Imorgon är en annan dag!

Ne. Det blir inte roligare än så här.
Har diskat men känner mig inte nöjdare för det. Har dammsugit. Skittråkigt.
Har tom druckit kaffe men det hjälpte inte det heller.

Det är bara att gå och lägga sig och hoppas morgondagen ser roligare ut.


Ett torp till övers?

Är på dåligt humör idag. Enkelt. Är sur och frustrerad. Mest över att jag bor helt fel. Helt jäkla tokfel är det att komma hem till en lägenhet efter att ha jobbat.

Inte en sommar till. Påminn mig om det.

Sen är jag arg på scanern som inte funkar. Fast mest är jag arg på att jag inte har nån gräsmatta!


GRATTIS HANNA!!!

Världen bästa lilla unge fyller idag 18 år.
Hon befinner sig i sin favorit stad, Göteborg och firar. Vi älskar Dig gumman, saknar Dig men vet att Du har det bra.

Älskar Dig mer än jorden är rund....

En gång var hon jobbig!!!

Jobbat, varit på stan och handlat presenter. Fikat hos Ann-Sofie som fyllde 35 år idag. Grattis!

Det var varmt att gå på stan idag. Dog nästan. Tack och lov hade jag båda mina bästa tjejer med mig. Skrattade mycket. På en affär skulle Amanda spela som hon säger "mongo". Det gick åt skogen då jag sabbade alltihop med att träffa en av mina favorit bloggare och såg till att han fick svara på våra frågor. Amanda spelade dock inte onormal just då. Tack och lov! Eller så var det just det vi gjorde. Usch! Vi blir så vansinnigt larvigt tramsiga vi tre när allt blir knas.

Hur som helst handlade vi det vi skulle. Presenter till både Hanna och pappa Niclas. Imorgon blir det skönsång för världens bästa 18-åring! Fattar inte hur det gick till. Tänk att för 18 år sedan låg man på BB och kämpade järnet för att den där ungen skulle komma ut. Kom ikväll på en sak. Såå jobbig som hon var i just den stunden så jobbig har hon inte varit i närheten av att vara sedan dess. Efter 30 timmars jobb, alltmedans hon vägrade att komma ut, kom man fram till att jag var för smal i bäckenet och att skulle den ungen komma ut nån gång, så fick det bli med snitt. ÄNTLIGEN!

Hon är fantastisk vår Hanna!!!
Jag älskar henne så grymt mycket och hon är en av de finaste personerna jag känner.

Nu är paketen inslagna. En dusch väntar och sen blir det sängen. Ska upp tidigt och till arnö för att käka frulle och sjunga.

Hörs!

God natt

Folk bloggar dåligt i värmen. Har nu snabb-kollat och väldigt få bryr sig om bloggar och datorer så här års. Sunt!
Nu drar jag till sängen och ska läsa en stund innan jag ska vara duktig och sova tidigt. (för att vara mig, är elva tidigt)
Jobb som väntar imorgon!

Ses & hörs!

Plus & Minus

Varje dag finns saker att antingen tjura över eller så glädjas åt. Oftast lägger man nog mer energi på det som är mindre bra. Fast idag överväger iallafall det som är positivt.

Dagen + och -

+
Apoteket vid City Gross (lite folk, trevlig personel och helgöppet)
Solen (de fina vädret gör de flesta av oss lite gladare)
Biltvätten vid Jet macken på Leningsväg (kanon att kunna tvätta bort måsskit och pollen till billig penning)
Toaletten på Bowlinghallen (nödvändig när det trycker på)
Loppisen (allt gick strålande bra på dagens bakluckeloppis)
Femöre (underbara klippor och vågskvalp skapar lugn i själen)

-
Solen (värmen kan nästan ta kål på vem som helst som måste göra något fysiskt)
Algblomningen som redan ser ut att ha kommit (lagom tills det att vattnet börjar bli så pass varmt så till och med jag kan tänka mig att bada)


Släktkalas

Det blev kväll igår.

Läkarbesöket gick, får man väl säga, bra. Kommer behöva käka en del mediciner och orsaken till min trötthet och olust finns antagligen i att sköldkörteln lagt ner lite av sin verksamhet. Det blir nog bra.

Jobbade, käkade och sen kollade jag på slutet av fotbollen. Tycker att detta unga lag visat att fotboll kan vara kul att titta på. Hade nästan tappat hoppet helt.

Idag har jag tillbringat dagen på arnö. Jag har tillsammans med släkten firat Hannas kommande 18-års dag. Lättsamt, trevligt och varmt. Väldigt varmt! Baksidan där är ett av jordens smultronställen och blir oftast väldigt varm och trevlig även om det är rätt svalt på andra ställen. Idag var det dock nästan för varmt. Inte änns skuggan från björkarna hjälpte.

Hur som helt en mycket trevlig tillställning.

Nu blir det en lugn kväll och laddning inför nattens aktiviteter!
Ska köra Hanna till jobbet vid tre....
Var snäll och erbjöd mig så Nicke kan ta en öl eller två på gårdsfesten. Ibland är jag verkligen snäll.


Fredag

Dusch, doktorn och sen jobb.

"Blir nog kväll idag också".
Så sa alltid min chef i Stockholm då morgonen började med fullständigt kaos. Med ett leende gick hon hem klockan fyra och hon fick alltid rätt. Det blev kväll. Jorden hade inte gått under. Det mesta hade ordnat sig och arbetsdagen var slut.

Hon var klok min chef.

Michael Jackson

Det är sorgligt. Han var sååå stor! Undrar om vi fattar hur stor den mannen var? Om dagens ungar kan förstå. Förstå vilken popkung han var och alltid kommer vara.

Minns fortfarande när musikvideon till "Thriller" kom. Jag tittade på den, tittade på den och så tittade vi igen. Tittade och lyssnade.

Som Hanna skulle säga.
"Att Jackson är död, det är inte okej".


Nattis

Hej å god natt!
Jobbade till sju och har sedan hunnit med sallad ute på femöre direkt då jag slutade. Tack Janne.
Sen en liten promenad bland myggen.

Har dessutom vunnit ytterligare ett game och leder nu tredje set med 8-5. YES!!!

Nu ska jag sova. Massa kvartar varje timma.

Hörs imorgon. Håll tummarna för mig!

Sandlåda för vuxna?!

Vet ni att det finns vuxna människor som stannat kvar i sandlådan och fortfarande har behov av att visa att hinken och spaden är bara hans????

Misstänkte väl att Ni också märkt det.

Sol, sol & sol

Så har jag besökt Hälsoverket och gjort en massa tester och blivit intervjuad om allt mellan himmel och jord. Herre gud va mycket frågor det finns att besvara. Å va många svar sen. Det man lätt kan kontatera är att jag iallafall inte har några som helst alkoholproblem. Det är bra. Man ska fokusera på det som är positivt och riskt. Är lite trött i skallen. Men det blir bra det här.

Snart ska jag in till jobbet och göra lite nytta.

Hittade en slinga ute på femöre i går kväll som jag ska försöka ta efter jobbet. Förhoppningsvis kan jag inta kvällsmaten där ute också så jag får möjlighet att vara ute så mycket som möjligt. Imorgon är det dags att träffa farbror doktorn.

Ni som har möjlighet. var ute så mycket det bara går. Solen och ljuset är bra för oss nordbor. Ladda batterierna och njut.

Seeeggggt

Två maskiner kvar. Åh, vill bara få färdigt på allt så jag kan åka ut till vattnet. Men nu är det  "städa annars får jag flytta"- status på det här stället. Står ut inte ut....Måste, måste fixa det innan jag får ledigt på riktigt.

Ledig dag!!!????

Idag är jag ledig. Hoppas hinna njuta av lite sol.

Jobbet gick strålande bra igår och jag mår bra. Efter ett sent telefonsamtal igår kväll däckade jag. Hade då hunnit med att träffa Ewa, käka jordgubbar, titta på underbara bilder från Norge samt hämtat upp två barn. Ett som varit på grönan och kom med tåget och ett som solat på piren halva dan. Phu!

Idag blev det ingen sovmorgon. Andreas skulle ut med sina grabbar och behövde köras till Vivesta. (där skulle jag också kunna bo om nån tvingade mig). Lika bra att komma upp. Har en del att göra idag. Har slängt i två maskiner och ska snart ner till fritidskontoret och träffa Fredrik. Sen blir det röjning här hemma. Känns inte som jag hunnit i fatt sen midsommar. Som sagt vad. Bra att jag kom upp tidigt.

Hej å hå!

God förmiddag

Detta facebook. Det tar över folks liv. (Jo, jag är medlem). Jag vet att det skulle ta över mitt med bara jag stack in näsan där. Går på allt sånt där. Tveklöst. Därför försöker jag hålla mig undan. Det blir dock allt svårare. Nu har vår trogna bloggare Martin bestämt sig för att sluta blogga och bjuder in alla på Facebook. Tänker tjura åtminstone en stund över detta tilltag.

För övrigt är det jobb som gäller idag. Hoppas hinna med att vara lite social ikväll också efter avslutat pass. Sommarkvällarna är ju så skönt låånga.

Dags att köra upp Hanna. Hon ska vara i Nyköping klockan 11.00. Jo tjena! Hon har sådana goda tankar när hon lägger sig på kvällen men när hon sen ska kliva upp är dom som bortblåsta.

Sömn och mer sömn

Sova!
Tror sömn är bra medicin. Har sovit halva kvällen. Upptäckte att mjölken nästan var slut så jag var tvungen att åka en sväng till affären. Janne var snäll och följde med som ledsagare. Har även hunnit äta lite mat. Har inte ätit så mycket senaste dygnet men nu smakade det bra med både frukt och avacado.

Innan jag somnade tidigare ikväll så ringde dom från vårdcentralen. Läkaren vill ha en date med mig på fredag. Provsvaren hade kommit och jag behöver medicin påstod dom. Jublar inte precis men det är bra att dom tog mig på allvar och vill ge mig hjälp. Hoppas dock slippa operation. Det den rackarns sköldkörteln behöver väl inte ha växt så mycket? Är en riktig krake då det gäller sjukhus. Hatar att vara i nån annas våld men å andra sidan är jag trött på att inte må bra heller så jag får snällt tacka för att jag fick en läkare som fattade vad jag sa och som tog alla konstiga prover som finns.

Nu ska jag sova vidare. Imorgon är det dags att jobba igen. Skojsigt!

Vi hörs mina vänner.

Överlevde

Överlevde dagen på jobbet. Dey gick faktiskt riktigt bra trots att det hänt massor sen jag jobbade sist och trots att jag inte är helt okej. Kul att vara igång igen!

Var hod distriktan efter jobbet. Blodtrycket är fortfarande för högt. På onsdag ringer doktorn och då får vi se vad han säger om tryck och provsvar.

Nu ska jag vila en stund.

Frossa och feber

Efter en natt med över 39 grader, frossa och genomblöt svettig, så mår jag nu konstigt nog rätt okej ändå. Det går långsamt men jag ska snart åka till jobbet. Är matt och lite svag men det värsta verkar ha gett sig. Nu kör vi....

Taskig timing!

Har haf en super duper midsommar helg. Har hunnit med allt som hör till och myst massor med tjejerna. Allt borde vara perfekt. Men INTE då! Imorgon börjar jag jobba och vad händer?

Jo, Monika är sjuk. Nästan 39 graders feber och ont överallt. Bra. Fint. Kalas.
Som Ni fattar finns det inte på kartan att vara hemma då den jag jobbar för går på semester. Det är bara att ladda med piller och bita ihop. Hej å hå!!!

Kryper under täcket nu. Matt, frusen och med en liten känsla av panik. Måste sova mig frisk!

Glad Midsommar

Önskar Er alla en riktigt glad midsommar.

Nu drar vi ivåg till kalkbrottet i K-holm och sen vidare till Brevens för att få uppleva lite traditionellt firande. Ska bli mycket trevligt!

Ta det lugnt med snurrandet runt stången, sillen och annat sånt som får en att må mindre bra.

Vi hörs framåt kvällen!

50 spänn?? Är det klokt?

Nu har jag handlat. En väldig massa mat blev det. Bra då står vi oss om vi blir insnöade.

Jordbubbar. Vägrar att köpa en fjuttig liter (där hälften kan vara dåligt) för 50 spänn!! 50 kronor. Jag är helt säker på att de flesta skulle kunna köpa till vilket pris som helst. Speciellt till just midsommar. Att dom inte höjer till 75 kronor när dom ändå håller på.

Mat bekymmer

En sak kommer jag ihåg från när jag var ung. Jag tänkte inte på vad vi skulle äta. Det gör jag nu. Är det ett tecken på att man blivit gammal? Är så trött på att man alltid äter samma sak. Vill ha nått gott. Nått roligt. Nått annat.

Visst, säger nån. Men till midsommar ska det va sill, färskpotatis och småplock. Ja. Jag vet. Men vad är vitsen med det när bara hälften av sällskapet äter det??

Har börjat skriva nota. Jordgubbstårta. Så långt har jag kommit. Det är gott men knappast nån mat va?


Vad gjorde man?

Vet Ni att det är midsommarafton imorgon?

Har Ni bestämt vad Ni ska göra?
Försöker komma ihåg vad jag gjorde när jag var ung. Tror jag var ganska lugn. Minns inte att vi åkte till Öland eller Västervik och grisade på nån festplats. Fast jag minns att andra gjorde det.


Ännu en vinst

Vunnit ytterligare ett game ikväll. Leder nu tredje set med 6-3 och det känns bra. Riktigt bra faktiskt!

Imorgon kommer iallafall en unge hit. Ska bli så mysigt att få pussa på Amanda. Längatr efter henne massor.

Glädjs med Hanna som lever livet just nu. Det bara sprudlar om henne. Hon har lov och är ute hela dagarna. Tur att hon har fina vänner som orkar väcka henne varje dag. Ikväll har hon varit på sjön och grillat. Vet att hon älskar sådana små äventyr. Hon är verkligen värd all ledighet och allt mys. Hon har tuggat sig igenom året som gått. Det har varit tungt både här och där men hon fixade det. Är stolt över henne!

Nu ska jag sova järnet.

Mors så länge...


Snart midsommar

Nu är det dags att åka på mötet.

Sen ska jag försöka planera lite midsommar. Nån som vet nått om väder och vind?

Sms natt

Sms.ade sent inatt. Mest med mina båda tjejer. Mycket att diskutera. Borde ha ringt istället. Hur som helst. Det blev väldigt sent men det var det värt. Ibalnd måste man ta av nattsömnen för att fixa vissa saker.

Idag har jag varit på Hälsoverket och snackat med dom. En femöre lunch med Malin och Pontus har jag också hunnit med. Ikväll är det möte med Styrgruppen och sen har Onyx årsmöte. Det sista tror jag dock jag hoppar över.

Underbara sommarkväll

Våga vägra vara inne!

Jodå. Jag drog iväg igen. Vi drog til arnö och fick kaffe hos Nicke. Lika mysigt som vanligt att sitta på baksidan och njuta av björkarna. Det blev kallt på slutet men det gjorde absolut ingenting. Jag fick vara ute iallafall. Jag kommer bli lappsjuk den här sommaren. Fast på nått omvänt sätt. Om jag vinner en miljon eller ett par så vet jag iallafall vad jag ska göra med pengarna. Inte betala studielånen utan köpa mig en gräsplätt stor nog att ha en hamock på. Sen skulle jag sitta där och dingla med benen.

Vill bara vara ute...

Har varit ute vid femöre i några timmar nu. Hittade på vägen hem ett skogsområde som jag missat.
Känns inte alls som om jag har lust att krypa in i nån lägenhet när sommaren pågår utanför.

Tror jag kissar och drar ut igen!

Min pappa- han har ett liv!

Rubriken ovan är en repilk på det föregående inlägget. Min pappa är det snällaste som finns och dessutom njuter han av livet som pensionär.

Fick just ett sms från lilla mamma som berättade av min pappa, för övrigt världens bästa, är i Hälleforsnäs och spelar boule. Han och hans partner har hittills vunnit alla sina 4 matcher. Han är grym min pappa! Heja, heja!




Skaffa Er ett liv

Just nu bråkar två av mina grannar. Utanför porten så att både förbipasserande och alla vi med öppna dörrar kan höra. Det osar ilska och språket är inte trevligt.

Låste min dörr och hoppas på att ingen av dom vill ha min åsikt.

Fattar inte att man orkar bråka om var grannen ställer sin bil. Fattar inte att man orkar gå i taket för att några dynor legat ute i regnet. Fattar överhuvudtaget inte att man ens tänker på sånt. Än mindre att man orkar bli osams med någon för sådana skitgrejer. Visserligen finns det dom som påstår att jag är konflikträdd men då är jag hellre det än att jag ryker ihop med folk om saker som inte har någon som helst betydelse i det stora hela.

En jäkla massa känslor

Proverna som togs igår har jag inte fått några svar på än. Blodtrycket var något lägre dock och idag mår jag bättre än på flera dagar. Vet inte vad som är vad. Om det är att det varit lite mycket som gör att jag känt mig risig eller om det är nått på riktigt. Doktorn lär väl höra av sig.

Idag har jag inget inplanerat. Känns som om det är första dagen på länge inga "måste fixa" grunkor hänger över mig. Det känns bra.

Igår var vi och fikade hos Jannes föräldrar. Skrattade så jag höll på att sätta kaffet i fel strupe. Jannes pappa berättade om alla sina hyss som liten. Nåja, yngre. Så härligt att få skratta.

För att få en bra balans på känslorna tittade jag senare på filmen Benjamin Buttons otroliga liv. Nicke var här i söndags kväll och påstod att jag skulle gilla den. Han känner mig. Den var grym. Till en början något seg men allteftersom jag tittade ju mer engagerad blev jag och de sista tjugo minuterna grinade jag hejdlöst.

När jag ändå var igång grät jag en skvätt över lite andra skitsaker också. Ni vet, världekonomin, alla barn som far illa och så klämmde jag en tår över att tjejerna inte var här och över att jag är skiträdd för sjukhus och vill ha ett fast jobb och en herrgård.

SÅ nu är det avklarat och jag är glad igen!!!
Jag vet. Det låter inte klokt men det bjuder jag på. Bjuder på på det då jag är helt övertygad om att det finns fler som är precis likadana.

Solen har återvänt

Solen, Ni vet den där gula som gör att man blir gladare och torrare är tillbaka. Tänk att det gör sån skillnad. Plötligt kan man börja tänka på uteaktiviteter igen. Ska det äntligen bli lite sommar nu?

En ny hall-Tack!

Har nu lyckats sno åt mig en träningstid i Ramdalen. Det är ingen lek just nu kan jag säga. Det är fullt i stort sätt hela tiden under helgerna framöver. Tänk om dom som bestämmer kunde fatta att Nyköping/Oxelösund behöver en innebandyhall. NU! Helst igår borde den ha varit klar.

Nu en kopp kaffe för att sen ladda för vårdcentralen.
Håll tummarna för mig är Ni snälla. Lite nervös!


Strumplös

Vad är det här?
Förr slutade jag med strumpor 1 maj och sen var det sommar.
Nu har jag strumpor mest hela tiden. Det är ju kallt!
Är det åldern som gjort mig mer frusen eller är det kallare än vanligt?

God förmiddag

Jag har inte varit hemma mycket i helgen. Det syns!
Kläder hänger överallt, ouppackade små kassar i hela hallen och den allmänna röran bara brer ut sig. Jag har i stort sätt bara varit hemma och vänt. Käkat och bytit kläder eller möjligen sovit en stund. Idag blir det därför lite av en "plockardag".

Klockan tre ska jag befinna mig hos distriktsköterskan för att kolla blodtrycket. Med tanke på huvudvärken som vägrar släppa taget antar jag att det fortfarande är högt. Direkt efter det ska nya prover tas på labb. Dom ringde i fredags och vill fördjupa sig lite i de prover som togs tidigare. Tydligen har man hittat nått som inte är helt i sin ordning. Lite oroligt men på samma gång skönt att dom följer upp så vi får veta vad som är fel.

Jag är såå trött på att ha ont i huvudet. Fortsätter jag käka piller i den utsträckning som jag gjort sista tiden kommer väl andra organ att säga upp sig. Börjar bli stressad över jobbet också. Om en vecka är det dags att börja på schema och då måste skallen vara ned på noterna annars blir det tungt.

Vi hörs senare!


För vi har tagit studenten....

Denna fantastiska bild får avsluta en helt underbar student helg!
Ca 150 bilder är tagna under helgen och merparten kommer vi kunna se på Jannes hemsida jkbilder.se under veckan.

Stiliga, stiliga Anton med sin vackar syster Linnea ute vid Nynäs.



Vilka fina barn Ni har Anette & Bertil. Å då menar jag inte bara till det yttre.

Trött men glad

Vad är det för dag idag? Så känns det.
Allt har rullat på sen i torsdags och kroppen säger; "Du har haft väldigt kul men nu får du nog försöka sova lite mer".
Undrar just vad alla studenters kroppar säger. Hoppas dom säger; "Yes! Idag är det bal". För det är det för många. Skulle gärna åkt ut till Nynäs och tittat på alla fina men idag står det bakluckeloppis på schemat.

Igår var vi på Antons studentmottagning. Vi ramlade så glatt in tillsammans med alla ungdomar. Vi hade en riktigt trevlig kväll.

Två saker fögyllde extra.
ÄNTLIGEN fick jag höra Anton sjunga och spela gitarr.  Han är såå duktig!
Jag fick dessutom träffa Antons storasyster Linnea. En urmysig tjej som jag skulle kunna prata om livet med, i många, många timmar. En sån där person som man bara gillar från första stund.

Nu ska jag ladda om en sista gång den här helgen. Efter loppisen ikväll ska jag ligga i soffan och käka smågodis. Känns som om det kan vara läge för en film också.

Student och skolavslutning

Gårdagen blev grym! På typ alla sätt!
Har massor av bilder men lägger in dom senare.

Regnet som jag & Anette tjatat om fortsatte. Men till sist bestämde jag mig för att nu skiter jag i det. Satte på mig vindjacka och gympadojjor över finkläderna. packade ner "fixa till mig igen kitet" (smink, hårgrejer och torra kläder) och sen struntade jag i att jag om några timmar skulle träffa en massa människor på studentmottagning. Jag fick väl se ut som en dränk katt då. Här skulle njutas och tittas!!

Vi började som sig bör på Tessin. Massor av folk. Precis som det ska vara. Fem över två gick startsignalen för de nybakade studenterna. Ut ramlade dom rödblommiga, lyckliga och så vackra. Anton kom först. Såå stilig! Ryser tom nu när jag tänker på honom. Honom ska vi fira vidare ikväll då han har sin studentfest.

Chrille och Louise hittade oss till slut och fick även dom blommor och nallar. I Nyköping går sedan alla elever upp till stan och möts för att sjunga på stadshustrappan. Ett vimmel av skyltar och vita mössor. Så maffigt! Hamnde sen pga en massa omständigheter på första parkett vid kortegen. Lastbillarna var många och överallt sågs sjungande, dansande ungdomar. Riktigt kul! Kom på mig själv med mungiperna i ett fånigt flin mest hela tiden. Jag blir glad ändå in i själen av att se alla lyckorusiga ungar.

Vidare blev det mottagning hemma hos Louise där hon och Chrille fick sin sedan flera år inplanerade gemensamma studentskiva. En riktigt trevlig tillställning. Det var så bra ordnat med allt. Det är inte helt enkelt att stuva om då vädret fullständigt spårar ur. Men det hade värd och värdinnor klarat galant!

Kvällen avslutades framemot morgonsidan då vi sett till att alla barn vara hemma trygga i sina sängar. Somnade runt halv fem och känner att jag är väldigt glad över att jag INTE drack någonting igår. Bara att missa sömntimmar räcker för att jag ska känna mig lite trög.

Nu ska jag ladda om och det känns inte ens svårt. Ikväll är det Anton som ska firas och det ska bli såå trevligt.

Grattis Hanna

Nu är grinkalaset i gång.

Fick just ett sms från Hanna där hon berättar att hon kom tvåa i en lyriktävling på skolan och att hon läst högt inför som hon skrev "hela jävla skolan".

Dessutom fick hon VG i Samhäll B. Som vi slitit med dessa rapporter hon och jag!
Stolt som en tupp....

Å regnet det bara öser ner...

Den ordväxling som Hanna och jag startade dagen med var inte ämnad för några finare sällskap. Vi drog ungefär alla fula ord vi kunde. Inte till varandra utan om vädret naturligt vis. Vi höll på en halvtimme. Sen bytte vi taktik och bestämde oss för att gilla läget. Det gick en stund för sen svor vi igen.

Såg när jag lämnade barnen på olika ställen i Nyköping att man trots vädret kör på vallarna. Stackars dom som var tvungna att ta beslutet. Nu vräker det ner igen på alla de söta barnen.

Nu ska jag käka en jätte frukost så jag orkar med allt som sker denna dag!

Hej på en stund.

Skit sa Bill till Bull

Insåg just att det blir den första skolavslutningen som jag inte kommer tillbringa med mina barn.

Trodde jag gjort alla de där "första gången utan mina barn" (midsommar, påsk, födelsedag, kvällen före julafton osv) nu men det hade jag alltså inte!!

Helvette vad det svider i hjärtat.

Fortsätt be....

Just nu på aftonbladet.se.

Ingen nederbörd klockan 14.05 då studenterna springer ut!

Skolavslutningen- den finaste av traditioner

Stod och tänkte på varför jag är så förtjust i skolavslutningar och jag tror att jag kom på varför. Jo, för att det är en tradition, en av få som verkligen är lika underbart år efter år. Det spelar ingen roll om jag själv slutat skolan eller om mina barn gjort det eller om vi haft studenter som vi firat. Varje år är lika fint och jag blir lika lycklig varje år. En tradition som handlar om ungdom, frihet, lycka och stolthet.

Alla år vi varit på vallarna och käkat tårta. Alla de fina sommarsångerna. Talen. Alla fina studenter. Jag är blödig och jag kommer säkert klämma en tår eller så. Bara tanken på att få se Anton snygg i kostym gör mig rörd. Killen jag lärt känna allt mer och fått hans fina fina föräldrar på köpet. Å så "mina" goa innebandy tjejer. Duss, Emelie och Sanna. ( Jo Sannas räknas i allra högsta grad trots flytten till Telge.)

Imorgon tar också Chrille, Jannes äldsta, och kusin Louise studenten. Många vita mössor jag känner i år.
Försökte förklara hur allt brukar gå till för Janne häromkvällen eftersom han aldrig varit på nån sån tillställning. Tom då sprack rösten.

Hur ska det gå nästa år när min egen älskade unge kommer utspringande???
Herre gud! Då blir det nog till att ta fram ett lakarn att snora i....


Ledning 4-2

Just det. Efter gårdagens kortspel leder jag tredje set med 4-2. Naturligtvis beror det enbart på att Janne haft ett osannolikt missflyt med korten. Inte alls på att jag är riktigt bra. Hm!!!!

Spikad helg

Jag undrar hur de här veckoslutet ska gå att få till.
Det känns som om det är tusen grunkor som ska hända och allt är kul-saker. Bara det att jag undrar hur jag ska komma ihåg var jag ska vara på vilken tid och på vilken dag.

Att köra vissa bitar ihop med Helena gör inte saken lättare...fast roligare. Vi är nämligen precis lika förvirrade bägge två och oftast kan man bara skratta åt att allt bara blir fel och tokigt.
Janne är cool lugnt. Det gör inte mig lugnare. Då tror jag att jag måste tänka åt honom också vilket oftast är helt onödigt då han har skaplig koll själv. Tjejerna tror att dom har kontroll men upptäckre dagligen att dom inte har det och då blir jag indragen på nått konstigt sätt ändå.

Imorgon är det student firande som står på agendan. Tänk om dagens väder kan få gälla imorgon också. Det vore helt perfekt. På lördag firar vi Anton. På söndag har vi bakluckeloppis på Ramdalens IP.

Bakom den söta bilden

Mamma sms:ade förut och påminde mig om historien kring kortet på den lilla "Nicka dockan" nedan.

Detta är ett av få kort som blev tagna hos fotografen den där dagen. Jag var nämligen livrädd för fotografen som var mörkhårig (min pappa var och är ljus) och ramlade i ett obevakat tillfälle ner från pallen och skrapade näsan. Skulle antagligen fly till en trygg famn. Efter att jag fixat skrapsåret på näsan avslutades fotograferingen raskt. Tror jag var ganska nöjd!

Auktion

Sitter och funderar på hur fräck man får vara!?
På Onyx hemsida pågår just nu en auktion på herrarnas matchtröjor från förra säsongen. Det är en skit kul ide tycker jag. Jag ska buda på ett par stycken men tänkte ligga lite lågt så här i början. Sen fick jag se att Anette bjudit 300 spänn för sonens tröja. Genast sitter en liten jävul på axelsn och viskar i örat.
"Bjud...hon kommer ändå bjuda över."
Fast jag ska inte även om jag gärna skulle vilja ha Antons tröja. Anette är en pärla! Precis som Onyx.

En liten docka


Hade jag tagit studenten på fredag så hade mina föräldrar absolut valt denna bild till min skylt! Eller hur mamma?

Herre gud så söt jag var en gång i tiden. Kolla in handen. Den ser ju ut som en dockas.


Scanar bilder

OM Amanda hade tagit studenten på fredag så kunde det här kortet ha prytt hennes skylt!



Inte helt frisk men inte sjuk

Idag har det varit en bra dag.

Började med att besöka vårdcentralen och gissa om dom slog mig med häpnad! En urtrevlig läkare tog hand om mig och det bästa vara att han inte var ett dugg snygg. Men väldigt väldigt sympatisk. Han lyssnade, klämde och tog blodtryck. Det sistnämnda var väl det som blev mest uppmärksammat. Inte bra alls! Hade det på känn med tanke dels på hur dåligt jag tar hand om mig just nu och dels för att jag haft så grymt mycket ont i huvudet på sista tiden. Så nu jäklar får jag banne mig ta tag i det här. Kanske precis vad jag behöver! En stor fet spark där bak!

Det togs en massa prover också som jag får svar på senare.

Sen var jag upp till mor och far och käkade lunch. Mycket trevligt. Sen hem och träffat tjejerna lite. Amanda har flyttat till pappa ikväll. Jag körde henne. Nästa framme vid arnö kom hon på att necissären var kvar i Oxelösund. Grrr!!! Gjorde en kovändning och så tillbaka till Oxle. Kom på vägen på att filmen vi hyrt till Hanna skulle lämnas tillbaka innan sex. Klockan var halvsex så jag borde hinna.
Amanda fick hämta både den och necissär. Åter på väg till arnö ringer Hanna.
"Ligger plånboken i handsfacket?"
Jo det gjorde den.
"Måste ha busskortet och jag åker vid fem i halv sju.
"Okej. Men jag ska ju in till stan med din film. Men jag hinner nog hem."
 Lämnar av Amanda. Fortsätter in till stan. Prick sex låg filmen på disken. Tjugo över sex körde jag in på parkeringen i Oxle.

Tror sjutton att man får högt blodtryck!!!


Våga vägra vädret!

Dagsa att sova!
Hanna har gjort klart sitt sista arbete för det här skolåret. Inte utan att även jag tycker det är skönt. Så skönt att jag åkte en extra sväng till Nyköping och hyrde RENT till henne. Bortskämda unge! Men hon är bra ändå...

Har varit och inhandlat lite kläder idag. Jo, Anette det finns presseningar i min storlek. Då finns det absolut i Din oxå! Fast jag har fortfarande inte godkänt det jävla (förlåt mamma) vädret man planerat för fredagen. Fatta att det bara INTE FÅR regna på studenterna!! Arbetslöshet, ekonomisk kris och en jäkla massa annat elände. Det kan man liksom ta. Men att nån idiot tillåter det att vara dåligt väder när ungdomarna klätt sig fina och bara ska fira, festa och mysa en sista natt...Nej. Det är för mycket. Det kan vi bara inte gå med på!

Ska det regna?

Nu ska jag dra in till den stora staden och försöka organisera lite inför student- helgen. Jag verkligen älskar skolavslutningar. Är det någon Nyköping som stad kan så är det att fira studenten. Härliga traditioner från morgon till kväll.

Funderar på att inhandla något att ha på mig. Frågan är bara vad. Känns som om det mest lutar mot jeans och gummistövlar. Får göra som Anette. Plan A & plan B!!!

Kontoristen leker vidare

Leker kontorist idag också. Bokningar av boende och hallar. Måtte allt gå i lås nu.

Ska ta ett bad nu och då kommer garanterat en massa folk som jag bett höra av sig ringa upp. Tar med allt till badkarskanten!

EU valet stör nattsömnen

Vilken tur att jag sovit så dåligt i natt så att jag tyckte det var rätt skönt att få gå upp. Speciellt skönt då gårdens egna  trädgårdsarbetare valde att ansa häcken utanför. Hm!

Hanna håller på och gör ett sista arbetet för skolåret. Ett arbete om EU valet. Hon jobbade sent i natt. Knapprade på datorn som en galning. Jag blir tröltt bara jag tänker på det.

Vilka behov man sett till att jag har

Sjukt vad beroende man är av sin mail. När den nya datorn flyttade in så förlorade jag min mail. Ja, bara tillfälligt antagligen men iallafall. Har trixat och fixat en del idag med bokningar och annonser till SN. Inser vad mycket jag brukar använda mailen. Nu får jag använda min älskade mobil istället och det funkar ju utmärkt det oxå men det blir liksom några extra moment då jag inte kan få med allas åsikter hit och dit genom att skicka samma mail till flera samtidigt. Ja, Ni fattar!

Hur som helst har jag varit riktigt effektiv. Fått mycket gjort. Amanda som är hemma efter gårdagens svacka påstår att jag låter som en kontorist. Det stämmer nog! Nöjd med dagens dagsverke iallafall.

Tog i dag också beslut angående det erbjudande jag fick förra veckan. Ringde och tackade nej till en plats i Sörmlands innebandyförbunds styrelse. Så var det med det! Kanske kommer jag ångra mig, kanske inte. Var tvungen att bestämma mig och just nu känns det skönt att iallafall tagit ett beslut.

Nu ska jag köra Amanda till Arnö och till Markus. Tror hon blir friskast av att hon får träffa honom. Kärlek är bra medicin!

Inte en söndag som alla andra

Fyra timmar i Hedebyhallen idag. Så där kul även om det är rätt intressant att sitta och kolla. Amanda har varit på träning med distrikslaget. Ännu en gång!

Sen vi kom hem har jag hunnit följande:
Röstat: +härligt att vi har den rättigheten och sklyldigheten i vårt land
-Sorgerligt att det är så många som tycker den viktigaste frågan trots stor arbetslöshet och ekonomiska problem är fildelningens vara eller icke vara.
Sovit en timme: +älskar att ha möjligheten att däcka en stund
-Det är så där att vakna med kläderna på och dräggel på kudden
Tagit hand om en illamående unge: +Hon återfick färgen i ansiktet så fort filen och flingorna låg på köksgolvet.
-Hon var så vit så jag trodde hon höll på att tuppa av helt.
Käkat varma mackor: +Rysligt gott med Brieost
-Bakplåtspappret är slut. Dags för GEKÅS!!
Spelat kort med Janne: +Jag vann!
-Han kommer säkert säga att han gjorde sig eller att jag minns fel. Men jag tar det eftersom han torkade upp alla spyorna. Men bara därför!
Pratat massor med Hanna: +Älskar våra pratstunder även om hon blixtrade lite i ögonen idag. Hon är så klok.
-Tänk om ens barn bara kunde få vara barn och inte behöva brottas med alla vuxna problem.

Slutsummering: Som vanligt är jag så grymt tacksam över att just mina tjejer är mina! Finare ungar finns inte.



Förlusten svider inte alls

Så där ja.
Sverige åkte på däng i fotbollsmatchen. Tycker verkligen inte att fotboll är så kul att kolla på längre. Det är bara att inse. Tyckte dock att andra halvlek var Sveriges men dom gör ju för lite mål. Eller typ inga! Ja, jag hör ändå till dom som inte sörjer ihjäl mig. Kan man inte spela bättre behöver dom inte va med i VM heller. Rätt enkelt.

Hoppas dock massor på Robin i morgonens final. Såå kul oavsett hur det går att vi återigen har en kille som är med på de stora tennis scenerna. Tennis har jag alltid gillat att se. Många timmar har jag tillbringat framför TV under 80 och 90- talet då vi ofta ofta hade våra tennis stjärnor med i toppen.

Har skjusat hem Mackan till Arnö nu. Amanda har distriksträning imorgon. Annars hade han nog blivit kvar. Han är riktigt trevlig den där pojken. Lätt att ha att göra med och så mår dom bra tillsammans de där två. Tokkära är en underdrift!

Dags att nanna kudden!

Kallt i Sverige idag

Just nu gör Amanda och Mackan middag till oss. Härligt att bara få lata sig och låta dom härja fritt där ute.

Tidigare var vi på amerikansk fotboll. Det var kallt och speciellt eftersom jag inte fattade så mycket av alla regler. Men rätt kul ändå faktiskt. Kan nog bli nån mer gång.

Nu ropar dom; "maten är klar"!

Gårdagen

Jag fick en ny dator igår kväll. Nicke har meckat ihop en snabbare, en bättre. Janne tog reda på en och vips så byttes min gamla trotjänare ut.

Det är bra att det finns dom som orkar ta tag i sådana saker åt en som bara vill ha saker som fungerar bra men som inte orkar tänka ut hur det ska bli bättre. Dom är bra dom där två som tänker ut sånt åt mig. Nicke donade hela kvällen igår och jag tror att allt utom mailen fungerar just nu.

För övrigt åt vi god middag och spelade kort. Om jag minns rätt så vann jag! En trevlig fredag kväll med dom bästa människorna. Den enda som saknades var Hanna. Hon körde grillmys på arnö och var nog tacksam över att Nicke lämnade kåken för några timmar. Rätt komiskt var det dock när ett sms till Nicke dök upp vid tolv.
-Har du nycklar?
Hanna tänkte gå och sova och ville veta att pappan kom in om hon låste.
Nog brukar det vara föräldrarna som frågar sånt?
Vi var tvungna och kolla så att hon "bara" var trött. Hon brukar ju inte sova tolv!!??


Grattis Sverige

Frukost med de två turturduvorna, elvorna, Amanda & Mackan. De är det som inleder Sveriges egen dag. Den 6 juni, nationaldagen. Sen hoppas jag på en tur. Vi funderar på att kolla amerikansk fotboll, dagen till ära. Jag har aldrig sett en match på riktigt. Det borde man nog ha gjort.

Sen får vi se vad som händer.

Snabbt går det....

Hon kom å så drog hon.  Hanna alltså. Vi hann käka frukost och dra det senaste om vännerna, skolan och lite skit.

Dumpar SN

SMS från en av de finaste.
-Är du hemma?
-Ja
-Bra då syns vi snart.

Härligt. Kan byta ut SN mot världens bästa Hanna.

Vem?Var? Hur?

Så fick man en anledning att bli glad idag också. Fick just reda på en liten nyhet från innebandy sverige (läs onyx) som gjorde mig lite nöjd. Det är alltid lite spännande den här tiden på året inför säsongen då man går och väntar på hur allt ska komma att se ut. Vilka spelare stannar, vilka kommer till och i vilka lag kommer dom sen hamna/platsa. Spekulationera går heta. Lika ofta som sanningar anas lika ofta är det just bara spekulationer. Men det är kul!


Frulle & SN

Så där ja. Nu har jag tagit adjö av de senaste gästerna. Ett härligt gäng som var på skolresa. Dom hade nog sovit max två timmar inatt. Precis som det ska vara när man är iväg med klassen på sista resan innan man splittras.

Nu blir det frulle i soffan ihop med SN. Ja, jag har inget bättre sällskap!

Utcheckning

Utcheckning av det härliga gänget på boendet, står på agendan.
Ses sen!

Höst?

En liten fråga bara. Känner mig smått förvirrad.

Har jag sovit över hela sommaren och hamnat mitt i vidrigt tråkiga, gråa, regniga och blåsiga november?

Färdig

Nästan klar....Har varit effektiv som attan och vill nu bara göra nått kul.

Får se vad eftermiddagen har att erbjuda. Ikväll är det dags att ta emot nya gäster igen!

Kärringarna tar över

Man ska passa sig väldigt noga!

Skulle torka av lite i badrummet. Alla handdukar ligger i tummlaren och då var det väl läge att fixa till lite, med betoning på lite. Ni vet svepa över med trasan och lite lukta gott så det känns okej. Vad händer? Jo, när jag sveper över badkarsfronten ramlar den helt enkelt ner och bort från sina fästen. Ojdå. Ja det är väl bara att fästa fast den igen tänker jag optimistiskt. Råkar av en händelse titta in under karet i springen mellan fronten och karets överkant. URK!! Vem bor här? Jag? Så äckligt!

Ger mig sjutton på att nån av de där "Rent Hus" tanterna krypit in under karet och lagom när jag sveper förbi så hakar dom bort fronten. Bara för att jag ska vara tvungen att se skiten. Åh, va tråkigt. Nu är det slut på svepet med trasan och fram med skurborsten.

Mamma söker Herrgård?

Godmorgon!
Har tvätt och städ på schemat idag. Har inte bestämt mig för om det är okej eller bara nödvändigt.

På TV pratar dom om en ny säsong av "Bonde söker fru". Kan vi inte köra "Mamma söker Herrgård istället"?

Nyss visade dom ett inslag från ett köpcentrum där den norske Alexander var på plats. Kom på mig själv med att bara stå och le. Han är bara såå socker söt och jag kan förstå de små töser som inte vet vilken fot dom ska stå på när han blinkar och ler mot dom. Dessutom verkar killen ha hjärna!

Tung förlust

Förlorade andra set till Janne med 7-10. Piss, skit och gröna ärtor!
Kan hända att jag är en dålig förlorare men nu får det dröja ett tag innan jag tar tag i tredje set. Så skit illa gick det.

Smällkakor & Tatuering

Så där ja!
Nu är magen full av Jannes pannkakor. Han ska tatuera sig straxt så han behövde nog lite mat först. Usch! Jag skulle vara nervös men inte han inte.....

Si eller så

Fick ett erbjudande om ett uppdrag för ett par dagar sen. Har ingen aning om hur jag ska göra. Tänk att det ska vara så svårt att veta vad som är rätt och fel. Vad man ska ta åt sig och vad man ska stå över. Skulle behöva en kristallkula att glo in i och få vägledning. Men jag får väl göra som vanligt! Gå på magkänslan och prata med mina barn. Dom brukar ju veta vad som är bäst!

Läkartid beställd

Så jäkla duktig har jag varit idag.
Bokat en tid på vårdcentralen. Finns vissa som tjatat om det så nu är Ni väl nöjda!

Det är av omtänksamhet, jag vet. Men jag är inte mycket för att springa till doktorn med en det ena och en de andra. Dom gör ju ändå ingenting och då är det väl bättre att dom tar hand om alla dom som är riktigt, riktigt sjuka!?
-Ja, du har väl aldrig varit här, sa sköterskan jag pratade med.
-Nä. Tycker inte det är nått kul att springa hos läkare, svarade jag.

Nu är det iallafall gjort. Var skit jobbig och sa att jag ville ha nån som kan och förstår svenska också! Kände mig som en hemsk människa men jag orkar inte vara tolk åt både mig själv och åt han i vita rocken när det är mig det ska handla om. I just den sitautionen vill jag känna att jag är i Sverige. Så är det!

Ska dit nästa vecka och då hoppas jag dom avsatt en låååång tid för bara mig så dom kan ta en rejäl besiktning på allt. Banka och slå så där som dom gör när dom kollar bilen. För sen tänker jag inte gå dit nått mer. Bara så Ni vet!

Vart tog 18 år vägen?

Nu vet jag vad jag ska köpa till dottern i 18-års present. Tror jag.....
...och hon blir inte alls nyfiken!

Tillbaka

Kasst att inte få till ett enda inlägg igår. Det bara rullade på liksom. Antagligen helt i sin ordning.

Checkade ut gäster, hämtade Hanna på skolan, (med full packning) hem å lunchade och hjälpte henne med Psykologi arbetet. Så var ytterligare ett jobb klart för hennes del. Vill man läsa om hennes äventyr i skogen så besök hennes blogg. Då förstår Ni att hon inte är någon skogsmulle precis. Jag kan höra henne spotta och fräsa. Det måste ha varit underbart att umgås med henne där i skogen. Hörde att nån av kamraterna sagt; "Jo, det var trevligt tills vi träffade på Hanna. Då blev det mörkt!"

Fast jag förstå henne. Tung ryggsäck och sen ett separat tält att släpa på. Jag hade för min del lämnat tältet någonstans och sovit under bar himmel! Det finns väl vindskydd länga sörmlandsleden?!





Hanna är på tur

Hanna är ute i värmen och vandrar idag. Ska sova ute och slåss med myggen. Härligt att dom har så fint väder! Tänk om det regnat. Då vet jag iallafall en som hade varit grinig idag!

Kampen

Självklart kommer de rätta svaren på mustaschkampen snart. Förhoppningsvis kommer jag kunna presentera bilderna på de numer nyrakade männen under kvällen.

Eventuella vinster, frågade nån efter. Funderar!

Rumpan!

Amanda var missnöjd efter lördagens träning i Hedebyhallen. Hon tyckte hon kunde bättre än hon visade. Kul då att hon får en ny chans att visa vad hon går för. Idag presenterades hennes namn nämligen bland dom som gått vidare till steg två!!!
Blir glad för hennes skull då jag vet att hon verkligen varit taggad och vill det här. Hon är grym som vill, vågar och satsar. Hon har alltid varit, till åren sett ,yngre än sina lagkamrater men alltid tagit tag och mött utmaningen på ett otroligt moget sätt. Men så har hon också fått chansen av sina tränare. Ingen har bromsat henne pga hennes unga ålder. Ingen har knölat in henne i ett fack och sagt att där ska du spela för att Du är så eller så gammal.

Tror hon skulle kunnat bli bra i vilken idrott som helst. Hon har bara dom rätta förutsättningarna på nått sätt. Hon tränade friidrott under nån säsong men la av då det var för mycket lek för hennes del. Hon ville att det skulle vara på riktigt. Hon ville hoppa höjd som Kajsa. Inte hållas och leka lekar som man inte änns blev svett av. Minns så väl då hon sa:
-Mamma. Nu slutar jag. Jag behöver ju inte änns duscha efteråt!
Åren efter att hon slutat tog hon medaljer i flera grenar på skolmästerskapen och i sina små gympa kläder vann hon över barn som "lekt" vidare i friidrotten på Rosvalla. Jag menar nu inte att det är fel att leka. Inte alls. Men nog borde man kunna se om någon vill mer. Låt dom som är mer mogna utvecklas i sin takt.

Hon var riktigt duktig på badminton också. Under några år tränade och tävlade hon flitigt och vann en massa över jämåriga killar. Dom små pojkarna grät av förudmjukelsen. Att få stryk var trist men att få det av en tjej var mer än vad dom klarade av.  Sen kom lagidrotten och innebandyn och tog över. Att vara en del i ett lag. Att få glädjas ihop med andra istället för att själv helt ensam stå med både vinster och förluster. Valet blev självklart.


Vatten, vatten....

Oj, så fort jag fick min hämnd på Hanna som sabbade mitt kortspel ikväll.

Nyss. Det bara hände och var faktiskt inte alls meningen. Men det var inte mindre kul för det.

Våra döttrar har en förmåga att krypa ner i sängen och i nio fall av tio be nån av oss föräldrar att hämta vatten. Varje kväll har det varit så i säkert minst tio år. Fråga Nicke så får Ni höra att jag inte överdriver. Dum förälder som man är går man och hämtar det där vattnet för man vill bara att dom ska sova nån gång.

Ikväll vara det samma visa.
"Snälla mamma. Vatten...."
Vattenflaskan med ljummet gammalt vatten sträcks mot mig för att tömmas och fyllas med nytt kallt, gott vatten. Greppar flaskan och utan att inte riktigt tänka innan vänder jag den upp och ner med korken riktad mot Hannas ansikte. Oj! Råkade visst trycka lite lätt på flaskan också så det helt plötsligt for iväg en rejäl stråle genom luften och rätt ner på en grymt förvånad unge. Hehe!
"Men mamma. Det här...Näe...det här är inte okej alltså!"

Behöver jag tala om att jag låg som en mäla över diskbänken i ett hysteriskt skrattanfall???

Anar dock att hämnden kommer. Ska sova med regnställ i natt!

Underbara helg!

Inser att det kommer bli svårt att hålla bloggen levande nu när sommaren är på väg. Helgen som gått har jag knappt varit inne alls och när jag varit inne så har jag inte alls velat sitta vid nån dator och knappa.

Lördagen gick åt till att inhandla diverse kläder åt främst Andreas men även åt Janne. Presenter till studenterna är också köpta. Vi avslutade dagen med fika ute hos Helen och kom inte hem förens kockan var tio.

Idag, söndag, har vi varit "snälla" barn åt våra underbara föräldrar. Först god sommarlunch på en balkong i Brandkärr för att sen inta kaffe på en nästan likadan balkong några portar bort. Trevligt! Skrattat mycket.

Sen hämtades Hanna upp och vi hann med att grilla korv på min balkong.

För övrigt står det nu 5-5 i andra set. Så fort jag är det minsta ofokuserad så tar han ett game. Måste lära mig att koncentrera mig bättre. Men det är svårt när Hanna sitter bredvid och sjunger, kittlas och berättar tokiga grejer. Tror janne betalar henne för att få mig ur balans. Hm! Imorgon ska jag ta hem det där setet. Precis som jag gjorde med det förra!!!

RSS 2.0