja, inte så att tiden går sakta utan hela jag är låångsam. Har tittat på disken fyra gånger nu. Skakar på huvudet varje gång och byter rum. Men har jag diskat? Näe. Inte då. Nästa gång jag kommer ut till köket står den fortfarande bara där och psykar mig. Om jag skulle ha använta "suck-tiden" lite bättre skulle disken nu vara ett minne blott. Åh, blir galen när jag är så vansinnigt ineffektiv.

Myrstacken

Tänk om vi hade haft en kamera installerad i min lägenhet på morgonen. En som filmade uppifrån. Då skulle man se vilken otrolig aktivitet som råder under en väldigt kort stund. Mellan sju och halv åtta springer två stycken vildhjärnor omkring som myror i en stack, fram och tillbaka. Plötsligt är dom borta och fram ur ett hörn kommer en långsam smått förvirrad myrmorsan och undrar vad som hände. Det bara svischar till så är dom borta, myrbarnen.

Nu ska jag krypa upp i soffan med SN och kaffekoppen. Tror jag tar med täcket och kudden också.

Det är dags....

Dags att släcka lampan och lägga huvudet på kudden.

Imorgon är en annan dag!
Undrar vilken färg den får?

Sov gott alla hjältar och glöm inte att stänga ögonen innan ni somnar.

Den grå söndagen blev en röd

Åh, vilken bra dag det blev idag. Alla omkring mig har varit på bra humör och då blir jag automatiskt glad.
Först lite plugg med tjejerna. Sen checkade jag ut göteborgarna och sen blev det fika hos Helena med Janne. Drev med Hanna så till den milda grad. Svårt att återge här men det började med att hon sms:ade janne och frågade efter svarta soppsäckar. Hon visst inte att vi tre var på ett ställe. Efter en stund sms:ade jag henne om samma säckar och till slut sms:ade även Helena henne om svarat säckar. Allt blev knasigt och när vi äntligen trodde att hon fattat att vi drev med henne så hade hon ändå inte fattat utan trodde fortfarande att jag var seriös. Skrattade gott!

Sen blev det mat med Amanda och hennes bästa, Mackan. Nu ikväll har Janne och Andreas varit här och vi har spelat kort och haft trevligt. Just det, i mellan mat och kort hade Hanna och jag ett smärre slagsmål. Hon går och dunkar på en rätt som det är och jag kvider mest. Men idag satte hon sig på mig och kittlade mig. Fick nån panik och smällde till henne på armen så hon blev blossande röd. Så nu kan hon anmäla mig för misshandel. Stackars barn!

En riktigt bra söndag har det varit och det känns helt okej att det är måndag imorgon. Tjejerna håller inte med!

Hämdlysten

Varför blir jag alltid så sugen på att börja borra och väsnas i min lägenhet dagen efter att grannarna har haft fest? Tidigt, tidigt har jag lust att sätta igång. Gärna med slagborr och motorsåg så att ingen missar budskapet.

Kan det vara ett behov av att hämnas kanske?

En grå liten söndag

En grå och regnig söndag har startat. Snart ska jag väcka de två sömniga tjejerna. Dom skulle gå upp skapligt idag för att plugga. Misstänker att det inte kommer vara med nån större glädje dom lämnar sängen.

Själv ska jag checka ut Göteborgarna idag. För övrigt har jag inga större planer. Vilket brukar innebära en viss rastlöshet. Söndagar är lite sega. Undrar om det är så sjukt så jag börjar längta efter en ny säsong innebandy redan nu?

H3 har haft tryout i helgen. Eloge till alla dom yngre hjältarna som tog sig an utmaningen med styrke- och konditionstest. Det lär vara en del som har ont lite varstans idag. Men dom kan också vara förbaskat stolta över att dom gjort det. Det lär inte varit någon lek.....och många var inte där. Många som jag trodde var intresserade av en plats framöver. Ska bli riktigt spännande att se vad som händer till hösten i både H3 och HJ där man uttalat lite andra målsättningar än tidigare.

Som sagt. Det kan vara så att jag börjar bli sugen på innebandy igen.


Innebandy suget är på väg....

Så är även Pettan klar....och för mina trogna läsare vet Ni att även han hör till favorit spelarna.
Härlig att det börja hända lite saker inför nästa säsong.

Jag har fått lite innebandy genom turen till Trosa idag. Amanda har varit på uttagning till sörmlandslaget. Hur det gick? Mycket bra enligt mig. Men min åsikt brukar inte väga så tungt i sådan här uttagningar. I det här specifika fallet kan jag vara lite partisk. Men Nicke håller med mig!


Var får Sam all sin energi ifrån?

En av favoriterna är klara för nästa säsong. Kolla Nyheten.


Helg, helg, helg!

  • Tavlorna äntligen på plats.
  • Tvätten struken och inhängd
  • Göteborgarna har fått påfyllning av frukost bröd
  • Maten fixad till kvällen 
  • Plåster på burk inhandlat

Var det nått mer jag borde ha gjort idag?


Okej! Då bestämmer vi att nu är det  helg!!!


MorgonTV

Vill återigen slå ett slag för morgon och förmiddags TV.
Kanske bandar folk saker dom inte hinner se på kvällen men hur många spelar in under morgonen?
Det är synd med tanke på hur mycket bra TV som går då.

Idag tog Maluo tex upp ämnet "tro på gud" eller kanske mer "avsaknaden av tron på gud". Ruskigt intressant att höra hur folk tänker och inte tänker och hur folk tagit ställning på ett eller annat sätt. Sånt visas aldrig på kvällarna när normala människor är lediga. Näe, då ska det staplas skit på hög. Tacka sjutton för att folk somnar. (folk= syskonen Karlsson)


Tomtar på loftet?!

Träffade just på en liten tomte i tvättstugan.
Han skulle mecka sönder vårt fläktsystem där nere. Samtidigt som jag tvättar!

Många säger att om man stör sig på saker hos andra så ska man utgå ifrån sig själv. Att om man lägger energi på att störa sig på andra så handlar det oftast om något hos sig själv.

Så utifrån den tesen undrar jag nu vad hos mig som gör att jag blir skit irriterad på att en snäll liten man som utan nyckel till tvättstugen, utan att ha förvarnat oss innan, kliver in och börjar skrutta runt bland mina tvättkorgar. Dessutom står han och iaktar mig och mina rena trosor som just håller på att hängas in i torkskåpet.

Vad är det hos mig som gör att jag tycker att jag kan få tvätta mina kläder utan att en snäll liten försynt farbror tittar på??

P.S. Var snäll och lånade ut min nyckel, trots allt. D.S.

Mamma- fredag!!

Idag är jag seg. Men glad och nästan snuskigt duktig.

Tvättstugan har redan fått sobert besök av undertecknad och nu håller jag på att stöka runt här.
Det är "pyssla här hemma dag". 

Solen skiner och ikväll kommer dom bästa. Hanna & Amanda är på ingång. Ikväll blir det god mat och hockey med hela ligan. Ska bli så skönt att få hit mina tjejer igen. Det känns som om det var evigheter sen. Tror att helgen kommer innehålla lite innebandy och rätt mycket plugg. Har fått lite förvarning om att det är flera prov och arbeten som ska fixas under helgen. Med tanke på den skoltrötthet som drabbat dom båda lär det gå åt både en hyper entusiastisk morsa och en massa glass för att vi ska överleva.

Innebandyn kommer Amanda stå för då hon ska på distriktslagsuttagning. En utflykt till Trosa alltså. Det kan bli mysigt.



Kör vi till tio?

Kom på en sak till.
Det står 7-1 till mig nu!!
Jag bara ökar....

Vilja i skogen?

I natt låg jag och funderade.

Jag har så många gånger hört följande dialog.

Barnet: Jag vill. Jag vill.
Den vuxna: Din vilja står i skogen och växer.

Vad menar man med det? Vad vill man säga med den frasen egentligen?
"Din vilja står och växer i skogen" Det kan ni fundera över i natt och sen vill jag ha en smart förklaring så jag kan få sova på nätterna.

Göteborgare ÄR bättre!!!

Nu så är Göteborgarna incheckade på boendet och jag tror att dom var nöjda med allt när jag lämnade dom.

Jag blir alltid så oerhört lycklig när jag hör göteborgare prata. Dom är goa och det går inte att göra annat än att bara tycka så grymt mycket om dom. Hanna lovade mig ikväll att hon ska gifta sig med en göteborgare. Det tycker jag låter bra. Så fort man är på dåligt humör kan man ringa Hanna & hoppas att bara hennes snubbe är hemma.

Ideellt jobb står på schemat

Ytterligare bokningar till boendet har kommit in under dagen. Det är så himla kul och man blir så glad. Samtidigt kan jag känna lite, lite knip i magen. Det tar massor av tid och även om det är hur kul som helst så måste vi ha tiden. Vi är få som gör ett jätte jobb. Allt för Onyx.

Nu är det ett gäng Göteborgare på ingång framåt kvällen. (nej tjejer, ingen heter Glen!)
Har förberett allt så nu är det bara att checka in dom när dom dyker upp framåt nio-tio ikväll. Gillar som bekant att ha full koll. Under helgen har jag jouren så jag hoppas inget större händer. Sen ska dom checkas ut på söndag.

En ny dag-full av sol

Åh, vilken härlig dag det är idag.
Lider med alla som har pollen allergi.
Mina ögon är svullna och kliar som attan och jag har inte inte ens, vad jag vet, besvär av eländet. Då måste det väl ändå vara en massa små partiklar av björk som far omkring??!!

Mot Rambodalen...

Griniga brudar....

Det kan vara så att jag tar tillbaka förra inlägget om att jag längtar efter tjejerna. Eller det är klart jag inte gör....men efter att ha läst deras båda bloggar här och där  så fattat jag på vilket underbart soligt humör dom är på just nu och då är jag inte lika säker.

Stackars Nicke. Två griniga tonåringar som bara vill ha sommarlov. Ingen lek. Eller föresten...Ännu värre. Två griniga tonårs-tjejer som bara vill ha sommarlov.

6-1 och en oavgjord...drar ifrån!!

Ja så har ytterligare en dag och en kväll gått.

Just nu när lugnet lagt sig och jag sitter här ensam så kommer längtan över mig. Längtan efter att lägenheten ska fyllas av barn igen. Faan va jag känner att det är länge sen jag hade dom knölandes, låtandes och ätandes här. Tur att det snart är fredag.

Imorgon blir det att fixa inför en akutbokning som ramlade in idag. Folk som ska bo på boendet från torsdag till söndag. Kul kul men massor av jobb. Vi hade trott att det var lugnt i helgen men ack va vi bedrog oss. Men vi kör på....
Fixar och trixar!!!

Skitsnack & dans

Har tillbringat eftermiddagen hos Helena. Kaffe & skitsnack. En bra kombination! Såå skönt att riktigt få spy ur sig lite elakheter till nån som fattar vad man pratar om.

Nått roligare! I juli invaderar Noge boendet. Sheerladies EM går av stapeln och dansarna ska bo hos oss. Ska tvinga min yngsta dotter att bo där samtidigt. Jag betalar Amanda!! En chans för Dig att få lära Dig på riktigt och en chans för oss att få njuta av några nya movies. Kom igen gumman! Bäst Du börjar öva. Dom kanske får sjukdom i laget och behöver ta en reserv!!!



Sova nu

Eftersom datorn krånglat ikväll men nu kommit igång igen så har jag just avslutat det jag lovat att fixa efter vårt möte. Mötet på boendet Ni vet. Har ändrat lite på hemsidan och skickat mail. Bra jobbat!

Handlade ju tyg tidigare idag. Är jätte sugen på att sätta igång med det nu men inser att det kan vara dumt att störa grannarna så här dags. Får häfta imorgon. Måste ta bort det gamla tyget först. Fick uppmaningen att använda mejsel och tång. Inte nått köksverktyg. Fattar inte vad det är för fel med att använda köksknivar och osthyvlar!!?? Men okej, jag ska använda riktiga verktyg den här gången.

Fast jag hävdar fortfarande att en rejäl osthyvel duger till mycket. Utom möjligen att skära ost med efter att jag använt den till att mecka bort häftklämmor med.

God natt och vi ses...


Tekniska problem

Com Hem bröt samman ikväll. Ingen dator och ingen fungernade telefon. (skönt inga försäljare som kan ringa)
Nu verkar bloggen brytit ihop för den vägrar lägga upp mina inlägg.

Var tjurig då! Va det!!

5-1

Siffrorna ovan står för ställningen.
Ställningen mellan mig och Janne i Rummy. Behöver väl inte säga att jag står som hemmalag?

Ikväll avslutade han kvällens spelomgång med:
-Faan du krossar mig! Måste byta taktik!
Å, de mina vänner, säger en hel del om hur utklassad han blivit den sista tiden. Han skulle aldrig erkänna sig slagen och dessutom erkänna att han måste ändra spelstil.

Behöver jag säga att jag mår bra?????

Vad e det för speciellt med tisdagar?

Jag begriper inte hur det kommer sig att jag alltid har flest besökare här på bloggen just på tisdagar. Nej, missuppfatta mig inte. Ni får vara här vilka dagar som helst, hur mycket Ni vill.  Det är bara hur trevligt. Jag tycker bara det är så märkligt att det är just tisdagar.

Pepparrotsvisp!!

Undrar vad det egentligen är som händer i hjärnan när man blir så där vansinnigt sugen på nått.

I söndags var vi på snabb visit hos Ewa. Jag blev lite svag då jag slarvat med lunch eftersom jag tyckte jag nyss hade käkat frukost. Ewa fixade då fram knäckemackor med rökt fläskfile och pepparrotsvisp. Vet Ni hur gott det var?

Sen dess har jag tänkt på den där pepparroten flera gånger. Idag inhandlades en tub. Har vräkt i mig fyra mackor sen jag kom hem. Undrar om jag fick mycket pepparrotsvisp som barn så det är därför jag blir lycklig i själen av att äta de.
Ska fråga mamma. Mammor vet sånt!


Humor

Känner mig bara dumt full i skratt idag.

Får knäppa mail och nästan ännu tokigare sms. Det slog mig just hur viktig allas humor är. Tja, det är väl inget nytt men det blev så påtagligt idag och igår kväll när Hanna berättade om sin Göteborgsresa.

När det gäller de sista var det tur att jag inte var på plats. Har sett filmklipp från resan och jag lovar att hade jag inte skrattat ihjäl mig under den helgen så hade jag fått psykbryt. Dom är inte kloka nån av dom i det där laget. Bara en massa bus och tokigheter hela tiden. Vissa väre än andra men fortfarande inom nån slags ram för att det inte ska bli olagligt eller rent farligt.

Ser fram emot att Hanna ska klippa ihop alla klipp till en enda lååång film.

Nu ska jag skratta hela vägen till tygaffären. Sms:ade Helena i hopp om att det fanns nån liten bod här i Oxle som sålde tyg. Men den la visst ner för tjugo år sedan så då måste jag ju in till Nyköping.

God förmiddag

Har ganska nyss vaknat. Det blev sent igår.

Först tog vi namnsdagsfika hos Nicke och tjejerna. Sen styrde vi mot Stockholm och Globen. Chrille hade varit på Metalica och det gick inga vettiga tåg hem.

Är lite seg idag men har inga måsten så det funkar. Tror att jag ska försöka åka in till Nyköping och handla tyg. Näe, ska inte sy. Jag ska häfta! Vi får se hur det blir.

Ikväll är det dags för styrgruppsmöte på Ramdalen. En lagom ansträngande dag alltså.

MONIKA har namnsdag!!

Ska verkligen försöka ta tag i den här dagen. Det går långsamt. Jag irrar mest omkring och petar lite här och lite där.

Har fått extra många sms idag. Jag har nämligen namnsdag idag. Mina älskade föräldrar sms:ade redan imorse. Fick kort från syster yster. Nicke sms:ade också tidigt. Han måste ha hört på radion att det var idag. Han brukar inte ha koll på sånt annars. Inte jag heller. Brukar komma på det då nån ringer för att gratulera.

Beundrar människor som har koll på sånt. Jag är riktigt kass. Har knappt koll på mina egna. Fick nyss ett sms av världens bästa Andreas som blivit tipsad av sin lilla farmor. Straxt efteråt kommer ett från Amanda. Antar att det kan vara Andreas som sms:at henne. Det finns fördelar med att ungdomarna aldrig är långt ifrån sina mobiler. Å jag tycker det är så trevligt.

Undrar om jag ska baka nått idag för att fira??

Hanna e hemma igen

Inget bloggande igår....
och ändå satt jag massor vid datorn. Försökte ha koll på vad som hände i matcherna som spelades i Göteborg samtidigt som jag uppdaterade hemsidan så gott jag kunde.

Onyx damlag gick till semifinal men förlorade där mot ett Skelleftåe som kvalat upp till elitserien och senare vann finalen och hela Göteborg cup. Dom ska vara nöjda med det sportsliga resultatet. Mer än nöjda. Det som gör mig mest nöjd är att dom verkar ha haft vansinnigt roligt. Det behövde dom och förtjänade dom efter en tuff säsong.

Pratade med Hanna sent i går kväll då dom kommit hem. Hon var trött, mycket trött men verkade väldigt glad. Vet precis hur hon kommer vara de närmaste dagarna. Rastlös, tom och lite irriterad. Hon blir sån efter en helg med massa folk och händelser hela tiden. Hon gillar att vara på turné liksom. Tror inte att hon tycker det är ett dugg kul att komma hem som andra människor kan göra då man varit borta ett tag.

Jag tycker det är skönt att hon är på hemmaplan men jag förstår att vardagen nu verkar riktigt tråkig i hennes ögon. Vad är skola och plugg mot att glida omkring i Göteborg med massa gott folk??


Kaffet blev till middag

Efter en massa diskuterande fram och tillbaka har jag nu bestämt att vi inte åker till Göteborg imorgon. Just nu är jag besviken men jag får heja på så gott jag kan här hemifrån istället.

Dagens plan var att ta en kaffe hos Teta & Johnny. Vet inte riktigt hur det gick till men vi blev kvar även på mat och så en fika till. Trevligt med dessa oplanerade sociala tillställningar.

Under kvällen tog Onyx duktiga P92 killar Guld nere i Göteborg. Tänk att jag blir så galet glad trots att jag har ganska dålig koll på dessa killar. Dom har haft lite för många tränarbyten (även om alla gjort ett bra jobb) genom åren och jag unnar dom verkligen all framgång. Dessutom är detta ett lag som förmodligen splittras upp nu då killarna blir juniorer till hösten och säkert kommer spela i olika lag nästa säsong. Härlig avslutning! Heja Onyx!

Nu inväntar jag resultatet från sista gruppspelsmatchen för damerna. Sen ska jag sova!

Jag vill!!!

Allt efterson matcherna vinns av våra Onyx lag i Göteborg så ökar suget. Suget efter att få tillbringa söndagen i Göteborg.
Bearbetning pågår just nu av omgivningen....



Webbmaster

Agerar webbmaster idag. Rapporterar resultat från Göteborg på Onyx hemsida.

DC ringer och jag skriver. Ett gott samarbete. Gör det gärna. Men allra helst hade jag varit på plats.  

Motståndet verkar vara så där än så länge. Första matchen vann man mot ett norskt gäng som hette Romsås med hela 12-0. Bara namnet. Antlagligen ska man säga Roms-ås. För man kan väl inte döpa ett innebandylag till en sås? Fast det är klart. Dom kom ju från Norge och där kanske det funkar.

Tråkigt bara att få rapporter om att att Hannas lår fortfarande gör så ont så att hon gick av när det vara fem minuter kvar av matchen. Hoppas hon kan spela nästa och att hon om inte, njuter av fulla drag av att vara i sin favorit stad iallafall.

P.S. Dc ringde och berättade att andra matchen vanns med 2-0

Heja Onyx!

Onyx on tour!

Så. Klockan är halv sex och jag har redan hunnit med en tur till Nyköping tur och retur. Hanna och Onyx damlag är på väg till Göteborg på cup.

Kan efter att ha vinkat av dom vid sporthallen konstatera följande.

1. Väldigt mycket packning var det.
2. Oavsett hur de kommer gå sporsligt så kommer dom få skit kul
3. Man blir nog aldrig för gammal för att åka på cup.
4. 05.00 var lite tidigt för en del.
5. Jag är i hjärtat så förbannat glad över att få ha jobbat runt just det här laget. Många av tjejerna känner jag som fantastiska personligheter och några av de yngsta såg jag för en del år sen spela sina livs första matcher. Idag spelar dom i damlaget och är de finaste representanter man kan tänka sig.

Trots att åren går och jag inte varit inblandad alls den senaste säsongen, känner jag en grym stolthet över dessa tjejer.
Vilket galet gäng!

RSS 2.0