God morgon fredag

Uppe tidigt idag. Att gå ur slafen sju är tidigt för mig. Speciellt när jag haft två dötttrar som haft lov hela veckan och traditionsenligt vridit dygnet. Dom är vakna halva nätterna och sover hela dagarna. Detta medför att den arma modern ställer in sig i ledet och intar samma rytm. De är okej en vecka så här men nog är det tungt när man inser att det kan finnas andra som anser att jag bör vara på plats klockan tio i Nyköping. I det här fallet är det arbetsförmedlingen som längtar så efter att få träffa just mig! Men det funkar...får ta en tupplur på eftermiddagen sen.

I onsdags var det en underbar höstdag med hög luft och sol. För en stund fick jag för mig att jag nog ändrat mig på äldre dar och börjat gilla hösten. Tänkte för mig själv att det måste vara åldern. Insåg i går kväll hur fel jag haft. Har inte ändrat mig ett dugg. Hösten och framför allt november är en jobbig period. Det är mörkt när man går upp och mörkt när man kommer hem. (såvida man går upp normal tid och inte gör som vi gjort den här veckan för då har det nästan börjat skymma när man går upp) Sent i går kväll hämtade jag Hanna i Bryngelstorp. Regnet öste ner och det blåste småspik. Jag gillar verkligen inte att köra bil i det vädret. Idag är det samma trista mörker. Dom hade tydligen lovat snö från SMHI. Men inte änns det. Nää...sommardäcken får sitta på Pärlan ett tag till.

Dags att få på sig paltorna för att åka in till Nyköping.
Fortsättning följer....

Knark-nej tvättmedel!!



Har nu funderat klart och skitig tvätt kändes väl sådär att lägga ut på bloggen. Därför får dessa glasburkar i vilka jag förvarar mitt tvättmedel symbolisera dagens tvättstuge pass. Tvättmedelspaket hör till det som förfular världen!!
Likaså pet flaskor men jag har inte lyckats komma på nått bra sätt att byta ut dom än....Kanske IKEA kan göra en insats??



En annan sak som får hamna på listan över i-lands problem är ämnet plastburkar. Begriper fortfarande inte hur folk som har bra ordning på dessa får till det. Jag har försökt, tro mig. Men det är lögn i tusan att i mitt kök hitta ett vettigt sätt att förvara dom utan att dom tar upp ett helt skåp. Förutom att dom är olika form på...så har locken en förmåga att leva sitt eget liv och aldrig vara i närheten av burken dom är gift med. Undrar just hur min mor lyckats. Minns inte annat än att dom låg prydligt ihop lagda i en låda. Har inget minne av att hon någonsin svor över att platsburkarnas otymplighet. De borde bli en storsäljare den dagen då en formgivare löser det problemet.

Nått hon därimot svor över rätt konsekvent under min uppväxt var fönstertvätten (annars svär min mamma väldigt sällan) som hon aldrig blev riktigt nöjd med. Igår fick jag dock veta att hon hittat en lösning på det problemet. I början av veckan hade tydligen min kära far lyckats med att tvätta fönster och dessutom få dom riktigt fina.
-Jag har aldrig haft så fina fönster, jublade kära mor i telefonen.
Så nu får nog pappa göra det framöver vilket är bra. Min pappa är bra på det mesta. När han får prova vill säga.  Nu har han tom. lärt sig att sms.a. Grymt häftigt att ha föräldrar som är runt sjuttio och tar till sig dagens teknik med ett öppet sinne.

Vi kvinnor är ett rätt märkligt släkte.
Vi kvinnor vill ju gärna göra saker och ting själva. Eller rättare sagt vi vill ha saker och ting gjorda på den tidpunkt vi valt och på det sätt vi tycker är bäst. Resultatet blir inte mindre bra för att någon annan gör det på ett annat sätt och vid en annan tidpunkt men så länge orkar vi oftast inte vänta. Utan då har vi redan suckat oss igenom mödan och tycker vi får göra allting själva. Vi är märkliga. Jaja...Ni män är också konstiga!

"Pärlan" har varit på kontroll

Idag hade Pärlan och jag tid hos bil doktorn. Eller egentligen var det väl inte doktorn utan mer distriktsköterskan som tog en titt på henne. Eller gyn kanske då underredet var det som tydligen var mest intressant med tanke på hur mycket farbrorn slog och lyste när pärlan var upphissad.

Hur som helst så mådde hon bra förutom några bromsrör som rostat och behövde bytas. Inte så stora ingrepp alltså och förhoppningsvis blir det inte så dyrt heller. Bilar kostar men är det nått jag verkligen tycker är värt sina pengar så är det pengarna jag lagt på bilen. Jag är så otroligt beroendde av min lilla bil. Visst klarar man sig utan men för mig skulle livet te sig väldans mycket besvärligare med tanke på att jag bor i Oxle och inte minst med tanke på döttrarnas alla träningar och matcher. Måste faktiskt ha en bil för att fungera.



........och välkommen tillbaka borde det ju stå med tanke på ombesikningen som jag måste få till innan första december.

Nu ska jag ta mig ner i tvättstugan! Många nöjen på agendan idag. Fotograferar man som bloggare även skitig tvätt???Låter rätt osmakligt. Hm..ska fundera på de!!!

En onsdag att lägga till handlingarna.

Ett fösök att lägga in bilder har nu påbörjats. Det verkar som det lyckats och var det inte svårare än så här så kan det bli en del fotande framöver.
Lägg märke till den äckliga spindeln. Urk!!
Fast grodor är mycket värre. Vidriga, slemmiga och hemska!!




Länkar

En bra blogg har en mängd bra länkar som för en vidare ut i det blå...Eller var det i det grå?

Jag har nu lagt upp ett par som jag verkligen i hjärtat vill ha där. Kan vara så att hjärtat växer och listan fylls på under dagen.

Grattis IKEA som visst fyller år!! Längtar redan till augusti när den nya bibeln ramlar ner i brevlådan. Tycker visserligen att det är kasst att pärmen på katalogen inte är plastad såsom lånekatalogerna på varuhusen är. Men det är väl med tanke på miljön förstårs. Av någon helt oförklarlig anledning brukar jag efter ett antal besök ha en sådan inplastad historia även i mitt hem. Konstigt!!??



Morgon!

Har inte bestämt om det är en god morgon idag eller bara en morgon.

Har iallafall fått tag i a-kassan som snällt får rätta till sitt misstag och betala ut pengar. Dock först om en vecka. Men det får funka! Har också ringt och tackat "ja" till Linneas 80-års middag.

Betalt räkningar har jag också gjort! Det är väl en konstig uppgift man har varje månad. Man länsar sitt eget konto och fort går det oxå. Man matar in en mängd siffror på skärmen och vips så var det bara matpengar kvar även denna månad. Ingen resa den här månaden heller!!! Fast det rycktas om en fjällen resa vecka 11. Det låter underbart! Hoppas hoppas jag inte förhindras av ett jobb eller så. Fast å andra sidan...Får jag ett "riktigt" jobb med "riktig" inkomst så skulle jag bli så glad så jag skulle kunna leva utan den resan. Skulle med glädje "göra slut" med både a-kassa och arbetsförmedling.
På tal om det så ska jag ta och kolla in alla de jobb jag kan söka nu...och få iväg ansökningshandlingarna.
Det lär gå skrämmande fort. Suck!

Hej så länge!

Tankens kraft hjälper!!!

Åh vilken bra tisdag det blev trots den dåliga starten. Härligt att känna och märka att tankens kraft hjälper mig att vara glad trots en del strul. Har som jag tidigare nämnt bestämt mig för att inte låta saker som jag inte kan påverka, göra världen mörk.

Efter det misslyckade samtalet till a-kassan väckte jag två trötta tjejer. Vi åkte in till stan och de båda peningstinna brudarna drog iväg för att göra av med pengar. Själv åkte jag till väldens bästa Malin. Hon är en av få människor i min närhet som jag inte tror att jag skulle överleva utan. Det spelar ingen roll på vilket humör jag än är på när vi ses. När vi skiljs åt har jag alltid fått ny kraft. Med henne kan jag gråta och sätta ord på alla de förbjudna tankarna som jag nästan inte änns erkänner för mig själv att jag faktiskt tänker. Med henne kan jag också skratta hysteriskt fast livet är överjävligt. Är så oerhört tacksam att den människan finns!!!

Idag möblerade vi om Malins vardagsrum/sovrum. Inte rent praktiskt utan mest med hjälp av tumstock, papper och penna. Vi bollade en mängd ideer fram och tillbaka och vips så hade vi hittat fram till en lösning som vi tror stenhårt på. Nu är det bara att plocka fram alla dom där människorna som "gör" jobbet. Inredarna på tv gör ju väldigt lite själva!!! Vi får se om hon kan leta fram dom där proffsen bland släkt och vänner. Ska bli spännande att se slutresultatet.

Eftermiddagen gick fort och rätt som det var hade tjejerna gjort stan klart och Janne slutat jobbet. Vi drog och tog en pizza på city grillen alla fyra. Mysigt!

Amanda lämnades av på arnö för att sova hos en kompis. Jag & Janne har kollat på Rosa bandet galan på tv och Hanna har varit duktig och pluggat lite. Imorgon ska Hanna till Stockholm. Hoppas hon hittar hem igen! Men Wallin som ska med har meddelat att hon är "kung på Stockholm" så jag kan nog vara lugn.

Nu ska jag smyga runt lite på nätet en stund innan sänglampan ska slockna och Monika sova.
Imorgon ska a-kassan få med mig att göra!!!

God natt!


Aldrig blir det som man tänkt sig!!

Var jätte duktig och ringde men möttes av en röst som mycket hurtigt talade om att a-kassan har begränsad service tom. 31 oktober. Telefontid mellan 9-11 den här veckan. Imorgon blir det till att gå upp och ta tag i det där samtalet lite tidigare.
Man kan bli tokig!! Undrar hur dom som inte har snälla och tämligen rika föräldrar gör för att klara alla räkningar när kassan missat att betala ut pengar. Tack mor & far som pröjsat in hyran.

Nåja. Har bestämt mig för att inte låta saker som jag inte kan påverka förstöra min dag så jag ska nu försöka lägga undan det där tills imorgon och då ta nya tag. Ska väcka tjejerna nu och se om vi kan käka frukost ihop. Trevligt ;)
Älskar verkligen att ha de där två i min närhet. Vad vore livet utan dom?


Godmorgon världen

Klockan är elva och jag har just fått en stor kopp kaffe i min hand. Sjukt så beroende jag är av de där kaffet.

Idag ska döttrarna som har höstlov in till stan (Nypan) och göra stan. Amanda som fyllde år i lördags, fick en massa pengar som hon naturligtvis måste sätta sprätt på. Kul när de där två gör saker tillsammans tycker jag. Har erbjudit mig att köra dom eftersom jag tänkte passa på att ta en fika med min bästa Malin samtidigt.

Men innan dess ska jag ringa ett sånt där "faan-va-jobbigt- jag -får- ont- i -magen- samtal." Idag ska a-kassan få sig en påringning. Fick nämligen inga pengar i fredags som jag borde ha fått. Hatar när sånt som handlar om pengar inte funkar. Ringde dom redan då men eftersom inrättningar av det här slaget hör till dom mest fantastiska när det gäller planering och service (eller inte alls) så hade man beslutat sig för att bygga om sitt datasystem just i samband med utbetalningar.  Ibland undrar man hur dom tänker. Idag när systemet väl öppnar igen lär det ju vara väntetider på telefonen så det är väl bara att ta tjuren i hornen. Usch...vill inte!!!

Välkommen till min blogg!!

I ett par månader har jag gått omkring och funderat på att skaffa en alldeles egen blogg. De senaste veckorna har jag på allvar tänkt att "jag ska börja blogga". Har till och med skrivit blogginlägg i huvudet på nätterna när jag borde sovit. Så kom då kvällen då Hanna, äldsta dottern skulle ha tid (& lust) att introducera mig i blogg världen. En gratis blogg med eget namn och sen är det hur lätt som helst!! Jo det vet man ju...

Minns reklamen, tror det var telia som talade om hur lätt det var att koppla ihop dator och modem för att man skulle kunna ge sig ut och surfa. De skulle visst va hur lätt som helst.  Vilken människa som helst hur oteknisk man än var skulle kunna klara av detta. Undrar fortfarande varför alla i vår omgivning bad barnens pappa om hjälp om det nu var så lätt???

Nåväl...dotter undrade inledningsvis vad bloggen skulle heta. Hade ett par förslag men båda var upptagna. Den ena hade nån idiot lagt beslag på. Dessutom var den inte uppdaterat på veckor. Hm!!! Tänker inte avslöja namnet eftersom Ni då otvivelaktigt kommer att besöka just den och den reklamen ska inte den bruttan få.

Fick tänka ett par timmar till innan jag bestämde mig för ovan nämnda titel. Hur fyndigt som helst...

Nåväl...så långt gick det bra. Klickar sen upp "min sida" och där står skrivet "Välkommen till min nya blogg". Vadå nya??? Jag har ju aldrig haft någon förut då kan det ju inte stå "nya". Nytt vrål på dottern. Hur gör jag?
Tack och lov är hon på sitt allra mest strålande humör och hjälper mig glatt att ändra detta. Sen upptäcker jag att jag på min sida helt ofrivilligt gör reklam för både Måbra och Allersförlag. Tänker jag inte alls göra.
Hanna!!! Hjälp!!! Jag vill bara ha mina egna länkar. Någon ordning får det allt va!! Är det min sida så är det.

Misstänker dessutom att jag kommer att behöva en hel del hjälp med att designa om sidan för att den ska passa just mig. Men det får väl ta den tid det tar. Imorgon ska jag försöka börja göra som ungdomarna, ta kort på allt och ingenting och vidare lära mig lägga in bilder på sidan. En ny utmaning.





 


RSS 2.0