Sjuk? Vägrar!

God morgon!
Sms:en har ramlat in på morgonen. Jannes syster Ewa bjuder in till in "skitfri" kväll. Känns som om vi alla behöver det just nu. Mamma berättar att världens bästa pappa legat på sjukhus i natt. Antagligen hjärtflimmer. Blir orolig. Vill att han ska må bra min lilla pappa. Hannas nycklar är tydligen på rymmen. Ska vända upp och ner på lägenheten och se om jag hittar dom. Men först ska jag betala räkningar. Vilken härlig dag!!

Och mitt i allt så känns det som om jag håller på att bli sjuk. Nått i kroppen säger "stop". Jag har verkligen inte tid att bli sjuk. Varken den här veckan eller nästa. Det går bara inte. Har för mycket som jag bara måste kunna genomföra. Får försöka hitta på nån huskur!


Dagen låååång

Lååång dag idag.
Har varit på möte med Helena på hälsoverket samt avslappning. Pratat med Malle i telefonen. Jobbat en timme med Onyx prylar. Gjort om kioskschemat igen samt sammanställt en del annat smått och gott. Snart ska jag iväg och inventera och handla inför helgens kiosk på sporthallen. Hej å hå!!!

Bakade muffins igår. Skapligt goda. Kan bli en laddning till kiosken. Om jag hinner. De som bakades igår tror jag kan ta slut under kvällen när brudarna kommer hem.

Hej då lilltå.

Små & Stora beslut

Har bestämt mig för två saker ikväll. En stor sak och en mindre.
1. Jag kan inte vara alla till lags.
2. Jag vill se en match med Aris & Påsens Vingen i år.

Omlänkat

Anton! 
Enbart för Din skull har jag nu gjort om länken till Hannas blogg. Tar det helt klart som en komplimang att Du alltid börjar hos mig för att se gå vidare till dottern. Sånt gillas!!!!

PMS eller klimakterie kossa???

Har varit på grymt dåligt humör hela dagen. Om det är PMS eller klimakteriet råder det olika meningar om men att jag varit rastlös och mindre glad behöver nog ingen tvivla på. Idag ville jag inte änns umgås med mig själv så trälig var jag. Konstigt att det finns människor som ändå trots riskerna vill umgås.

Tack och lov så finns det alltså människor som tycker om mig ändå och som kan förändra sinnesstämingen hos mig även om det tog några timmar.

En skaplig dag trots allt tråkigt.

Nu ska jag krypa ner och vänta på John Blund. Ni vet tomten med den blå dräkten som strör ut sand och låter som Lennart Swahn. 

Skärpning

Nähä....
Nu tar vi tag i dagen. Sega människa. Se till att få någonting gjort!
Okej!

På spaning nattetid

Söndag...och ingenting inplanerat egentligen.

Alla ungdomar sover fortfarande och jag sitter och funderar över vad jag ska använda dagen till.

Igår fick jag se H3 vinna knappt över H5 med 7-6. Låter den offentliga analysen komma ifrån andra.

Under kvällen åts god middag, ett avsnitt av "Här är ditt liv", ett parti plump och så hämtade jag Hanna vid halv två. Hittade på vägen till Rosenkälla hennes snodda cykel. Ringde polisen som sa att jag fick flytta den i säkerhet men inte bara ta hem den eftersom den var anmäld stulen. Man måste visa upp den för polisen så ingen kan hävda att dom köpt den i god tro. För då kan Hanna beskyllas för att ha stulit sin egen cykel. Cykeln som hon fick i 18-års present av tjej ligan och som det tom står "Hannas cykel" på. Lite sjukt men eftersom polismannen var grymt trevlig sa jag inget om det. Vi får vara glada att hon får tillbaka den iallafall.

Kom hem vid halv tre och hade svårt att somna trots att klockan var sent. Jag har för mycket i huvudet just nu. Det är svårt att stänga av "tänkar knappen".

Nu blir det frukost/lunch.

P.S. Lider med dom få personer jag såg lulla hemåt inatt. Usch så jäkligt dom måste må idag. D.S.




Innebandyn är igång

Nu börjar det kännas att innebandy säsongen verkligen är på gång.

H1 spelar sin andra match i serien, mot Hässelby borta. Hanna & Nicke är på plats så jag får rapporter. H3 spelar två matcher idag. En mot klubbens HJ lag och en mot H5. Mackisen har sagt att han bara kommer hit ikväll om dom vinner mot Andreas H5. Blir väl krig runt matbordet ikväll när matcherna ska analyseras. Viktiga saker det här. Nu återstår att se om de sk experterna har gjort en klarsynt analys av läget.

Själv har jag lite svårt att begripa meningen med sådana här möten såvida man inte bara vill ha en match i benen, oavsett resultat. Nån som kan förklara för mig?!

Ska försöka hinna vara ute lite idag så jag vet inte hur mycket av matcherna jag ska se. Känner att jag har större behov av frisk luft än fyra timmar i sporthallen. Speciellt eftersom jag vet att hela nästa lördag kommer tillbringas i sporthallen. Fast lite av varje kanske funkar?!

Dagen går...

Jobbar mest med onyx grejs just nu. Mycket just nu men hoppas att om vi får till allt förarbete bra så blir det mindre jobb sen.

Var hos Nickes pappa Kurt igår och gratulerade. Känns bra i hjärtat! Efteråt var vi hos Nicke. Käkade choklad, drack kaffe OCH vek papper och stoppade i kuvert. En stort antal som ska ut till alla medlemmmar. Men nu är även det fixat. Bara att pricka av på listan. Hej år hå!

Har lite smågrunkor kvar att fixa innan vi ska åka och handla till kiosken. Ikväll kommer tjejerna och Mackisen. Ska krypa upp i soffan och inte tänka ett dugg på nått.

Trött, trött

Skitsnack!
Är lika trött idag som jag varit de senaste dagarna. Det kom bara över mig lite senare än vanligt.

Tänker krypa ner i badet nu och göra ett dugg tills Hanna kommer. Basta!

Mindre trött

Äntligen känns det som den märkliga tröttheten som haft mig i sitt grepp några dagar verkar släppa. Idag är en "bättre" dag. Tyvärr missade jag ett besök hos sjukgymnasten idag. Så dumt när jag ändå kollade allmenackan igår. Måste ha kollat fel vecka eller nått. Kan det bero på att jag inte är helt skärpt just nu?

Igår kväll hann vi med en del Onyx pyssel. Vi gjorde om schemat till kiosken för typ tredje gången på ett dygn. Inte helt enkelt att få till allt. Vi avslutade med att fixa runt kioskkassorna. Efter att ha räknat pengar i två timmar för att försöka få ordning på alla poster så tittade vi på varandra och bara skrattade. Vi var naturligtvis för trötta för att ens kunna skilja på en krona och en femma så vi borde aldrig ha börjat. Ändå var det grymt skönt att bara få skratta lite. Märkligt hur nära skratt och tårar ligger varandra.

Nu ska jag ta en liten promenad innan dagens uppgifter väntar. Efter lunch kommer Hanna och vi ska försöka plugga etik. Längtar efter att ha tjejerna omkring mig. Dom ska få fylla mig med energi under kommande vecka. Imorgon flyttar dom hit med alla grunkor. Behöver ha dom och deras bestyr nära mig nu.

Ha en bra dag!

Kämpar

Vi kämpar på.
Vi kämpar med att hitta tillbaka till vardagslunken. Trots att vi skakats om så måste tvätten tvättas, maten stå på bordet och saker fixas. Man kan liksom inte bara lägga av. Det är bra. Att det finns saker som håller oss sysselsatta så vi inte tänker sönder oss. Även om det måste få finnas tid till eftertanke också naturligtvis.

Igår kväll sysselsatte vi oss med Onyx pyssel. Det finns hur mycket som helst att göra överallt. Oftast är det kanon roligt. Men ibland när tröttheten suger (som ungarna skulle ha sagt) så kan man inte låta bli att undra om alla förstår hur många timmar och hur mycket kraft och "tänk" som går åt.

Nu drar jag på Qi-gong. Ska försöka fylla på med massor av glad, pigg energi. Vet redan att efter passet kommer vår ledare säga; "Spara nu på energin så ni inte tar slut".
Funderar på att fråga om det finns kurs i det också. I hur man sparar och hur man i sådana fall kollar saldot på den sparde energin och ser om man ligger back. Har just nu ingen aning även om det fortfarande känns som om jag ligger på plus.

Kärlek mitt i kaoset

Det har hänt så mycket sen sist och jag känner att det är svårt att ta upp tråden igen. Kanske är det just det som händer med oss när någon i vår närhet tas ifrån oss. Någon vi tycker om om, någon som alltid funnits där. Livet går vidare men ändå blir ingenting någonsin som förut. Det kommer gå bra. Det kommer bli bra. Det vet man. Ändå känns livet lite fattigare. Lite tommare.

Natten till söndagen den 13:e september somnade Jannes fina, fina mamma in och hennes man står nu utan maka. Henne barn utan mamma och inte minst har hennes barnbarn förlorat sin älskade farmor och mormor. Fast ändå är förlorat fel ord. För hon är inte borta. Hon finns med de sina hela tiden fast på ett annat sätt, i en annan form. I minnenas form. Hon var speciell och kärleken till sin man, sina barn och barnbarn var det som största och det viktigaste. De är vetskapen om detta som får bilda tröst till dem som är kvar. Tröst till familjen var hennes allt. 

Mitt i sorgen skapas värme och omtanke. Kärleken till dom som finns kvar, mitt i all tomhet, blir allt viktigare och jag är säker på att Göta är nöjd i sin himmel då hon ser hur hennes närmaste nu sluter upp kring varandra. Hjälper, stöttar och bryr sig om. Precis så som hon själv skulle ha gjort.


Var rädda om varandra

Försvinner några dagar för Lofsdalen och en massa frisk luft.

Ta hand om varandra här hemma och glöm inte att ta tillvara på tiden vi får med varandra. Var glad åt och tacksam över de Dina. Vi vet aldrig när någon slits ifrån oss.
Kram


Kväll med Idolerna

En kväll riktigt i idolernas tecken. Först kom mina idoler hit och middag avnjöts. Fullt runt köksbordet är som bekant nått jag gillar.

Checkade in gäster på boendet och sen kollade vi Idol.

Jag är kär i Bagge. I vilken av dom? Bagge....eller jag menar bäggge!



Förvirrad??

Förr; Man frågar efter sina glasögon och har dom i pannan.

Idag; Jag sms:ar och sätter luren till örat och inväntar svar.

Puckat.


En sommardag till?

Laddar för ännu en bra dag. Solen skiner så utgångsläget är bästa tänkbara.

Ska snabbt klara av lite hemmaplock så jag kan vara snäll mot mig själv och dra ut i skogen sen. Mmm!

En super dag!

Påfylls av energi efter en underbart bra dag. Lämnade hemmet halv tio i morse och kom hem vid elva.

Hämtade Amanda på skolan för ett besök hos diabetesteamet. Som vanligt hadr Amanda super värden och kan stolt över hur hon sköter om sig och sin ibland hatade diabetes. För trots att hon sköter sig fantastiskt bra så är det ibland tungt. Om jag kunde skulle jag utan att tveka en sekund ta över hennes sjukdom. Det funkar bra men man måste också få säga, tycka och känna att det är skitjobbigt att behöva leva med det. Hon är grym vår tjej! Jag älskar dig lilla unge!

Efter besöket hos doktorn drog Amanda till skolan och jag till världens bästa Malin. Prat, kaffe och sol ute hela eftermiddagen. Har sagt det förr och säger det igen. Ingen människa på jorden kan ge mig den energin som hon gör. Är otroligt tacksam att jag har henne.

En fika med Janne hos föräldrarna i Brandkärr. Planerande inför semestern nästa vecka. Ska bli så mysigt att åka iväg och bara få rå om dom några dagar.

Sen vara planen att åka hem men efter lite trix tog vi en extra kaffetår hos Malle (vi hade inte hunnit prata klart under de fem timmarna tidiagre under dagen) innan vi lämnade Nyköping för Oxle.

Nu ska jag lugnt krypa ner. Gnällde över min dåliga sömn igår. tro det eller ej men sov hela natten utan avbrott. Hoppas på ytterligare en sån natt.

Tack för en fin dag!

Lite av varje

Man påstår att jag är arbetslös. men det har jag då märkt väldigt lite av den senaste veckan. Har haft fullt upp. Mest med nya Onyx projektet samt med de gamla, Ramdalens lägerboende. Knappt har vi avslutat projekt Loppis så drar vi igång nästa. Varför gör man det egentligen?

Boendet håller dessutom på att byta skepnad. En massa trevåningssängar ska bytas ut till tvåvånings. Jag tjurade pga allt jobb jag såg framför mig och röstade för att ha kvar de gamla. Av ren slöhet alltså. Men majoriteten röstade ner mig så det sjöng om det. Japp! Så nu kommer tjugo nya sängar att transporteras hem från Borås under helgen. De gamla ska ner och de nya upp. Det kommer bli jätte fint men jag blir trött bara jag tänker på det.

För övrigt försöker jag ta hand om mig själv. Har fått öka min dos av medicinen då värdena inte var helt okej sist men det går åt rätt håll.

Är inne i en period då jag är väldigt snäll mot mig själv. Observera att jag inte är duktig, utan snäll. Har varit ute i spåret en repa varje dag den här veckan och börjar känna av den där underbara känslan "vill ut, klarar mig inte utan". Den känslan som styrde livet för några år sedan då jag faktiskt var skapligt vältränad. Har dessutom varit snäll och gått på qi-gong och avslappning. Qi-gongen är ashäftig. Avslappningsövningarna går så där eftersom jag har så fruktansvärt svårt att släppa tankarna som maler.

Tog igår och gjorde ett studiebesök uppe på hyllan på Ramdalen. Ska inom de närmaste veckorna se till att ha fått ett träningsprogram. Kollade samtidigt in längden från omklädningsrummet till bassängen. (varför heter det bassängen och inte badsängen?) Det är sånt som spelar roll! En stor roll när man som rulltig halv-gammal tant ska delta i ett vattengympa pass. Om jag var hel-gammal så vore det lättare.
-Äsch, det är ju aldrig några i den där bassängen, sa en god vän idag.
-I bassängen nä. Men uppe på hyllan sitter dom och tränar med full koll ut genom fönstret.
Förbannat att sånt här trams ska göra så att man inte tar tag i det man vill och borde för att må bättre. Tänk att man ska behöva vara vältränad för att gå till ett gym där man är för att bli just vältränad. Idioti!

Nu ska Monika sova. Sover grinigt illa igen. En timme i taget. Men måste ändå försöka.
Hörs då...


Nattliga samtal

Det är samma visa varje torsdag kväll innan Hanna ska flytta till sin pappa. Då infaller vi båda alltid i någon slags "nu ska vi lösa allt". Både de mest vardagliga problemen samt det mer andliga. Tror vi sagt god natt tre gånger nu men varje gång har nån av oss kommit på nått vi måste dra en runda med den andra. Jag älskar att pratat med mina barn. Det gör jag verkligen. Få människor i min tillvaro ger mig så mycket påfyllning som just de samtalen.

Tack för att Ni finns mina bästa!

Pinsam sovmorgon

Vet inte om det beror på gårdagens qi-gång eller på massagen jag unnade mig eller om det var den sena hämtningen av Hanna i natt. Men idag sov jag till halv ett. Hallå????

Skäms!!!

Vad har hänt?

Kort-resumé från de senaste veckorna.

Örebro-dagar med tjejerna. En av sommarens höjdpunkter. Hotell, god mat, trevligt sällskap. Galet, glamoröst och gott för själen.

Formex-mässan i Älvsjö. Intressant, inspirerande och kul.

Q-gong. En ny värld öppnar sig och jag vet inte riktigt hur jag ska handskas med den.

Tjejmilen. Nix. Sprang inte. Är för tung. Men tog mig igenom den. En folkfest med mamma och syster. En härlig dag!

Har kommit fram till följande:
Saknar Stockholm mer än jag tidigare anat. En del har hänt sen sist i storstan.
Snubben i tunnelbanan "se upp för dörrarna (i min skalle; dårarna),dörrarna stängs" lät trevlig och sympatisk. Det gjorde han aldrig förr. Måste få in mer storstad i mitt liv!

Saknar böckerna. Saknar att alltid ha en bok på gång. Likt en kamrat som följde en under dagen ifall att det blev en stund över.


Vi är på gång

Nu. Fast först nu känner jag att jag börjar bli sugen på att blogga igen. Vi har haft semester. Det har varit skönt.

Men nu ska det snart kunna vara en viss trafik här igen.

Men precis som inför en ny termin. En ny höst eller ett nytt år behöver man ta lite sats. Föbereda, planera så att allt flyter på. Under de närmaste dagarna ska bloggen därför få nya kläder och en liten ansiktslyftning.


RSS 2.0