Vi gjorde det...

Åkte till Borås...Köpte åtta sängar. Fick med allt hem och hoppas nu bara att alla skruvar och muttrar finns med så vi får ihop dom imorgon.

Det är sjukt att åka så långt...för ett gäng sängar. MEN vi gjorde ett klipp och jag är så glad att vi gjorde det. På vägen hem landade vi på IKEA och kollade in vad vi skulle ha fått betala för sängar och madrasser om vi skulle köpt nytt. Räknat ut att vi sparat in nästan 19 000 spänn idag.


Fina va?

För övrigt har vi fått nån slags nytändning när det gäller boendet på sista tiden och nya ideér ploppar upp i huvudet mest hela tiden. Måste försöka bromsa lite och få det nödvändigaste klart nu och sen dra igång med marknadsföringen på allvar. Hoppas få massor av tid till detta under nästa vecka!

Nu ska jag duscha och krypa ner under täcket.

Just det. Hittade årets första tussilago idag. Det är vår!

Borås nästa...

Håll tummarna för att allt går som det ska imorgon.
Åker tidigt till Borås för att handla sju våningssängar. Vi hörs då...

Huvudbry

Jag vet att det finns människor som en del av sin tid sitter och vakar i sina fönster för att få se en skymt av verkligheten där ute. Kanske kan man tycka att detta är slöseri på tid eller att man borde ha annat för sig än att studera sina närmaste (eller onärmaste) och deras göromål. Fast jag tycker inte det är så konstigt. Vad har man fönster till menar jag? En del kommer ju faktiskt inte heller ut själva och har kanske inte så mycket att fundera över så för min del får dom gärna studera från sitt köksfönster.

Tanken slog mig igår att det antagligen finns några  studerande i mitt område också och då lovar jag att dom har huvudbry efter att dom kollat in mig och mitt farande ut och in hela helgen.

Fredagen var ju ett kapitell i sig men ändå var det bara ett förspel till vad som komma skulle.
Här kommer en resumé som gör att Ni förstår att den här kategorin haft mycket att fundera över under helgen. Tror faktiskt att dom kan ha haft svårt att sova till och med.

Vi börjar med natten mellan fredag-lördag
03.10 Åker iväg med älsta dottern
04.15 Kommer hem själv
09.20 Lämnar hemmet med yngsta dottern
12.30 Kommer hem med två döttrar
18.00 Åker i väg med älsta dottern
19.00 Kommer hem, utan dotter men med Janne
22.00 Åker iväg med Janne
22.30 Kommer hem med dotter och Janne
03.00 Åker iväg med äldsta dottern
04.07 Kommer hem själv
08.30 Åker iväg med yngsta dottern
9.10 Kommer hem själv
10.50 Lämnar hemmet själv
13.15 Kommer hem
15.30 Lämnar hemmet med Janne & Andreas
20.20 Kommer hem i sällskap av två barn

Lamporna släcktes tidigt i alla rum. Hade man lyssnat i brevlådan är jag säker på att man kunnat höra oss snarka alla tre.

Undrar vad dom tror att jag har för slags dygnet runt  jour, dom som gluttar bakom gardinen.

Stissig!

Nu är jag så där "stissig" igen. Visst är det ett bra ord? Stissig!

Undrar om det finns i nån ordlista?

Hur som helst så är jag stissig, hyper effektiv samtidigt som jag känner att snart blir stisset stress så nu ska jag gå på promenad. Samla tankarna och sortera in allt i rätt fack i skallen. 

Har ringt, få se nu, elva samtal och mailat ett antal personer. Allt för att affären och resan till Borås ska gå vägen. Allt man gör leder till nya ideer och också nya uppdrag. Men det är kul. Jäkla vilken snurr jag kan få på saker när jag väl sätter den sidan till.

Ut i solen! Nåja...soldiset då.

Earth Hour

Just det. Ni som gått och retat upp Er på att Stockholm inte släckte ner i lördagskväll kan nu börja sura på Era grannar istället. Eller på mina i alla fall. Jag släckte ner och tände ljus överallt. Ni som varit här vet att jag har en del ljus...
TV fick jag dock inte röra då Robinson gick. (varför sänder TV under den timmen?) Tittade ut genom fönstren och förväntade mig att ett mysigt mörker skulle möta mig från grannarnas förnster. Men ICKE! Det lyste som vanligt.

Så var det med det engagemanget. Men det kanske tar några år för att få folk med på noterna.


Spräck glad bubblan!

Har levt i nån slags glad bubbla några dagar.

OM man snabbt vill återvända till verkligheten kan man alltid betala sina räkningar! Då fattar man snabbt att livet går vidare vare sig man släcker ner jorden eller fyller år.

Nu har jag sovit

Nu har jag sovit i kapp en del. Räknade med att bli människa till på tisdag men tror nog det kan dröja nån dag extra.
För imorgon åker vi till Borås och handlar hem sängar till boendet och sen blir det kvällsarbete några kvällar innan SM i innebandy drar igång på fredag. Skönt att ha nått att göra.

F92 till final

Jag älskar att ha fel. Amanda är med F92 i Nykvarn för att spela DM.
I semin mötte dom ett på förhand  favorittippat Södertälje. Trodde inte på vinst. Inte alls faktiskt.

Men så fick jag ett samtal från en segerrusig Amanda som talar om att dom vunnit med 3-2. Hon låter för övrigt lika förvånad som jag blev och då hade hon ändå själv just avslutat matchen i mål. GRATTIS till tjejerna!!! Måtte dom nu bara ha jävligt kul oavsett hur det går i finalen. Glädje! Det är grunden till allt!

Det känns att....

..jag blivit avsevärt mycket äldre.
Helgen har varit slitsam. Förr, när jag var ung och pigg då jobbade man heltid en helg plus att jag gjorde en massa saker på kvällar och nätter. Det funkade. Efter den här helgen fattar jag att mitt sömnbehov ökat en aning. Efter att ha gått upp två nätter i rad vid tre för att skjusa Hanna till nya jobbet på Skavsta så känns det som om jag supit stenhårt sen i fredags. Det har jag alltså inte! Men så trött jag är.

Nu är Amanda dessutom intransporterad till Nyköping för vidare färd till Nykvarn. Jag ska träffa Helena på boendet om nån timme och innan dess så ska jag bälja i mig några baljor kaffe och ta en iskall dusch. Hoppas bli människa framemot tisdag. Imorgon, måndag, ska jag sova!!!

Vilken dag...

..det blev igår. Hade inför födelsedagen funderat och funderat på "hur" jag skulle fira. Skulle man ha en stor tillställning? Hyra lokal? Eller skulle jag boka hotell och bara åka iväg från alltsammans? Gruvat mig en del. Vad ville jag egentligen?
Det slutade med att jag gav upp allt funderande och sa "näe, struntar i det".

Då klev äldsta dottern, Hanna, in i handlingen och med hjälp från lite olika håll ordnade hon en hel dag för mig. Hon är inte bara en grym planerare utan också, visade det sig, en liten person som visste precis hur jag ville ha min dag. Detta trots att jag inte visste det själv. Det är kärlek! Dagen innehöll så mycket mysigt och roligt men jag måste ändå säga att en sak jag uppskattar nästan mest var att Hanna & Janne tagit ledigt från sina respektive vardagssysslor och var med mig hela dagen. Under dagen ramlade det också in massor av sms hälsningar. Sånt gör en glad!

Morgon började med frukost på sängen och det första brevet dök upp. Brev Nr 1 tillsammans med ett kort på minstingen. Order om att njuta av frukosten. Sen Brev Nr 2 och ytterligare ett kort, nu med bägge döttrarna. En kort beskrivning av vad som skulle ske under första delen av dagen. Hanna fixade med musik, ljus och massor av frukt och juice och sen fick jag underbar massage. Tog vidare ett långt bad innan chauffören Janne dök upp och tog oss till Vildmarkshotellet där han bjöd på god lunchbuffé. Det var så mysigt, lugnt och trevligt. På vägen hem hämtade vi upp Amanda och Andreas som varit i skolan under dagen.

Väl hemma kändes det bara lugnt och skönt. Började fundera över om vi skulle planera att se Let's Dance finalen. Men då hade jag inte räknat med Brev Nr 3. "Middag på Rhodos med nära och kära". Wow! Äta ute igen och ingen disk. Lyx! På Rhodos slöt Amandas pojkvän Markus upp. Där satt min älskade mamma och pappa och dit kom också barnens pappa, världens bästa Nicke. Att får ha alla Er, mina bästa och finaste omkring mig är det bästa.

Middagen åts och jag fick blommor och paket. En ny mobil och av tjejerna; en tattuering. (jag har pratat om det i många år och nu ser det ut som om jag inte kommer undan längre) Underbara presenter! Tack!

Tackade för maten och skulle nu bara åka hem och dra på mjukisbyxorna och kravla upp i soffan. Trodde jag! Brev Nr 4. Efterätten väntade, stod det. Mätt var jag, men visst lite till gick väl att pressa ner. Men vart skulle vi? Tyckte det var skönt när vi styrde bilen hem och förstod att mjukisbrallorna inte var så långt borta. Efterätten skulle ätas hemma.

Sen fick jag dagens största överaskning! På något märkligt sätt får de övriga mig att vara den som först kliver över tröskeln. Hinner tänka "nån har varit här" innan jag hör "jag må hon leva"- tonerna ljuda från köket. Sången var så låg, så fin, nästan som ett luciatåg. Va? Fattar verkligen ingenting och första impulsen är att backa och låta nån annan kolla vem som är i mitt kök. (som om dom inte visste det redan!) Kliver till sist in och ser att hela köket är pyntat med ljus och cerpentiner. Fikat är framdukat och där står dom och sjunger. Alla Hannas fantastiska "sju-nyanser" vänner och två av mina favoritkillar Anton och Linus. Fattar Ni!? Dessa sköningar har vikt hela fredagkvällen för att fixa och dona för mig. Jag blev helt överväldigad. När Anton sen sträcker fram paketet från honom och hans urgoa föräldrar då brister det. Tror tom att jag sa (eller om jag bara tänkte) "har inte grinat på hela dan men nu tror jag faan, att det är dags". Kom aldrig och snacka med mig om att dagens ungdom inte bryr sig, att dom bara är ute och ränner och inte har social kompetens. Jag hoppas verkligen att alla Ni som är föräldrar åt dessa ungar fattar hur stolta Ni ska vara över dom. 

Sen blev det fika. Kladdkaka och Götas goda tårta. Mysigt, glatt och precis bara så skönt avslappnat som jag ville ha det. Med alla dessa grymma ungdomar som har så mycket vettiga tankar, så mycket värme och så mycket humor så om man tankade ner det och omvandlade det hela till energi skulle vi kunna sluta fundera på att släcka jorden!!

Stort Tack till Er som gav mig en grym födelsedagskväll.

P.S. Tror att jag är skyldig Janne en ordentlig ursäkt då jag vid ett okontrollerat ögonblick blev grinig över att han svarade så oengagerat på alla mina frågor. Han var rädd att försäga sig och bestämde sig därför att vara tyst. Detta gjorde undertecknad, kontrollfreak som jag är, oerhört frustrerad. Så Janne; förlåt att jag är världens jobbigaste och tack för att Du står ut! D.S.


40+

Idag har jag firat min 40:e födelsedag. Tänker berättta mer om denna imorgon. Just nu vill jag bara säga TACK till alla som förgyllt min dag på alla möjliga sätt. Just nu är jag grymt trött men också väldigt ,väldigt tacksam över att ha så fina människor omkring mig.

Å till Er som ojjar Er över dagens ungdom kan jag bara säga; jag fick en fantastisk överaskning ikväll av en hel drös unga underbara personer, som jag aldrig kommer glömma. Berättar mer imorgon! Tills dess: Tack Ni fina, fina tjejer och killar.


Slut på lugnet

Nu är tjejerna här igen. Med elva väskor och påsar  samt med fem par skor var, ramlade dom in i den relativt nystädade lägenheten. Med buller och bång förstår man att solo-veckan är över. OCH jag är väldens lyckligaste igen!



Våren är bokad

OM det fanns nått abonemang från Telia som gav automatiska uppringningar till en person tretton gånger om dan + Gratis samtalstid....DÅ skulle jag teckna ett sånt med Helena just nu. Herre gud va vi ringer till varandra. Oftast utan att få tag i den andre men ändå. Vi ringer och vi ringer.

Världen och livet är rätt konstigt. Här sliter vi med boendet som dårar. Vi har snackar marknadsföring av stället men inte riktigt kommit igång på allvar med den biten. MEN helt plötsligt, utan att vi gjort egentligen någonting så är vi i stort sätt fullbokade hela maj!!! Bara så där. På söndag ska vi gå igenom allt och som det ser ut nu kommer vi vara tvungna att säga "nej" till några stycken för att vi inte har plats. Sjukt är det. Roligt naturligtvis men va jobb det blir. Phu!

Optikern

Nu har jag besökt optikern och fått konstaterat att min syn inte förändrats ett dugg på tio år. Tänk va bra att ögonen håller sig unga iallafall. Trevliga var dom på glasögonmagasinet också. Dom tyckte jag skulle börja använda nått slags tårstimulerande preparat. Gråter tydligen alldeles för sällan numer. Haha! Tror inte att närmaste omgivningen håller med...

God natt

Klockan är tio...och jag stupar i säng. Är aldeles för trött för att vara jag. Men efter tio får man sova. Så god natt!

Bloggvändan

..är gjord för dagen.
Kan konstatera följande;

1.Innebandy ska spelas med glädje, oavsett resultat och med "rätt" folk är detta möjligt.

2.Med min snabba huvudräkning kan jag även uppskatta att typ 87% av de bloggar jag läser prisar SOLEN. (läser väldigt få som konstaterat att man ser skiten på fönstren när solfaan lyser, kan bero på att de flesta har mammor til sånt)

3.Sen är det sport, sport och så lite sport man bloggar om. (näe, innebandy räknas inte till den allmäna kategorin sport, det går utanför allt) Just det. Påsen's Vingen vann första kvalmatchen i helgen.

Nu ska jag kånka ner en massa grunkor till källaren. Det är i sådana här fall jag verkligen inser att jag bor ensam. Det är skit tråkigt att göra allt sånt själv. Jag får ju springa tre gånger och gör jag det inte på en gång så har jag inte änns nån jag kan gnälla på när det står kvar i hallen. Det sista är värst. Att jag inte kan belasta nån annan för att vara lat. Det är bara mitt eget fel...Skönare att gnälla på nån annan!

Inte instängd

Blev aldrig instängd igår. Inte i nån cell iallafall. Som mest instängd var jag på lägerboendet där jag tillbringade tre och en halv timme med att återställa ordningen efter helgens målning. Till helgen är det dubbeluthyrt så det måset vara okej.
Ska lägga ett par timmar till där i eftermiddag och sen får det vara bra. Ibland undrar man om man är riktigt klok?

Igår kväll åt jag den största kebabtallriken jag någonsin sett. Den var så stor så vi delade den på två och ändå vara jag proppmätt. Denna läckerhet inhandlades i "Källaren" här i Oxle.


Inte stressa!

Idag är målet att göra saker och ting i en lagom takt. Är nämligen värdelös på det. En utmaning alltså! Jag skyndar mig alltid. Jag tom äter för fort. Det spelar ingen roll hur gott om tid jag har. Jag gör ändå saker fort. Som om jag har någon slags liten tidsinställd bomb i ryggraden som hela tiden påminner mig om att tiden håller på att rinna ut. Frågan är vad som händer när tiden är ute. Blir jag instängd i en cell typ som på Fångarna på fortet då eller?

Så det som ska göras idag ska jag alltså försöka göra njutningsfullt och systematiskt. UTAN att stressa. Jag har hela dagen på mig så jag behöver inte skynda på. Önksa mig lycka till!

Lite gjort blev det...

Jodå...Det blev en del gjort.
Tvätten är fixad och klar. Gardiner bytta i två rum. Hannas rum städat, (jag vet hon borde själv) mat lagad och uppäten. Bakade en kaka av rena farten. Sängarna bäddade med rena lakarn. Känns bra!

Nu dyker jag i säng för att vara lite mer vaken imorgon OM fläktsnubbarna dyker upp.
Sov gott alla...

Idag ska jag va duktig

Har väldigt höga ambitioner just nu. Med betoning på JUST NU. Återstår att se vad det blir av det hela.

Håller på att laga mat. God mat för att helgen mest bestod av maccaroner typ. Orkade inte vara pysslig då. Sen har jag tvättstugan vilket innebär att det inte finns sängkläder någonstans. Mer än i tvättstugan då. Sen har jag dessutom tänkt att städa en del. Man måste liksom ta tillbaka kontrollen över hemmet då och då. Annars lever det sin eget liv och det brukar sluta med en smärre katastrof när jag mest varit hemma och vänt. Fattar inte vem som är här då och stökar till!?

Samtal från en av världens bästa

Fick på väg från affären ett samtal från en av världens bästa. Nämligen från äldsta dottern, Hanna. Hon ringer och bara frågar hur jag mår. Det är kärlek det. Nu ska jag leva på det söta samtalet resten av dagen.

Jag är grymt stolt över mina tjejer. Inte bara för att dom fixar sina liv så oerhört bra utan för att dom är just som dom är.
Dom finaste!

Besök gärna Hannas nya blogg föresten. Älskar de nya bilderna på henne. Man ser det knappt men halsbandet med hjärtat på fick hon av sin mamma en väldigt speciell dag.

Måste bara länka

Är det nån som tycker att jag skrivit lite väl lite om helgen på boendet så  hittar Ni roliga inlägg på Helenas blogg.
När man läser där förstår man att vi inte alltid tycker lika om allt, vi som sliter med det där boendet. Men man förstår också och det är det viktigaste, att vi har förbannat trevligt. Penseér eller inte. Det är frågan!


Ring ring....bara du slog en signal...

Är mobiltelefoner bra?
Ja. Idag har jag ringt Helena inte mindre än sju gånger. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är att hon svarat alla gångerna. (hon brukar sällan svara men ringer alltid upp inom ett par minuter) Sista gången frågade hon om vi skulle ses istället. Förstår om hon börjar bli lite trött på mig men det är ju så bra med snabba direkta svar liksom.


Varför just måndag?

Är det så för alla?
Att man samlar på sig ett gäng "det där ska jag fixa på måndag-uppdrag". Varför tror man att just måndagar ska vara extra bra till sånt? Varför kan inte onsdagen eller torsdagen vara lika bra? Jag känner ingen som älskar måndagar. Ändå är det den dagen folk börjar sina "nya" liv. Varför? Kanske för att vi då tror att vi ska vara extra taggade efter helgens vila. Fast dom flesta jag känner vill gärna ha längre helger och mindre antal måndagar.

Hur som helst. Idag har jag bokat tid hos optikern.Jag har dessutom betalat ett löshår!!! som Amanda köpt via Tradera. Jo, men det är klart tjejen ska ha ett löshår!!

Ska nu dessutom fixa lite kring boendet. Vi håller på att jaga våningssängar till det sista rummet. Vi har hittat några i Borås av alla ställen. Så nu smids planer för att åka dit och hämta dom. Borås klingar så otroligt välbekant!

För några år sen då Onyx herrar hade kvalat upp till tvåan så ville man ge dom nya matchställ. Siffrorna till dessa kom på villovägar inte en gång utan tre. Det slutade med att vi kvällen innan premiärmatchen stod utan siffror. Då var det LITE panik. Erbjöd Patrik att åka och hämta siffrorna i Borås. Fick till svar att jag inte vara klok. En timme senare ringde herr ordförande. Kan Ni åka?

Sagt och gjort. Janne och jag åkte till Borås. Hämtade siffrorna, var hemma i Nyköping vid två tre på natten. Matchställen trycktes av Nicke och Janne och klockan 08.00 var dom klara. I god tid till matchstart!!

Sjuk historia...men rätt rolig att minnas så här i efterhand.


Härliga måndag

Vad är det för tid? Vad är det för dag?
Måste erkänna att jag sov till tio idag. Väcktes av att grannen ringde på dörren och jag kastade mig upp iklädd schavig morgonrock. (a la Anettes särk som jag dock ännu aldrig sett utan bara hört talas om) Tror att jag hann knyta den. Hoppas! Det enda jag kunde tänka i mitt sömndruckna tillstånd var "helvette fläcktsnubbarna".

Dom ska komma från nått bolag och rensa kanalerna i vårt hus och vidare installera en ny fläkt på taket. Vi fick papper om det för nån vecka sen men det hade jag glömt. Men just som jag blev väckt så pluppade det tydligen upp från nån gömd fil långt in i hårddisken. Med tanke påhur jag såg ut så är jag väldigt glad att det bara var "grannen". För med min tur hade fläktsnubben" naturligtvis varit osedvanligt snygg, sportlig och charmig. Hade inte velat träffa ens nån ful vidrig gubbe heller för den delen. Till saken hörde också att jag hade migrän. Detta gör kanske inte så mycket i sig mer än att jag är vansinnigt osocial när huvudet dunkar och jag helst bara vill spy.

Ja. Så började min måndag morgon. Men nu börjar det ordna upp sig.  Efter en näve piller, kaffe, frukost och ett bad så skulle janästan kunna tänka mig ett besök. Fast vid nämare eftertanke så har jag fortfarande min morgonrock på mig. Ska ta och klä på mig nu....

Vårtrött eller?

Antingen håller jag på att bli sjuk igen eller så är det nått annat fel på mig.

Jobbade på boendet igår från 10-18 igår. Kom hem, käkade, badade och sen efter Robinsson så dök undertecknad i säng. Typ halv tio! På en lördag!

Upp vid 8 i morse igen och så till boendet för att måla. Nu är jag hemma igen och längtar bara efter att sova, Är bara så trött hela tiden.



Suck

Känner jag mig faktiskt en aning grinig. Inte arg, inte ledsen utan bara hederligt grinig.

Varför? Jo för nån liten idiot har stulit Andreas nya moppe som han fick i 15-års present av pappa Janne. Sånt kan verkligen förstöra en fredag kväll. Samtal till polis och försäkringsbolag är inget man änns vill göra på en tisdag!

Morgan åker ut ur Let's Dance. Spelar igentligen ingen roll då jag ändå tappade sugen att kolla TV ikväll.

Nån som heter "Hanna" kommenterar på mig blogg och frågar "hur jag mår"!! Hon kan lika gärna skriva "välkommen och besök min blogg, jag vill ha besökare" för det är väl ändå inte så att människan på riktigt undrar hur jag mår? Om hon nu gör det så kan jag tala om att jag mår bra. Fast jag blir trött på folk som inte kan skilja på mitt och ditt!

Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar jobba på boendet imorgon. Har påbörjat spackling och röjning ikväll så nu är vi på G.


Glad-ledsen

Det skär i hjärtat idag. Ändå känner jag mig glad. Det är nog tur att vi människor inte alltid kan förstå hur allt hänger ihop. Allt går inte att läsa in och lära ur en biologibok. Mycket ryms där inne i hjärtat, inte bara förmak och klaffar.

Tjejerna har åkt till skolan och all packning vittnar om att dom inte kommer hit efter skolan. Det är överjävligt. Just nu. Dom fattas mig! Men det är lugnt...Vid det här laget vet jag att den här känslan går över om ett par timmar. Måste bara få tycka lite synd om mig en stund.

Jag är trots tystheten och saknaden ändå glad idag. Jag har världens bästa ungar. Tänk att dom har blivit så stora. I bilen in till stan berättade Hanna att hon igår sett två barn med en pappa på badhuset. Dom hade påmint henne om sin barndom då de båda barnen varit så lika henne själv och hennes lillasyster. Ett galet vattendjur (Hanna) och en som trodde hon skulle dö om hon fick ett vattenstänk i pannan (Amanda). Vi skrattade gott åt minnet!

Sånt kan göra mig lycklig! Tänk så mycket vi gjort och varit med om genom åren och så många små, små händelser som sen 15 år senare kan göra gott ända in i själen.

Så där ja...

Nu blev det kväll. Igen!
Amanda har pluggat biologi så hjärnan blöder. Hon är grymt duktig då hon bestämmer sig. Vi har snackat blodkroppar, syresupptagning, lymfa,  lilla och stora kretsloppet och hon själv säger att hon nog kan bli hjärtkirurg vid det här laget. Jag tror henne. Hon skulle kunna bli precis vad hon vill. Bara hon bestämmde sig för det!

Det är skönt när tjejerna har skolarbete där man själv har lite att komma med. Det är värre när vi kommer till matte eller kemi. Då är jag lost! Fixade visserligen matte B en gång i tiden men jag har glömt nästan allt. Som tur är har dom en pappa som kan lite skit också.

På tal om pappan Nicke så kom han förbi en sväng ikväll. Å så fick Janne håret färdigklippt. Det har kort sagt varit en kanon dag och en riktigt bra kväll. Gillar när det känns bra när tjejerna åker. Vi har haft en bra vecka med mycket skratt och kärlek.

Imorgon kan det bli jobb då Karro kände sig hängig och ringde och förvarnade redan ikväll. Bra tycker jag som trivs med lite framförhållning.

Nu ska jag sova så jag orkar upp tidigt imorgon.
Må så gott alla!

Vår nojja

Nu har Rump och jag varit och tagit en fika på Birgers. Rackarns så trevligt det är att gå och fika med sina barn. Det hör till vardagslyxen att inta kaffet på kondis. Sen har hon, Amanda, varit och handlat kläder idag. Tänk att vi tjejer alltid blir lyckliga av att handla. Män fungerar inte alls på samma sätt. Eller?

Nu ska jag lägga köttet i marinad för vi ska äta gott ikväll. Imorgon flyttar tjejerna till världens bästa Nicke igen så det gäller att njuta av deras sällskap innan jag blir solo igen.

I helgen ska vi renovera på boendet. Vi ska måla och väva de uppbyggda väggarna. Hoppas på fint väder trots att vi ska vara inne för allt blir så mycket gladare då. Jag älskar solen!

Ja just det. Ikväll ska jag klippa färdigt Jannes hår. Jo för vi började i förrgår men så gick maskinen, enligt hans tycke, lite trögt. Å si då flyger det in en liten meckar jävul i varje man och genast måste man in i maskinen för att laga. Inte sällan blir saken i fråga mer trasig än den var vid ingreppet och vips så hade jag ingen trimmer att klippa klart hans håriga skalle med. Igår var vi på innebandy men ikväll måste jag få fixa till det.

Blir så glad...

...då man besöker Onyx hemsida och läser alla glada tillrop från Vingens spelare. Snygga förlorare som tackar för match och som ger Onyx beröm. Idrott, när den smakar som godast!

En bra morgon

God morgon på Er!
Japp då har jag läst SN. Följetången "Bandy-is i Oxle fortsätter. Nu drar dom det en vända till och nu har flera partier sagt ja och sossarna säger fortfarande nej. Undrar om det är för att fixa röster? Det är ju val nästan år....

H1-Vingen 8-1

Nyss hemkommen efter att ha sett matchen mellan H1 och Vingen.
Jo, den slutade för ganska många timmar sen men efteråt hamnade vi hos Nicke och det var så trevligt så det blev liksom bara så här sent. Våra barn sover dock gott sen länge.

Näe. BK Vingen hade verkligen inte en suck mot H1. Det ska dom ju inte ha heller naturligtvis men jag hade kanske hoppats att dom skulle kunna stå upp åtminstone i en period. Enligt mitt tycker klarade dom de första sex minuterna okej för att när sen H1 höjde tempo inte ha en chans. H1 vann matchen med 8-1. En sak var båda lagen rörande överens om och det var att domarna var kassa. Från Vingens bänk hördes högst protester, vilket kanske inte var så oväntat då man dels förlorar och dels har Ari i båset. Ari hörs. Inte bara när han är missnöjd över domslut utan även när han styr sina spelare. Ibland tror jag att han skulle vilja ha en fjärrkontroll till varje enskilld kille. Ari är speciell. Gillar mycket av det där speciella även om jag aldrig kan fatta det där med att gnälla på domaren i tid och otid.

Nu ska jag krypa ner under täcket för att snart kliva upp och se till att tjejerna kommer  till skolan.

Dagens undersökning

Alla kan delta. Vare sig man tänker göra rent sitt oerhört äckliga tangentbord eller inte!

Fråga lyder som följer: Vilken tangent/bokstav är/var äckligast?

Min skitigaste var: boksataven S.  (med betoning på var)
Mitt är nämligen rent nu.

Hanna kom hem från skolan nyss och jag kan meddela att hon bara skakar på huvudet åt mitt nya projekt.
Utan att hon säger det kan jag se att hon tänker; "morsan behöver verkligen ett jobb nu".
Är benägen att hålla med! Det här var ett av de mer korkade inläggen jag skrivit. Men va sjutton! Nått ska man skriva om...

Öppna din dörr....

Idag kan man ha dörren på glänt. Har varit ute en sväng. Våren är här på allvar.
Amanda sa igår;
"Kommer det mer snö nu så döör jag!"
Jag förstår henne även om jag till viss del är kvar upp bland de snötäckta fjällen fortfarande. Här hemma vill jag inte ha mer snö. Det är bra så här.

Kärringarna vann!  Har tokstädat toan nu. Ska fråga tjejerna om vi ska käka middagen där inne för nu är det nog det renaste stället i hela huset.

Tangentbordet, en härd av virus

Nu har "Rent Hus" tanterna varit på TV's NYhetsmorgon också.
Läs inte detta Anette för då kanske Du måste städa ikväll eller kanske redan på jobbet! (Neka inte.)

Blir sur på att jag hade bestämt mig för att dom var dumma i huvudet och ruskigt tråkiga och nu ändå sitter och funderar på att ta fram städgrejorna. Dom lyckas med sin blotta närvaro där i rutan att ge mig dåligt samvete över att mitt kylskåp inte blivit städat denna vecka.

Man ska nämligen städa ur kylen en gång i veckan. Tangentbordet likaså!! (nu letar vissa efter topps och sprit)
Toaletten ska man kolla över varje dag. Däremot kan vi strunta i att bädda sängen på morgonen.
Äntligen nått jag gör rätt!

Vill inte va bitter

Följande inlägg kommer antagligen kunna uppfattas som "Jag är inte bitter..."

"Största möjliga lycka för största möjliga antal människor" borde vara den mänskliga verksamhetens mål, menade upplysningsfilosofen Jeremy Bentham (1748-1832).

Snubben blev naturligtvis ifrågasatt och kritiserad på sin tid. Man menade på att lycka var svår att mäta osv. Idag kan man dock enligt hjärnforskningen mäta hjärnvågor från nått lyckocentra i våra skallar och på så vis kan man alltså jämföra olika människors lycka alternativt olycka.

Nu kan vi mynta ett nytt uttryck "Största möjliga olycka för största möjliga antal människor". Jo för det är först nu när olyckan om varsel och uppsägning drabbar ett stort antal människor i vårt land som medierna lyfter frågan. Det är det ena nyhetsinslaget efter det andra där man visar på hur låga inkomster kommer drabba x-antal människor. Det är bedrövligt sorgerligt och det blir oerhört tufft för väldigt många de närmaste åren. Jag stämmer in i kören av upprördhet och tycker verkligen att det är oroväckande. Jag förstår att det inte bara ger konsekvenser för den enskillda utan även för hela vårt land.

MEN eftersom man alltid är sig själv närmast kan jag inte låta bli att höja ögonbrynet en aning och undra hur det kan komma sig att det är först när antalet drabbade blir tillräckligt stort som folk blir upprörda. Vi är faktiskt många som levt med låga inkomster redan tidigare. A-kassans höjningar är ingen nyhet. Jag har personligen betalt mer till a-kassan sen jag blev arbetslös än när jag jobbade!! MEN nu när det drabbar ett större antal människor och kanske tom välutbildade stackare DÅ är det synd om människan. Eller männskorna ska jag väl säga. För det var ju först när det blev plural som det blev intressant. Innan fanns misstroendet mot de som levde på bidrag. Det som var sjukskrivna var bara lata osv. Nu är det ingen som ifrågasätter längre.

Avslutningsvis. Jag lever inte på några bidrag. (förutom nått bidrag från mina älskade föräldrar som rycker ut när det blir tokkris) Jag hör till dom som  vill klara mig utan. Jag hör inte till skaran som går och missunnar nån annan att dom har det bra. Jag är övertygad om att de flesta som tjänar bra har förtjänat det. Jag tror, som jag tidigare skrivit , mycket på att "alla har sina strider" att utkämpa. Många av det viktiga striderna som vi människor måste ta, handlar sällan om pengar.

Jag kämpar på och jag tror att hjärnforskarna skulle kunna registrera rätt så mycket lycka i min skalle trots att kontot inte är är proppat. MEN när man på TV dagligen visar mig listor över vad tex metalls medlemmar har tjänat och vad de nu kommer få i lönebeskedet och siffrorna fortfarande är flera tusen över vad jag får ut då måste jag erkänna. Jag är inte stolt över det. Gillar inte alls den känslan hos mig själv men då känner jag en viss bitterhet.

Mjölken är liksom lika dyr för mig som för alla andra!

Solen skiner

Visst det blåser men solen skiner iallafall.

Idag var några städtanter på besök i Vakna med the voice. Tydligen är det dom som besöker snuskiga hem i programmet "Rent Hus".  Jag säger usch! Ja, och jag säger inte usch till att folk har det så äckligt utan usch till de två torra tanterna. Fy så tråkiga dom var. Jag skulle aldrig orka med att se på ett program där dessa två mässar över hur äckliga alla andra är. Kan tillägga att jag själv är ganska noga med städningen och håller rätt skaplig ordning här hemma oftast men jag har svårt för folk som ska moralisera över andra på så vis så alla andra känner sig kassa. Det programmet går alltså bort.

Mästarnas Mästare avslutades igår med att Elofsson stod som segrare. Nu ser vi fram emot en ny säsong. Tror faktiskt att jag ska ge Robinson som börjar i helgen en chans också. Hoppas det blir bättre än tidigare år.

Vet Ni vad jag längtar efter? Jo jag längtar efter att få längta till nästa innebandysäsong. Just nu är jag trött på det mesta som har med den underbara sporten att göra. Det har varit en lång säsong och nu behöver även jag ett break. Men jag vet att fram emot augusti kommer jag återigen längta sjukt mycket efter spänningen, glädjen och allt runt omkring. Men just nu behöver jag sommarlov. Slogs av tanken igår då jag återigen hängde upp träningskläder och sorterade onyxstrumpor. "Tänk va lite tvätt det blir sen när tjejerna inte tränar längre".

Men än är inte säsongen över. I helgen spelar damjuniorerna DM. Tror det är en DM final mot Telge som ska avgöras. Det blir så töntigt och trist när det pga att det är så få lag anmälda, blir final direkt. Tycker man borde lägga ner den typen av tillställningar när det bara är två lag som vill spela. Den här tiden på säsongen känns det helt omotiverat med ett DM.
Vet dock inte om Hanna ska spela då hon pluggar och avstår träningarna den här veckan.

Damerna ska dessutom på cup i Göteborg runt Valborg. Så dom ska väl träna fram till dess.
Hörde dessutom att det är en ny uttagning till distriktlaget på gång. Tror Amanda är anmäld.

För övrigt ska jag sitta i seket ikväll då Onyx ska möta BK Vingen i en träningsmatch. Vingen laddar för ett viktigt kval, till division två, i helgen. Lycka till säger jag till Påsen & Co. Vore kul om dom lyckades efter allt slit dom lagt ner.

Ja, Ni ser. Det blir väl en hel del innebandy trots att säsongen är över.

Ilskan rann över

Har ont i utsidan av handleden idag.
Varför?
Blev ruskigt arg och drämde den hårt rätt in i frysen så magneter och lappar flög. Det var rätt skönt. Ja, inte att få ont i handleden. Det kände jag först efter en stund. Men det var jäkligt skönt att få ut lite ilska.

Blir nästan aldrig arg. Idag hände det. För en skitsak. En skitsak som fick bägaren som var full av en massa skitsaker att rinna över. Stackars Amanda flydde in på toa. Förstår henne. Det är inte behagligt med folk som helt tappar fattningen på det där oväntade sättet. Stackars barn. Har bett om ursäkt säkert tjugofem gånger under kvällen.

Min mamma känner till fenomenet. Pappa är nästan likadan. En gång om året smäller det till och då flydde jag som liten. En gång blev jag så arg så mamma trodde jag skulle få hjärnblödning. Vid det tillfället var jag en millimeter från att ha drämt knytnäven i hallspegeln. Hejdade mig i sista stund då jag hann tänka att det nog skulle göra ondare på mig än på spegeln. Idag hann jag inte tänka innan det hände.

Så nu gott folk är det lugnt ett tag igen.

Vilken morgon/förmiddag!

Vaknar av att Hanna står vid sängkanten och säger.
"Din äldsta dotter har försovit sig och är skitarg!"
Okej, svarar jag.
Vad ska man säga? Det är ju inte direkt läge att säga "God morgon" eller "Ha en bra dag" precis.
"Vad kan jag göra åt det då, mumlar jag sen. Ska jag köra dig?"
"Ja, svarar hon".

Sagt och gjort upp och på med palltorna. Borstar gaddarna och sen ner i bilen och in till Nyköping. Hem till oxle igen. Snusar en timme till men drömmer bara en massa knäppa grejer. Folk som står mig nära gör dumma grejer. Vaknar minst lika arg, som Hanna var några timmar tidigare.

Har nu skakat av mig det värsta av det arga och ska bli snäll och glad igen!

Vad kan väl passsa bättre än att tvätta då?


Ikväll blir det utvecklingssamtal med Amandas mentor på Nico. Brukar alltid vara trevliga samtal så det ska väl iallafall inte behöva göra mig arg!? Amanda brukar sköta sig prickfritt och vi brukar gå därifrån som stolta föräldrar. Rapport kommer....


Ska det va så här nu?

Fick ett underbart inspelat samtal från världens bästa Ewa idag. (Jannes syster) Blev glad.
Hon ställde en befogad fråga efter vår underbar vecka i fjällen.
"Men ska det vara så här nu? Ska det verkligen vara så här resten av våra liv?"

Jag undrar också. Tänk va tomt det blev efter allt det mysiga, lediga och knasiga. Har skrattat så jag haft ont i magen inte en gång om dagen utan minst fem. Mycket kan man säga om familjen Karlsson men tråkigt har man inte i deras sällskap. Så många tokiga saker har hänt och många minnen fick vi iallafall med oss från fjällen.

Nu ska jag krypa under täcket och ladda för en ny dag imorgon.
Må gott alla....

Ja just det. Grattis Onyx H3 som under nästa säsong får Anette som lagledare. En morsa behövs alltid och Anette kommer göra ett lysande bra jobb.

Hellre gyn än tandläkaren

En vacker dag idag. Hanna körde "våren-är-här-stassen" när hon drog till skolan. Tunnare skinnjackan och så nya skorna. Vet att hon njuter i fulla drag. Känner ingen som hatar vintern och mörkret som hon. Hon är nästintill sjukligt beroende av solen och ljuset. Faktiskt tom värre än mig som inte heller är nån älskare av mörkret.

Idag har jag varit på underedsbehandling. Eller snarare koll. Behandlingen hoppade vi över. Det var dags för den där cellprovtagningen som vi kvinnor blir erbjudna att göra vart tredje år eller nått. Sist bokade jag av tiden. Slarvigt och dumt! Javisst, men nu har jag iallafall varit där. Går hellre till gyn än till tandläkaren faktiskt.

Tandläkaren är ett sånt vidrigt ställe. Dom stänger dörren. Tippar ner en i en stol så man ligger upp och ner och så knölar dom in allt som finns tillgängligt i truten på en och så frågar dom "går det bra"? Idioter. Det är klart att det inte går bra. Jag kan inte andas, inte resa mig ur mitt tippade läge och än mindre svara på dumma frågor. Jag hamnar i underläge i dubbel bemärkelse och tappar kontrollen. Nä. Tandläkare ger mig ångest.

Under en period fick Nicke följa med mig dit för att jag inte skulle smita och dra hem igen. Kan vara en riktig barnunge när jag sätter den sidan till. Hade turen att få en riktigt bra tandläkare under en tid. Efter att hon fattat att jag inte bara larvade mig utan faktiskt var rädd på riktigt gjorde hon allt för att underlätta för mig. En gång spände jag mig så vid ett besök så jag i stort sätt svimmade, jäkla vilken fart det blev på temet där inne. Blev upphissad och fönstret for upp på vid gavel mitt i smällkalla vintern. Efter de så körde hon andnings och avslappningövningar under tiden hon trixade i munnen. Men nu har den snälla människan slutat. Typiskt!

Nu ska jag försöka ta tag i livet eller snarare hemmet. Tyckte jag städade innan jag åkte bort. Men vips så är det stökigt igen. Har en massa tvätt också. Fattar inte vem är orsaken till allt detta! Hanna? Amanda?

Tillbaka till verkligheten

Ja då kom jag då hem igen. Hem till den gråare delen av vårt land. Iallafall vädermässigt. Det var tufft att lämna ett strålande soligt vackert Grövelsjön. Tack och lov finns mina egna solstrålar Hanna och Amanda här hemma.

Det är overkligt att vara hemma igen men samtidigt känns veckan där uppe redan lika overklig. Det finns fördelar med att komma hem och få rå bara sig själv. Det är underbart att träffa mina fina barn igen. Men för övrigt. Jag tror att jag egentligen är skapt för att leva där norr över. Ska ta och boka nästa års resa snart nog.



Tema snöskor

Vi har försökt haft lite olika teman på dagrna här uppe.
Vi började som bekant med längdskidor vilket fungerade skapligt med tanke på att det var många år sen sist. Sen tog vi turen med skoter vilket var en höjdare och samtidigt en rejäl svacka. (svackan då skotern grävde ner sig) Sen hade vi slalom dagen och idag var det då dags för tema snöskor.




Sommaren 2007 var vi i Lofsdalen och vandrade då runt Sveriges högsta vattenfall Njupeskär. En tur på dryga milen. Idag var tanken att vi skulle besöka fallet igen. Vi skulle dock ta den korta svängen. Endast 5 km skulle vi vandra men för att klara av de i alla snö så rekommenderade man oss att ha snöskor på fötterna. En riktigt bra uppfinning visades sig då det är hur mycket snö som helst. Turen upp mot fjället började bra och när vi lärt oss tekniken att gå med dessa miniskidor på fötterna gick det riktigt smidigt. Vi tog några fina bilder.

En av de smala broarna vi traskade över.



Smalt var det att gå.



Tungan rätt i mun



Allt eftersom vi gick blev vädret dock sämre och sämre och när vi närmade oss fallet efter en hel del uppför så blåste det i mitt tycke storm. Men skam den som ger sig! Vi skulle fixa det. Ja, hade jag varit själv hade jag nog vänt men eftersom Janne är en envis liten man och jah vägrade att bli själv så var det bara att gå. Innan vi kom fram till fallet hittade vi en lite stuga där vi rastade en stund innan dagens största utmaning dök upp. Ni ser den på bilden nedan. Mellan träden skymtar man en 30 m (säger Janne att den var jag tror den var minst 50 m) lång brant trapp. Den är snötäckt och räcket har man ingen som helst användning för då ledstången är i knähöjd tacka vare alla snö. DÄR skulle jag alltså ner. Jo, tack! Det gick men jag kan lugnt säga att jag vara allt annat än smidig. Kände mig som minst 60 år.



Så gick vi i stormen den sista biten och kom fram till fallet som säkert var underbart vackert bakom all snöura och dimma. Sjukt dåligt väder. Nedan ser Ni de närmaste man kom vattenfallet den här dagen.



Sen skulle vi tillbaka. Jag kände mig inte ett dugg yngre när jag skulle ta mig upp för samma förbannade trapp som jag nyss tagit mig ner för. Tror faktiskt att jag vid minst ett tillfälle talade om för Janne att jag "kommer aldrig komma upp det här". Nåja, kanske tre gånger då, om man ska vara noga!

Till sist högg jag mig med hjäla av snöskornas klor upp och sen gick allt som en dans ner.
Väl nere gick vi in på ett litet museum för att kissa. Där träffade vi några som arbetade där. Dom skakade lite på huvudet åt oss.
-Ja, jag som ortsbo, skulle då aldrig besöka fallet i det här vädret.
-Jo, men det gick bra, svarade jag. Det var bara trappen som var hemskt jobbig.
-Va? Gick ni ner för trappen? Vi brukar alltid säga åt våra besökare att inte gå längre än till raststugan.

När vi gick ut därifrån var jag nöjdare än nöjdast. Kände mig plötsligt inte alls som 60 år längre utan som högst 25. Haha, vi hade klarat nått som man inte skulle göra. Dessutom i ett jäkla väder. Stolt!

På väg tillbaka besökte vi i rena ivern Nipfjället. Där höll vi på att nästan köra fast. Men bara nästan. Dom hade glömt att ploga vägen och vi fattade inte riktigt hur mycket snö det hade kommit.

Här ser man att det blåser en del och snövallen bakom är grym.



Fikastugan var insnöad så nått kaffe fick vi inte.



Väl hemma i stugan igen var det skönt att få mat och en dusch. Misstänker att jag inte kommer kunna komma upp ur sängen i morgon pga av den stelhet jag redan nu känner i benen. Men men...får väl hitta på ett passande tema även för det då.

Må gott alla.



Nattlig rapport

God kväll.
Alla har lagt sig för att sova men jag är inte trött så jag hamnade här. Sitter vid Ewas bärbara dator och skriver. Dagen har varit lugn och inga större fadäser har inträffat. Förutom att Rickard tappade handsken i liften och fick hoppa av och återigen krypa i meterdjupsnö för att vidare nå backen. Ja just det. Ewa gjorde en rejäl vurpa då hon åkte längdskidor idag. Blev hjälpt av en liten grabb som undrade hur det gick för "tant".

Stod i slalombacken idag och imponerades av alla dessa små barn som åker skidor bättre än vad dom går och springer. Häftigt! Sötast var ett svart litet barn som hann ramla med sina skidor fyra gånger redan på parkeringen där det var plant och fint. Men han var glad ändå!

Igår spelade D2 sista matchen för säsongen. En obetydlig match mot Flen. Förlust med 3-5 tror jag. Hoppas tjejerna kan lämna säsongen bakom sig och koppla bort innebandyn lite nu. Dom är så trötta och slitna. Unnar dom verkligen att få tänka på andra saker ett tag. Tack tjejer för all spänning och glädje Ni bjudit mig på under säsongen som gått. I mitt hjärta är Ni hjältar allihopa oavsett placering i tabellen. Jag vet hur mycket tid och engagemang Ni lagt ner!!!

Nu ska jag ta fram krysstidningen och försöka tänka mig trött. Det borde väl inte vara så svårt??!!

Godmorgon från fjällen

Vaknade tidigt. Har inte sovit mycket i natt. Skönt med morgon. Frukosten är avklarad och nu funderar vi över dagens planer. Rickard ska åka bräda och Janne antagligen slalom. Tror dock att ag tänker ta det lite lugnt idag. En långpromenad och fika på en renfäll. Det låter som en lagom ansträngning. Hoppas på mer sol idag. Dom påstår att jag fårr färg i ansiktet så jag får väl jobb på brännan lite.

Hoppas alla har det bra därhemma. Hörde att D2 förlorade sista matchen mot Flen. Tycker det är okej. Jag vet iallafall en som jag tror spelat samtliga matcher under säsongen och som haft över 100 träningstillfällen sen i juni och som nu behöver vila för att få tillbaka suget igen.

Längtar efter mina barn idag. Dom finaste!
Hanna tyckte det kändes så där igår då hon under matte lektionen fick sms från sin mamma som var ute och fräste skoter. Förstår henne! Nästa resa ska jag tvinga dom att följa med.

Vi hörs då...

Skoter

Idag har jag fått en adrenalinkick utan dess like. Jag vet inte vad som var värst eller om vi ska säga bäst. Dagens skotertur blev i vilket fall som helst ett äventyr. Ett äventyr som varken jag, Janne eller Rickard kommer glömma i första taget.


Vem har släppt ut fången?


Janne mår bra.

Vi startade i skogen och lärde känna maskinerna lite innan vi kom upp på fjället.
Det är så vackert där uppe och att susa fram i 70-80 km i timmen med höga fjäll
på båda sidorna med solen och vinden i ansiktet. Då känner man att man lever
och jag kan inte tänka mig att det finns så mycket annat som skulle kunna mäta
sig med den känslan. Lyckan var total.











Det är så fint ordnat med skoterleder som bara är att följa. Om man inte
som "vissa" måste lämna leden i tron om att upplevelsen kan bli ännu lite
bättre lite högre upp på fjället.

"Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket".
"Gräset är inte grönare på andra sidan"

Ja det finns många fina talesätt som kan beskriva det som hände där upp.
Vi kommer aldrig kunna återge historien i sin helhet på ett sånt sätt så andra fattar.
Hur som helst körde vi fast och Janne och Rickard fick lyfta runt skotern (ca 200 kg)
 stående i midjehög snö. Det gick så där. Men vi kom loss utan att bhöva tillkalla hjälp.
Jag skrattade hysteriskt ett tag när vi stod där uppe. Tror det var av nervösitet mest.
Sen vi kom loss har jag skrattat av lättnad och åt hela den helt sjuka situationen då
Rikard skämtar om att vi ska dö där uppe och Janne behövde gå på toa!!
Tant (jag själv) stod och försökte med glada tillrop peppa killarna till stordåd.



Janne tyckte jag skulle ta kort på de vackra vyerna i väntan på att komma låss.
Det här kortet var det enda jag tog just i den stunden.




Hjälten Rickard! Något trött efter dagens äventyr. En sak är säker.
Han kommer aldrig glömma
dagens strapatser.

Kväll/Natt i Grövelsjön

Det är kväll efter en urmysig dag. 5 km på skidor är avverkad utan brutna ben. Lyckades ramla lite grasiöst ett par gånger men det bjuder jag på.

Här kommer ett gäng foton från en "annan" värld. En värld där aftonbladet & expressen blivit kvällstidingar igen. De levereras med Mora bussen vid 17.30 tiden. Barnen åker spark till skolan. Affärerna stänger tidigare än i Oxelösun, det finns hederliga mynttelefoner och alla människor är trevliga. Det är så tyst, så tyst. Njuter i fulla drag.


Välkommen till Grövelsjön. Nån som tvivlar på snödjupet?


Vi bor bra.



Gul snö? Nä. Brun is!


I Norge varnar man för att älgar kan vara farliga


Om dom är farliga vet jag inte. Men att dom finns det vet vi. Kortet är asdåligt
för jag fick ett skrattanfall. Såg framför mig hur vi som idiotiska tyskar fottar
allt som rör sig.


Man varnar för riktiga renar. Men dom flesta bor uppe på fjället just nu.


Till sist varnar man för...just det RIKTIGA skidåkare.


Vackert så man tappar andan


Ett smultronställe i Norge. Här ska jag bo när jag blir gammal. Underbar
liten fiskeby. Här avnjöts våfflor och kaffe.


Janne med sina föräldrar. Samtliga tre njuter av att återuppleva gamla
minnen från Grövelsjön.

Morgonrapport från Grövelsjön

Efter tio timmars resa kom vi så fram till Grövelsjön. Det är underbart mycket snö. Vit ren snö. Inte skitig, inte slaskig utan sagoboks-vit. Det är så vackert.

Stugan vi bor är ganska liten men mysig. Lite trångt men vi kommer få det bra här.

Vaknade tidigt idag. Frukosten är intagen. Eventuellt blir det en tur över till Norge. Ska försöka ta en massa kort.
Annars längtar jag mest efter att få åka skoter. Det gör Rikard också!!! Men vi väntar med det nån dag för det snöar lite mycket just nu.

Kortspel: Rickard 1 poäng, Ewa 1 poäng.
Fortsättning följer.....

Just det. Grattis D3 till ytterligare en seger.

Vi hörs senare.


Vi drar till fjällen...

Vi drar till fjällen...fest hela kvällen. (Vad tänkte Du å när du skrev en sån usel text Markolio? Dessutom fastnar eländet i skallen)

Fick ikväll bevis på att de som ringer och röstar på paren i Let's Dans inte har några fina minnen från 80-talet och filmen G och Niclas Wahlgren.  Antingen  är det yngre eller så äldre och oavsett vilket, så begriper dm sig inte på dans. Fick ett sms från amanda direkt efter röstningen; "Katastrof"!  Är benägen att hålla med.

En fråga; Varför dammsuger man (jag) innan man åker bort?

Nu ska jag ta en snabb dusch och sen är det sängen som gäller. Vi åker tidigt och har ca 60 mil framför oss.
Förhoppningsvis kan jag uppdatera bloggen därifrån.

Hanna & Amanda; Jag älskar er mer än jorden är rund, rymden är stor och ner  kissad snö, är gul!
Nicke: Ta hand om våra, världens bästa, barn!

Må gott alla tills vi hörs!

Julen varar än till påska....

Igår var jag in till grannen och bad att hon skulle ta min trappstädning nu när jag är borta. Jag tar hennes sen och det var naturligtvis inga problem. I hallen hade hon två adventsljusstakar låg på en pall. Såg att hon tyckte det var lite genant att hon inte fått undan dom. Vad hon inte vet är att jag har min julgran står på ballkongen i väntan på att jag ska få lust att släpa den till tippen. (Den barrar dock fortfarande inte så jag funderar på att återanvända den nästa år.) Jag borde berättat det för henne så hon hade kunnat känts sig lite mindre lat. Ska göra det nästa gång jag ser henne.

Spik i foten

Kan Ni  möjligen ana vadsom händer när man får den här storleken på spik intryckt i bakdäcket på en bil?



Det vet jag! Nu!
Eller snarare efter gårdagens bravader.

Vi tar det från början. Vissa dagar kan man känna det på sig på en gång. Den där känslan av att idag borde jag legat kvar i sängen och inte änns tänkt tanken att kliva upp och utmana ödet. Men så kändes det inte alls igår. Var på strålande humör och full av ny energi efter biokvällen. Skjusade in Hanna till badet där hon skulle ha lektion. Drog vidare för att handla ett par saker på Netto. På väg dit kände jag att nått hade hänt med bilen. Bakdäcket lät så kontsigt och det kändes inte så där behagligt runt längre utan det slog och utan att ha sett det förstod jag. PUNKA!

Men närå. Inte alls. Luften var kvar i däcket. Men där satt den så fint inkilad. Spiken. Med plugg och allt. Vad pluggen var till förstod jag först en stund senare. Åkte efter rådfrågning till OK macken och tänkte "nu får jag visa att jag inte alls är så där värdelös som sveriges bästa bilförare" och ta tag i det här. Sagt och gjort. In på macken och bad att få låna nån form av tång samt köpte en sån där flaska "laga punka med skum", ni vet. Tror inte jag spelade rollen som "blondinen som kan väldigt mycket om bilar" speciellt bra för hon bakom disken gav mig väldigt detaljrika order om hur jag skulle bära mig åt.

Så ut till bilen med en lång tång som jag tror vi som begriper oss på verktyg kallar polligrip!??
Sagt och gjort. Drog ut den eländiga spiken, med plugg och allt. Åh, då fattade jag vad pluggen var till. PPSSSSsssss, sa däcket och blev så tomt på luft. Den satt där och tätade förstårs!

I med allt skum och så iväg ut till Stego och fick ny luft i mitt lilla däck. Phu! Förlorade där en timme drygt av en rätt proppad dag. Hem för att ta reda på tvätten. Hade nämligen påbörjat den proceduren innan jag drog in till stan. Nåja, nu var det lugnt. Nu skulle jag bara ägna mig åt tvätten. Trodde jag ja!

Telefonen ringer och i andra änden mullrar världens bästa Stickan som vill att jag ska komma ner till boendet och låsa upp en dörr han behöver in igenom. Jag är värdelös på att säga nej i vanliga fall och till Stickan kan man bara inte säga nej. Det går bara inte! Ja, men det tar ju inte så lång stund. Lugn och fin. Inte stressa upp sig!

Kommer ner till boendet och ska med hjälp av kortet och koden ta mig in. Tror Ni det funkar!? Nix! Jag har gett mitt kort till Anette som ska bo med sitt lag där under helgen. Jag hade ju två så det skulle ju funka. Det var bara så att det jag hade kvar hade man valt att spärra. Underbart! Det var bara att snällt vänta utanför till Stickan dök upp på sin cykel 40 minuter senare. Ringde då till Helena som jobbar inom psykiatrin och talade om att nu kunde hon snart lägga in mig!

Kunde satt mig ner och grinat en skvätt. Men så tänkte jag: Nu får jag iallafall nått att skriva om på bloggen.
Resten av dagen flöt på tämligen bra.

Ja, om man då bortser ifrån att jag senare på kvällen, var tillbaka på boendet med Janne & Helena och då tappade en nyckel i toastolen samt svarade galet konstigt på alla Helenas frågor och förklaringar.  Var vid det laget så sjukt trött så jag skrattade bara åt allting. Kände mig som en fnittrig tonåring där ett tag. När jag blir sån så kommer alltid minnesbilder upp från skoltiden. Då man blev fnittrig över nått och och läraren spände ögonen i en och man fattade att om jag inte skärper mig nu så åker jag ut. Men det bara bubblade och jag kunde bara inte sluta. Ännu värre var det om nån i närheten var likadan. Just som man samlat sig hörde man nån annan frusta i ett försök att dölja skrattet. Ja, det räckte med en harkling så var det kört igen.

Tack och lov  hade jag ingen lärare som krävde skärpning med mig igår utan folk omkring mig som skrattade både med och åt mig och som inte blev irriterade när jag spårade ur. 

Charmade burken

Fick via SMS tipset av Anette att "lägga på charmen" då min dator idag vägrat att fungera.
Gjorde det men antagligen är jag ruskigt o-charmerande eller så är han väldigt svårtflirtad min burk. Men lagom när jag gett upp och satt mig för att tjura i ett hörn så vips fungerar allt smärtfritt igen.

Tror det kan vara så att han trodde jag lämnat länet för att åka skidor på annna ort och tänkt sig en semester han också.
Men jag åker ju inte förens imorgon så han får allt lov att invänta att jag stängt dörren innan han slår sig till ro.

Lyxig vardagskväll

Har haft en jätte mysig kväll. Precis vad jag behövde för att ladda om och orka kriga vidare.

Tillsammans med glatt sällskap, Anette, Bertil och Janne intogs middag på Rhodos. Anette och jag är bra på att prata och precis som sist, då vi åt middag i tornet, gick klockan jätte fort. Det är så skönt med människor som man bara gillar så där rätt upp och ner. Brukar beskriva sådana personer som lätta eller enkla.  Men egentligen är det nog umgänget med dom som är lätt och enkelt. Man bara är och det bara blir vansinnigt trevligt utan konstigheter.

Hur som helst så fick vi avrunda restaurangbesöket  för att krypa in i biomörkret. Vet Ni att det finns kuddar att sitta på när man är kort? Jag tog en och Anette som är längre än mig slog på stort och tog två. Sen satt vi där och dinglade med benen och kände oss som "Nils Karlsson Pyssling". Kan som kuriosa och berätta att en annan Karlsson, än han Pyssling, nämligen Janne, höll sig vaken hela filmen. Fast det var på gränsen där mot slutet då andningen blev djupare och djupare.  


Medalj-utdelning!

Idag borde Helena och jag tilldelas nobelpriset.
Oj, vad vi har fixat och donat idag. På det hela taget har vi inte fått nått gjort rent praktiskt. Men vi har likt spioner väntat ut folk och skapat lite bättre förutsättningar inför allt kring boendet. Vi var dessutom riktigt trevliga hela tiden! Bara det kan vara värt en medalj när frustationen pyr i hela kroppen.

Jag måste vara den personen på jorden som har störst kontrollbehov. Litar snart inte på nån, vilket blir väldigt orättvist mot en omgivning som faktiskt försöker göra så gott dom kan. Men så fort jag märker att saker och ting inte blir gjorda eller blir gjorda halvdant så är jag där och petar. Känner att jag börjar bli jäkligt jobbig och stressad. Inte bra! Får jobba på det här. Just nu hoppas jag framförallt att jag kommer iväg till fjällen. Helst med packning...

Dagens Jonas!

I brist på mitt engagemang i Melodifestivalen kan Ni läsa detta och få Er ett litet leende på läpparna. Antingen till nattmacken eller så till förmiddagskaffet.

Pannkakor, pannkakor...massor utav...

En konstig dag börjar gå mot kväll eller ska vi säga natt!?

Gräddade pannkakor till tjejerna under eftermiddagen. En hel hög så att dom skulle kunna värma när och om dom dök upp. Rätt som det var stod den äldsta, som tidigare meddelat att hon nog skulle sova borta över natten, med en klasskompis i hallen. Hon påstod att hon "hittat" honom på busstationen. Självklart försvann pannkakorna i en rasande fart!

Tror att Anette och jag skulle kunna öppna ett matställe för hungriga ungdomar. Fast det skulle nog inte bli nån lönsam affär är jag rädd. Fast vi skulle antagligen få rysligt mycket trevligt folk på vårt hak.

Imorgon ska Anette, Bertil, Janne och jag göra tvärtom. Dvs vi ska inte laga egen mat utan äta någon annans. Rhodos får njuta av vårt besök innan vi dyker in på bion för att kolla om "Män som hatar kvinnor "är så bra som alla säger. Jag som är lite känslig för vidriga typer på film kommer antagligen få utslag och kräkas av förmyndaren. Men sen får Lisbeth sin hämnd och då ska jag gnugga händerna. Konstigt att det kan vara spännande att se en film som man vet hur den slutar. Nicke såg den ikväll och han sa att den var kanon.

Nu ska jag ladda för morgondagen. Som det känns just nu tror jag att jag ska slå näven i bordet och säga några väl valda ord. Men det kan också bli som vanligt, att jag väljer den mer smidiga vägen och försöker få folk i omgivningen att fatta utan att jag behöver bli arg. Fast ibland undrar jag om det inte kan vara värt att visa att man börjar bli riktigt trött på vissa personer. Den som lever får se!!!


Instängd ilska

Jaha. Då är fåren insamlade igen och ligger och sover.
Hanna har en "jag-är-så-jävla-arg-och-vill-slå-nån-på-käften-dag". Hon varnade, det första hon gjorde när hon klev in i hallen. Det är bra. Då har jag vett att hålla mig på min kant. Det värsta är att jag inte änns kan säg att jag inte förstår mig på henne. Har precis samma känsla visssa dagar. Både hon och jag undviker normalt sätt konflikter. Vi höjjer faktiskt väldigt sällan rösten till varandra överhuvudtaget.  Kanske är det det som är felet. Vi kanske borde bli lite förbannade då och då istället.
Amanda, den lilla, har sin egen teori. Som vanligt.
-Boxare måste ju vara mycket gladare än vi andra. Dom får ju ut alla sina aggressioner, säger hon och boxar med båda händerna i luften.
-Sant. Men å andra sidan har dom inga hjärnceller kvar att bli glada med längre, svarar storasyster.
Sånt pratar vi om vid kvällsmackan.


Är oerhört trött ikväll och ska nu krypa långt ner under täcket.
Sov gott...och God Morgon!

Skidor

Nu efterlyser vi skidor.
Efter att Amanda beslutat sig för att följa med oss efterlyser jag nu skidor och pjäxor på längden och tvären.
Amanda ska få till upgift att ragga hos alla kompisarna när hon kommer hem. Det är underbart roligt att hon vill följa med men det hade varit lite lättare om hon bestämt sig lite tidigare. Men det här med planering och framförhållning är inte hennes starka sida. Inte Hannas heller så det kanske är nått genomgående för dagens unga. Eller så är det bara våra ungar som tar allt som det kommer. Det kan ju ha att göra med att föräldrarna "fixar" allt till sist iallafall så varför ska man planera och organisera när det alltid blir bra ändå??


Ny vecka

Ny vecka. Har nog massor att göra innna vi åker till snö och fjäll. Men jag kommer inte riktigt igång med någonting.
Dags att göra en "fixar lista" så jag kan pricka av det jag åtminstone gör istället för att stressa upp mig över det jag inte gjort.

Nått jag iallafall ordnat är biobiljetterna. På onsdag ska jag äntligen få se "Män som hatar kvinnor".
Yes, Anette. Nu är det bokat. Har grymt höga förväntningar. Ska bli trevligt.

Älvorna

De två "älvorna". (båda spelar naturligtvis med nummer 11:a)
Eller kärleksparet, som Hanna, kallar dom.

Amanda med pojkvännen.

Snart fjällen

Om en vecka är vi i fjällen. Börja längta på allvar nu. Nyss fällde Amanda följande kommentar.
-Usch, va jag kommer längta efter dig när du är borta.
Det var så rart sagt fast jag tror mer att det är hennes från barnsbens "jag älskar snö"-syndrom som satt in.
Kanske, kanske om det går att ordna med skolan och lite annat så får hon följa med. Det skulle vara så grymt kul att få rå om henne lite extra och se henne njuta av allt som fjällen erbjuder just bara för att jag vet att hon älskar det.

D3 nära målet

Alla Ni som inte såg D3 idag!
Ni missade något. Det var enormt roligt att se vad som hänt med dessa tjejer.
Vinst med 9-6 och stundtals spelades Kolpenäs ut. Vilka passningsspel. Vilka mål!
Så kul!


Vasaloppet

Så är dom iväg då...alla skidåkarna som har en bit att åka.
Missade starten. Sov faktiskt men nu är vi uppe igen.
Hörde alltså inte Plex 48:e referat av starten. Gubben har hunnit bli 83 år gammal. Såg Jens Linds reportage om honom igår. Vilken karriär och vilken historia den mannen har att berätta.

Nu drar jag till Rambodalen och tittar på D3 som ska försöka upprepa bedriften att besegara Kolpenäs.
Vi hörs senare.


Grattis hela H1

Massor av innebandy.
D2 som förlorade mot Telge med 1-3. Tjejerna gjorde en bra avslutande match på hemmaplan. En match kvar och sen får dom förhoppningsvis lite vila. Det behöver dom!
Hann se halva H3's match innan jag åkte in till H6 match i Sporthallen. Såg riktigt bra.

Satt i seket under H6 match. Det var ingen rolig historia.
Hör till den lilla skaran som naivt nog vill att saker och ting ska skötas snyggt. Vuxna män som tror sig vara bäst snyggast och ballast blir oftast patetiska. Så även idag.
Domarna borde kunnat se och märka vart det var på väg. Deras insats på plan gynnade inget av lagen. Snarare tvärtom. Samtidigt tycker jag att båda lagen har ett ansvar att fokusera på att spela innebandy. Fattar inte att man kan lägga ner så mycket energi på att gnälla och klaga. Från första stund till sista. Sorry. Men dagens vinst för H6 känns inte som nån glad vinst.

Nått som är glatt är istället att vårt H1 lag idag säkrade andra platsen i serien. Jag glädjs så oerhört med killarna som bet ihop, efter en svacka, och tog sig samman och med stort Onyx hjärta vände trenden. Ni är grymma! Ni gör oss alla med sanna Onyx hjärtan, oerhört stolta! Tack för säsongen som varit och måtte vi få se många av Er finnas kvar nästa säsong.

Nu ska Rumpan och jag sova. Imorgon har D3 match och jag kommer naturligtvis sitta på läktaren. Naturligtvis.

God natt På Er och alla Ni som var ute inatt.
Hoppas det inte är allt för tungt idag!


RSS 2.0