En uppmaning till Er alla!

Tänk nu på att alla inköp till Er själva är strängligen förbjudna under hela december!
Det gäller även Dig kära svåger.

Anledningen till detta desperata inlägg är att jag kom och tänka på en fantastisk liten söt historia som utspelade sig för något år sedan. Mamman i familjen hade köpt, tillsammans med dottern, en motionscykel till Pappan. En julklapp som Pappan önskat sig. Till historien hör att Mamman och dottern hade slitit och kämpat för att få in cykeln i bilen och frakta in den i huset. Mamman hade sagt till den lilla Dottern så där hundra gånger att:
-Du vet att det här är en julklapp till Pappa. Det är en hemlis. Du får inte på några villkor tala om för Pappa vad han ska få. Det är en överaskning. Pappa vet inget men han kommer bli jätte glad. Osv.
Dottern lovade dyrt och heligt att hon inte skulle säga ett knyst till Pappan.

En kväll då Mamman jobbade kväll ringde Pappan från hemmet.
-Du jag tror jag gjort nått dumt!

Den lilla Dottern hade hamnat i sitt livs dilemma. Det visade sig nämligen att Pappan inte trodde att han skulle få nån motionscykel i julklapp utan helt enkelt gått och köpt sig en själv! Inte nog med det, han hade stolt visat upp sitt nya kap för Dottern. Den lilla människan hade inte vetat vilket ben hon skulle stå på. Hon hade lovat Mamman att inte säga nått om överaskningen till Pappan. Men nu var ju överaskningen helt förstörd och Mamman skulle inte bli glad!
Efter mycket om och men hade Dottern lite kryptiskt sagt: jag tror att du gjort nått väldigt dumt nu Pappa!

Minns inte vilken av cyklarna som blev kvar i hemmet. Om det blev en ny överaskning till Pappan eller om han som "gjort nått dumt" inte fick några paket den julen.

Summan av detta är alltså: Köp ingenting till Dig själv i december om Du inte vill få onda ögat från Din dotter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0