Öråd

I mitt hus råder det för närvarande en slags Robinson stämning och nästa vecka är det öråd. Dvs Årsmöte.
Man tisslar och tasslar och bildar pakter hit och dit. Den stora frågan som ska avhandlas är om vi ska fortsätta sköta trappstädnngen själva eller om vi ska lägga ut det på en städfirma.

Det är STORA frågor folk i ett hus kan bli osams om och nu är det KRIG!

Själv kommer jag bli utröstad på örådet för jag är inte med i nån pakt.


Sprit debut ikväll?

Idag är det Valborgsmässoafton och flaggar för kungen gör man visst också.

Jag tror att idag är en av de dagar på året då flest gör debut. Kanske både på det ena och det andra men nu var det främst alkoholen jag tänkte på. Ha koll på Era ungar gott folk.

Mina ska jag låsa in ikväll. Med kedjer och lås. Nja, inte riktigt sant. Hanna kommer va lugn då hon åker till Göteborg klockan fem imorgon bitti. (Gissa vem som ska köra in henne till Nyköping?)
 
Men Amanda ska jag ha koll på. Tror att det är lugnt men men vet aldrig. Det ryktas om fester på arnö. Undrar hur många vuxna som åker till landet eller stugan ikväll och lämnar hus och ungdomar hemma? Hoppas både hus och ungar är okej när dom återvänder.

Vi ska iallafall till Nicke och grilla ikväll. Jag bjöd helt enkelt in oss och har lagt köttet i marinad. Mysigt! Ska nog ta en promenad och kolla in festerna också. Jag är skitjobbig!

Förstod på Amanda häromdagen att jag är tjatig. Hon tycker inte riktigt att jag har med andras barn att göra. Hon tycker att deras egna föräldrar ska sköta den biten. Fattar vad hon menar men jag tänker fortsätta vara jobbig. För mig finns inget "andras ungar" om nån håller på att råka illa ut. Då är alla barn allas. Så det så!

Att vara barn till en kändis är nog det värsta!

Minns Ni inlägget jag skrev den 18 april?

Nä. Tänkte väl det.

Här är det iallafall.

Skönt att inte vara kändis

Har ni inget annat för Er idag kan Ni läsa Magdalena Graafs blogginlägg. Hon berättar hysterisk roligt om sitt besök i Skottland. (familjen Graaf/Hedman levde ju där under några år) Skrattade själv högt när jag ser framför mig hur hennes båda söner blir osams och kallar varandra bög och homosexuell. Hon själv blir vansinnig och det blir en härlig smaskig scen. Allt inför nyfikna svenska turister som hon först inte sett.

Undrar hur länge det dröjer innan detta finns att läsa i "Vänt i häcken" eller i "Gamarnas värld".

Idag vet vi hur lång tid det tog!


Missuppfattat

Vissa människor ser till att dricka sig bakfulla.
Jag läser mig bakfull.

Vissa människor säger sig hålla på att läsa den eller den boken.
Jag läste ut Små citroner gula. (började i går kväll och var klar fem i morse.)

Blir trött på mig själv. Varför gör jag så här??
Är ju dödstrött idag. Dock ingen ångest. Gör inte så mycket dumt och säger heller inte fel saker då jag läser. Jag bara läser och läser och det finns ingen tanke på att sluta. Inte när boken är så där bra.

Antar att det är så dom som gång på gång dricker för mycket, gör. Det finns ingen tanke på att sluta så länge historien som utspelar sig framför deras ögon verkar tillräckligt intressant.

Prosit

Ofta, inte en gång, utan väldigt ofta dyker det upp en mängd mer eller mindre konstiga funderingar som vi vilt diskuterar då vi befinner oss i bilen, tjejerna och jag. Varför just i bilen? Ja, jag vet inte. Kanske för att det är ungefär det man kan göra när man bara sitter rätt upp och ner i en bil. Tänka och dryfta tankarna med medresenärerna.

Dagens ämne kläckte Amanda.
-Visst är det så att det hör till att man säger "prosit" när någon nyser och att den andra då säger "tack"?
Jo, så är det ju höll vi med. Men varför? Egentligen?
På engelska säger man "Bless you".
Men va sjutton betyder Prosit?

Nu vet vi det. Slog upp det på wikipedia och där stod det.

Prosti är latin och betyder alltså "må det gagna" eller "hoppas det gjorde nytta".

Det är så skönt att lösa det stora frågorna i livet!!


Padagogisk mamma?! Jo, tjena!

På tal om att man inte alltid lever som man lär. När det gäller föräldrarskapet och hur man ibland handlar utan att tänka.

Igår kväll låg Amanda i badet en lång stund. Hon hade lite "spa" som vi tjejer har ibland. När man har spa har man tydligen också musik på. Hon hade kopplat in högtalarna till mobilen och det är rätt bra ljud i dom, om man säger så.

Själv sitter jag i köket och håller som bäst på att spöa Janne i Rummy. Vi har kommit en bit och jag ska med hjälp av mina usla kort får ihop ett femtal och två stegar med fyra kort i varje. Jag stökar runt med mina kort och plötsligt händer det.

Jag inser att min hjärna håller på att koka över. Dels pga av korten men också pga den låt jag inser att jag hört strömma ut från badrummet i minst tio minuter. Fram till toa dörren, som naturligtvis är låst. Knackar (nåja bankar) och hör Amanda svara.
-Jag hör inte vad du säger!
Näää, tacka för det!
Fram med en kökskniv ur lådan, fortfarande i en hastighet som om det brann någonstans.
Meckar upp låset och hör mig själv säga halvt hysteriskt.
-Jag orkar inte höra den här jävla låten. Jag blir helt dum i huvet. Byt!! (Hanna härmade mig flera gånger under kvällen så jag inte skulle glömma vad jag egentligen sagt där i min galna tillvaro)
Amanda som ligger med öronen under vattenytan ligger lugnt kvar och svarar vänligt.
-Jag ska bara skölja ur håret så ska jag sänka.

Något lugnare går jag tillbaka med kniven och vips så har Janne fått ihop både stegar och femtal och jag får böta en massa. Allt bara för att den här låtens skull!

Brukar tycka mina barn har bra musik smak men det här blir bara för mycket samma sak. Hur länge som helst....
Psyko!!



Jag kan dela lya med Afzelius

Nu har jag snöat in på hur man ska vara eller vill vara som förälder. Hur gärna man än vill så gör man inte alltid rätt. Varken du eller jag. Det är bara att acceptera. Eftersom även vi föräldrar är människor.

Men den här låten av underbara Björn Afzelius kan vara ett rättsnöre.



Och om jag kommer till himlen någon gång, då vill jag bo i samma kvarter som Björn. Bara så Du vet! Tänk att få tillbringa kvällarna runt lägerelden med denna fantastiska man.

Lerklumpar

Det går bra våra tjejer  just nu.
Hanna tog hem ett MVG på psykologi hemtentan. Bra jobbat stumpan.

Får alltid sms så fort något prov eller arbete blivit rättat och dom fått veta resultat.
Gläds grymt mycket över lyckade skolresultat. Kanske för att jag vet att det ibland kostar både suckar och stön och för att jag ibland känner att jag är rätt krävande när det gäller skolan. Inte så att jag kräver höga betyg men jag förväntar mig att man alltid försöker och gör sitt bästa. När man nu ändå ska lägga en massa år på att vara i skolvärlden kan man ju lika gärna göra det bästa av det.

Det är intressant det här hur olika vi föräldrar uppfostrar våra barn. Minns när jag var i Hannas ålder och insåg att vi från början bara var små formbara lerklumpar som alla runt omkring oss gjorde allt för att knåda till den figur som skulle passa in i alla möjliga sammanhang. Vi gjorde t.o.m. en pjäs om det där när jag gick på folkhögskolan.

Man ska va på ett sätt i skolan, ett sätt bland vissa kompisar, ett sätt för att föräldrarna ska vara nöjda o.s.v
Tacka sjutton för att man i tonåren blir splittrad och inte vet vilket ben man ska stå på för att vara alla till lags.

Sommaren fylls på...

Idag kom schemat för sommaren på posten. Bara att fylla i almanackan. Inser att jag måste ha en ny sådan nu eftersom min går efter skolåret och alltså tar slut nu mitt i sommaren.

Ska möta Hanna i stan efter skolan. Vi ska till mormor och morfar och hämta ett par byxor som mormor varit snäll och sytt i ny dragkedja i. Jag är som bekant helt värdelös på att sy. Sen ska vi förbir arnö och hämta upp lite kläder som hon ska ha med sig till Göteborg i helgen. Vid sju tränar tjejerna och sen tror jag att Amanda flyttar till sin pappa ikväll. Hanna åker på fredag morgon. Så det lär blir ett vansinnigt tyst 1 maj här. Får väl ta och ordna ett eget tåg med plakat och grejer och trava runt lite här inne. Alltid finns det väl nått jag kan ha åsikter om....

Stugan håller på att fyllas

Sms från båda döttrarna som talar om att dom är på väg hem. Jag blir glad!

Fullt hus även ikväll med pluggande barn som ska ha mat och vars skratt gör en full av liv. Trots att lägenheten är full av tvätt och dammsugaren nyss krypit in till sig igen. (dvs städskåpet) Vad vore livet utan alla dessa galna barn och ungdomar?

Inte mycket värt...

Självbedrägeri

Idag är det städ & tvätt som gäller.
Tur att det inte är så fint väder för då hade jag nog försökt smita idag också. Hm!

Men nu fanns det inte så mycket att välja på. Hanna åker på Cup i Göteborg i helgen. Jag är inte det minsta sugen på att åka med. Det känns inte alls lockande att möta våren i underbara, charmiga Götet. Känns verkligen som om det kvittar att kolla på lite innebandy och samtlidigt få möjlighet att gå en sväng på Liseberg. Att njuta av en fika på någon av avenyns alla uteserveringar känns verkligen överskattat.

Grrrrr!!!

Att Anette & Bertil dessutom ska åka dit och bo på hotell gör så saken ännu lättare. Inte vill jag ta en drink i hotellbaren med dom inte. Närå!! Inte då.....

Kräk-TV

Mår illa. På riktigt.
Råkade av en händelse se "Herre på täppan". Nån slags tävling där en av uppgifterna var att äta koögon.
Trodde jag skulle fixa att se det. Jag menar det var ju inte jag som skulle äta. Men icke då!
Började ulka och höll på att spy i slasken. Beklagade mig för Hanna.
-Ja men det är ju ändå femtiotusen som man kan vinna, svarade hon.

Sorry gumman!
Jag skulle verkligen inte klara av att göra det oavsett vinstsumma.

Hockey

Har kollat hockeyn. Inte hela matchen men bitar av den. Andra perioden var dom, svenskarna, så dåliga så vi spelade kort istället.

Måste fråga om det är nån som har koll, nån som vet? Tyckte mig se min gamla idol, SSK backen Anders Eldebrink skymta förbi i rutan. Är han med i ledarstaben kring Sverige eller i Lettland? Eller satt han bara som publik på läktaren?

Hur som helst ger han mig gåshud och glada hockey minnen från det glada 80-talet. SSK var nykomlingar i elitserien och tog hem hela skiten. Detta efter finalmatcher mot Djurgården. Minns det som igår...Vet att jag vid ett av målen slog näven i soffbordet och jublade så min stackarts far höll på att få hjärtinfarkt. Min pappa fick utstå mycket på den tiden.

Pluggkväll

Ikväll har vi pluggdag här. Jag har förhört Andreas och Mackan på kemi fenomen. Svåra knöliga begrepp men nu börjar det sitta. Ta bara en sån här sak; "det man vinner i kraft förlorar man i väg". Eller; arbete = kraft X väg. Eller Effekt = arbete/tid

Säger det ju inte högt men jag förstår om dagens elever undrar varför dom ska kunna sånt. Jag har säkert kunnat det en gång i tiden men jag minns inte att jag har haft nån användning för det en endaste gång. Men men....Det är bara för dom att trycka in det i deras redan fulla små huvuden. Dom har ju så mycket som dom tycker är intressantare än kemi liksom....

Minns att jag var likadan.


Ibland undrar man om hon är min...

Om inte Amanda blivit född med kejsarsnitt och jag var vaken under ingreppet då hade jag undrat. Vi hade henne hos oss hela tiden så det är fullständigt omöjligt att någon skulle ha "bytt" ut henne mot något annat barn. Dessutom är hon grymt lik som pappa. Det är tur det för annars hade jag på allvar funderat över om det var vår dotter.

Förra veckan skrev hon MVG på matteprovet och idag fick hon tillbaka engelska provet med samma fina betyg. MVG!
Okej, Matte är hennes pappa rätt bra på men engelska? Det är omöjligt!!

Var har hon ärvt sin skalle ifrån? Mostrarna möjligtvis. Dom är smarta mina systrar. Själv har jag bankat min skalle blodig då jag pluggat. Hade visserligen 15 MVG när jag gick ut undersköterskeutbidningen som vuxen. Nåja, ganska vuxen iallafall. Men då handlade det om pluggämnen där kunskapen bara skulle in och det är en annan sak. Men engelska och matte måste man ju förstå vad man gör och varför. Var salig då jag klarat G i matte B på komvux.

Hon är grym vår tjej!!!
Grattis Amanda!

Fattigbloggen

Har ni en stund över?
Gå in och läs om Jessica Ritzén på fattigbloggen. Reporter på aftonbladet som under en månad levt på socialbidrag och samtidigt bloggat om den värld som plötsligt öppnade sig. För att få ut mesta möjliga av läsningen så följ henne från början till slut.

Extra läsvärt om Du tror att Du vet hur det fungerar och känner dig helt på det klara med varför folk hamnar där dom hamnar i vårt lilla land. Du kommer bli förvånad och tacksam!

Det är jag....

Planen gick åt skogen...

Äsch då. Vilken otur. Det fanns ingen tid i tvättstugan. Åh va jag blev ledsen för det då.
Det blev en liten sväng in till centrum istället där jag brände 300 spänn på tjugo minuter. Bra jobbat!!



Lysande Stickan!

Dusch, frukost, köra Hanna, tvättstugan, plantera blommor.

Låter som en ganska bra start på en ny vecka. Det låter som en plan.

Super helg...

Helgen har varit sååå bra. Som en påse gott och blandat ungefär. Vi har hunnit varit sociala och jag har fått massor av frisk solig luft.

På eftermiddagen har vi varit och träffat Ewas nya vänner. Dom var jätte fina och jag försökte mig t.o.m. på att ta lite kort på dom små. Det gick så där. Dom sitter ju inte still så länge....Nåja. Söta är dom iallafall.






Efter besöket hos Ewa handlade vi lite på City Gross och sen åkte vi hem och jag, Janne & Andreas lekte kockar. Vi var hemskt duktiga och gjorde både soppa, hamburgare och chokladkaka. Mycket skratt och sjuka skämt kryddade det hela.

Nu är det sovdags och jag har lovat att köra Hanna till skolan imorgon för att hon ska hinna sova så mycket som möjligt innan första lektionen. Hon behöver sömn efter denna tuffa jobbhelg.

Som sagt. En bra helg är slut och nu kör vi en fyra dagars vecka innan det är valborg och 1 maj och vår på riktigt. Föresten så har björkarna slagit ut i helgen. Ni som har rosbuskar vet väl att Ni ska klippa ner dom då??!!!!

Blogg arvet går vidare!

Yngsta dottern har tagit efter stora syster och skaffat en blogg. nummerelvaa.blogg.se

Solig söndag

Idag blev det en första frukost klockan halv fem. Var lite små sugen efter att ha kört Hanna till jobbet. Det började ljusna och fåglarna kvittrar. Nästa gång hon jobbar kommer det vara riktigt ljust och säkert lite lättare att gå upp. Tror jag!?

Sen blev det sovmorgon. Efter frukosten alltså. Kröp ner igen och sov gott och länge. Nu är det full dag och planerna för dagen smids som bäst. Hoppas få till ett besök ho syster Ewa. Hon har skaffat nya pojkvänner och sådana måste ju godkännas. Två taxar som hon ska låta bo hos sig ett par veckor på prov. Hoppas för Ewas skull att dom ska trivas så dom blir sambos på riktigt.

Kom just på att vi inte har ätit nån godis alls i helgen. Kan sätta min högra hand på att innan jag somnar ikväll har även mina döttrar kommit på det och insisterar på "lördags-godis".  Speciellt säker är jag på att dom kommer säga nått om och när pluggböckerna ska fram och söndagsångesten sätter in framåt kvällen.
 
Återkommer med rapport!

Mys i tornet och mås skit!

Ska gå och lägga mig. Ska snart till Skavsta.

Tidigare idag lapade vi sol på Femöre. Mycket skönt. Ett gott skratt fick vi då en mås sket på Hanna som somnade på en klippa efter tio timmars jobb. Hanna förstod inte riktigt det roliga då hon vaknade!

Kvällen har vi tillbringat i tornet hos trevliga, mysiga Anette och Bertil. God mat, många skratt och så spelade vi kort. Fick lära oss ett nytt spel och jag förlorade stort i första omgången men fick in den rätta knycken i andra och kom bara näst sist. Tror Bertil vann bägge gångerna. Det bjuder jag på. Så trevligt med en social kväll utan en massa TV.

Nu ska jag sova.
God natt alla hjältar där ute. Det största hjälte priset går till dottern, Hanna, som jobbar i natt också. Grymt bra gjort!

Handla rätt...inte lätt!

Ett tips! Handla inte på Coop Extra en fredag, som samtidigt är lönedag. Tror att det tog drygt en timme för mig att få ihop mina varor. Ett annat tips kan vara att ta en vagn och inte göra som vår vän Jocke Värme som mycket förvirrat traskade runt bland hyllorna. Han började med en korg som snart fylldes till brädden. Då fyllde han ytterligare en korg, denna gång, en på hjul. När även denna var full hade han fortfarande inte plockat med sig blöjorna. Stackarn!

En annan onyxare, Martin, skrev idag ett vansinnigt charmigt inlägg på sin blogg om dotterns potträning. Läs det här.

Fredag kväll och mysmiddagen avklarad.

Om två timmar kör jag Hanna till jobbet på Skavsta. Sjukt!


Nu kom jag på det!

Jag skulle vilja ha en avlägsen släkting. En väldigt avlägsen sådan. En sån som man aldrig träffat och aldrig vetat om. Ni vet en sån som bara dyker upp i filmer. En ruskigt elak sådan. En sådan som bara ställt till ett elände för allt och alla i sin omgivning. En sån som alla bara ogillar. En sådan skulle jag vilja ha!

Dessutom ska människan vara grymt rik och last gammal. En sån....


Räkningar. Plötsligt helt okej!

Har betalat räkningar. Ett nödvändigt ont.

Samtidigt som jag sitter här med mina siffror hör jag sirenerna tjuta. Dom närmar sig och bor man i Oxelösund går automatiskt tankarna till SSAB. Den här gången är det dock någon privatperson som behöver hjälp. Två brandbilar och två ambulanser far upp på en liten väg här utanför.

Plötsligt suckar jag inte ett dugg över mina räkningar. Fy vad jag har det bra!

Uppdaterad Löpsedel analys

Första uppdateringen av min löpsedel analys. Igår kom löpet med Pollen besvären. Vädret har redan varit med så många gånger så det räknas inte. Fortsättning följer.

Har sedan flera år hävdat att kvällstidningarna har en färdigskriven manual, en slags lathund, med standardgrejer som dom kör på löpet när det är nyhetstorka. Jag har också hävdat att jag tror att dessa är lite datum styrda. Men nu ska jag sluta hävda och göra en vetenskaplig undersökning och se om det stämmer.


Följande Rubriker (med viss korrigering, men då ämnet är detsamma) tror jag kommer att finnas på någon av våra kvällstidningars löpsedlar innan augusti är slut.


Så farlig är solen / Så skyddar du dig

Födelsemärken som ger cancer

Pollen besvären 23/4
Farlig algblomning

Grillmaten- vilket gift

Kräft- test

Bästa Vinerna (helst på tetra)

Bästa ölen till sillen
Så många kommer att drunkna i sommar

Så många kommer att dö i trafiken under storhelgerna

Så vill svenskarna bli förförda

Så mycket mer dricker svensken under semestern
Så räddas äktenskapet under semestern

Skilsmässorna ökar efter semestern

Vädret (femtioelva gånger)


Ja och så alla dieter och bantningstips förstås men det räknas inte för det kör dom året om.

Vissa av rubrikerna är det inte ens nått fel på men det känns tjatigt och fantasilöst och min känsla är att det absolut finns en koppling till datum och månader.


Fyll gärna på listan under Kommentarer så uppdaterar jag den. Nu ska jag se om allt mitt tjat om detta stämmer. Om ett år kan jag dessutom se om det överensstämmer med datumen.


Kylskåpet ekar

Det finns små, små saker i vardagen som gör livet lite extra trevligt. En sådan sak är att ett påfyllt kylskåp. Ska försöka ordna till just det idag. Under de veckor jag lever utan mina tjejer äter jag upp det som finns och kastar en del. Jag vet att man inte ska kasta mat men det går liksom inte åt nått. Igår kväll gjorde jag en koll och nu ekar det där inne. Så tomt är det.

Men det finns alltid en baksida av allting. I det här fallet är baksidan resan till ett påfyllt kylskåp. Jag tycker inte att det är speciellt kul att storhandla. Det är väl egentligen inte själva handlandet i sig utan snarare tänket inför. Planeringen. Men idag måste jag försöka få till den biten. För ikväll kommer tjejerna hit. Äntligen blir det en massa folk runt köksbordet igen. Det gillar jag!!!


Ovanligt härlig torsdag

Åh, va gött det är att leva vissa dagar. En sån dag har det varit idag.

Malin och jag har lekt turister. I Oxelösund. För att få rätt turist känsla var vi klädda i riktig ledighets mundering. Joggingbrallor, gympaskor och så vindjacka på det. Härligt. Det blir lite som i fjällen då man drar ner mössan och struntar i hur man ser ut. Nu är inte jag nått noga annars heller men det är extra skönt att bara få vara, rätt upp och ner.

Vi började med fika på femöre vid lunchtid och fortsatte med att besöka varje liten affär i centrum. Det borde snart vara gjort men vi verkligen semester strosade. Vi köpte lösviktssallad och tog med oss ut i parken. Käkade och njöt. Ytterligare några affärer och sen kaffe i parken med Janne som slöt upp efter fullbordad arbetsdag.

Många gnäller över hur dött Oxelösund är. Vet inte om det är mig det är fel på men jag uppskattar lugnet. Det är lite folk överallt. Med betoning på lite. Men dom som finns pratar med varandra och umgås. Det blir lite som Malin säger; "by-känsla".

Nu ska jag åka till boendet en stund och mecka lite små saker innan vi ska fixa kvällsmat. Vill inte vara inne alls just nu.
Vill bara vara ute. Hela tiden. Som om jag lider någon kronisk brist på d-vitamin.

Maratonsamtal

Ett maratonsamtal på två timmar med världens bästa Malin avslutade gårdags kvällen. Tänk att det finns så mycket i livet att avhandla.

Nu bär det ut till Femöre. Ut till solen, vattnet och klipporna. Det gäller att plocka russinen ur kakan och femöre hör definitivt till russien i Oxleösund. Kan man bygga en herrgård där ute, tror ni?

Måste lägga till en grunka på önskelistan. Vi vill ha en sköldpadda. Eller rättare sagt, Hanna vill ha en sköldpadda. Får man ha sådana till husdjur i Sverige idag? Måste ta reda på det under dagen.

Ha an bra dag och Ni som jobbar. Se till att få en lång lunch idag och gå ut och inhämta sol.

Blogg pausen är över

Så nu har jag möblerat om en del på boendets hemsida. Det tar sån tid. Men nu börjar texterna vara som jag vill och nu ska jag sätta herr fotograf i arbete. Vill ha en massa nya bilder.

Imorgon ska jag försöka sätta igång med marknadsföringen. OM inte solen skiner för då måste jag åka ut till havet och fylla på ny energi.

P.S. Helena. Frukostmöte måste vi ha nån dag. Käka frulle och fota den. Bra va? D.S

Dottern undrar...

Fick just ett sms från min webbmaster, dvs Hanna.
"Vad har du gjort med din blogg, lilla mor?"

Ja, jag har då inte gjort någonting men hon påstår att hela menyn ligger under själva bloggen.

Ja det kan ju vara häftigt i och för sig men jag har verkligen inte gjort nåt alls. Håller ju på och möblerar om på boendets sida och där i mellan finns väl ändå ingen koppling???

Inte blogga....

Nej, sa jag,

Gör det du ska istället människa!

Förmiddagslur...

Kan inte tänka.

Det är bara att inse. Bättre att sova en timme och sen ta tag i allt än att sitta här och tro att gör nån nytta när vaken ögonen eller tanken lyder.

ZZZZzzzzz!


Inte bakis...bara trött!

Vaknade imorse och frågade mig själv om jag verkligen var så berusad igår så jag inte änns mindes att jag drack.
Men nä, jag var inte alls bakis utan bara hysteriskt, vansinnigt trött. Men nu har jag som receptionist, glatt och trevligt, checkat ut gästerna på boendet.

Gårdagens kväll blev social. Först hämtades Jannes nya bil. Tänk att även män blir lyckliga av shopping. Det är nog bara sakerna som handlas som skiljer könen åt. Sen intogs kaffe hos Teta, Johnny och deras fina, fina barn. Därefter en sväng hem för att hämta kläder som Hanna behövde och så till Arnö mer kaffe hos Nicke.

Nu väntar datajobb. Ska fila hemsida och börja marknadsföra boendet. Ibland undrar jag om det verkligen behövs med tanke på att bokningarna rullar in en efter en. Men det är lika bra att lägga ner lite krut på det iallafall.

Firman Lägerboende rullar vidare...
Undrar just när vi ska kakla?


Trött, tröttare, tröttast!

Hej å hå!
Känns som om jag blivit överkörd av ett tåg eller nått. Är slut i både huvudet och kroppen just nu. Har haft för mycket i skallen i dag. Men nu så är allt lugnt och de incheckade gästerna verkar ha fallit i sömn. Ska upp tidigt och checka ut dom imorgon vid halv åtta. Det är ett hårt liv att vara hotelldirektör. Eller föresten den titeln tror jag Helena lagt beslag på. Jag kan vara VD eller nått. Jag är inte så noga!!

Hörs imorgon!

Väder-lek

Den norska vädertjejen Tone från TV4 avslöjade just att de långtidsprognoser som presenteras i tidningarna, inte går att lita på alls.

NÄHÄ???!!!


Jag har gjort det igen!

Jag har bokat tvättstugan. Morgon passet. Vad tänkte jag på?
Jo, jag tänkte eller snarare upptäckte att strumporna var slut i lådan. Nån sa att jag hade kunnat köpa nya istället för att tvätta.

Men det tyckte jag verkade väl onödigt!


Cykelreparatör nån?

Idag har jag cyklat. Svarta faran fick sig sin första vårtur i Oxelösund.

Kan konstatera följande.
Hur sällan man än cyklar så behöver man inte lära sig på nytt. Det sitter i ryggmärgen, vilken tur.
Hur sällan man än använder cykeln så är den sliten efter vintern.

Slutsats: Kedjan behöver smörjas. Däcken pumpas och nått som gnisslar behöver åtgärdas.
Någon frivillig???

Nån driver med mig!

Så ringer telefonen igen!

Skrattar för mig själv och förväntar mig att känna igen rösten på den som ringer. Nån som läst bloggen och tänker kolla om jag har "lust" att svara.

Skrattar mig igenom samtalet. Ler fortfarande.

"Alla kvinnor i Oxelösund erbjuds nu en månadsförbrukning av Omega-3".

Rahyvel och omega-3, det är det kvinnor över 40 år behöver för att bli lyckliga....

Spioner bakom spegeln?

Jag erkänner.

Ibland väljer jag medvetet att inte svara i min fasta telefon här hemma. Ja vet, det är lite sjukt men det ringer ändå mest försäljare på den då de flesta andra vet att det är enklast att nå mig på mobilen. Skulle inte änns ha en fast telefon om det inte var för att tjejerna alltid ska kunna ringa ut härifrån, om något händer.

Idag valde jag dock att svara när det ringde. Bara för att bli förolämpad. Karln i andra änden som för övrigt hette Jesper undrade "hur läget var med mig då".

Sen berättade han att jag behövde en ny rakhyvel!
Hur kan han veta det???


Kom av mig...

Skulle ju skriva ett "God morgon" inlägg men blev avbruten med att leta Totte klipp. Förvirrad som jag är....

Börjar om.
God förmiddag. Idag är det jobb för Lägerboendet som ska göras. Imorgon ramlar det in närmare 40 gäster som jag ska ta hand om och innan dess så är det en hel del som ska fixas. Kul men mycket, mycket i skallen.

Ska ta och leta fram cykelnyckeln också. Min bil har nämligen fått rycka ut till Stego nu på morgonen. Janne sålde bilen igår med buller och bång. Vi tog hans bil in till middagen i Brandkärr men hem fick vi ta min för under middagen bytte den ägare. Ibland händer ingenting och ibland händer allt på en gång!

Dags att sätta tänderna i "Göra-listan"!

Underbara 80-tal Eller?



Fatta att jag var elva (11!) år när denna spelades på radion. Försök att orka lyssna på hela klippet och observera texten. Är det konstigt att jag blev som jag blev? Hur som helst, nått kunde han eftersom jag fortfarande varje jäkla måndag tänker "De e mååååndag morgon"!

Måååndag morgon!

God förmiddag!
Härligt att se att Ni läsare finns kvar trots att både jag och bloggen varit  frånvarande under helgen. Men nu är vi båda tillbaka i någon slags verklighet. Det är mååndag morgon...
Får alltid en låt i huvudet! Måååndag morgon....

Ska se om den gamle mannen finns på ett så modernt forum som Youtube. Ni vet han som sjöng Morgonpasset och Ryskaposten. Totte Wallin hette han bestämt. En riktig lirare som hade en kort stjärnstatus i början av 80-talet.


Det har varit lugnt...

Lovade mig själv att ta det lugnt i helgen och lugnt har det varit.

De mest ansträngande jag gjot har varit att spöa Janne i alla möjliga konstiga kortspel och till det krävs inte så mycket energi. Som alla förstår! Hm! Ska vara ärlig och tror att vi vunnit ungefär lika många gånger. Skönt att iallafall bara va.

Har inte änns lagat mat idag. Vi fick riktigt god middag hos Göta och Kalle. Lyxigt värre!
Jag känner mig lat. Riktigt lat, på gränsen till slö. Får ändra på det imorgon då det är måndag och vardag igen!

Skönt att inte vara kändis

Har ni inget annat för Er idag kan Ni läsa Magdalena Graafs blogginlägg. Hon berättar hysterisk roligt om sitt besök i Skottland. (familjen Graaf/Hedman levde ju där under några år) Skrattade själv högt när jag ser framför mig hur hennes båda söner blir osams och kallar varandra bög och homosexuell. Hon själv blir vansinnig och det blir en härlig smaskig scen. Allt inför nyfikna svenska turister som hon först inte sett.

Undrar hur länge det dröjer innan detta finns att läsa i "Vänt i häcken" eller i "Gamarnas värld".


Med plats för alla

Ibland blir jag ännu mer säker.

Vi behöver en Herrgård. En stor hemtrevlig plats där alla känner sig hemma och hör hemma!

Lugn & fin

Håller på att varva ner. Ska verkligen fösöka bara slappa i helgen. Vara ute och göra ingenting.
Lovar att försöka!

Passar på att vila...

Mår rätt bra.
Men kryper ner en stund till. Bara för att jag har möjligheten och bara för att jag tror att jag mår bra av att ta det lite lugnt.

Studiebesök i sjukvården

Idag blev det ett besök på akuten i Nyköping. Det var under tvång och inte alls nått kul.

Fick plötsligt väldigt ont i bröstet under fömiddagen. Janne som ringde på frukosten hörde att läget var något panikartat.
Han kastade sig i bilen och vips så hade han bestämt att vi skulle till akuten och därmed basta. Jag var inte direkt med på noterna. Vägrade men hade inte mycket för det. Han gav sig inte.

Hatar sjukhus, hatar att vara liten och rädd och hatar att veta att nån annan tar över kontrollen. Och allt det där händer liksom automatiskt när man kliver in på ett sjukhus. Men dom var var snälla sköterskerna, trots att jag tjurigt talade om att jag inte alls ville vara där.

Man tog iallafall EKG och konstaterade att hjärtat fungerade normalt. Sen tömde man armen på flera liter blod. Gillar inte stick i armen heller. Mitt under den proceduren undrar Janne om vi ska bli blodgivare. Han har sån tajming den mannen!!

Proverna visade ingenting farligt dom heller. Läkaren misstänker broskskador eller att jag kan ha inflamation i några muskelfästen efter några envisa förkylningar.

Jag släpptes till sist loss från sjukhusskjortan och fick nöjt åka hem igen. Kommer aldrig erkänna det högt men det var skönt att få det kollat och så här efteråt kan jag känna tacksamhet för att Janne var envisare än mig. Fast jag tror inte jag visade nån större tacksamhet under färden in till sjukhuset. Kände mig mest som en ilsken väsande katt. (Orkade inte domdera så högt med bröstsmärtor.)

Fast jag är klen och trött efter dagens äventyr så nu blir det sängen.
Må gott alla!


Barn tål att ha roligt!

Idag har jag varit en bra mamma. Iallafall har inledningen varit bra.

Jag gick nämligen upp med mina barn. Dom har nu gjort sig fina och dragit till bussen. Båda på ett soligt bra humör.

Gårdagens ungdomsavslutning på Ramdalen hade jag gärna varit med och styrt upp lite. Det är svårt att få till med många lag och många barn. Det förstår jag men det var riktigt rörigt mellan varven.

Förr hade man ungdomsavslutning en heldag i sporthallen med en massa aktiviteter för både stora och små.

"Men si det var ingen som tyckte det var roligt utan bara lååångtråkigt." (tyckte en vuxen tränare)

Man delade dessutom på den tiden ut priser till spelare i varje lag i kategorierna "tränarens val", "bästa kompis" och "träningspris". Men si det gick inte alls för sig.
"Inte kan man dela ut priser till enskilda spelare".
"Vi är ett lag och det förstör lagandan att primera vissa spelare"
"Bästa kompis kan inte barnen själva rösta fram. Dom tar ändå den som är bäst på att spela".

Det är märkligt att samtliga negativa åsikter kommer från vuxna. Vuxna som tror sig vara pedagogiska och tror sig veta vad barnen vill ha ut av en ungdomsavslutning. Skitsnack, säger jag.

Senast igår berättade mina egna barn lyriskt om de roliga avslutningarna, när man fick rusa runt på sporthallen hela dagen. Alla var där. Det var olika matcher i form av uppvisning både av stora och små. Det var föräldrar och a-lags spelare i en väldig blandning.

Varför underskattar man barns förmåga att bedömma vad som är roligt genom att lägga sina egna vuxna aspekter på allt? Är man så rädd för att göra fel så man hellre väljer att inte göra någonting alls?

Nä. Jag tror på mina (och deras forna lagkamraters) barns uppfattning om att ungdomsavslutningen var en höjdare förr. Trots att de vuxna fick vika en eller annan timme en helg och trots att inte alla spelare fick priset "tränarens val".

Trams, säger jag!


En pärla

Jag har en väldigt speciell vän i Örebro. Av en slump är denna fantastiska tjej också Antons kusin. (Ja slumpen är väl mest att vi råkat lära känna varandra. Att dom är kusiner är nog ingen slump då deras pappor är bröder)

Fick just ett sms från henne. Kolla in www.femina.se
Sagt och gjort. Gör Ni det också. Hon är såå duktig och jobbar stenhårt på att marknadsföra sig själv och sina fina smycken på alla möjliga sätt.

Bland mina länkar finns dessutom en direkt till hennes hemsida under kategorin Smycken.

Solen tar...

Några timmar ute på Femöre med Malin och hundarna och jag är skapligt röd i nyllet.

Fikat och pratat massa allvar. Och så blev det en väldans massa skratt. Som vanligt me världens bästa Malin. Allt ihop med vågor som skvalpar mot klipporna. Vilken tur vi har som bor i Sverige som tack vare allemansrätten, låter oss njuta av allt det vackra.

Nu blir det promenad till Ramdalen. Ska titta på alla barn som har innebandy avslutning ikväll. Mina egna barn har ju på nått märkligt sätt blivit seniorer så dom får snällt sitta på läktaren. Komiskt att Amanda född 94 får titta på pojkvännen som är född 93.

Undrar om det finns glass på Ramdalen. Känner att det är läge för en stor idag.

Det är okej att vara ute...

Efter en tur til Nyköping vill jag bara ut.
Ut till solen, till vattnet och till klipporna.


Tack och lov att man bor vid kusten!

Har bara en sista sak att säga

Klockan är hundra. Jag borde sova.

Måste bara skriva några rader innan.

Vissa dagar känns det extra trots att känslan alltid finns där som ett täckande moln som omsluter allt annat jag känner oavsett vad som händer. Idag är det en sån dag. Då jag känner det extra starkt. Känslan som inte går att beskriva fullt ut hur mycket man än försöker.

Gud vad jag älskar båda mina barn! Dessa fantastiska små varelser som kan få ens hjärta att spricka av lycka. Bara för att dom finns.

Vild natt på stan

Efter att ha hört om dotterns vilda, men ändå rätt oskyldiga tävling på stan igår (ett gäng uppgifter som skulle göras i lag, tjejerna/killarna) har jag en fråga.

Anette, har Du besökt ett hotell idag? Möjligtvis betalat och tvättat fönster? (jag skulle bergis ha gjort det)

Det var på gränsen. Men jag har skrattat hela förmiddagen!!!

Usch och förlåt. Men det vara faktiskt "svinroligt" som syndaren själv uttrycker det.

För övrigt tror jag att Anton behöver byta vänner. Dom är inte bra för honom!


Plugg i kvadrat

Nu kommer snart Hanna ta över datorn. (Jo, vi har en till, en bärbar ,men jag kommer inte riktigt överens med den)
Gissa vad hon ska roa sig med?

Just det. Den vid det här laget berömda Rapporten ska skrivas. Tiden kommer i fatt en och till sist har man inget val. Det är bara att ta tjuren vid hornen och göra jobbet. Ska försöka stötta så gott det går.

Vi hörs senare.

Dagvild!?

Det är tisdag men det känns som måndag.

Barnen börjar skolan igen men Hanna har ytterligare en dag ledigt, då lärarna har studiedag.

Mina vänner "fläktgubbarna" kan komma hit idag men dom kan också komma på onsdag eller torsdag.

Ute känns det skönt men det ligger nån konstig dimma för solen.

Ingenting är riktigt klart. Allt är lite upp och ner liksom planerna för dagen. Kanske åker jag ut till Femöre och bara sätter mig och glor. Då kan det få vara vilken dag det vill. Fläktgubbarna får komma när dom vill och om solen tänker lysa lär jag väl märka det.

En sån dag är det idag. Det kan hända vad som helst. Är det det här som kallas dagvild? (heter det så? vild?)

Påsklovet går mot sitt slut

Påsken är över. Eller ledigheten som automatiskt infinner sig i och med påskhelgen kanske man ska säga.

På det stora hela har det varit en bra ledighet. Mycket socialt umgänge har jag hunnit med och för min del betyder det påfyllning av energi. Mina föräldrars besök idag var mycket trevligt.

En del hysterisk oro och med den också hysterisk tankeverksamhet har ikväll lugnat sig lite. Tack för det!

Livet är orättvist

Först tror man att ovissheten är det jobbigaste som finns.
Livet förändras så fort och tiden innan man vet hur, tror man är den värsta.

Sen när man väl får veta. Då hade man gärna krypit in i bubblan en stund till och fortfarande hoppats. Hoppats på det minst värsta.

Tänker på de finaste små människorna som måste ta fighten, vare sig dom vill eller inte. Åh, om jag hade kunnat hade jag tagit den fighten själv.

Mjukiskläder

Malin kommer hit. Meddelar i telefonen att hon kommer i mjukiskläder.
Det gillas.  Hon kommer matcha mig bra idag. Inget tingel tangel. Bara mys.

På med kaffebryggaren och tofflorna bara!


Påskbakis??

Efter att ha läst lite bloggar är jag ganska säker på att det finns en del personer som just nu funderar på varför dom firade påsk så väldigt hårt just i år!

Hur sprids smitta?

Kan smitta spridas genom bloggar?

Sist jag var sjuk (inte alls länge sen) var även Antons mamma, Anette risig. Samma sak den här gången och då har vi inte änns träffats. Hur är det möjligt att kärringarna är så klena nu för tiden?

Kan det möjligen bero på att våra båda tonåringar roar upp vår energi också? Anton och Hanna har lov och det med besked. Undrar om nån i det där gänget sovit i sin egen säng de sista två dygnen? Dom umgås så intensivt, glömmer klockan och orkar tydligen inte änns ta sig hem till sina egna sängar till sist utan somnar utmattade på plats.

Härligt att vara ung, spontan och galen!


Livet- ett enda långt lov?!

Hanna lämnade hemmet för ett par dygn sen och skulle åka på innebandy i Botkyrka. Meddelade att hon sov hos Jossan på natten. For sedan vidare till Högsjö igår för att hälsa på hemma hos klasskamraten Frida. Kom hem sent och sov hos pappan i natt då hon ska till farmor på påskmiddag idag.

Har alltså inte sett henne på ett par dygn. Trots att hon bor här. Vi har pratat och vi har sms:at. Tror att jag haft bra koll på henne så det är inte det att hon går vind för våg. Men hur orkar hon? Jo, därför att livet är som bäst när man tillsammans med människor man gillar bara kan få leva för stunden utan krav och förväntningar. Jag förstår henne så väl. Jag var precis (och är nog fortfarande det till viss del) likadan när jag var i hennes ålder. Livet när det är som bäst!

Ska vänta med att påminna henne om plugget tills ikväll. Synd att förstöra allt det mysiga genom att ta ner henne på jorden så. Men snart måste hon återvända till det där inrutade vardagstugget igen. Vet att hon kommer klaga över ångest och tristess. Det kommer gå åt choklad och glass i mängder!!!

Påskris(-ig)

Idag är det en sådan där dag då jag hoppats på mer sol och på att vara ruskigt pigg.

Men tyvärr. Både dom förhoppningarna har gått i moln.(otroligt vad vitsig man kan vara)
Har ont i halsen och är riktigt matt. Tänker inte bli sjuk på riktigt så idag blir det till att reparera skadan med vila och c-vitamin.


Drömmar...

får man ha. Det kostar ju inget liksom.

1. En herrgård.
2. Resa till New York
Kan räcka med en tre dagars resa eller så. Vill bara veta OM jag gillar det för OM jag gör det så ska jag åka dit en längre tid och gillar jag det INTE så vet jag iallafall det.

Solv, vind och vatten...

Alltså. Ibland är livet mer än underbart. För min del kan jag bara konstatera att vädret har stor betydelse.

Har somnat två kvällar i rad i månens sken och vaknat av solen och fåglarna som kvittrar. Idag blåser det inte änns och det kan jag säga; blåser det inte i Oxelösund. Då är det stilla! Hoppas alla njuter av våren idag. Själv ska jag jobba och det ska bara bli roligt.

Om det fortfarande är fint framåt eftermiddagen så ska även jag vara ute. Lovar!



Natti natti!

Så nu ska Monika gå mot sängen. Ska bara diska först så jag slipper det imorgon.

Har varit ute massor idag och njutit av detta underbara väder. Sen har jag bakat och lagat mat i fyra vändor typ. Ibland skulle det vara skönt med diskmaskin. Får fixa det när jag får min herrgård. Jag och Malin är precis likadana. Vi vill gärna ha besök och vi gillar inte när folk går hem. Vi borde skaffa den där herrgården ihop!

Imorgon ska jag jobba några timmar. Blir bra!

God natt alla!

Grattis världens bästa Patrik!

Idag firar mannen med det största Onyx hjärtat födelsedag.

Herr ordförande fyller 40 år och jag säger GRATTIS!




Förutom hans enorma Onyx hjärta, hans många, helt galna ideér, (som oftast, trots sin galenskap, visar sig bli succé) så är Patrik en av de personerna i Onyx som jag personligen, när det verkligen gäller, känner ett oerhört stort förtroende för. Han har dessutom en underbar fru i sin Karro. (som för övrigt är värd medalj som står ut att dela sin man med en innebandyklubb)

Månsken

Gårdagens kväll blev natt innan vi återkom till Oxelösund igen efter besöket hos världens bästa Malin.

Vet Ni att det var värsta månskenet igår. Månen lyste så stark så på motorvägen hem kunde jag släcka lyset på bilen och se bra ändå. Det var en häftig känsla och när jag la mig lyste den in i rummet som om jag glömt släcka lampan.

Som vanligt när jag träffar Malin så fylldes energidepoerna på. Mycket prat och många sköna skratt. Vissa historier skrattade jag åt så jag hade ont i magen. Hanna gjorde oss sällskap hela kvällen vilket var mycket mysigt.

Malin färgade håret och Hanna som jobbat stenhårt på att få bort alla mörka slingor  fick ett infall och färgade en svart slinga i sitt. Bästa kommentaren kom från Jossan per sms:
"Jaha, ja vi har ju bara gjort allt för att du ska bli blond igen!"
Stackars Jossan.

Idag skiner solen och Hanna ska åka med pappa till Botkyrka och titta på innebandy seminfinalen Balrog-Varberg. Kul!
Ikväll kommer nog minstingen hit. Undrar när vi ska plugga???!!!

Hm!! Ingen ordning!

Har handlat. Har pluggat. Hanna öppnade boken och sen la vi ner.

Vi åker in till Malin istället. Det är lov och vi har för mycket "nått måste hända energi". Båda två.
Jag är en värdelös mamma men Hanna är nöjd!


Det kuliga drar...

Människan är av naturen lat, bekväm och nöjeslysten.

Jag borde åka och handla mat.- Jag vill INTE!
Hanna & jag ska plugga.- Jag vill INTE!
Malin föreslog ett besök ikväll. Jag VILL SÅ MYCKET!

På med tagelskjortan människa och liiid med Jesus.

Hm! 

Om jag handlar och pluggar lite först. Får jag åka till malin sen då?

Glad överaskning

Så går jag här och undrar vad jag ska göra i påsk. Undrar tom varför jag överhuvudtaget ska fira påsk. Som yngre fick jag ju iallafall påskägg. Men nu. Egentligen är det inte viktigt med påsk för mig. Har inte firat på nått speciellt sätt någonsin, vad jag minns, så det är inte nått senitmentalt dravel över min sinnestämning.

Men så plötsligt händer det!
Ett vadderat kuvert landar på hallmattan. En jätte mysig liten bok från syster och måg. Nån har tänkt på mig och jag blir så rysligt glad. Tack!

Plugga på en skär torsdag?

Så då drar vi i gång nästa dag då. Skärtorsdag och som sig bör kommer lååångfredagen imorgon.

På taket i mitt hus byter man stora fläkten som sköter hela ventilationssystemet. För att komma upp dit fäller man ner en stor lucka samt en stege som man kartar upp på. Det är nog bra. Nu är det bara så att luckan sitter precis utanför min dörr och när stegen fällls ner så blockeras min in och utgång. Det är helt okej det med. Dom är så rara gubbarna och ringer på varje gång dom ska upp så jag vet att nu är jag instängd. MEN dom hade inte nödvändigtvis behövt ringa på imorse. Jag sov nämligen rätt skönt! Innan  dom ringde på!

Idag tror jag Hanna kommer och det ska pluggas. Igen! Konstigt att ingen av oss har nån lust alls. Men nu måste vi. Vi har inget val helt enkelt.

Det blir inte alltid som man tänkt...

Det blir inte alltid som man tänkt men det kan bli väldigt bra ändå.

Åkte till Arnö för att städa ur bilen och sen klippa Nicke. Bilen blev fixad och jag gick upp till tjejerna för att få kaffe. Där var dagens projekt "Vi städar våra rum och möblerar om och rensar varje liten låda". Phu! Hela huset var upp och ner. Kom knappt in i hallen där soppåsarna låg i driver. Näe. Jag överdriver inte. Men det var ett glatt kreativt gäng som städade och fixade. Nicke kom hem från jobbet och höjde inte ett ögonbryn.

Blev bjuden på mat och sen röjde vi båda ett förråd av bara farten innan vi åkte och kastade alla sopor. Nickes bil var proppfull. Mitt i alla kaos sms:ade Hanna och frågade om hon kunde ta hem ett gäng kompisar för att kolla fotboll. Plötsligt hade huset eller snarare vardagsrummet invanderats av glada fina ungdomar. Det blev senare än jag tänkt.
Efter mycket om och men blev Nicke klippt och så snaggade vi Anton av bara farten också. Eller Anna började, jag fortsatte och Hanna avslutade. Men nu är pojken klippt iallafall.

Det blev inte som jag tänkt...men det blev en riktigt trevlig kväll med alla dessa glada ungar. Hanna har ett väldigt bra omdömme när det gäller att välja umgänge. Skrattar så mycket åt deras dråpliga berättelser. Hämtade direkt ur deras tokiga värld.

Nu är jag iallafall åter hemma i Oxelösund efter att ha skjusat hem en OIK kille som jag för övrigt tydligen målat lägerboende med i somras. Stackars barn! Tror jag körde rätt hårt med dom.

Dags för sängen.
När drar vi till blåkulla? Är det imorgon? Eller på fredag? Har inte packat?

Löpsedlar som säljer

Har sedan flera år hävdat att kvällstidningarna har en färdigskriven manual, en slags lathund, med standardgrejer som dom kör på löpet när det är nyhetstorka. Jag har också hävdat att jag tror att dessa är lite datum styrda. Men nu ska jag sluta hävda och göra en vetenskaplig undersökning och se om det stämmer.


Följande Rubriker (med viss korrigering, men då ämnet är detsamma) tror jag kommer att finnas på någon av våra kvällstidningars löpsedlar innan augusti är slut.


Så farlig är solen / Så skyddar du dig

Födelsemärken som ger cancer

Pollen besvären
Farlig algblomning

Grillmaten- vilket gift

Kräft- test

Bästa Vinerna (helst på tetra)

Bästa ölen till sillen
Så många kommer att drunkna i sommar

Så många kommer att dö i trafiken under storhelgerna

Så vill svenskarna bli förförda

Så mycket mer dricker svensken under semestern
Så räddas äktenskapet under semestern

Skilsmässorna ökar efter semestern

Vädret (femtioelva gånger)


Ja och så alla dieter och bantningstips förstås men det räknas inte för det kör dom året om.

Vissa av rubrikerna är det inte ens nått fel på men det känns tjatigt och fantasilöst och min känsla är att det absolut finns en koppling till datum och månader.


Fyll gärna på listan under Kommentarer så uppdaterar jag den. Nu ska jag se om allt mitt tjat om detta stämmer. Om ett år kan jag dessutom se om det överensstämmer med datumen.


Färg eller svartvitt

Skrev tidigare att natten varit knölig. Jag har sovit illa helt enkelt. Vaknade dock med ett leende. Garvade åt mig själv!

Befann mig någonstans mitt i mellan vaket och sovande tillstånd. Minns att jag kikade ut över mitt relativt färglösa sovrum och tänkte följande.
"Stackars dom som levde förr i tiden. Då, när allt bara var svartvitt".

Sen garvade jag för mig själv när jag plötsligt insåg att det fanns färg förr.  Det vara bara på TV man inte kunde visa det.




Är det konstigt att man undrar om man är färdig för att läggas in?

Äntligen morgon

Klev ur sängen för dryga timmen sen. Hade svårt att sova igår och natten känns som om den varit bökig.

Lika bra att vakna och sätta igång. Aktiviteterna är i full gång kan jag säga. Har haft både Helena och Anette på telefonen redan. Just nu jagas det bilder på SN samt diskuteras en bokning gällande gäster från USA??!! Går mest och skrattar för mig själv. Vart ska detta sluta?

Nu ska jag uppdatera boendet sida lite och hoppas, hoppas få tag i Malin för att se om vi kan ses nått idag.

Globen nästa!??

Ja. Det gick vägen till sist för Varberg. (fast jag hann säga "eller" ett antal gånger) Iallafall i den här matchen. Men det krävs ytterligare en seger för att jag ska kunna boka SM biljetter.

Kan också, efter att Martin Sundberg länkat hit från sin roliga blogg, konstatera att Martin & jag normalt sätt inte har samma läsare. Detta då antalet läsare för dagen ökat rejält.

Innebandy, så ovanligt

Eftersom jag inte kollat på nån innebandy i helgen njuter jag ikväll av att se Varberg ta ytterligare ett kliv mot SM-finalen.
Eller?




Underbar bild från helgens junior SM.  "Det gäller att greppa situationen"

Fler förslag på bildrubrik?

Barbie byts mot Löshår


När tjejerna var små lekte dom med Barbie. Naturligtvis bytte dom kläder på dockorna men det fixades även med dockornas hår. Det flätades och kammades. Tror tom att dockans hår blev klippt då och då. Det var då de.



Nu har man sedan många år lämnat Barbie åt sitt öde. (eller snarare åt kusin Anna) Häromdagen förstod jag vad som ersatt Barbie. Detta då Amanda inhandlat löshår och nu behandlar detta på ungefär på samma vis som dockans hår. Det flätas och tvättas och klipps. 


Egentligen har alltså ingenting förändrats.

Kakel fixat! Diskmaskin någon?

I söndags efter att gästerna checkat ut från boendet hade jag, Janne och Helena ett litet möte i entreén på Rosvalla. Vid vårt bord slog sig en tränare från Onyx ner. Han hörde vårt snack om kakel. Igår så var det fixat efter att han haft kontakt med nån firma som han kände genom sitt jobb. Det tackar vi för! Tror att med rätt kontakter behöver ingenting kosta pengar.

Nu önskar vi oss en diskmaskin!!

Livet i en lägenhet

Alltså det finns fördelar att bo i lägenhet. Det finns det, men just nu är det mest nackdelar. Grannens hund sitter och gnäller. Oavbrutet. Grannens ungar spelar musik som jag tycker låter skit. Samma låt gång på gång.

Och jag vill fortfarande ha en herrgård. Där JAG bestämmer!

Julen varar än till påska


Så där!
Nu har jag haft Julgransplundring. Granen nedan har blivit sönderplockad med hjälp av en sekatör (heter det så?) och iväg transporterad till vår egen lilla sopptipp. (skämdes bara lite när jag bar ut allt till bilen.) Den barrade fortfarande knappt så egentligen skulle jag kunnat spara den till nästa år. Hur som helst...Nu är ballkongen skurad, fönstrena rena och för att fira...






...Påsk så intogs en äggmacka till lunch ute i solen.



Så Glad Påsk då!

Är vi släkt eller?

Hon var inte så svårövertalad precis. Hon, Hanna, hängde lätt på då hon hörde min tveksamma entusiasm inför dagens plugguppgift. Hon hade precis vaknat efter gårdagens gymnasiefest och svarade mitt i ett skrattanfall.

Vi skjuter upp pluggandet ett par dagar. Vet att jag kommer ångra detta framåt torsdag då jag inser hur mycket vi/hon borde ha gjort. Men nu njuter vi av solen och av lovet och låtsas att allt är lugnt. Att vi har läget under kontroll och så intalar vi oss att vi jobbar bäst med eld i baken. Det sista är visserligen sant men det är skillnad på eld och eld. På torsdag kommer det vara en stor brasa som värmer och jagar oss.

Vad är jag för typ av förälder egentligen?

Sol & plugg

Ännu en solig dag. Funderar på att städa min otroligt "stora" uteplats idag. Nån idiot har ställt en julgran där!

Under dagen kommer Hanna hit. Vi ska plugga. Hade vi inte påsklov? Vi ska göra nått stort arbete i samhäll B. Så solen kanske vi inte får njuta så mycket av? Kanske kan vi sitta ute...Kanske kan vi bestämma att vi behöver en promenad istället för att sitta vid datorn.
Kanske kan vi strunta i hela plugg grejen? Näe! Just det. Det kunde vi inte eftersom vi redan är sent ute.

För övrigt vill jag fortfarande ha en herrgård!

Dottern är ute...

...vilket naturligtvis leder till att hönsmamman inte känner sig direkt avslappnad. Sms:ade just med henne och fick beskedet att hon nog lämnar "nya" mobilen hemma. Kan vara smart! Har också fått tillåtelse att sms:a /ringa Anton om jag vill. Han vet hur vi mammor funkar han! Tur att dom har varandra i det där gänget. Att dom bryr sig och förstår. Litar på henne men faan inte på alla dårar som finns där ute.

Ur vägen

Så nu är jag ur vägen. Ur vägen för hon som ska ägna måndagskvällen åt att använda vår tvättstuga. Det som dock inte är ur vägen är all min rena tvätt. De blev lika mycket i mängd som när den var smutsig. Konstigt!

Dum...gång på gång!

Kan någon svara på hur detta går till??

Jag bestämmer mig då och då för att Nu ska tjejerna inte få mera extra pengar av mig till mat och sånt som faktiskt ändå finns hemma. Sån lyx får dom betala själva. Det borde liksom vara okej.

Sen händer följande.
Hanna kommer på snabb besök för att hämta ett par saker. Hör konversationen med lillasyster i telefonen. Dom planerar att äta lunch ute i solen. Dom diskuterar vem som har pengar ute och hur dom ska lösa inhandlingen. Va mysigt att dom umgås och har mysigt på sitt lov tänker den kärleksfulla modern. Trots att jag inte glömt vad jag bestämt hör jag mig själv säga:
"Men jag tror jag har lite pengar i plånboken som Ni kan ta".

Vips så försvann 70 spänn bara så där. Dom behöver inte änns be om pengar.
Kom inte och säg att jag är snäll. Snarare bara helt dum!

Några korta från SM

Helgens stora hit.
Den lilla "mugg-termosen" som sålde som smör i solsken. För ynka 50 spänn kunde man köpa denna lilla uppfinning och dricka fritt kaffe under hela helgen. Handlade naturligtvis en redan på fredagen och har sen glatt sörplat kaffe. Jag undrar bara hur mycket mer toapapper det gått åt med tanke på hur mycket mer folk kissar när dom dricker kaffe nonstop!?

Skolmaten.
Hade som uppgift att pricka av lagen som valde att käka sina mål på Tessinskolan. En rolig arbetsuppgift då man får träffa många spelare och ledare och fick höra en massa åsikter. Men bäst var ändå maten som även jag fick äta av. Skulle kunna tänka mig att bli lärare bara för att få äta god lagad mat varje dag. Tror att maten är något av de våra besökare kommer minnas efter den här resan.

Onyx alla slitvargar.
Extra beröm till de som planerat inför tre dagars fest.

Stjärnor i himlen till alla medlemmar som hjälpte till. Vissa kan höjjas extra.

Martin Sundberg. Den a-lagsspelare på herrsidan som jobbat mest timmar genom Onyx historia!?

Onyx båda damlag som skötte cafeterian hela helgen och som dessutom hjälpte till lite varstans när det behövdes folk. Dom gör inte bara sitt jobb utan är glada, spralliga och fantastiskt positiva.

Lulle som skötte speaker snacket i stora hallen. Den lilla mannen med den enorma energin. Han är inta bara "snackpåsen" utan även en grymt bra vän till många i sin närhet. En av få människor som visar alla samma respekt!

Camilla. Tjejen som alltid ställer upp för Onyx och sitt lag. Tjejen jag alltid blir glad över att se bara för att hon är så förbaskat bra.

(Skulle kunna klaga lite över vissa som inte gjorde vad dom skulle....men struntar i det då det gör mig på dåligt humör.)

Västergötland.
Kom och intog boendet med buller och bång. På söndagen checkade dom ut och plötsligt var det tomt igen.

Sportsligt
Stockholm applåderade Skåne vid medaljutdelningen. Skåne klappade inte för Stockholm. Det är alltså lättare att vara sportslig när man vunnit. (inte helt oväntat kanske)

Sången
Stockholm jublar över HJ guldet. Lagen ställer upp sig. Fram till Stockholms publiken kliver en av spelarna. Klämmer i för kung och fosterland och sjunger "Stockholm i mitt hjärta". Charmigt!

Västmanland
För min del imponerade Västmanland mest på damsidan. Av det jag hann se vill säga. Beviserligen var dom inte bäst då dom åkte ut i semin. Kommer iallafall minnas deras fina spel.

Förvandlingen
På söndagen förvandlas alla spelare från att ha gått i sina träningsställ hela helgen till att plötsligt se ut som hämtade från ett modemagasin. Klart dom måste ha mycket packning för att fixa den förvandlingen.

Första dagen på påsklovet

Ja, lov och lov. Men mina barn behöver inte ha nån närvaro i sina respektive skolor iallafall. Fick just ett samtal från Hanna där hon talar om att hon är på väg hit. Nice! Hinner också uppfatta att även lillasyster är uppe och ute i solen. Vad är det som händer? Både barnen uppe och på gång innnan tolv första dagen på ett lov! När hände det sist?

Måndag och tvättstugan

Idag tvättar Monika. Har lycktas med att samla på mig så mycket tvätt så nu fanns det verkligen inget val längre. Såvida jag inte tänkt gå ut utan strumpor och med skitiga brallor. Gillar visserligen att gå barfota men det känns lite, lite tidigt än.

Men det känns okej. Att tvätta alltså. Efter att knappt varit hemma alls senaste veckan så ska jag idag bara gå här och försöka komma ifatt. Har massor av data-jobb för boendets räkning så tröttnar jag på att leka "hemma-fru" så kan jag alltid leka att jag jobbar på kontor en stund.


SM är över

SM för juniorer är över. Det har gått bra. Tror dock att många som jobbat hysteriskt mycket med arrangemanget nu drar en lättad suck. Tror vissa kommer sova sig genom kommande vecka.

För egen del behövs också sömn nu.

God natt


Glass

De flesta jag känner förknippar vår och sommar med glass. Sen finns det visserligen dom i min närhet som vill ha glass minst en gång i månaden, året om och helst med en massa gegg till.

Men nu till nyheten. Jag är såld på Ben & Jerry och nu visar det sig att dom har öppnat en glassbar mitt i Gamla stan. Dit vill jag åka i sommar. Undrar just om jag kan få med mig Ewa och Louise dit? Det var dom som tvingade mig att handla min första Ben & Jerry och efter det är jag fast. Då måste dom ju vara skyldiga att följa med till Stockholm. Visst?

På tal om Louise så klarade hon körkortet i torsdags. Chansade och skickade ett "Lycka till" sms och det visade sig att jag prickat rätt på dag. Så roligt! Stort Grattis gumman!

På banan...

eller ska vi säga på mattan efter denna långa SM helg?

Det har blivit sent både i fredags och igår. Har bara gjort små insatser som haft med själva arrangemanget att göra. Ändå har det blvit sjukt sent och timmarna då jag sovit är lite för få. Men nu är det sista dagen. Finaldagen.

Sörmlands båda lag har åkt ut. Killarna tog sig inte från gruppen och tjejerna åkte ut i kvarten. Det känns som om Sörmland har en lång bit kvar till de bästa. Tempot och passningspelet i de bästa lagen känns ruggigt bra. Men det är kul. Kul med riktigt bra innebandy.

Idag checkar vi ut Västergötland från boendet och sen åker jag in för att se finalerna. Ska bli intressant att se hur mycket folk det kommer vara i stora hallen då många lag stannar kvar trots att dom själva åkt ut. Hoppas på en bra sista dag för alla dom i Onyx som jobbat halvt ihjäl sig både inför och även under de här intensiva dagarna.

SM...SM..hela dan.

Få besökare på bloggen. Kan det möjligtvis bero på att största delen läsare är innebandyfolk som liksom jag själv tillbringade dagen igår i nån av våra hallar??

Idag ska jag jobba på Kanonen några timmar och sen blir det Rosvalla igen. Älskar sådana här arrangemang. Pulsen, farten och så all innebandy. Jag har väl sagt förr att jag trivs bättre med svettiga idrottare än med "fint folk"? Eller så här; jag tycker idrottare är "fint folk".

När jag åkte hem igår kväll svällde mitt så starka ONYX hjärta nästan över av stolthet. Tror det är svårt att fatta vilket stort arrangemang detta är för en enda klubb att styra upp. Folket i Onyx har gjort det med bravur. Trots småmissar och en del man kan göra bättre till nästa år så har dom alla gjort ett fantastiskt jobb. ALLA, alltifrån sargvakterna och kioskpersonalen till det högst ansvariga kan stolt sträcka på sig. Jag som inte gjort så mycket inför SM njuter och är stolt över att tillhöra just Onyx.

Idag avgörs det om våra bägge Sörmlandslag går vidare till kvartsfinalerna i kväll. Imorgon avslutas med semi och final.
Lycka till grabbar och tjejer!

SM har börjat

Nu så har startskottet gått för Junior SM i innebandy. Man ser träningsklädda lag överallt i stan och på Rosvalla är det puls och då är det ändå bara fredag idag och det flesta borde jobba eller gå i skolan. Imorgon och på söndag lär det vara proppfullt i hallarna och på pakeringen. Passa Er för böter gott folk!

Efterlyser kakel

Är det så att Ni vet med Er att Ni har några överblivna kakelplattor sen Ni gjorde om köket eller badrummet sist? Är det så dom ändå ska kastas men att Ni inte kommit till skott? Kasta dom då inte utan ge dom till Ramdalens Lägerboende! Japp. Det är de senaste. Att vi ska kakla. Stickan är förtvivlad över att  vi ständigt  hittar på nya saker fast Helena tycker det är bra att hon "äntligen" ska får lära sig kakla. Så olika kan man se på saken.

Misstänker starkt att Stickan med glädje överlåter just den uppgiften till oss andra.

Vaken!

Javisst är jag vaken. God morgon på Er!

Klev käckt ur sängen vid sex idag trots den sena kvällen igår. Sova får jag göra nån annan gång. Går just nu på nån slags överskottsenergi som jag inte alls vet var jag fått ifrån. Eller. Det kan vara så att det är att det gått så bra med allt de sista dagarna som gör att jag orkar. Och så solen förstårs! Vilket underbart väder det var igår. Jag blev så lycklig när jag gick genom Oxelösund på min promenad. De var så där på riktigt varmt, ni vet och så alla människor som var ute och njöt. Mm underbart!

Idag då? Vad händer? Jo, först får jag besök av Nickes föräldrar som kommer hit och käkar frukost. På eftermiddagen kommer det gäster till boendet och vi ska checka in dom. Innan dess är det bara lite småsaker kvar att fixa för att helgen ska flyta.

Japp. Nu kör vi!

Vi är jäkligt bra!

Känslan är skön. Vi har gjort ett jätte jobb på två dagar. Igår hämtade vi hem sängarna. Idag har dom monterats ihop. Det blev riktigt, riktigt bra. Vi är så nöjda. Förutom allt vi fått gjort praktiskt de sista två dygnen måste jag rosa "hela gänget" för deras arbetsglädje och humor.

Helena, Janne, Stickan och Pontus. Vi har såå jäkla roligt ihop och vi förenar verkligen nytta med nöje. Trots att alla efter sex timmars kvällsjobb bara vill åka hem sliter alla som djur och det är högt i tak. Tonen rå men hjärtlig! Trivs otroligt bra med dessa galningar!

Nu ska vi käka mat! Ja, det är för sent men jag kom ju hem nyss!!!


Hurtig på låtsas!

Nu ska jag ta en uppfriskande promenad ner til Ramdalen. Visst låter det hurtigt!?

Sen behöver jag ju inte tala om att jag säkert skulle ha tagit bilen om det inte var så att den skjusade Janne till Rosvalla för att han ihop med Stego gänget lägger in golv där idag. (Jannes bil är nämligen på väg att säljas och han står just nu mitt imellan två, inte jobb, som det så fint heter, utan mellan två fordon.)

Sånt säger man inte högt utan man låtsas!

April april din dumma sill...

Okej! Kom just på att det är första april och att man kan bli lurad typ hela tiden idag. Har inte nått bra skämt på gång till bloggen så jag får nog koncentrera mig att hålla mig själv "o-lurad" idag.

Har Ni upptäckt några i tidningen eller redan själva blivit blåsta?
I SN måste det vara vindkraftverk på stadhuset som är ett skämt?

Om det inte vore för att följetången "ingen is i oxle eller kanske ändå om vi tar ytterligare ett möte om detta" hade hållt på i snart ett år så skulle jag definitivt tro att det var ett april skämt. När beslutet tog första gången så påstod bandyanhängarna att folk ute i landet skrattar åt Oxelösunds idioter till politiker. Vad tror Ni dom gör idag? Ligger raklånga i magkramper? Oavsett åsikt i sakfrågan är det pinsamt och ett riktigt aprilskämt hur man kan hantera en fråga på det här sättet. Vad tror man det har kostat i tid och energi från alla inblandade att dryfta det här gång på gång och detta i en kommun som har en ekonomi som är körd i botten. Man säger upp folk inom kommunen och de som jobbar kvar ska älta bandyn för trettonde gången. Dessutom stoppar man påbörjad renovering av Ramdalen med konstgräs mm som redan kostat en massa pengar. Jag för min del är helt övertygad om att det blivit enbart en fråga där politikerna ser en chans att trixa till sig röster till kommande val. Ett årslångt aprilskämt är vad det är!

Alltid dåligt samvete

God morgon. Har Ni sett hur fint väder det är?

Just nu längtar jag en aning efter att vakna och få vara lite uttråkad. Jag vet. Den dagen kommer och då kommer jag sitta här och gnälla över att vardagen kan vara så tråkig. Men just nu längtar jag efter att vakna och verkligen få fundera över "vad jag ska göra med dagen". Känns som om det var evigheter sen jag var så där lagom uttråkad. Varje kväll när jag somnar vet jag att nästa dag redan är fulltecknad.

Det har snurrat på så fort sista tiden och även om det är mest bara roliga saker som händer och jag vet att jag gör så gott jag kan så känner jag ändå att jag försakar både saker och människor. Människor är värst att inte hinna med. Och dessutom är det i min skalle helt fel att välja bort levande varelser för att göra "måste grejer". Men hur ska man få till det? Tiden räcker ju inte? Nu är det inte så att jag tror att dom som jag bryr mig om är beroende av just mig hela tiden. Får trösta mig med det.

Men jag får dåligt samvete över att tjejerna fått så lite mamma tid den här veckan. Kom hem så sent igår och idag blir det väl nått liknande. Det knäppaste med alltihop är att jag tror att dom tycker det är rätt skönt att rå sig själva och det är egentligen bara jag som saknar tiden med dom. Jag har behov av att träffa dom.

Snackade med världens bästa Malin i ett par timmar häromdagen. Det är skönt med telefoner men nästa vecka måste jag åka in och få lite kvalitetstid med henne.

Idag är det projekt boendet som tar min tid. Fast egentligen ska man nog säga att jag ger av min tid. För det är ju frivilligt och det är kul. Imorgon eftermiddag kommer Västergötlands disktriktslag och bor hos "oss" under hela SM helgen. Men innan dom kan komma är det en del som ska fixas. Bl.a. åtta sängar som ska monteras!!!


RSS 2.0